Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?
Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?
@bettynka222 ticho zavidim, ze si uzavrela kupu kocika 😉 ja som stale zacyklena 😀 Vcera sme zacali spisovat, co vsetko potrebujeme kupit a este sme len zacali a uz je to 550eur. A to tam nie je skoro nic, len veci na spanie (postielky a veci do postielky, spaci vak, monitor dychu z bazara) a kupanie. Bez drogerie.... No, bude to supa..
@bettynka222 No ono to kojenie nie vzdy ide podla predstav....ja som tiez mala rozne predstavy z ktorych som neskor upustila...napr. som nechcela dat detom cumliky...no ale ked uz bolo tolko placu pri kolikach, tak sme rezignovali... 🙂
@haimi ja mam nastastie kopec veci po malom. Vlastne jedno dieta mam kompletne vybavené, kedze jedno je chlapček a tiez sa narodia v lete ako starší 😊
@sophie32 ja len verím tomu, ze ked kojenie išlo bez problémov pri malom, pôjde aj pri dvojkach 😁 a hoavne je to najjednoduchšie a časovo najmenej náročne...
ale tak ktovie, ak budu príliš drobne, pobudnú chvíľu v inkubatotoch atd., tak hned je problem s prisatim 😞
A ja som cumlík dávala - super pomôcka na zaspatie. Ved snad nie som dudel ja 😂
@sophie32 no ale mohla by si nam aspon napísať, co vsetko chces predať. Teraz mas sancu pozbavovat sa toho 😉 a je to aj šanca pre nas dobre nakúpiť 😁
Vies ze by si nam len napísala zoznam bez cien - aby to nebolo proti pravidlám. A my ti napíšeme o co by sme mali záujem a ďalej by sme to uz riešili formálnou cestou 😊 aby si aj ty nemala zbytočnu robotu s nahadzovanim inzerátov...
@bettynka222 Jaaaj, postielky, kolisky, vanicku, veci do postielky, odrazadla, sterilizator, a neviem co vsetko este 🙂
@sophie32 ake mas postieľky? A kolísky? Tu mam tiez len jednu 😁 odrazadlo mas ake? A pospomínaj co este mas 😁
@bettynka222 Postielky mam take tie klasicke, prirodne smrekove alebo borovicove? drevo...s vyberatelnymi tyckami a so spodnou zasuvkou. Kolisky mam rucne robene z cerveneho smreka. Dostali sme darom od starych rodicov...no a z toho isteho dreva rucne robenu mam aj ohradku. 120*160 cm. Odrazadla mam Puky Wutch...ruzove a modre 🙂
@sophie32 postielku mam bielu okruhlu - to by nepasovalo 😝 ohradku tiez bielu a okruhlu 😀 odtazadlo firstbike - to dokupim rovnake, nech sa vyhneme hadkam medzi detmi 😀
a co este mas? tie kolisky si vyuzila? ja som vcera rozmyslala nad presunmi po dome, a poumyvam kolieska kociku po malom a v tom ich budem vnutri vozit 😀
@bettynka222 No vsak ty uz vsetko mas, uz len porodit 🙂 Kolisky som vyuzila. Mala som ich v kuchyni a po dome. To su take, ze maju aj kolieska na jednej strane, tak sa s nimi dobre manipulovalo.
@sophie32 ja mam jednu kolísku tiez na kolieskach. Vyzerá ako kočík, je dosť priestranná...takze ta mi asi bude stačiť.
No jasne ze mam, ved som potrebovala pri malom 😁 len keby si mala náhodou na predaj firstbike som myslela. Aj Trojkolku mam...no ale ta dvojickova je asi blbosť ked su tam za sebou, a chodit s dvoma teda nebudem 😁 ozaj a sane mas ake?
@bettynka222 Sane mam klasicke drevene, ale take dlhsie. No ale moji nie su velmi sankarske typy 🙂 Tuto zimu sa nechceli velmi vozit na sankach a minulu nebol sneh ziadny 🙂
@bettynka222 No to riesim prave teraz dilemu, ze ako odrazadlo kupit. Firstbike je super, aj strider, ale ked to mas kupovat naraz pre dvoch....tak to uz je teda riadna suma 🙂
@sophie32 no to ano. Bude to výhoda, ze pre jedno uz vsetko mam 😁 este aj termínovo vychádzajú rovnako s malym, takze oblecko sa nakomplet vynosi 😊
@bettynka222 dnes som videla na zivo bugaboo, fajnovo sa ovlada. Pridali ta do tej temy bugaboo bazar? Aj sa tam predava nejaky donkey?
@haimi tam nie. Ale ozvali sa mi mamičky co ho maju a su velmi spokojne 😊
Na obyc bazári predávaju asi tri - po 1000€. Jedna predávala za 800€ , ale ten je uz predaný. Ved este mozno niekto pridá inzerát.
Ale teda cena 1000€ za použitý kočiar sa mi zda dosť prestrelena...mozno budu znižovať 😁
@bettynka222 no ved a to v tej cene je len jedna vanicka a ani jedna autosedacka. Keby som to dokupila som skoro na 1500eur ☹
@haimi no ta baba v tom mala vsetko, lebo sama ma dvojicky. Ale teda bez autosedaciek. Ale stale sa to nejak extra neoplatilo. Aj ja som mala teutoniu brutal drahú - kvoli doplnkom. A teda nečakala som ze by mi za ňu niekto dal aj polovicu....ved ked tie kocare nikto nekúpi, mozno im dôjde ze maju znížiť cenu 😁
@bettynka222 teraz som spekulovala a vyklikala som si to bugaboo cez ich stranku cez net. Dala som si tam vsetko aj s adapterom na vajicka, ale bez vajicok maxi cosi a vyslo to 1600eur. A nasla som cez bazar 2 vajicka maxi cosi za 100eur, cize 1700. Ked som pozerala, co nam napocitali priamo v obchode, tak to bolo komplet aj s vajickami 1880 (kde je jedno zadara). Tolko isto to vychadza aj cez net, ked zaplatis dokonca za obe vajicka. Sila, ze priamo v obchode ta vychadza to iste o cca 150 eur viac ako cez ich stranku. Dost rozdiel. Podla tych cien, co su v bazari sa fakt oplati novy a potom ho cely predat. A urcite sa lepsie preda po jednej mame ako po dvoch.
@haimi no ja som tiez pozerala na tie ceny, co mali na stranke. a tiez mi to nesedelo... len ked si to vsetko nakupis samostatne - konstrukciu zvlast, kolieska zvlast atd..., tak neviem ci bude take jednoduche to poskladat. sa mi zdalo, ze sa tam predavali aj zvlast kolieska a zvlast nejaka vidlica, na ktoru sa maju natiahnut atd. Vies ze ci v tej cene zmontovaneho kocika nebude prave ta montaz a tiez zaruka, ktora zahrna aj zapozicanie ineho kocika v pripade reklamacie atd...
Lebo k tej samostatnej kostrukcii bolo pisane, ze je nahradna...
Ci ty si si vyskladala kocik z tej mono verzie pre jedno dieta a vyslo to lacnejsie? Ja v tom mam uz chaos 😀
Ale som rozhodnuta nekupovat pouzity kocik za taku cenu. Mali by sa baby trosku spamatat. Aj keby tie kociky nikdy nepouzili, mali by problem ich tak dobre predat. A teda vcera som si znova zbezne pozrela tie inzeraty....a teda jeden vyzeral dost hrozne (ten s tou ruzovou strieskou)....
@haimi tak uz zmizli dalsie inzeraty a zostal len 3 roky stary donkey, s obhryzenym madlom a natrhnutou ruckou za 1000. a hadaj ktory....ten s tou ruzovou strieskou...takze nieje o com 😅 😀
@haimi pozrela som aj cesky modry konik - tam nic, mimibazar - 27 000 kc...len v akom bude stave a che ho predavat az po lete. A este mi naslo nejaky bazar, kde boli slovenske ale aj ceske inzeraty, no a tam z prahy predavali dvaja donkey - jeden za 39 800 kc a druhy ze 40 000 😀 😀 😀 no to sa uz absolutne neoplati. A aj ta zaruka je dost dolezita....
Podla mna je dolezite od zaciatku kupit vyhovujuci kocik, lebo kopec bab nakupi postupne aj 3-4. Pretoze prvy ma dobru vanicku, ale nie sportak, potom zas iny sportak a nakoniec golfac. Ja chcem iba donkey, pretoze mi maximalne vyhovuje. Dvojickove golface nie su vyrazne lahsie, je v nich omnoho menej prestoru, maju o nicom kolieska a hlavne nizko rucku a horsie ovladanie. Takze ja som definitivne rozhodnuta 😀
@bettynka222 chapem, aj nam sa paci. Asi sme si ho mali pozriet na konci a nie na zaciatku, lebo budeme teraz porovnavat. Ale pokial nebudes chciet vanicky, tak nieco usetris, cca nejakych 150eur, lebo nemusis kupovat navyse druhu vanicku a tie dva sety na vanicku, len 2 striesky na sportak. Otazka je, ci vam ale potom daju tu druhu autosedacku zadara. Zatial sme videli asi 7 kocarova zatial ma teda ziadny nepresvedcil. ABC a peg perego ako tank, tazky uz aj bez deti, easywalker ma take vanicky ako bugaboo a to polohovanie chrbata cez tie zipsy nic moc a to nehovorim ze kvoli vymene treba rozopnut vsetky tie cvoky..., Baby Jogger CITY SELECT - celkom fajn ovladanie a na to ze je za sebou to nie je taky tank, len sa neviem zmierit s tym, ze jedno dieta je strasne dole. Pozera tak akurat ludom na nohy.chudatko dieta. A to iste aj ten surodenecky romer. Som v mocenku este zvedava na tfk, bumbleride a ten cam pulsar. Ale vidim to na dobru depku.
@haimi nie my chceme vanicky. Jaj myslíš to co som pisala - ze zobrať mono a ostatne dokúpiť?
Pocuj este nedepkuj. Ak nie si taka vysoká ako ka, ten bumbleride ti mozno sadne. Podla mna je fajn 😊
A súhlasím si vsetkym co si napísala - z ostatných kocikov mam rovnaké pocity 😝
ahojte, prosim o radu, chcela som davat babatka od na rodenia na cas do jednej postielky, ale ak by som chcela vyuzivat monitory dychu, tak musim mat dva monitory a dve postielky, ze? alebo?
@miselka11 presne tak budes musiet mat dva monitory a dve postielky. Obo je to aj tak jedno lebo casom tak ci tak vudes potrebovat aj druhu postielku. Ak mam vraviet za seba, moje voli take ze b spolu v postielke mohli byt max 2 mesiace. Mali sme hned dve postielky, nekojila som tam som ich zvKla aj krmit a doteraz led piju mlieko sadnem medzi postielky a piju naraz
baby a nemozem dat do jednej postielky 2monitory? jeden na jeden koniec a druhy na opacny..

@sophie32 no ale ked ti dieta v kočíku stale plače, tak sa tiez nikam na kočíku nedostaneš. Nas maly sa navyše v roku a pol zľakol zimy a snehu a odvtedy odmietal chodit v zime von. Kedze do toho prišlo obdobie vzdoru, tak to vyšpičkoval k úplnému odmietaniu opustenia svojho milovaného domova 😀 teraz sa na tom smejem, ale bolo to desne. Trosku sa to zlepšilo ked začal chodit do skolky (davová psychóza-co robia ostatne deti, to chcem aj ja), ale este aj teraz sa s nim hadame, ked niekam ideme. On je hrozny domased 😝
Na odsávanie si spomínam - ked som dostala menstruaciu, maly sa začal odstavovať a snažila som sa to zachrániť odsávaním. Ale asi vplyvom hormónov to mlieko zhustlo, zmenila sa mu chut a bolo ho hrozne malo. Odsávačku sa vobec nedalo vytiahnuť, tak som ručne v predklone 5 hodín denne (2mesiace) odstriekavala az 100 ml. Ked som uz vyzerala ako uplna troska, manžel povedal dosť. A dobre spravil, lebo ka som bola taka závislá na kojení (aspon v noci sa vzdy prisal), ze som nevedela, kedy prestať.
Ja uz by som neodsavala. Bolo to strane veľa roboty-odsávanie, umývanie, sterilizovanie fliaš aj odsavacky...a este aj kŕmenie. Kojenie je jednoduchšie - teda v prípade ze funguje tak, ako ma. Mne sa potom este podarilo na pár dni vrátiť ku kojeniu cez den, ale akonáhle sa mi zase začali meniť hormóny pred ms, maly vkuse plakal, nechcel piť a uz som ho nemohla ani pestovať. Akonáhle som ho chcela zobrať na ruky, spustil hrozny plač, škriabal ma. No des....