Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?
Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?
@haimi bojujte,bojujte...a verím,že ešte pár tt. vydržíš...
@bettynka222 ja som išla do nemocnice v 23tt - mala som za sebou 3x konizáciu a krčok nevydržal nápor...dalo by sa bojovať ešte pár tt. určite,keby som nedostala infekciu.... ☹ takže E-coli nám dopomohol k predč.pôrodu....ale baby boli neskutočné bojovníčky, mali apgar 1/4 a 1/5..ostatné radšej nenapíšem...dôležité,že sú obe zdravé 4,5ročné škôlkárky...
hlavne pozitívne myslieť, nečítať a neprivolať nič čo súvisí s predč. pôrodom, riadiť sa pokynmi lekárov a veriť...dúfať a dohovárať,aby ešte vydržali v brušku...
moc vám držím palce,ak by si náhodou @haimi niečo potrebovala,zajtra idem o druhej na neonatologiu s dcérkami ti môžem doniesť čítanie - mám prichystané aspon 50 časopisov pre mamičky na oddelení 😉 aby sa nenudili......len mi napíš meno a pošlem ti to priamo do izby..
@juditam dakujem za odpoved. To je skvele ze su babule v poriadku 🙂
Pocuj, co si ty myslíš o serklazi? Pomôže? Alebo pohorší?
mal niekto z Vas pichnute injekcie na vyvin pluc-kortykoidy? Mali ste nejake zdravotne problemi z toho,vedlajsie ucinky? dakujem
@bettynka222 mne nechceli spraviť---takže neviem k tomu nič povedať...
Baby neblaznite.mam doma 10tyzd.dvojky.rodila som na antolskej a nemozem sa stazovat.rodila som v 36t.treba ist rodit tam,kde mate najlepsie neonatologicke odd.pre deticky.mna si nechali v porodnici 10dni a vdaka bohu na porodnici nebol pretlak,tak ma nepustili domov na 5ty den po cisaraku.som mohla v pyzame 4krat za den chodit hore na odd.za detickami a kojit ich,hladkat a rozpravat sa.bolo to brutal narocne,ale bola som rada,ze chodim len o dve posch.vyssie a nie si predstavit,ze ja by som bola inde a baby inde.a oddychujte,lezte,nic nerobte,lebo az ked uvidite tie deticky na tomto odd,tak si uvedomite co vsetko sa moze stat.a co sa tyka poradne,ked som zacala chodit do porodnice,tak som nikdy necakala.tie co maju geminy,tak necakaju.baby a deticky musia byt v nemocnici po narodeni urcite az do dosiahnutia 36t.tehotenstva.
Baby,bola tu kocka,ktora mala ten isty termin vo februari ako ja.a tiez rodila okolo 20teho januara.ako sa mate?aky mate rezim?drzim vsetkym palce
A tie co lezite v nemocke ci doma,nakupte literaturu o dvojkach,ich vyvoj,ako ich naucit spat.kniha o predcasnych detoch je neuveritelna.ked bude chviladam sem jej autora.ta vam velmi pomoze a aj opise cim vsetkym si prechadzate.ja to vsetko citam az teraz za chodu.ale nemala som cas,mam doma este male dieta dalsie.
Kniha sa vola narodilo sa predcasne od autorov milena dokoupilova,barbora fisarkova,lenka novotna a kol.kniha je fakt perfektna.da vam odpovede na vsetko okolo tychto deticiek
Ahojte Baby. Chcela by som sa pridat, som v 22. Tyzdni,cakame chlapceka a dcerku. V stredu mi robili serklaz, lebo krcok ma dlzku 38mm ale bola som otvorena na 13mm. Takze lezim v nemocnici na Mg infuziach a dostavam lieky na uvolnenie svalstva+ antibiotika. Dufam, ze este dlho vydrzia v brusku.
@roberta31 ahoj 🙂 ležím doma. Ked mi pohrozili tou serklazou, zacala som citat všetky studie ohľadne predčasných pôrodov. V určitých prípadoch vraj pomáha progesteron. Volala som teda mojej dr ze to chcem skúsiť. V nedeľu vecer som si nasadila utrogestan a v stredu bol krcok sice este stale zmaknuty, ale branka sa privrela - uz nie som otvorená v tvare V ale uz iba Y. A teda otvorenie vnútornej branky sa zmenšilo z 11 mm na par mm 🙂 ja verim ze v pondelok to bude este lepsie. Jednoducho to tak musi byt 🙂
A ty ako? Kedy mas kontrolu???
@juditam mne nakoniec pomohol progesteron 🙂 po poslednom náleze uz boli lekári nastastie tiez proti serklazi 🙂
@bagi ahoj 🙂 co si tym chcela povedat? Reagovala si na nieco konkrétne (na ten koch)? Ved predcasniatka by som tam urcite nerodila, to jedine nove zámky. Ale keby išli v 36tt tak je to problem podla teba?
Dakujem za názor 🙂
@peach84 ahoj, vitaj a drz sa. Ako si zvladla zákrok? Mne s tym tiez hrozili, kedze krcok uplne zmäkol a vnutorna branka bola otvorená na 11mm do šírky a na 13 mm do hĺbky. Nastastie ma zachránil utrogestan 🙂
bettynka, ano myslela som na toho kocha... ono strasne zavisi od toho, ake to tehotenstvo je... v 36tt je to super, ale tiez je dolezite aku porodnu vahu budu mat babatka... moje mali dve kila v tomto tyzdni... boli sme v porodnici 10 dni, kym nezacali priberat... nepotrebovali ani inkubator, ani pristroje na dychanie ani sondu na papanie... ale po pravde, z x pripadov dvojiciek, maloktore vydrzia do 36tt. som to videla na tom oddeleni... vacsinou sa rodia prave okolo 33 tt. aj ja som tento termin mala poznaceny v kalendari a desila som sa ho... a bolo brutalne narocne chodit na to 6p. bolo to o dve posch. vyssie ale po cisarskom, katastrofa... a hlavne tolkokrat za den za nimi chodit bolo velmi velmi vycerpavajuce... nebola to sranda... ☹
@bettynka222 juuuj,tak to du dobre spraaaavy! 🙂.
Ja som po morfologickom sone,Vsetko vypada byt v poriadku a ako v tvojom pripade,cakame parik 😵 .
Teraz idem na poradnu v stredu,yam skontroluje aj krcok,yak dufam ze budem na tom dobre!
@roberta31 jej parada blahoželám k páriku 🙂 🙂 🙂 tak sme sa dočkali.
Ach držím palce aby bol krcok v poriadku. My sme mali hrozne stresy. Stale to nieje tip top...ale ja stale verim. Ved počula si uz o niekom, komu by sa krcok privrel??? Je to sila, ze obyčajný progesteron a takto pomôže 😵
@bagi neboj, v 33tt by som ich tam nerodila 🙂 to ani nieje možné - u nich sa moze rodiť az od 34tt, dovtedy musia zariadiť urgentný transport in utero... Ja verim ze dvojky pôjdu prirodzene 🙂 presne kvoli tomu stavu po sekcii 😝 neviem si predstaviť starať sa o jedno babo po brušnej operacii...nieto este o dve
@bagi
Nooo rodila som u Kocha dvojky v roku 2013 - v 36 tt sa narodili chalani a dalsie 4 maminky poznam, co tam porodili dvojicky. Jedna v 35 tt (tusim este nebol ukonceny) a tak isto u Kocha a ziaden prevoz nebol. Ostatne 36-38 tt. Je vela dvojok, ktore sa narodili aj 36-38 tt. 😎
@bettynka222
citam, ze stav sa zlepsil. tak to je super, uz len vydrzat 😉
@shania31 velmi sa tesim ze sa to zlepšilo 😵 mala som z toho zákroku hrozny stres. Strach o babatka a tiez trauma z kyretazi... Ajked v kochu to bolo urcite lepsie ako v statnej, ze? Ja som im aj volala ci ma hospitalizuju, ale nakoniec snad nebude treba 🙂 ajked teda este nemam vyhrane, uvidime zase o tyzden...
@roberta31 tak dvojky su viac ako jedno. A hlavne my dve nie sme ani prvorodičky, mame za sebou viac neúspešných tehotenstiev...
Neboj nic, vaginalnym sonom ti spravia cervikometriu a ak bude zhoršenie, hned si pýtaj utrogestan. Ja netvrdím ze to zaberie kazdej, ale ajtak ak by ti náhodou navrhovali serklaz, najprv by museli čakať na kultiváciu mocu a vyteru...
Tym ta nechcem strašiť, verim ze u teba problem nebude. Ale ak nejakou náhodou ano, tak som chcela poskytnúť rady 🙂
@bettynka222
nie je to nic strasne, su horsie veci, ver mi- nie je preco sa bat o babatka, pustaju minimum anestezie hlavne kvôli babatkam- kratky zakrok je to, kyret som mala aj ja po MA, ale myslim, ze to bolo horsie tym, ze som dlhsie mala problemy a krvacanie, Koch to sa neda porovnavat so statnou, to su 2 neporovnatelne veci
ale pokial nie je fakt nutne robit serklaz, tak nie je o com 😎
takze este si uzivaj zbytok tehotenstva, oddychuj, pospi- lebo ked sa narodia, bude to deficit spanku, permanentna unava- u mna uz krize v prdeli a ruky detto 😀 😀 😀
@bettynka222 dakujem ti 🙂 zakrok v pohode,trvalo to max 10 minut. V ten den som krvacala trosku po zakroku, na druhy den ostalo len spinenie a potom nic. Odvtedy lezim,Som ok. Som zvedava co mi povedia na dalsom ultrazvuku. Najhorsie z celeho bol strach a stresy o dietatka...
@roberta31
Vacsinou lekar zisti, ze nieco sa s krckom deje bezne na poradni- palpacne vysetrenie, alebo cervikometria. Jednym z priznakov, ze sa krcok skracuje, makkne .... moze byt aj tvrdnutie bruska, bolesti v krizoch ako pri menstruacii. U mna to presne tiez tak zacinalo - cca od 19-20 tt.

@haimi a myslíš ze to vobec pomáha? Čítala som rôzne štúdie...aj muz volal s nejakým odborníkom, niekto je proti, niekto za.
Čítala som aj štúdie, kto je ohrozený predčasným pôrodom. Na mna sedia dvojcata, dva a viac potraty a následne kyretaze, nedostatok zeleza, zrejme aj vápnika kedze picham heparín. No som zvedava co bude. Neviem ci chcem aby ma zase vyšetrovali...
Ako sa tam vlastne mas?