Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?
Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?
@bettynka222 Ja som mala ako prvy kocik Cam Twin Pulsar. Ten sa trosku horsie ovladal, to je pravda. To je problem asi vsetkych kocikov, ktore su za sebou, ale tento City Select je super. Podvihnem ho na obrubnik aj teraz, ked maju deti 12,5 kila obe. emoticon
@haimi no ja som sa objednala do je kvoli tomu, ze moj dr p mna nejavil záujem. A po tomto probléme co narobil s výsledkami stitnej, som sa dnes dala preradiť do rizikovej ambulancie...prave som volala s gyn, ktorá ma riešila pri tehu s malym. K môjmu gyn uz viac nepôjdem. Takto zanedbať rizikové tehotenstvo a navyše s dvojičkami....nemam slov 😞
No ono zalezi aj na tom, kde a kolko budes kocikovat. V lete je to v pohode, to sa deti zmestia, len napriklad teraz v zime, ked maju bundy tak mam popruhy uz uplne na doraz, uz ich nemam kam viac posunut a je to len tak tak...fusak mam original k baby jogger. Mala som ich v Kaiser fusaku a to mi isli nervy prasknut minulu zimu... 🙂 Tak som kupila ten original, a to uz je celkom v pohode.
@sophie32 a mohla by si mi tu rúčku prosim ta zmerať? Lebo ja som chcela jeden kočík do auta - len konštrukciu k vajíčkam. A viac sa mi páčil ten Apple 2 pear. Je ľahučký a rukovat ma vo výške 114 cm - co je super. Tiez je rozdiel, ci sa rukoväť na joggeri vysúva ako keby dopredu dohora, alebo sa len vyhne dohora - tym pádom je sice vyssie, ale aj bližšie ku kočíku. Som to skúšala s viacerými, ale musela som sa hrbit a aj som kopala do striešok. A to nema význam kupovať kočík, z ktorého ma bude boliet chrbát a este mi bude aj nepohodlný na tlačenie....
@bettynka222 dobre si urobila, babatka a tvoje zdravie su najdolezitejsie. Aj si sa objednala na prvu poradnu do nemocnice?
@bettynka222 No tak tolko to nema. Vrch rucky je vo vyske 105cm...tak to Ti bude asi nizko.
@haimi ano 😊 chcela ma dat uz na zajtra, ale kedze idem stvrtok endokrinologicke, tak sme to dali na ďalšiu stredu. Dufam ze to vo stvrtok bude v poriadku...
@haimi Nikdy sa nepodari kupit kocik, ktory je idealny na cele obdobie kocikovania. Cam bol fajn, lebo mal velke vanicky, a nehovorim, ze bol zly. Kocikovalo sa s nim celkom fajn. Len bol dlhsi, cize aj menej obratny. Zalezi, kde budes kocikovat a co vsetko s nim planujes robit a kam chodit. Ked len kocikovat niekde po dedine, tak to je uplne super volba...ak uz chces aj vozit v aute, skladat a rozkladat casto, tak to uz je horsie. Je to stale ok, len su aj lepsie kociky, co sa manipulacie tyka.
@sophie32 to som si myslela 😞
Nevieš o kolko cm je vanička a športová časť v donkeym užšia ako v bežnom bugaboo? Vyzerá, ze to mas prelúskane 😊
A ktorý kočík by si este odporúčala?
@haimi budeme ich nosiť v šatkách a hotovo 😁
@bettynka222 Jaaaj tak to zase nemam. Tiez som chcela Donkey...len ozaj je velmi uzky. Nepamatam si rozmery, ale viem, ze ked som videla tie vanicky a potom aj sportove casti, tak to bolo prilis male...teda uz aj na pohlad. No a potom aj ta cena... 🙂 Ale kocik je to velmi pekny...bol to moj favorit 😉
@bettynka222
@haimi Satky nie, budem mat na predaj manducy, tak sa ozvite potom 😀
@bettynka222 presne s tou dvojsatkou som to vcera zufala povedala manzelovi 😉
@bettynka222 to bugaboo donkey co manzel meral malo vanicku 28cm, sportovaz cast bude podla mna cca to iste
@bettynka222 neboj,vsetko bude ok a ked nie, tak ti snad nasadi nejake lieky co mozes aj v tehu. 🙂
@haimi @sophie32 pozrite toto:
http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product...
Uplne dole je napisana sirka sedadla - 28cm, cize to iste co donkey 😀
Ja som pri malom mala teutoniu a do vanicky sa zmestil iba do piateho mesiaca....
@haimi
@bettynka222 No to je mozne ze v konecnom dosledku to bude to iste 🙂 Ja som mala prvy CAM Pulsar. Mal velke vanicky a bolo lahke davat tam deti. Vtedy to bola moja priorita...aby to bolo pohodlne...City Select som vtedy nechcela... 🙂 Tak ono sa to casom meni. ABC bol dlhsi tusim...to sa asi tazsie ovlada. Mna prave ta 28cm vanicka na Donkey odradila...ja som potrebovala deti vozit v zime a do takej uzkej vanicky by som ich vo fusaku nedala...vsak to je menej ako 30cm pravitko 🙂 Ale asi kociky vedla seba budu mat vsetko trosku uzsie vanicky...a dvojicky su vacsinou mansie, tak sa toho asi netreba bat....to ja som chcela velke vane 🙂
@sophie32 praveze bugaboo ma jedny z najväčších vaniciek. Su aj dosť dlhé. Ja som mala tu teutoniu a maly sa mi tam vobec nezmestil 😝 5 mesačný musel do sportiaku, preto som si vtedy kúpila použitý bugaboo a bola som velmi spokojná.
Abc aj mne pride hrozne dlhé. A hlavne všetky su velmi takze. Ale nad tym joggerom stale rozmyslam ako nad kočíkom do auta k tym vajíčkam. Chcela som sice Icandy, ale dve kiddyny tam nenakliknem 😝 vies ze by to časom bol aj akože golfac akebo jednoducho na dovolenky. Ale primárne sa mi ajtak najviac páci donkey, myslim ze v tom budu deti aj do 4 rokov (v lete na dovolenke). A v zime ajtak budu uz potom spávať doma - od toho roka a pol. A tiez co si pamätám, tak maly ked uz chodil okolo nábytku (7mesiacov), tak mi z kočíka utekal stale (stvrnozky 😀). To uz som používala len golfac a tie su urcite všetky užšie alo donkey, takze to je jedno. Ja som si jednoducho povedala, ze chcem jeden poriadny kočiar a nekupovať uz ďalšie časom. A zda sa mi, ze ten donkey by mohol splniť moje predstavy 🙂
Ahojte maminky rada by som sa k vam pridala sice uy s manzelom mame 3 deticky takze skusenosti mi nechybaju ale pred par mesiacmi sme sa dozvedeli,ze s nasho 4 dietatka sa nam vykluli dvojvajecne dvojciatka🙂Bol to obrovsky sok nakolko v rodine dvojcata nemame ani s jednej strany ale uz je to 5mesiacov co sme 3v 1 a velmi sa s nich tesime aj ked to budeme mat riadne tazke budeme bojovat aby mali vsetky nase drobatka vsetko co potrebuju🙂)))
Chcela by som sa ale spytat par veci ak budete mat cas a chut popisat budem mam vdacna nakolko sa nemam s kym poradit a ani neviem co od toho ocakavat🙂))Dakujem a prajem pekny den🙂
@bettynka222 Merala som tu sportovu cast City Select. Tak opierka ma 28cm, ale to korytko je take vyhnute, a v potom to ma uz 33 cm. No a v sedacej casti ma 31 len rovna cast, nie to rozsirenie. Takze asi aj na to treba pozerat, ako su tie sedacky a vanicky vytvarovane. No ale myslim si, ze Donkey bude vypracovany do detajlov 🙂 Ja mam aj golfac do auta. Kees Side by Side sa tusim vola. Celkom fajn. Golfac je len golfac. Aj ked City Select sa super lahko sklada a je lahky.
@sophie753 ahoj, vitaj medzi nami 😊 vačšinou sem chodíme dvojickove čakateľky, tak neviem ci poradíme 😀
Tiez mam nejaké otázky. Mozno @sophie32 by nam vedela odpovedať 🙂
Mna by teda zaujimalo ako to je s dvojičkami a režimom - čítala som, ze pri dvojkach treba tvrdý režim od zaciatku - aby naraz jedli, spali... Ale da sa to? Ved kazdy človek ma iný biorytmus a uz vobec si to neviem predstaviť u tak malých bábätiek...
A este mam otázku k spánku. Mam postieľku po malom. Myslim ze prvé tri mesiace by babatka rady spali spolu, pripadne so mnou na veľkej posteli. Ale co potom? Oplatí sa kupovať este jednu babatkovsku postieľku, alebo radsej nejaku vačšiu spoločnú?
Dakujem za pomeranie kočíka. Uz som sa rozhodla pre donkey. My bývame na kraji mesta, pri veľkom parku, takze sa s nim nikam nebudem presúvať autom (a teda na autopresuny budem mat tu konštrukciu k vajíčkam). A viem aj ako sme fungovali s malym - odkedy chodil, kočík nula budov (zato teraz by sa vozil 😂), od trištvrte roka spával doma vo svojej postieľke - viac mu to tak vyhovovalo, lepsie sa vyspal. A na jarné, letne a jesenné prechádzky po parku sa donho urcite pomestime 🙂
@sophie753
@bettynka222 Ahojte dievcata! No ono tazko radit...kazdy ma iny system a kazdemu babatku vyhovuje nieco ine. Ja som mojich mala v dvoch postielkach, ale boli vedla seba...aj kvoli monitorom dychu. Davalo nam to falosne poplachy, ked sme ich mali len v jednej. Uz od babatiek som sa ich snazila krmit ich v rovnakom case a tak nejako sa aj nastavili, ze to islo. Je to fakt dolezite, lebo potom nic ine nerobis, len krmis a umyvas zadocky 🙂 Aj spanie sme sa snazili, len prve 4 mesiace boli tazke, dost nas trapili koliky, tak niekedy sme aj rano o tretej hopsali na fit lopte...ale potom sa to utriaslo...no a prisli zuby... 😀 Ale teraz maju dva roky, spavaju celu noc, tak je to fajn 🙂
@sophie32 ahoj 😊 dakujem za odpoved. Co sa tyka monitoru dychu, presne preto, ze neviem ci budu spat spolu, chcem kúpiť tie snuzy na plienku.
Verím ze spánok nam celkom pôjde, ja mam najväčšie obavy z nočného kojenia 😂 super sa mi kojilo po leziacky. Dvojky ked chcem naraz kojiť, tak jedine v sede (v noci dosť nepraktické) a navyše budem potrebovať pomocníka, ktorý ich na mna naloží, ked uz budem obložená vankúšmi 😂 (pozerala som si iniciatívne obrázky 😀 )
@bettynka222 Co sa tyka toho chodenia...nasi chodia od roka, ale ked idem von sama, su stale v kociku...dve male deti nezvladnes tak lahko...kazdy ide inym smerom. 🙂 Kupila som si popruhy, ale to tiez nie je uplne najvyhodnejsie...ale ked byvas niekde, kde mozu behat, tak ok... 🙂
@bettynka222 Ja som teda nekojila...ja som odsavala a krmila z flase asi dva mesiace. Nechceli sa mi prisavat...no nejako to neslo...takze v noci mi aj manzel pomahal krmit...

@bettynka222 Ja mam 170 a menzel 190 a kocikuje aj on...a je to v pohode ked ma rucku najvyssie.