icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

majda27
28. apr 2015

@haimi tu na mk to ukazuje o tyzden dopredu.z ostatneho mame len vlhcene obrusky(4bal.po 80) z lidla,plienky newborm cca 4 baliky a jedny 2 (omylom som ich zobrala,myslela som ze su to jednotky), a este mame kupene cca 6ks podpradniko,1 postielka.

shania31
28. apr 2015

@majda27
Neukazuje MK o tyzden dopredu, ukazuje prebiehajuci tt, lekari vzdy pocitaju ukonceny tt- t.j. ty si teraz v 28 tt- povedzme 27tt+2 - lekari budu momentalne ratat ze ukonceny 27 tt. 😉

bettynka222
29. apr 2015

@roberta31 ahoj 🙂 u nas super. Branka je uz uplne zatvorená a krcok sa este predĺžil 🙂 tešíme sa velmi 😵 babatka uz maju 1080 a 1100g 🙂 su o dva tyzdne väčšie, ale to bol aj moj maly - my sme vysoka rodina 😀
Jaj moja ten strach poznám ☹ pri malom sme boli nieco kupovať az po 32tt. Teraz som sa odvážila objednať bodynka a pyžamká z netu uz v 26tt. Ale nic ine.
Angelsound používaš? Ja som skúšala raz a nema to význam - mala je vzadu v chrbte, tu nenájdem a ani necítim kopanie a maly je sice vpredu ale kope do placenty 😀 no des.
@haimi mas pravdu, netreba si všímat tie tabuľky, kazdy sme iny. Vyšší človek bude mat automaticky dlhsie dieta ako nižší 🙂
Pisala som ti do správy aj o tom oblečení, snad ti to pomôže 🙂
@22mima jej mi mame skoro naraz termín 🙂 ajked teda zrejme to bude skor ze 🙂 teda aspon dufam 😀
Ty kupuješ postolky? Nezrušili to?

bettynka222
29. apr 2015

@shania31 ahoj 🙂 skúšala som ten sorbifer. Ale teda hgb este viac klesol a navyse mi z neho bolo hrozne tazko. Minuly tyzden som bola na teste na cukrovku a do 20 minut som vsetko vyvracala. Odvtedy vraciam stale. Dnes sme ale na tretí pokus dali ten test - pred ranajkami som si dala lieky proti vracaniu z nemocnice, ale ajtak ma napinalo. Ale jeden odber hodinu od raňajok sme zvládli 🙂
A progesteron naďalej pomaha 🙂 branka uplne zatvorená, krcok uz zase stuhnutý a orientovaný dozadu a zase sa predĺžil. Mozem upratovať a triediť a vsetko 🙂

22mima
29. apr 2015

@bettynka222 uz keby bol jul 🙂 tesim sa az budu drobci konecne s nami...zajtra zacinam 28 tt a verim ze vydrzime co najdlhsie. A ty si bola v nemocnici s tym krckom? Ja ked tu citam rozne diskusie a nazory, mam strach...mala si nejake problemy alebo ako zistili skracovanie krcka? Mozem to nejak citit? Poradnu mam az o tyzden... Postolky som davala i dcerke a planujem aspon 2-3 mesiace aj dvojickam davat. Uvidim ako bude 🙂

majda27
29. apr 2015

@22mima hlavne si hovor ze ste v poriadku,a nemysli na to najhorsie.Ani ja neviem ako som na tom s krckom.Od 20tt mi ho nikto nekontrolovat😯
Poradnu mam na buduci tyzden,tak som zvedava ci mi bude robit sono a kontrolovat mi krcok.Od dnes citim dvojcata aj ked stojim 😀.riadne kusky vyvadzaju v brusku.

bibi21
29. apr 2015

@bettynka222 ahoj ako sa ti to podarilo ze sa ti tak pekne upravil krčok? sitie si odmietla? lebo mna to caká cca za mesiac.

22mima
29. apr 2015

@majda27 ved to. Ja mam niekedy pocit ze chcu vyliezt z bruska 🙂 Snazim sa co najviac lezat...a nic extra nerobim.
Baby a vy nemate problem s vytokom? Zo mna pocas dna aj niekolkokrat vytecie akoby voda az som cela mokra...hovorila som to dr.a vravel ze pokial nic nepali a je to cire az biele tak je to v tehu ok, fyziologicke. Ale je to dost neprijemne.

shania31
29. apr 2015

@bettynka222
Vidis, a mne ako jediny Sorbifer zabral 😖

bibi21
29. apr 2015

@22mima ja s tým mávam problemy. dr. mi vždy v poradni zmeria ph pošvy ak nie je kysle robí kultiváciu.

22mima
29. apr 2015

@bibi21 Tiez mas taky ciry vodnaty vytok? Nosis intimky alebo vlozky? Ja som dr.vravela pred 3 tyzdnami ked som tam bola, ale nepozeral ma.

majda27
29. apr 2015

@22mima ja ho mavam tiez ale len z rana..aj to nie kazdy den..

bibi21
29. apr 2015

@22mima mne sa už zda že kadejaký aj číry aj biely. ja si musím každý večer vkladať actigel alebo lactofeel na udržanie ph pošvy. tak potom aj to zo mna vyteka. ak si nie si ista tak trvaj na tom nech ti aspon ph vyšetrí. Mne to robí hned ako vyjdem na vyšetrovaci stôl 🙂

bibi21
29. apr 2015

@22mima pozeram že tiež už máš trojročné dievčatko doma. fuha ja si to ani neviem predstaviť že budem mať tri deti. Bude to asi naročné. Už keby som bola aspon tak ako ty v 27tt. to čakanie je nekonečné.

22mima
29. apr 2015

@bibi21 budem mu o tom vraviet, dufam ze este do stredy to bude znesitelne a hlavne ze bude dobre...tie krize aj cela panva ma zacinaju dost boliet. No nic, musim sa setrit a oddychovat.

22mima
29. apr 2015

@bibi21 Ano, mam.Vcera mala tri 🙂 V septembri ide do skolky...tak bude trosku volnejsie doma. Len cez leto to musim nejak zvladnut... Manzel chodi do BA na turnusy tak je malo doma...tak tri deti - to bude zaujimave ale zvladneme to. Verim ze ano. Byvam s nasimi, tak aspon po veceroch bude vypomoc s kupanim a uspavanim 🙂 Ty nas niekoho na vypomoc?Neboj, tyzdne ubiehaju rychlo...aj ja som si stale vravela ze uz keby.... A uz som v 7.mesiaci. Este 10 tt vydrzat a bude skvele 🙂

bettynka222
29. apr 2015

@22mima nic som necítila. Ale ja som dost riziková a preto ma dr v 22tt skontrolovala odspodu a tak to zistila. A v nemocnici som nestihla byt. Zobrali mi krv a stery pred serklazou a pustili ma domov - kontrola po týždni. Ja som zatial luskala rôzne clanky a studie, cez víkend som sa s dr dohodla na progesterone a v stredu uz bola branka na tom lepsie, ajked stale otvorená a krcok mäkký. Po dvoch tyzdnoch uz bolo otvorenie minimálne a krcok tuhý, predĺžený a uz zase orientovaný dozadu a po dalších dvoch tyzdnoch (dnes) uz vsetko zatvorené a tuhé a krcok este dlhší 🙂
Ozaj ako sa chystás rodiť? Ja som z toho trochu zmätená 😀
@bibi21 ano odmietla a vlastne v odpovedi mime mas cely vývoj 🙂 a preco ti chcu robiť serklaz? Aky si mala nález? Ja som citala záver z nejakej konferencie gynekologov, a tam sa spomínala studia, podla ktorej zenam, ktore predčasne porodili, namerali dva tyzdne pred pôrodom nízke hladiny progesteronu v slinach. V dalších štúdiách som sa dočítala, ze progesteron je účinnejší ako serklaz (ale samozrejme nie je liek na vsetko), ze relaxuje maternicu, predlžuje a spevňuje krcok. Len niekedy ma otváranie ine príčiny (infekcie, pripadne plod ma nejaký problem, zlá zrazanlivost spúšťa porod atd - ale tam by zase nepomohla ani ta serklaz...).

bettynka222
29. apr 2015

@22mima ja som mala problem ked som si zo zaciatku dávala ten progesteron - stale zo mna nieco vytekalo. Ale uz si asi organizmus zvykol... Ale davam si laktobacily - su super na črevnu aj vaginalnu flóru. A pomáhajú zasidlovat čreva bábätiek dobrymi baktériami a tym znižujú riziko kolík - treba brat aj počas kojenia.
@shania31 no mne uz len transfuzia bleee. Pri malom som mala hgb 80 pred pôrodom. Teraz mam 90 a este nie som ani v 7 mesiaci - a to beriem zelezo dlhodobo uz pred otehotnením. To tiez moze spustiť predcasny...tak som zvedava ci ma stihnú nejak stabilizovať.

shania31
29. apr 2015

@bettynka222
Nuz ano, teraz mas tie hodnoty nizsie skor, vsak 2 babatka robi svoje 😉 Aj mna statocne "vycuciavali". U mna sa snazili do porodu dostat hodnotu nad 90. Mala som 86 a rodila som pri 102 😀

bettynka222
29. apr 2015

@shania31 wau to je super. Skoda ze mne ten sorbifer vobec nepomohol... Ale naozaj mi z neho bolo aj neskutočne zle. Zase som na liekoch proti vracaniu... 😝

shania31
29. apr 2015

@bettynka222
Ja uz v tych tyzdnoch som nastastie nevolnosti nemala ale neskutocnu zravost 🙂 Fuj ale zaha ma vedela palit neskutocne.

bettynka222
29. apr 2015

@shania31 no ja a nevolnosti....ako sa poznám, skončia az po šestonedelí 😝

roberta31
29. apr 2015

@bettynka222 super ze sa ti to tak krasne upravilo!
Ano,ja pouzivam.Ale teraz uz drobcov citim dost,,rvia sa,tak asi tyzden je na polici bez pohybu 🙂
U nas asi zmena pohlavia.Jeden si bol v 19tt isry parikom a tento tyzden druhy dr,ze su dvaja chlapci 🙂)))).Taknakoniec budu presila, 4 proti mne :D

shania31
29. apr 2015

@22mima
Vytok v tehu byva velmi casto- pokial nesvrbi, nepali, je to ok. Mne moj lekar dal okolo 24 tt domov tie Ph papieriky, aby som si merala doma, ak sa mi nieco nezda.
No ale pises, ze vytecie akoby voda, az si cela mokra??? To je toho az tak vela??? Ze cela mokra?? Lebo na to zasa pozor, aby postupne nezala odtekat plodova voda.

22mima
29. apr 2015

@bettynka222 Neviem este ako budem rodit...ratam so sekciou kedze aj prvu som mala sekciu.Naposledy boli baby otocene jedna hlavou dole a jedna priecne...opytam sa najblizsie lekara co bude na to vraviet. A ty ako?

shania31
29. apr 2015

@bettynka222
Chuda, tak to mas ako za trest sa hovori s tymi nevolnostami 😒 Ja som mala najhorsie do 14 tt, do 16 tt uplne vymizli, ale teda mala som dost, lezala som cele dni na posteli ako mrcinka - neskutocne spatne mi byvalo.

22mima
29. apr 2015

@shania31 Niekedy je to zopar kvapiek..inokedy viac. Ale nohavicky su mokre, to citim hned. Vyjde to zo mna tak ze ani neviem kedy. Nemyslim ze by to bola plodovka ale budem sa urcite doktora na to opat pytat.

shania31
29. apr 2015

@22mima
Jojo, radsej na to pozor 😉 Oni maju na to speci roztok, a vedia hned zistit, ci je to alebo nie 🙂

bettynka222
29. apr 2015

@shania31 @22mima ja som tiez myslela ze zo mna ide plodovka, vsetko mokre 😝 ale potom to prestalo a na poradni vzdy hovorili ze mam dost vody 🙂
K tym nevolnostiam - ja som do 21tt vracala aj 20 hodin denne jedlo, vodu, vsetko. Uz som bola zúfala 😖 potom chvilu pauza a od toho testu na cukrovku zas katastrofa - ale len dva krat za den. Ale nevladzem uz - vôbec nespim, 2-5 hodín max. Asi to bude z tej anemie nie?
Pocuj a ty si rodila prirodzene ze? Ja som sa na porod tak tesila a jeden gyn ma teraz tak vykolajil....

bibi21
30. apr 2015

@22mima my byvame v Ba.celu rodinu mme v Banskej Bystrici. Ale tak svokrovci su uz na dochodku a su pripraveny pomoct.manzel je do vecera v robote. Dcerka zacala chodit do skolky od februara tak dufam ze sa bude drzat a bude zdrav.teraz je momentalne u starkych tak oddychujem uz druhy tyzden. Ja budem rada ked vydrzim 3v1 do 34tt.cakame jednovajecne dvojky a maju spolocnu placentu. Navyse mam aj problemy s krckom, sice zatial je ok ale pri dcerke som prelezala doma cele tehu.