icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

bettynka222
26. jan 2015

@miselka11 no ty si aspon uz sekciu zažila, ci sa mýlim? Mna desí ze by sa náhodou dvojky zle otočili...a co potom? 😕
Netuším ci maju dve placenty. Dr to nepozeral. Naposledy sa zameral ma šiju, srdce a nosové kostičky. A ja som ho chudáka bombardovala otázkami o pupočnej šnúre, žalúdku...az potom mi došlo ze ved to az pri morfo sa pozerá 😁 a neviem ci tak skoro je vidieť tie placenty ci su oddelene. Babatka su dosť blízko pri sebe. Ale v 16tom sa ho spýtam. Tebe to kedy povedal?

No mas pravdu s tym vankúšom. Vcera som pozerala prenasedeti.sk a je tam oddelenie-vsetko pre dvojicky. A maju parádny vankúš na kojenie 😊 pôjdem sa tam pekne poobzerať 😁

bettynka222
26. jan 2015

@22mima ahoj 😊 no mozno ano 😊 ja som začala dnes 14ty, tak snad to tiez pride 😊
A co vlastne citis? Ja si pri malom pamätám take praskajúca bublinky 😊😊😊 po pár dňoch uz boli aj celkom pravidelne

bettynka222
26. jan 2015

@haimi no uz asi mozes pomaly aj objednávať - niektoré kočíky maju dodaciu lehotu aj 3 mesiace (napr. teutonia). Inak na teutonie su zaťažení v babymarkete. Ale teda podla mna je príliš ťažká a nemotorna.
Co sa týka prenasedeti, tam som si vcera vybrala vankúš na kojenie 😁
Kočík sa mne páci bugaboo a ten som tam nevidela. Budem musieť ist pozrieť tie co maju, poskusat ich. Moj kočík musi totiz splnat 3 parametre: mam veľké problémy s panvou a chrbticou, takze musi byt ľahký. Ďalej chcem deti vedľa seba. A tretia podmienka je, ze musi byt vhodný pre vysokych ľudí, lebo sme s mužom dosť vysokí a do nízkych kocikov zakopávame a teda tiez nas z nich boli chrbtica.

haimi
26. jan 2015

@miselka11 ahoj, videla som, ze mas v plane kupovat pre dvojky kocar Bumbleride. Svokrovci rozmyslaju, ze by k nim, aby sme neprevlacovali kocar tento kupili, ale len sportovu cast. Citala som, ze sportova cast je az od 6mesiacov. Myslis si, ze to ma zmysel kupovat, ked tam potrebujem dat babatka hned od narodenia? Ja som ho nevidela a nechcem, aby kupili nejaku blbost. Dik

haimi
26. jan 2015

@bettynka222 ja mam prave dilemu, ci nie su tie kocariky vedla seba moc uzke. Predpokladam, ze sa narodia v mesiaci jun a na jesen budu mat 5 mesiacov. Narvem ich v pohode do tych vaniciek aj so zimnym fusakom? Keby sa narodili v zime, tak v lete by som ich asi lepsie narvala.

bettynka222
26. jan 2015

@haimi praveze ten bugaboo je perfektný - on ma tie iste vaničky ako pri jednom dieťati. A konštrukcia sa da podla potreby zúžiť na mono kočík 😊 a teda bugaboo vanička je perfektná. Ja som mala teutoniu a tam sa naozaj zmestil iba do 5 mesiacov. Potom som si zobrala od nasich bugaboo (kúpila som si použitý) a tam bol aj s fusakom do 8 mesiacov. A teda maly bol fakt dlhy

22mima
26. jan 2015

@bettynka222 ja to neviem spravne popisat..ale take vlnenie ci bublanie citim. Obcas akoby kopnutie. A ty uz tiez nieco citis ci este nie?!

motiv
26. jan 2015

ahojte dievcata, lucim sa s vami.Moje fazulky to vzdali.Asi este v 10 tt. Potvrdeny dnes MA.Nemaju ziadnu vyvojovu chybu, proste je koniec☹ Idem sa dohodnut na nastupe do nemocnice....

Drzte sa !

dana_l
26. jan 2015

@22mima ja som tiez citila dvojicky velmi skoro. takze moze byt ze tie pohyby su deti a nie creva

majda27
26. jan 2015

@motiv to mi je luto....

dani125
26. jan 2015

@haimi ak mozem poradit ohladom kocika bumbleride- je to super kocik, da sa vklude ovladat jednou rukou, ide uplne lahucko, vojde sa do 80tok dverí, co je pri tychto kocikoch velmi dolezite, ale sportak skutočne od 6 mesiacov, je velmi priestranna a pohodlna, ale určite nie pre babatka, ani by si na ne nevidela, lebo je otoceny v smere jazdy, bolo by potrebne dokupit vanicky, tie su dost uzucke, my sme ich pouzivali asi do 7 mesiacov. Dufam, ze som trochu pomohla🙂 moji bubaci maju uz 1 rok a 8 mesiacov🙂tiez som mala velke plany s kocikom, ale neboli vobec kocikove typy...vyuzili sme ho fakt minimalne...takze niekedy sa velke investicie ani neoplatia:(

22mima
26. jan 2015

@motiv to je mi luto ☹

vrana2
27. jan 2015

@motiv : to je mi luto, dufam, ze sa das skoro do poriadku

baby, nerozmyslali ste nad latkovymi plienkami? ked si predstavim, kolko plienok budeme potrebovat 🙂 ratam s tym , ze denne tak 8 kusov na jedno babo. rozmyslam, ze kupim len 2-3 kusy vrchnych plienok a do toho klasicke stvorce-to by sme pouzivali cez den na doma. na noc a na von klasicke jednorazove.
co vy na to?

majda27
27. jan 2015

@vrana2 Ešte som nad tým nerozmýšľala

22mima
27. jan 2015

@vrana2 ani ja som nad tym neuvazovala. Ale urcite tych plienok bude treba dost veela 🙂

bettynka222
27. jan 2015

@motiv to mi je velmi ľúto 😞 verím ze sa k nam čoskoro vrátiš. Drz sa.

bettynka222
27. jan 2015

@22mima ja este to bublinkovanie necítim (od vcera som v 14tt). Ale teda tie kopnutia ano-ale to budú zrejme poroztahovane čreva. Este nemôžu mat tak silu...ale je to zvláštne, lebo tie "pohyby" cítim uz dva tyzdne...len to je naozaj nereálne aby uz kopali...
Pri malom mi bublinkovanie začalo na prelome 16 a 17 TT. Tak snad to čoskoro pride 😊

bettynka222
27. jan 2015

@vrana2 noooo ja sa teda na látkové nechystám. Ajked je pravda ze to nieje velmi ekologické. Na druhej strane pri latkovych je zase viac prania a vyvárania, takze to tiez bude záťaž pre planétu aj peňaženku....

bettynka222
27. jan 2015

@miselka11 ahoj, kde sa schovavas? 😊

miselka11
27. jan 2015

@haimi uz ho mam kupeny, dokonca dva, od vcera 😀 . v amerike ho vraj pouzivaju bez vanicky od narodenia, lebo sa da dat do uplneho lahu. az pani, kt.zacala v r. 2008 dovazat tento kocik na svk a do ciech vybavila na ziadost slovakov, aby zacali vyrabat aj vanicky. sranda, ze???? my sme mali pri prvom synovi teutoniu a kupili sme na nu vanicku, ktora nepasovala na kocik, len na to sme prisli az ked som dosla z porodnice, takze uz som to neriesila a mladenec prezil v sportiaku - UPLNE V POHODE.. aj tym, ze su deticky letne, je sportak v poho sy myslim.. vcera sme ho videli nazivo (bumbleride), je bohovsky..lahucko sa ovlada, krasny, ...

miselka11
27. jan 2015

@bettynka222 aho, neschovavam 😉 teraz sme prisli po celom dni domov.. dnes sme boli pozerat taky frekvencny pristroj na vsetky mozne choroby a auto, ktore uz riesime od kedy vieme, ze nas bude 5 😀 . pre Seat Alhambru sme sa nakoniec rozhodli. vcera sme boli pozriet v pri TT kocik, uz je zajednany aj druhy, tak s kocikmi uz mam pokoj.
ano, ja som rodila planovanou sekciou, krpec mal 4kg a bol KP (otoceny zadockom) a budem asi chciet sekciu aj teraz, aj ked to nie je bohvieco.. babatka mozu byt aj dobre otocene a pocas spontanneho porodu sa moze to druhe inak zvrtnut a budu ti musiet aj tak robit sekciu.. rozrezana, pozasivana aj dole, aj hore... a staraj sa potom o dve deti. pre tento dovod som za sekciu.
Placenty uz videl v 13tt, ze budu 2 a teraz v 16tt to potvrdil.
Inak v TT sme vcera boli len my, bala som sa koli tym kiahnam. inak dnes mu tie kiahne prepukli.

roberta31
27. jan 2015

@motiv velmi ma to mrzi 😔 .Drzim palceky...

miselka11
27. jan 2015

@bettynka222 a ten vankus na kojenie si vybrala? posli link.

miselka11
27. jan 2015

@bettynka222 a ten vankus na kojenie si vybrala? posli link.

miselka11
27. jan 2015

@motiv to ma velmi mrzi, drz sa, bud silna, zase sa k nam coskoro pridaj..

leona45
29. jan 2015

Ahojte, v ktorom tyzdni ste zacali nakupovat vybavu pre deticky?

majda27
29. jan 2015

@leona45 ešte nič nekupujem. Pomaly začneme keď budeme vedieť čo to bude..

roberta31
29. jan 2015

@leona45 ahoj.Ja nebudem kupovat nic do 30 tt.Zial u mna 2 tehotenstva nedopadli dobre,tak preto.A aj preto,lebocim viac sa blizil termin porodu,tak sa mi zacali nukat rozny ludia- kamosky,ze mi pozicaju,lacno predaju 🙂.A to boli krasne,neznicene veci 🙂

leona45
29. jan 2015

@roberta31 ja tiez asi pockam tak nejako.skor urcite nechcem

roberta31
29. jan 2015

@leona45 no niekto zas kupuje postupne,aby potom finance nebolo vela.Pri prvom som uz tiez cosi mala.Ale ja peniaze radsej odlozim a potom pokupia ostatni.Dokonca sa mi kamoska ponukla ze ak vsetko dobre dopadne,vecicky mi kupi( dam jej samozrejme peniaze),da svoje a poperie aj pozehli.ze to nachysta vsetko.Lebo vsetci vedia ze uz nic dopredu nechcem.