Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?
Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?
@bettynka222 nepozerala si uplne inu stranku? 😀 toto je ta v mocenku
http://www.prenasedeti.sk/obchod/cid/1/category...
A kde si bola pozerat tie kociky? Nad maclarenom rozmyslam aj ja. Sestra ho ma pre maleho a je s nim velmi spokojna.
@haimi no vidíš? Takze toto je ta záhada 😁
Ja som bola v TT v pre deti. Aj ja mam maclaren, ale len mono. Tento twin bol hrozne pidi... Ty si v tom mocenku uz bola? Maju tam dobrý vyber?
Mne vcera este odporučili nejaké corso pri ikey - mali by tam mat bugaboo, tak este tam skusim ist pozrieť.
@majka381 na hematologii mi kázali rozdeliť stehno/rameno na tretiny a do tej strednej tretiny sa ma pichat. Ze do zadku nie...
Ja este budem skúšať to brucho, ale uz to tam tak nejde ako na zaciatku 😝
@bettynka222 este som tam nebola. V Ba je nova predajna oproti ikea cez tu hlavnu cestu. Je tam aj billa, HEJ..., to bude ono, tak snad sa ti tam postasti 😉
@haimi no teraz som to pozerala na nete - sc Korzo - a zas je to pre deti. Je to možné??? Ja uz mam z nich chaos 😁
@bettynka222 to je ich siet obchodov:http://www.predeti.sk/dokument/predajne snad tam najdes nieco navyse oproti trnave. A kolko si v tej tt videla fyzicky dvojkocarov?
@haimi no zase som pozerala ich webstranku, a je to pre naše deti 😁
Ale pôjdem aj to pre deti v korze pozrieť.
No do TT ani nechod - len ten jeden maclaren 😂
A este v Bambini by mali mat cosatto pre dvojicky. Ale to je asi len golfac bez vaničky.
@bettynka222 zrovna na ten maclaren som bola zvedava, tak ked budem niekde v okoli, tak sa pojdem na neho kuknut. Ked uz budes v blave, tak sa mozes ist este pozriet aj sem http://www.brendon.sk/
Je to niekde na konci race smerom na svaty jur 🙂
@haimi brendon poznám velmi dobre - mam štvorročného syna. Kedysi každá moja návšteva v BA končila v brendone 😁
@miselka11
@bettynka222 kocky, vy ste plus minus v mojom tyzdni tehotenstva. Meral vam uz lekar dlzku krcka maternice? Mna pichalo dost odspodu, tak som isla radsej na kontrolu a meria 32mm. Viem, ze niektore kocky maju aj cez 40mm, tak snad je to ok.
@haimi ahoj. Ja od pondelka začínam 16tt. A nie nemeral a tiez som na to myslela.
Pri malom mi v 20 tt na morfologickom (aspon myslim) povedali ze ma len 30mm. Tiez som sa bala, ale bolo to v poriadku. Otvárat som sa začala az 3 tyzdne pred terminom. Vies to je individuálne-niekto ma 40mm krčok a zo dna na den sa moze skrátiť na minimum....
Ja sa snažím nezdvihat tažké, nenamáham sa velmi, ale snažím sa chodit na prechádzky-nebudem len ležať, ale keby povedali ze je zle, tak stopnem aj prechadzky.
Pocuj ty pichas frax tiez ze? Ja uz fakt neviem kam to pichnúť. Muž mi ho vcera pichol do ramena, ale rovno do svalu. To bol dosť des. A podla posledných výsledkov mam hemoglobín uz iba 102. Pri malom mi takto začal klesať az v 6 mesiaci a nic nepomáhalo. Ku koncu som uz mala hgb len 80. A teraz to začalo v 4 mesiaci a dvojky budú brat železa viac. Co budú so mnou robiť??? Nevieš koľkokrát sa moxe podať transfúzia? Hematologicka ma dosť strach dokedy u mna bude babatkam dobre 😒
@bettynka222 ja fraxik nepicham, ale ked som bola s jednou babou na rizikovom, tak ta pichala do stehna a v nemocnici jej pichali do ramena. A co ti povedal gynekolog na to znizene zelezo? Ja som mala 119, co je len tesne pod normou, ale nic mi na to nepovedal, tak neviem, ci mam preventivne brat, alebo nie. Ale ty asi chodis nejakej hematologicke, ta ti nevie poradit a pomoct?
@haimi ja nemam hemoglobín 119 ani mimo tehu. Hemato robí co moze...teraz mam 102 a klesá mi o 10 jednotiek za tri tyzdne. Beriem zelezo, ale mam dosť silnú anémiu, takze t az tak nepomáha. Po tehu mi chce odoberať kostnú dreň, pretože nevie prist na pôvod tej anemie.
Baby cim to moze byt ak mam mierne zvysenu hladinu stitnej zlazy? Nikdy som sa na stitku neliecila ani som ziadne problemy nemala. Ani pri prvom tehu som to nemala. Cim to moze byt?
@bettynka222 ahoj. mne sa zase vratili take husne stavy.. je mi hrozne, neviem ci aj chorobu som nechytila od maleho.. kubko ma kasel otrasny tuberacky, soplisko po kolena, a teploty mal 5 dni v kuse, nastastie uz sme bez teplot . to nechapem s tou predajnou.. ved ked zistis nieco nove, daj vediet..
@haimi to mi ani nepripominaj, taka som nasrata, ze ma doktor este ani raz nevidel na koze. stale robi len sono a v sprave mam vzdy napisane "cervix 2,5cm, uzatvoreny". tak ma to stve. hned po porode menim doktora. a to som mu uz pripominala, ze mi ma pozriet krcok, ma ma kontrolovovat kazdeho pol rok a on mi na to, ze nebude radsej do mna rypat.. no chapes to? pri prvom tehu do mna rypala Dr. kazdu poradnu a vsetko ok.
@bettynka222 budem ti drzat palce, nech vsetko dobre dopadne. Snad s tebou doktori nieco vymyslia
ja ma poradnu o dva tyzdne, aj morfo sono tak ved mu zase poviem.. no uvidime. aj vies co cakas?
Mile buduce mamicky!
Poradite mi niake pekne meno pre chlapca prosim?
Dakujem...
nnie, my zostavame v ocakavani az do porodu 😀
@veroninkamatejkova 😀 to sa predsa neda poradit.. ale na inspiraciu, my chceme Mateja, mozno Mario, a synovi sa paci Misko.

@majka381 no ja si tiez picham sama. Mne praveze hovorili, ze do brucha to je najlepsie - najviac latky sa vstreba. A ze do zadku sa nema mi tvrdili.
Prace čakám na hematologii, tak sa rovno popýtam...