Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?
Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?
@majulienkka aj nas to s muzom napadlo 🙂.
@bibi21 Ahoj, mala som jedného drobca v lete, tak perinky nám nebolo treba,(stačila plienka) mal často potničky. Tak sme rozmýšľali s mužom, že im potom kúpime dvojičkovský kočík. Tiež chcem len jednu postieľku na začiatok, že vraj do cca pol roka netreba hneď dve.
My mame zatial kupenu jednu postielku.Druhu dokupime postupne.
Ahojte 🙂. Som rada, ze som objavila tuto skupinku. Tiez cakam dvojicky v novembri a veru mam koooopec otazok v hlave, ktore budeme musiet riesit okolo starostlivosti a vybavy o dvojnasobny poklad..takze sa k vam pridavam ;)
@majulienkka ak mozem poradit,tak do jedneho kocika asi ťažko,nie je tam tolko miesta,zavadzali by si rucickami a nozickami. A k postielkam,ako nahle sa začnú otáčať a prevalovat tak treba dve.my sme tak do 4 mesiacov.
My sme mali pri prvom dieťati taký veľký poľský kočík, volali sme ho ťažné vozidlo 😀 Tam sa nám neskôr zmestili vedľa seba aj staršia dcéra s malým. Takže myslím, že záleží od kočíka, niektoré sú fakt natoľko priestranné, že tam dvojky v pohodičke ten prvý mesiac-dva vydržia. Horšie, keď začne jedno plakať, lebo budú dosť blízko seba, tak sa pobudia 😅
Nám sa tiež dve postieľky nezmestia do spálne, vážne uvažujeme, že kúpime jednu širšiu posteľ, takú 110 cm x 200 cm a presne to napraceme vedľa našej manželskej, a tam si ich nejak poukladáme a keď pribehnú aj staršie deti, aspoň sa na také letisko zmestíme všetci siedmi 😀 a keďže to bude od steny po stenu, nemusíme sa báť, že sa niekto zgúľa 😀
idem po dlhsej dobe napisat aj ja 🙂.Vcera sim bola na sone,deticky maj po 470g,zatial je vsetko v poriadku 🙂.
No v 20tt nam Grochal povedal ze bude parik a vcera doc.Tomas ze dvaja chlapci 🙂.Takze stale nebieme jedno babo 🙂)).Hlavne nech su v poriadku!
@bettynka222 @haimi ako sa zatial drzite,ste ok?
@roberta31 sa tesim, ze je u teba vsetko ok. U mna to vyzera tak, ze je vsetko plus minus bez zmeny uz niekolko tyzdnov, takze sa tesim. Stale zvnutra otvorena, zvonka na spic prsta, krcok cca 1cm. Beriem o dusu ten utrogestan, tak mozno aj ten pomaha. Kontrakcie zatial nastastie nemam, robia nam ctg zaznam 3x denne. Vcera mi robili sono a baby maju 1260 a 1340 gramov. Jaj, nech uz maju okolo 2 kil,to uz budem fakt kludna 🙂 Zajtra zacinam 31tt, tak sa tesim, ako to postupuje. Este aspon 4 tyzdne, nech mam aspon ukonceny 34tt. Riesis uz vybavu ? Ja som zufala z toho oblecenia. Proste fakt neviem, kolko mam toho kupit. Ked sa aj opytam, ze kolko, tak mi baby odpisuju, ze zopar kuskov. Co je zopar kuskov ??
@majda27 a to mali taku vahu kedy ? Mne robili sono 27+5 a mali 1000 a 1060gr a doktor mi povedal, ze su tyzden pozadu. Kym som bola v nemocnici v TT, boli stale popredu a odkedy som v Novych Zamkoch, tak su zrazu pozadu. Ale doktorka ma ukludnovala, ze cim su dvojky vacsie, tak rastu pomalsie, ze to nie je ako pri tehotenstve s jednym babom. Takze sa nemam deptat tymi tabulkami na nete. A opytam sa aj teba, kedze si uz v 28tt. Kolko oblecka budes kupovat pre dvojky. Kolko body kratky rukav, dlhy rukav, dupacky/ polodupacky a pyzamka z 50 a kolko z 56?
Z mojej skusenosti po dcerke. 50 velkost prekladacie body 5ks, pyzamka 3ks, postolky a bola doma v perinke do 3 mesiacov takze jej stacilo len body a perinka. Veci navonka polodupacky 5 ks z velkosti, Nejake 2 kabatiky, ciapocky vsetko ostatne dokupis potom.zalezi aj ci budu vela grckat deticky.
@haimi Ahoj, všetko záleží od toho, akí veľkí sa drobci narodia. Mne sa jeden narodil 2750 g a dlhý bol 48 cm - to potreboval cca dva týždne 50 - ku, potom mu som mu už dávala aj väčšie 56. Druhý sa mi narodil 3600, tak tomu som už rovno dávala 56. Zo začiatku som balila len do perinky, aby sa nebudili, tak stačili bodynká s krátkym, či dlhým rukávom. Keďže sa narodia v lete, tak budú asi ideálne s krátkym rukávom. Mne sa osvedčili zo začiatku klasické košielky a body celorozopínacie - ľahšie obliekanie. Potom som im rada dávala dupačky, tie boli najviac vynosené. Tie som mala približne 4-5 kusov na striedanie a potom 4-5 kusov body (pre jedného) a potom ešte košieľky, svetríky. Do mesiaca, dvoch im už boli prvé oblečienka malé. Ostatné sme už kupovali potom.
@majda27
@haimi
@roberta31 ahojte...dlhsie som tu nebola ale pozeram ze sa mate vcelku dobre. Aj ja som zatial v pohode, zajtra koncim 27 tt a o tyzden ma caka poradna. Cakame dievcata, tak sa tesim, ze budeme mat doma tri princezne 🙂 Co sa tyka oblecenia, poprala som veci po dcerke...velkosti 56 a 62. Mam toho celkom dost...Kedze TP je v juli, predpokladam ze bude teplo. Dokupila som nejake body z KR v.50-56 (asi 10 ks), lebo tie som pri dcerke vyuzila az cca ked mala 2 mesiace a uz bola vacsia. Dokupila som ponozky a postolky, podbradniky a asi 5 overalov v.50...kedze tych som mala len pre jedno dieta a az od v.56.
Inak som velmi zvedava ako narastli nase kocky. V 24 tt mali okolo pol kila...
@haimi velmi sa tesim ako krasne to tahas.Aj ked viem ze v nemocnici ti je dlho,ale odmenou ti budu zdrave deticky.Aj tebe dali utrogestan?Vkladas ho,ci uzivas?
No ja som nekupovala vobec nic a ani nejdem.Bojim sa ak by to nedopadlo dobre.Deticky sa narodia skor,myslim ze pojdem domov prva a vtedy vsetko nachystame.Niekto ti mozno napise malicko.Ale vies,nas mal reflux,menila som mu aj 3x za den.Tych 50 mozno po 6 ks pre kazde,56 aj po 10.
@roberta31 chapem presne o com pises. My sme zacali nakupovat prve veci az teraz v 30tt. Doteraz sme nemali ze vobec nic. Tiez som sa bala. Vyslala som manzela s jeho maminou, nech idu pokukat postielky, vanicku, prebalovaci pult..... Veci si chcem vbrat a objednat sama. Aspon nieco. Ale tolko kolko kusov pises asi veru nedam. Uz som si nieco popisala aj to mi manzel napisal, ci to neviem este zoptimalizovat 😀. Ze radsej ked bude pruser dokupime, ako by nam mala zostat polka veci este so stitkom. Nerozmyslaj tak negativne. Mozno to tentokrat dopadne vsetko dobre, len treba fakt vela casu radsej lezat. Ten utrogestan mi odporucili este v trnave a ked som sa na to opytala v novych zamkoch, tak mi ho nechali. A vkladam si ho.
@majulienkka dakujem 🙂
@bibi21 ano maju jednu placentu.ja sice sj trosku di foma poupratujem ale povedsine oddychujem.
@haimi to som bola 26+0 nasi su od zaciatku popredu.Vybavicku kupujeme postupne ale musim si spisat co mame a co nam chyba..ale povedsinou co.mam su 50-56.zatial mam 5ks bodiciek s kratkym rukavom,2 tepl.supravicky tiez tusim 50.a este nejake dupacky a pyzamka 56velkost. Biac toho nemame a dve sady vel. 44 tie 8ks ze narodeny v roku 2015(to kupovala svokra tak dufam ze im to nebude male).

@majulienkka
Za mna urcite nie.......Viem, ze niektore maminky postielky maju prve mesiace len 1 ks. Ale mono-kocik?? To som este nepocula.