icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

majda27
23. feb 2015

@vrana2 co som si zatial zistovala tak materska je cca 43tyzdnov.prispevok po narodeni tzv kocikove je pri dvojickach cca 1800E spolu. Rodicovsky je len 250e..pri jednom je nieco cez 200e 😠

bettynka222
23. feb 2015

@haimi ahoj 😊 boli sme cez tyzden - najprv som sa s nimi telefonicky dohodla. Skus sa ich spýtať ci by boli ochotní. Len neviem ci tam niekto z nich býva cez víkend...
V Hlohovci mali tiez dosť kocikov, mne ale na výšku najlepsie sedí ten bugaboo...len zase neviem co s tými vajíčkami, ked tie kiddy tam dve nenakliknem.
Elias je dobrý lekar, ale co sa tyka tehotných, tak zrejme len pre bezproblémové...hematologicka ma posiela do nemocnice, tak ju asi posluchnem. Aj pri malom som musela chodit do rizikovej (silne nechutenstvo-mesiac na infuzkach a do toho som mesiac vkuse silno krvacala jasno červenou krvou). Inak Zuzka Havlíková je super, velmi milá osoba 🙂
Neboj, urcite su vo fntt dobre vybavení pre nedonosencov (este aj v NZ) - kamoske tu zachraňovali malú. Narodila sa sice v 32tt, ale uz od 27tt nebola vyzivovana a veľkostne tomu aj zodpovedala ☹ mala tam aj kamošky, tak viem ze vypiplali viac 600-900g bábätiek. Ja verím teda, ze moje budu mat nad 1000g a bližšie k 2000 😀 myslím ze aj v kochu by s tym nemal byt problem...

bettynka222
23. feb 2015

@penelope2066 dakujeme za ponuku 🙂 ajked okolnosti, kvoli ktorým kočík predávate zrejme nie su šťastne ☹
Ja som vysoká a mne tento kočík nesedel na výšku... Držím palce pri predaji.

haimi
23. feb 2015

@bettynka222 co som videla video na bugaboo donkey, tak sa daju nakliknut 2 vajicka. Potrebovala by si asi inu znacku? Manzel bol dnes pozriet pri avione dvojkociky, ale nasiel len easywalker a bugaboo. Easywalker sa mu zdal labilny. A to je jeden z tych drahsich kocarov. Toto bude este narocne. Bugaboo sa mu pacil, ale cenu nechcem vediet. Bude to na kompletku 2vanicky, sportaky, vajicka asi brutal supa. Som mu povedala nech mu to napocitaju, ale nech nezinfarktuje 😀 a hlavne nech odmeria tu vanicku. A ty mas uz doktora do tej rizikovej vybraneho? Ja tiez dufam, ze vydrzim co najdlhsie. Som na pn a moc sa nepretrhnem, kazdy den po troche porobim, co treba. V stredu idem na poradnu, tak si dam zase skontrolovat krcok. Dufam, ze to bude v pohode. Povodne som do tt rodit nechcela, hlavne ked mali jeden cas tolko pruserov, ale ked som tam lezala, tak som mala celkom v pohode pocit. A asi aj mudr. Zahumensky to tam este pozitivne posunie.

bettynka222
23. feb 2015

@haimi bugaboo bez vajíčok 1600 🤐 a ano dajú sa tam nakliknut dve, ale len tie obyčajne. Ja chcem špeciálne pre predcasniatka a tie su mohutnejšie - vedľa seba sa nezmestia.
Chod pozrieť ten Močenok a aladdin a este brendon v raci.
V TT urcite Štefánikovej - u tej som rodila a k nej som aj chodila do rizikovej. Ale kebyze nepoznám ju, tak jednoznačne k havlikovej 🙂
Ako casto chodis na poradňu a kto je tvoj dr? Ja sa hned po morfologickom dam prelozit, lebo mna stačí zrejme kontrolovať raz za dva a pol mesiaca... 😠

haimi
23. feb 2015

@bettynka222 a ty si pre to bugaboo finalne rozhodnuta? Manzelovi nacenili komplet na 1800eur. Mne vadi, ze ta vanicka aj sportova cast ma podla jeho merani len cca 28cm a to je fakt malo. A tiez, ze sa ta sportova cast polohuje tak divne, ze ked je na lezato tak nohy mas tak divno dohora. Dufam, ze v tom Mocenku vyberieme. Budeme musiet 😀 Stefanikova mi bola sympaticka, robila mi sono, ked som tam lezala. Taka spravna zenska, dalo sa s nou aj posrandovat. Ja chodim Milanovi Cechovi. Poradnu mavam raz za tri tyzdne a teraz mi dala sestricka az po mesiaci. Mala som pocas toho mesiaca v strede morfo sono v HC, tak som bola spokojna. Ale za beznych okolnosti sa mi zda mesiac trochu dlho, tak im poviem v stredu, ze by som radsej castejsie. Tak uvidim. A to mas poradnu raz za 2apol mesiaca, alebo sono? Lebo poradnu mas mat raz za mesiac. Mne robi sono vzdy, aj ked poistovna preplaca sono len 3x.

penelope2066
23. feb 2015

@bettynka222 Snad ho predam 🙂 Dakujem

bettynka222
23. feb 2015

@haimi no vidíš, tak ja som mala poradňu v 12tt, v 16tt len odbery so sestričkou - dr bol v inej miestnosti, potom mam mat poradňu v 20tt (cize po 8 tyzdnoch), v 24tt glukóza - zase iba so sestrickou a poradňa s dr az v 30tt !!!!!
Je to normálne? S mojimi diagnózami, problémami a anamnezou???? A to nehovorím o tom, ze som schudla 9 kilov a nikoho to netrápilo (a som dosť chuda,nikdy som nemala normálne bmi, vzdy podváhu). Naozaj tomu nerozumiem. A navyše, ved aj dvojicky treba viac sledovať...

bettynka222
23. feb 2015

@haimi no bugaboo sa mi páci preto, ze ma vaničky vedľa seba a ze mi sedí výškovo - som vysoká a väčšina kocikov ma velmi nízku rukoväť. Ja potom kopem s kolenami do deti a tiez ma z toho boli chrbát. Skúšala som aj ine vedľa seba, ale nesedeli mi 🙄

haimi
23. feb 2015

@bettynka222 je to proste h...., unuva sa len tolko, kolko mu poistovna preplati. Sa ale cudujem, ze to pri dvojickach riskne. Clovek nikdy nevie, co sa za taku dobu moze stat. Aspon krcok by ti mohol skontrolovat. Chod radsej do rizikovej, snad to bude lepsie. Hlavne, ked sa uz poznas so Stefanikovou. A pohyby uz citis? Aspon to by si bola vo vacsom klude, ze je to ok

haimi
23. feb 2015

@bettynka222 aj manzelovi sa pacil, ale po naceneni schladol. Hlavne sa boji, ked je taky uzky, ze ho dlho nevyuzijeme a kopa vyhodenych prachov.

bettynka222
23. feb 2015

@haimi ja som z jeho prístup uplne v šoku. Po troch potratoch, s papierom z hematologie, ze ma ma dôsledne sledovať kvoli trombofilii a ťažkej anemii (hrozí smrť plodu v oboch prípadoch), navyše pri dvojickach a pri mojich problémoch s jedlom...
Som objednaná do Hlohovca a poradím sa s tym dr. Asi fakt zavolám Štefánikovej, lebo toto je otrasne.
A navyše v tom jedinom tehotenstve co z tých piatich zatial vyslo, som mala hrozne problémy...

bettynka222
23. feb 2015

@haimi mne pride priestranný - hlavne ta vanička oproti teutonii napríklad. Ano to polohovanie športovej je zvláštne, ale mala som chvíľku používaný bugaboo (kedze uz 5 mesačný sa mi maly do teutonie nezmestil a nechcela som dávať športovú) a malemu sa v nom perfektne spalo. Vo babičke bol do 8 mesiacov a v sportaku mu tie podložene nozicky bolo pohodlne. Ved v postieľke ajtak spia na boku, alebo na brušku s vystrcenou ritkou 😀 a v kočíku musia na chrbte. Ja ked dlhsie ležím na chrbte, bolia ma z toho hrozne kolena (napr na CTcku, na masáži, v salóne...). Vzdy si ich musim niečim podložiť.
Ale teda cena je fakt odradzajuca 😝

haimi
24. feb 2015

@bettynka222 pri tom vsetkom co si prezila, by som zmenila gynekologa, alebo zavolaj tej Stefanikovej. Nikdy nevies a potom si to budes vycitat.
To je super, ze sa ti maly zmestil este v cca 8m do tej vanicky. Ale to aby ste pri tej cifre zacali aj setrit 😀 alebo kukni popr bazar, ci niekto nepredava v dobrom stave. Jedna kocka predavala kompletku za 800eur, dobre vyzeral, ale uz tam nie je.

bettynka222
24. feb 2015

@haimi ja viem, som medzi záujemcami o ten kočík 😁 len uz je viditeľný len pre nas.
No tiez sa mi ten prístup nepáči. Ved teraz idem o dva tyzdne do Hlohovca, tam sa chcem dat aj na 3d o dalších 5 týždňov a potom zase na druhy morfologicky o dalších 5 týždňov...ci je to veľa? Ja aj podla nálezu v 20tt sa rozhodnem (krcok a placenty) a tiez podla výsledkov z hematologie.

majda27
24. feb 2015

@bettynka222 podla toho co si pisala tak by som ti tiez odporucila zmenu gynekologa.
Baby a nie je vela dat za kocik 1800e?ja by som chcela ten prvy kovik kupit z druhej ruky z potom radsej kupim novy golfac.este som kociky pre dvojicky nepozerala som na pn a zatial nemam vychadzky.tie si chcem dat zapisat ked pojdem na dalsiu kontrolu

bettynka222
24. feb 2015

@majda27 ja uz som dnes uplne vytočena. V augustovkach baby písali o stitnej, tak som sa ich pytala na moje vysledky - nezdali sa mi totiz odbery z 12tt. Jasne ze mam znizene hormóny stitnej. Volala som endokrinologicke a ta zhrozená ma hned na stvrtok objednala. A pritom Eliáš sa špecializuje na endokrinologiu. On tie vysledky zrejme ani nevidel!!!!!!!! Ako keby nestačili moje problémy s krvou...

Jasne, aj mne sa zda ten kočík drahý. Pozerám aj jazdené 🙂 ja inak Golfac nechcem kupovať. Tie maclereny mi prídu hrozne male a dvojkove golface vážia skoro ako ten donkey - golfky cossato napr. 12 kíl a donkey 15. Ja mam tri kritéria, ktore musi spĺňať kočík - nízka váha, dvojky vedľa seba a vysoká rukoväť pre rodiča. A bohužiaľ toto spĺňa len donkey. A tiez i Candy Apple 2 pear, ale ten je tandemovy skor - druhé dieta je dole v košíku 😝

haimi
24. feb 2015

@bettynka222 v hc ti pocas vysetrenia v 20tt bude preklikavat aj 3D a aj dostanes fotky. Ja by som asi v 25tt zase na 3D nesla. Bola som tam 45min a poviem ti, ze ma uz z toho dost bolelo brucho. Ale ked mas takeho lekara, tak chapem, ze chces ist niekam na kontrolu. Zase sa mi zda zbytocne, aby ti tvoj robil sono tiez cca v 20tt ked ides na to morfo do hc v 20tt. Nemoze ti to sono posunut na neskor, ked je ochotny robit sono len 3x? A s tou stitkou to nekomentujem. Kokos, co caka na obalku, alebo co??? Mne brali v ramci krvneho obrazu len tsh, tebe brali aj nieco ine? Aku si mala hodnotu? Mne vzdy vsetky vysledky odovzda, tak to vzdy studujem.

haimi
24. feb 2015

@majda27 ja by som dala tolko penazi len keby bol uuuplne idealny. Ale kazda mame ine dolezite kriteria. Ja tiez spekulujem ako ty, ze 3 kombinaciu jazdenu a potom kvalitny novy sportak. Ale mozno sa to este zmeni. Ja stale v mojej hlave riesim tu velkost vaniciek, preto mi to vychadza na kocik za sebou. Ale ze vraj sa tazko zdviha na obrubnik. Sportak chcem ale vedla seba. Cim sa tomu viac venujem, tak mi z toho sibe. A mas uz vybranu znacku?

sophie32
24. feb 2015

Dievcata, ked vyberate drahsie kociky, tak pozerajte na to, aby sa vam tam babatka zmestili aj ako dvojrocne vo fusaku 🙂 Podla mna do Donkey ich vo fusaku nedas ani obuvakom 🙂

majda27
24. feb 2015

@haimi ja este presne nemam vybrate.zatisl som tomu moc energie nevenovala.
@bettynka222 to som nevedela..ja sa v tych znackach nevyznam..ono by bolo super ak by bol aspon jeden kocik kde by boli vedla seba,aby nebol tazky a aby dlho v nom vydrzali ci v klasickom kocari (aspon cez tu zimu kedze sa narodia zaciatkom leta)alebo v sportovom prevedeny.budem rada ak sem budete davat typy som z zatial bez prehladu a vez vychadzok ked ich dostanem tak sa to pistupne zacne riesit.

haimi
24. feb 2015

@sophie32 no ved to, presne preto nic nerobim, len kukam na nete rozmery. A ty mas dvojky?

haimi
24. feb 2015

@majda27 ja tiez len kukam na nete. Obrazky, rozmery, videa, nastavenia... Mozes kuknut: http://www.prenasedeti.sk/obchod/cid/2/category...

sophie32
24. feb 2015

@haimi Hej hej, ja mam dvojicky. Uz maju dva roky. Ja mam Baby Jogger City Select. Velmi dobry kocik.

bettynka222
24. feb 2015

@haimi ale ja som sa tam objednala na morfo preto, ze sa mi nepáči prístup toho môjho. Ze stačí vysetrit raz za 2 az 2 a pol mesiaca... To ze pôjdem na morfo som sa rozhodla az potom, co ma v 17 tt odmietol vyšetriť (a to som unho bola naposledy v 12tt). A potom ďalšia kontrola od 20tt mala byt az v 30tt. Kebyze nemam všetky tie problémy co mam...keby ma hematologicka sama neskontrolovala kazde 1-3 tyzdne, lebo mam zle vysledky, kebyze nečakane dvojicky a nemam za sebou toľko potratov, tak to chapem. Ale takto????
Na stvrtok som uz objednaná endokrinologicke, tak snad sa to podchyti včas.
Vysledky som mala od toho 12tt, aj to tam bolo zvýraznené. Ale on to zrejme ani nevidel...
Bral mi tsh a t4 a bolo to velmi znizene. Z toho vraj vyplýva ze mam zvýšenú funkciu stitnej žľazy, zrejme preto som toľko vracala a schudla 9 kíl (co mimochodom tiez neriešil) a aj rpeto vobec nemozem spávať (iba 2 hodiny denne)...

bettynka222
24. feb 2015

@sophie32 Co ti ja viem. Baby su s nim velmi spokojne 😊 moje dieta v roku vážilo 8 kíl, myslim ze dvojky budu este menšie, takze si myslim ze sa zmestia.
Alebo poraď nejaký kočík ty 😊 lebo všetky co som videla, maju 20kil, nízku rúčku (106cm) a ja meriam 178 cm. A tie co su za sebou mi prídu hrozne diskriminačne 😁 a tiez tazko ovládateľné 😝

bettynka222
24. feb 2015

@majda27 No cize jedine bumbleride Indie twin, a potom bugaboo. Veľa ľudí so chválu baby jogger city select, ale tam su deti za sebou a tazko sa vraj ovláda...
Najlepsie bude, ked si ich sama popozerat a poskusas...a uvidis, ktorý ti sadne 😊

bettynka222
24. feb 2015

@sophie32 Teraz čítam ze ty mas ten baby joger. Skoda ze ma tak nízko rúčku...pre mna uplne nepoužiteľný 😔

haimi
24. feb 2015

@bettynka222 som ta asi nepochopila. Si mi pisala, ze chces ist do hlohovca 20tt na morfo, 25tt na 3D a v 30tt zase na morfo. Tak som to pochopila. Aj ja chodim na morfo inde, ale ja kvoli kvalite pristrojov a hlavne maju na to nejaky certifikat. Standardne by ti mal tvoj gynekolog urobit sono v 20tt, tak som sa len opytala, ci ma zmysel robit 2x v tom istom case sono. Mozno by mohol ten tvoj gynekolog posunut to sono z 20 na 24-25, aby si ho mala v 20tt v hc a v 24 u svojho a nemala si take prestavky. A hlavne by si nemusela platit v hc dalsie prachy za sono v 25tt. Ked som to nepochopila, tak prepac 😀

sophie32
24. feb 2015

@bettynka222 Ona je posuvatelna, aj ked je najvyssie je Ti nizko?