Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?
Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?
@haimi moja no, musia to byt stresy ☹ inak teraz mi jedna baba pisala, ze sa tiez otvárala skor a nasli jej nejaku baktériu. Uz nech to mas preliecene a nemusíš byt stale v tom hroznom strachu ☹ verim ze krcok sa da hned dokopy po tých ATB 🙂
Tak chlapi su celkovo takí pokojnejsi ako ženy - my sme strašne hr, milión veci naraz 😀 tak verim ze si mala s dr zahumenskeho dobrý pocit. Ja rozmyslam, ze ak nepôjdem do kochu, ze budem rodiť unho. Jedna tu nedávno pisala, ze v Trnave odrodil jednovaječné dvojicky. On bol predtým v kochu inak, to musel teraz niekedy odtiaľ prist...
Nie ja nestresujem, len začínam byt trochu viac realista - odkedy som nevracala (presne tyzden), som bola hrozne naspeedovana energiou (snažila som sa dobehnúť tie 4 mesiace) a v piatok ma, nezávisle od seba, tri dvojickove maminy upozorňovali, nech sa šetrím, ze dvojky su viac rizikové. Tak uz to tak beriem, ze ak povie na poradni, ze krcok sa skracuje, tak ju uz posluchnem.
Ale uz ma neťahá ležať do nemocnice - uz nevraciam a uz som asi štyrikrát okrem obeda zvladla dokonca aj raňajky. No rekord u mna 😀 a neboj, bolesti nemam, len ma panva a kostrč hrozne boli-ale s tym sa v tehu ráta no nie? 🙂
Ano na morfo som bola pred týždňom. Vsetko oka, mala bola najprv menšia a teraz pre zmenu predbehla bračeka 😀
Drz sa tam a napis co nové sa deje. Držím palce aby bolo uz len lepsie 🙂
@roberta31 ahoj ako sa mas? 🙂 musim sa ti priznať, vcera som vytiahla ten angelsound - mala sa nejak zvrtla a slabo kope (predtým to zas robil maly). Ale teda nepáčilo sa im to asi, lebo do toho kopali. Ktovie co im to robi? Nejaký nepríjemný zvuk alebo co???
@bettynka222 🙂.ja zatial pohyby necitim,tak to neviem posudit.Ja ho vytiahnem tak 2 x do tyzdna.A nasla si srdiecka hned?
Dakujem za opytanie,mam sa zatial dobre.Mam nejake bakterie v moci,tak beriam urinal a vklady.Ale to je nic.
Pocuj,stale pichas fraxik do bruska?Ja edte ano,len nes som vyskusala do stehna,ale za boleeeeest.Som ju aj skor vytiahla,potom dopichla brucho.Fest ma to stipalo a bolelo.
@roberta31 ahoj 🙂 ano maleho som nasla hned a mala sa trosku schovávala - preto ju aj menej cítim. Oni nejak za seba zaliezajú - raz jeden a raz druhy 😀 ale je to neprijemne, ked to jedna dvojča sa ozýva menej. A zo zaciatku kopkali naraz, a teraz sa uplne rozsynchronizovali 😀 som zvedava ako budu vstávať na kojenie 😝
Pocuj a ATB nepotrebujes??? Ci nemas zapal? Skus aj brusnice - ci výťažok z nich je v tom urinale? Ja mam rada brusnicove koncentrované tablety od firmy generica. Urologicky caj sa teraz asi nemôže ze?
Nie, do bruška davno nie - mam ho hrozne napnuté. Ale teda stehno som tiez nedala. Ale na ramenách mam nastastie ovisnutu kozu, tam to ide dobre 😀
Pocuj tebe kedy prisli na trombofiliu? Lebo som pozerala v pase, ze prvy chlapček v poriadku a potom problémy 😔
V koľkom si teraz týždni? Kedy ideš na morfo? Nech držím palce na ten párik 🙂
@bettynka222 mam macmiror- ten mi vzdy zaberie,kazala vela vody a urinal.mam aj dimace zavarane brusnice,vsetko som do seba naladovala a dnes uplna ulava,nic ma neraze.ale uz to doberiem.No budem musiet skusit rameno teda,aj ked som to v lete mic nechcela,al xo uz.pich este znesiem,ale ten clexane stipe ovela viac proti fraxiku,tak to nedam.
No mne len minuly rok.Prvy chlapcek zil len do 24tt. 😔 Vtedy sa to ale pripisovalo tomu,z mi po amniocenteze odtiekla plodova voda ( uz by som na to nikdy nesla),takze to nikto neriesil.Nato som otehotnela a chlapcek sa narodil v 33tt,preeklampsia.Prezil a je zdravucky 😵 .Chceli sme deticky po sebe,ale zial dcerka vydrzala len do 29 tt,preeklampsia a uz teda vies ako to skoncilo 😢 .
A potom.nastali vsetky vysetrenia kde mi zistili lepive dosticky.Teraz chodim po vsetkych odbornikoch,tak verim,ze sa uz nic take nezopakuje!!!!!!!!!
Teraz som 17 tt a 2.4. idem ku Grochalovi.Ak by boli zle otocene,tak si nedam povedat.ved uvidim 🙂
@roberta31 no ja verim ze s tými heparínovymi injekciami to dame 🙂 🙂 🙂
A do ramena preco nechces? Kvoli modrinam? Ja nemam ani jednu 😉 a teda nastastie ziadne alergické reakcie ako pri fraxe.
O amniocentéze si tiez myslim svoje. Inak v ruzinove uz robia take pokusy - dôkazu zalepit ten plodový vak po odteceni vody. Kamaratke to teraz robili. Tak ale lepsie amnio vobec nepodstupovat...ved taky odborník ako grochal urcite vsetko uvidi poriadne 🙂 snad aj babatka ukážu co skrývajú medzi nozkami 😀
@bettynka222 aj ja tomu verim.Musiiiime,in nam neostava 🙂.Aj koli modrinam a priatel.sa ani.nemoze pozera ked picham,je mu z toho zle 🙂)))).A sama si riasu neurobim.Ale jpoviem mu nech skusi riasu urobit a nech zavrie oci :D
@bettynka222 ahoj, v tejto nemocnici strasny bordel. Nejako nestiham. V stredu mi doktorka urobila sono, ze buduci tyzden by sme mohli zrealizovat tu serklaz a isla na dovolenku. Stvrtok mi urobil vizitu prednosta a ked som sa ho opytala na jeho nazor, tak povedal, ze on by ju nerobil a ze sa este dohodnu. Vcera vecer nabehla do izby anesteziologicka, ze kedze mi idu robit v pondelok serklaz tak potrebuje nejake info. Co sa clovek vsetko nedozvie. Som zvedava, co sa bude v pondelok diat. Uprimne ti poviem, ze keby mam moznost vyberu, Stefanikovu si dobrovolne nevyberiem. Ale zistila som, ze Zahumensky v nemocnici normalne v piatky ordinuje, tak pokial ma este do porodu pustia domov, tak by som chcela zacat k nemu chodit do poradne. Dufam, ze u teba vsetko ok. Drz sa a hlavne sa moc nenamahaj a vela oddychuj 🙂
@bettynka222 ahoj.ste v poriadku? dlho si sa tu neukazala.dufam ze sa nic nedeje!
@bettynka222 nestraste tu.. s tým otváraním.. ja mám poradnu až o dva týždne spolu aj s tým glukôzovým testom. Ale snažím sa doma čo najviac oddychovať. Ale sem tam aj niečo porobiť, bez pohybu ostať úplne nemožem.
@bettynka222 Dlho si tu nepisala,tak reku kde si sa stratila 🙂. a co nakazali,kludovy rezim?Ako to vlastne zistia,ze sa z vnutra otvarate? sonom,palpacne?
@bettynka222 ja uz treti tyzden fungujem na cervenom rezime. Len wc a sprcha. Jedlo mi nosia. Nohy dohora. Dnes mi chceli urobit serklaz, ale zase sa neda, lebo mi nasli zase nieco z vyteru. Zase druhe kolo antibiotik. A teba pustila normalne domov? Nechcela ta tu rovno nechat?
@roberta31 ano vaginalnym sonom presne ako pise @haimi
Ano pustila ma zatial. Ale ani na dotyk sa jej ten krcok nepáčil. Zajtra idem na výter (keby museli robiť serklaz) a v stredu kontrola. Podla toho uvidi, co ďalej - ci ležať v nemocnici, ci bude serklaz alebo co. A ty sa ako mas? Vraj máte plne oddelenie 😝
Inak ten chaos co si pisala...no je to take v nemocniciach-ked sa vkuse menia lekári na vizitach. Mne Štefániková zachránila maleho. Hrozne silno som mesiac krvacala, kazdy lekar ma chcel po vizite sonovat (vaginalnym sonom samozrejme, lebo to bol maly tyzden). Ona jediná ma tam bránila, sono bolo vzdy len v pondelok.
@majda27 ked si bezproblémová, tak sa zrejme nemusíš ničoho báť. Ja stale hrozne vraciam, vela som schudla. Celkovo som dost chuda. Mam problémy s krvou. Tiez som uz druhorodicka, plus tri missed aborty - pri zákroku nasilu museli otvárať krcok. Neboj bude to dobre.
@bettynka222 radsej myslim na to ze vsetko dobre dopadne.u nas sa boji manzel.nechce este nic kupovat,ale pomalicky musime..snaxim sa oddychovat a vsetky tazsie veci robi on..
@bettynka222 ani neviem, ci mame plno. Mam nadstandardnu izbu takze sa z nej ani nepohnem. Stratila som prehlad. Snazim sa mysliet pozitivne. Ale po primarovej vete, ze v pripade, ze mi odtece plodova voda ma musia urgent presunut do novych zamkov som jemne zdeptana. Ja som dnes tiez mala ten krcok maksi. Ziadna vyhra. Dufam, ze sa tomu vyhnes, ale mozno sa tu este stretneme. Ja tu budem este minimalne 3 tyzdne. Teda ked sa nic nestane. Sila, ze ta pustila domov. A pustila ta sama, alebo ta nema kam ulozit? Preco ti dnes rovno neurobila ten vyter? Co ta prehana
@haimi ja som chcela ist domov. Bola som tam az poobede, uz tam ani sestrička nebola. Ozaj kolko je tam vlastne nadstandardiek. Lebo ak su všetky plne, tak idem do kochu jednoznačne. Ved ked budem musieť chodit na zachod na chodbu, to ma aky význam take ležanie. A este k tomu na spoločný 😝
Ja mam krcok super - 3,7 cm. Ale reálna dĺžka ci co je 2,7 a aj si to fotila sonom ze je tam zvnutra dost prepadlina.
Pocuj a tie kortikosteroidy ti pichli? Takze mala Štefániková pravdu nakoniec ze serklaz treba ci?
@bettynka222 krcok 2,7 je este celkom v pohode. Otazka je, ako sa to bude vyvijat. Ja mam uz funkcny len 1,7. Serklaz treba, ale asi si to chcel Zahumensky kuknut na sone sam, pred tym, ako sa rozhodne. Uz by som dnes bola zasita, nebyt tych novych bakterii. 2 tyzdne dozadu vsetko ok a dnes zle. Nechapem, kde som ich v nemocnici pobrala. Kortikoidy mi zatial nepichaju. Mozno, keby sa to zhorsilo, tak zacnu a aj s prevozom do Novych Zamkov. Cize si ta tu chcela nechat, len ty si nechcela. Ked ta sem supne, tak budu mat veru z nas radost. Uz zo mna nie su moc nadseni, ze som ich nocna mora 😀 tak to budu mat dvojmo. Nadstandardne izby su 2 a este je tu jedna dvojka, ktora ma na izbe wc aj sprchu. Ja som bola prvy tyzden na obyc izbe asi kilometer od wc, tak asi taky prisny cerveny rezim. Az mi to bolo smiesne. Ale potom z tej dvojky s wc pustila kocku domov, tak ma tam presunula a o tri dni som sa presuchla na nadstandard kvoli navstevam. Som zvedava, co ti zajtra povie.
@haimi ale zajtra len výter, kontrola o tyzden - nech vidí ci je nejaká zmena. A druha nadstandardka je obsadená? Stale rozmyslam nad tou BA - ved z kochu je to na Antolskú bližšie ako z TT do NZ, nie?
No verim ze budu z nas dvoch nadšení... Ona ma chce hned síť asi aj po skúsenostiach s tebou... Lebo hned vyhlásila šitie, ja som ju zas ukecala na ten tyzden. Len doma mame schody a tie mi zakázala, tak neviem ci ma potom doma nechajú... A ako aa to vlastne robi? V lokálnej anestéze?
@bettynka222 druha nadstandardka je tusim obsadena, je tam kocka v 35tt s dvojickami, ale ta by mohla uz kazdu chviku aj porodit. Podla mna zmena nezmena, ona ta bude chciet zasit. Robi sa to v celkovej narkoze, ale takej kratkej 15min a po zakroku si cca tyzden v nemocnici. Keby si lezala v kochu, tak by si sa nedoplatila, ci? A poviem ti, ze lekari su dost drsni, do ukonceneho 24tt je to potrat. Mna ked prijali na konci 23tt, tak sme mali tuto drsnu debatu. Ale neboj, vsetko bude dobre. Ty si zatial na tom lepsie ako ja a ja uz dva a pol tyzdna sa drzim plus minus na tom istom. Len ja fakt lezim, co ty asi pri malom nie, ci? Ale mala by si.
@haimi ležím neboj. No tu by ozaj uz mohli pustiť v takom týždni 😀 by som si chcela ist domov vsetko pochystat a tak...
Je mi jasne ze takto skoro to nieje porod. Ale tak je nemam krce ani nic. Pocuj a aky bol teda ten tvoj krcok ked ta hospitalizovali? Ja budem v stredu prave v polovici 23tt.
Velmi sa mi ten zákrok ale nepáči. Zo zakrokovne mam po tých potratoch nočnú moru...
@haimi no a ten koch...neviem. Ved ked platíš za porod, tak je to drahšie ako len pozorovanie nie?
@bettynka222 ked ma prijali, tak bol zvonka zavrety a tvrdy, zvnutra otvoreny. Otvorena cast 17mm, zatvorena 18mm. Cize 50:50. Ty mas ten pomer lepsi. Dnes bol ten pomer taky isty, len krcok uz maksi a krcok sa o trochu viac otvoril. Zahumensky nie je moc zastanca sitia, ked to nie je nevyhnutne. Takze keby ta sem dali lezat, tak by ta mozno aj nejaky cas pozorovali a az potom rozhodli. U mna to je ale uz zjavne definitivne. Ale pokial to ma pomoct, teda dufam, tak ok, prezijem
@bettynka222 nemam potuchy kolko sa moze platit v kochu, ked nie si ich pacientka a ides tam lezat. Skus im napisat mail, by som bola zvedava. Ale ked za porod + 4-5 dni lezania po platis 1200eur, tak to radsej nechcem vediet.
@haimi ale porod je drahší. Ved uvidime este co bude.
No sice pomer mam lepsi, ale krcok uz nieje tuhý, ale podla dr makne. A este tam je údaj - vezikulacia 10mm.
Ach ale sme dopadli-myslim nas obe.
A to chcel ist mm zajtra objednávať kočík 😝 a pritom on bol ten, kto nechcel nic skoro a bal sa...len asi kvoli tej dodacej lehote.

@bettynka222 v noci som mala zase bolesti ako h..., ale vsetci sa tvaria strasne v pohode. Neviem, ci sa moze tak bolestivo roztahovat maternica, ale predychala som to. Take hodinove trapenie. Stefanikova bola z toho trochu mimo, ale povedala, ze kontrakcie to nie su, lebo keby boli, tak uz by som potratila. Ake motivacne. Dost hrozne slovo potrat na konci 24tt. Na vizite sme mali noveho prednostu, fakt sympos, hned by som sa k nemu supla do poradne, keby som tu nelezala. Ze vraj ordinuje na 3 posch v piatok. To keby si chcela vyskusat niekoho ineho. Je strasne otvoreny diskusii a otazkam a hlavne ti vsetko vysvetli. Stefanikova je na mna strasne zrychlena, jedna noha sem, druha za sekundu von a nic furt neviem. Len ti sestricka donesie antibiotika, ani nevies na co a kolko ich budes brat. Vsetko si hladam na nete, aby som bola trochu v obraze. Ale prednosta ma dnes ukludnil, ze pricina otvorenia moze byt bakteria co mi nasli a z toho ma moze boliet aj brucho. Ze by bolo horsie, keby pricinu nenasli a otvorila by som sa bez dovodu. Ale ze po prelieceni sa mozno ten krcok zatiahne aj sam a ked nie tak popr podla situacie serklaz. Od stredy zacinam 25tt, takze boj pokracuje.
A ty co stresujes, ze sa mozno vidime 😀 stefanikova ta stale lanari lezat do nemocnice? Este stale ti je tak zle, alebo je to lepsie. Krcok mas v pohode, ci ho este nemerala. Dufam, ze nemas nejake vacsie bolesti. Ten hlohovec som myslela to morfo. Kedy tam ides?