Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?
Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?
@shania31 dakujem za povzbudenie. Vcera ma bolelo viac brucho, tak ma vecer doktorka vysetrila. Krcok sa skratil, nechcem vediet kolko ma teraz, kedze naposledy mal 0,9cm a otvorena som na prst, bola som na spic. Ze vraj to nie je take zle. Rano na ctg 2 mensie kontrakcie, takze zase zacal jemny stresik. Uz som mala 2 tyzdne uplne dobre zaznamy. Zatial mi len vratil magnezko do zily, bez tych silnejsich liekov, tak to asi este take zle nie je, aj ked stres veru mam. Nuz musim sa ukludnit a bojovat o dalsie dni. Vidim, ze ty si si to tiez pekne odlezala. V ktorom tyzni si nakoniec rodila ? Ake si mala tie ctg zaznamy ? Ja som len 32tt, tak si myslim, ze by mali byt este take kludne
@haimi
Ja som si odlezala cele tehotenstvo a intenzivne v nemocnici od 24 tt. Svaly na nohach ziadne, ako palicky som ich mala. Nepamatam od ktoreho tt som uz mala krcok uplne opotrebovany, mne to drzal uz len steh. Vsetci predpokladali, ze porod u mna s najvacsou pravdepodobnostou zacne tak, ze mi odtecie plodova voda. A tak aj bolo. Chlapci sa narodili v 36 tt. Ja som vzdy mala na zaznamoch 1-2 silnejsie kontrakcie. No drzali to nejak v ramci normy, injekcie mi pichali tusim az do 36 tt. Infuzie magnezia som dostavala do cca 33 tt, potom si uz moje telo povedalo- dost uz bolo, horsie som reagovala pri poslednej a povedala som, ze viac do zily to nechcem, max tabletky.
@shania31 viem o com pises, ja lezim od 23tt a kondicka nula. Naschval som povedala lekarom, ze nech si radsej zily oddychnu skor, kym nie su vacsie komplikacie, aby ma vedeli neskor napichnut. Nastastie som stihla mat aspon tyzden a pol pauzu, tak ma teraz celkom lahko napichli. A od ktoreho tyzdna si mala kontrakcie, snad nie od 24tt, to sa mi zda fakt skoro. A kolko ti to islo vyssie, ked si mala kontrakciu. Tu hovoria, ze ked ti na zazname narastie o tych 20-30 tak je to taka este mensia konktrakcia. Nasadili ti aj tie silne infuzky na tlmenie, ci len magnezko ? To si pekne vydrzala, ked si mala od 33tt len tabletky. Rodila si v prebiehajucom ci ukoncenom 36tt ? To uz boli deturence asi v pohode, nie?
@haimi
mne tvrdlo brucho od 19 tt, zaznam mi robili prvy asi cca 26 tt. Nepamatam presne. Ja tak mne vyskocili tie silne aj na 60-70 😀
Mne infuzie davali len magnezium+guaracujan. A do zadku injekcie na ukludnenie maternice- to bolo raz za tyzden. Nazov si nespomeniem. Ale take tie infuzie na zastavenie kontrakcii mi nedavali, to bola posledna rezerva, ktoru mali, keby inak sa nedalo. Spolubyvajucej ich vsak davali, otrasne tie vedlajsie ucinky ako busenie srdca....otrasny pohlad bol na nu prve 2-3 dni :-/
@shania31 super, ze si ich nepotrebovala. Ja sa uz nebranim nicomu, ked to pomoze este na nejaky cas. To, ze je este nejaka moznost ma este drzi nad vodou. Mali sme tu jednu kocku, ktora prisla otvorena na 4cm s kontrakciami, hned jej ich nasadili a vydrzala este 2 tyzdne. Tak to ma este trochu ukludnuje. Snad ked bude horsie a nasadia mi ich a pomohli by aj mne este na cca 2 tyzdne, tak to by som sa mohla dostat do 34/35tt, co nie je idealne, ale pre mna uz dost velka vyhra 😀 Tu aj kukaju z akeho cisla vybehnes na 60-70. Ja sa vacsinou bezne pohybujem okolo 20-30, cize ked vybehnem na 50, tak to pre nich nie je take tragicke, ako ked niekto ma ciaru na 10 a tiez vybehne na 50. Teda aspon myslim, podla toho ako hovoria. Asi by som si mala vypytat nejaku odbornu prednasku, nech som viac v obraze. No co, nebudem sa lutovat a idem mysliet pozitivne, nech sa dostanem co najdalej 😀
@bibi21
Ano, serklaz mi robili v 27 tt, ina moznost uz bola, stihli ma LTT zasit. No mne to zrejme pomohlo, ja som sa zacala otvarat, zasili a vydrzali sme do 36 tt. Mne skusali najprv pesar dat, ale museli ho vybrat po tyzdni, som mala z neho masivny vytok, primar mi povedal, akoby telo na to alergicky reagovalo. A potom ma zosili. Myslim, keby ma neboli zosili, porodim omnoho skor. Chlapci boli dost velki na mna, ja som sice vysoka, ale utla na 2 babatka a navyse jeden maly bol dost nizko a on tlacil na krcok, naliehal ako to lekari nazyvaju a zrejme to sposobovalo, ze krcok makkol, skracoval sa.......
@haimi
Jaj a zabudla som, rodila som 35+6 tt. cize uz tak da sa povedat, pomaly ukonceny 36 tt 🙂
No u mna to skakalo, nic nic a zrazu kopcisko na zazname. Hej, u mna tiez tie infuzie- spomenula som si na nazov Gynipral- boli posledna moznost, ak by bolo treba zastavit to. Ale nastastie nebolo treba ich pouzit. Ja viem, ze ked inak sa neda, aj s tym by som suhlasila, len ked som videla, co to dokaze narobit s telom, fuuu dufala som kazdy den, ze u mna to nebudu musiet pouzit. 😖 veru, pozitivne mysliet treba. Uz si blizko ciela...tych par tyzdnov das. 😉
@haimi no ked ti.poviem,tak mi to neuveris.Lekar sa zmylil a pozrel inu hodnotu!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cele dva dni strachu,krcov,placu,rodina a pristelia mimo!!!!!!Vcera rano sa idem opytat na vysledky docenta.Ze celkom dobre,0,320. ja plac,triaska,neverila som.ze ved vcera bola 1,8! nie,0,209.Vravim ze bolo cele oddelenie hotove,pichli kortikoidy,chystali krv ze pojde sa to ukoncovat.Takze ten co sedel pri pocitaci,mal tam spravnu hodnotu,ale kukol o riadok nozsie!!!! a vsetci v tom kancli zhrozeny,len to uz nik nekukol.Vceta cely drn euforia,stastie,vsetci sme od stastia plakali,zurili!
Akoze norma je do 3,potom ide cisarsky.Mam 0,3.Nie je to vyborne,ale ovela ovela mensi narast proti minulemu dnu.Takze mozem vydrzat este 2 tyzdne,dva mesiace.
Zazrak,boh si nas vypocul
@roberta31 jej to je úžasne 😵 tesim sa s tebou. Nie z tých stresov, ale z toho ze este potiahnete a vysledky nie su take zle 🙂 🙂 🙂
@haimi toneprajem zazivat nikomu takyto stres,hrozne.ake je to za mnou a hlavne ze je ako je.
V pondelok sa idu poradit ci domov a budem nosit ambulantn moc,alebo ostavam.aj ked mi je to uplne jedno,e asi by bolo lfpsi domov,chodila by som kazdy tyzden na sono,hematku mam tu a nefrologiu mi j jedno ci budem zanasat.len tu robia sono raz za dva tyzdne,go je pre mn malo.potrebujem pre moj pokoj-klud kazdy tyzden.angelsoundom pocuvam kazdy den.tebe robia ako casto sono?
@roberta31 to ti verim, by som ich asi zabila. Si si mohla tym stresom aj nieco spustit, napr kontrakcie... Doma zase budes v psychickej pohode a to je podla mna dost dolezite.V nemocnici mozno este budes musiet byt neskor nejaky cas, aj ked ti to neprajem, tak kym mozes, tak si to uzi doma. Sono mi robia iba raz za 2 tyzdne, krcok kontroluju este menej. Pokial mame dobre zaznamy na ctg a nemame bolesti, tak moc krcok vysetrovat nechcu, aby nieco nespustili, ked uz je totalne presiaknuty a skrateny. Ale ctg zaznamy robia 3x denne a tam kontroluju srdiecka bab a aj aktivitu maternice a to je pre nich asi najdolezitejsie, lebo cez tie zaznamy hned vedia, pokial sa nieco deje
@haimi
no jasne, ze zobrali 🙂 aj ine rizikovky tam lezali aj pocas mojej hospitalizacie a aj po hospitalizacii, ja som si nechcela pripustit, ze budem rodit inde, len u nich 😀 😀 ale nie, no keby bolo najhorsie, tak rodim zrejme na Antolskej alebo Kramaroch, u nich sa moze rodit az od ukonceneho 34 tt. 😉
@bibi21 Ahoj,ja som ok. Aj baby citim kazdy den intenzivne. Pred tyzdnom som bola na poradni, tak som bola zatvorena a baby uz maju cez kilo...tak naberaju, podla sona sedeli na dany tyzden. Akurat mi zistili mykozu tak som brala cipky....len si nie som ista ci zabrali. Uz parkrat som sa po wc utrela a na papieri bol taky husty cudny vytok ci hlien ci ako to nazvat. Neviem ci ist znovu za lekarom ci este pockat. Nechcem stresovat za kazdu malickost, ale ani nic podcenit. Dnes koncim 29 tt tak este chcem pekne potiahnut aspon 7 tyzdnov 🙂 A ty ako? Co mas nove?
Tak sa pekne drzis. Som rada.ja idem dnes do poradne.mne zvykne dat po prelieceni este gynoflor na doliecenie.ak ti nic nepredpisala tak skus nieci volnopredajne. Vagilact alebo lactofeel je celkom ok.drzkaj sa 🙂
Ahojte žienky, ako sa držíte? Ja som dnes zisťovala možnosti morfologického ultrazvuku v KE a nenormálne ceny majú pri dvojčatách, v jednom 40, v druhom 65 a v ďalšom 75 eur (a konkrétne tam ešte +6 eur, že už som mala 35 rokov 😠 ). Ešte tých 40 je fajn, lebo to majú rovnakú cenu pri 1 a viac-plodovom tehu. A ja za to môžem, že čakám dvojky? Prečo mám trpieť ešte aj finančne nie? Normálna diskriminácia. Vy ste koľko platili?

@haimi
Ahoj, treba verit, mysliet pozitivne. Ano uplne rozumiem, ja som mala ruky ako reseto po mojom 3 mesacnom pobyte v nemocnici. Tie zily mi uz nic nevydrzali, napichli ma a do vecera uz to stipalo, praskla ta zilka ☹
Ja som mala to iste, ked som sa isla osprchovat a este umyt hlavu, no koniec, brucho tvrdlo pravidelne, dlho som to rozdychavala, potom po monitore sa ma sestricka pytala co som robila "zasa"- nic, bola len v sprche a hlavu som si umyvala. Zatka moze odchadzat postupne aj dlhsie. 😉
Drzim palce.