Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?
Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?
Ahojte maminecky a tehulky 🙂 Dlho som sa tu neukazala ,ale som rada,ze tato "moja" diskusia pokracuje 🙂 Nase dvojky - dievcatka sa narodili 1.augusta cisarakom na termin ,t.j. 38+0 tt.Vsetko je ok,babulky su zdrave a cas leti rychlostou blesku pri nich.Nestacim sa cudovat a zy chvilu budu mat 1.rocik 🙂 Tymto by som vam chcela dat aj do povedomia moj bazarik veciciek,mam toho hrozne vela,na cenach sa VIEM dohodnut,budem rada ,ak si nieco vyberiete.Prajem vsetkym cakatelkam prijemne tehulkovanie so stastnym koncom a ostatnym prajem vela vela zdravicka a krasnych stastnych dni s dvojickami 🙂 Nase take su 🙂
Majte sa pekne dievcence 😲
Nastastie vsetko v poriadku. Budu to chlapci na isto. Krcok ma 3.2cm uzavrety.o dva tyzdne idem na preventivnu serklaz kedze uz nam jednu negativnu skusenost s potratom v 24tt.trochu sa toho obavam ale tak verim ze mi to pomoze donosit chlapcov co najdlhsie. Uz sa poriadne hybu 🙂
Zienky, ako sa meria dlzka krcka ? Som medzi vami taky zaciatocnik, vcera na poradni Dr. hovoril ze od dalsej poradne budeme merat krcok.
@bibi21 tak gratulujem k chalanom...verim ze to potiahnete co najdlhsie aj vdaka tej serklazi. Tej neprijemnej skusenosti mi je luto... ☹ Je to nespravodlive. To by sa nemalo stavat. Teraz len mysli pozitivne... mna uz tiez chytaju depky ze to na mna pride skoro...ale snazim sa mysliet pozitivne. Ciel som si dala min.ukoncit 35 tt tak verim ze sa podari 🙂
@bibi21 Urcite ano, ked sa deti rozhodnu ist, tak sa mozeme postavit i na hlavu 🙂 Ale verim im, este nech vydrzia... No svieti 30 tt ale ten koniec je najtazsi...uz nic nevladzem spravit ani nikam z domu nechodim...len lezim ak sa da. Chcem vydrzat. K Dr.chodim stale kazde 4 tyzdne...teda bola som minulu stredu a idem az 4.juna. Myslela som ze uz to bude kratsie ale ked mi tak kazal, tak snad bude vsetko ok. Takze este cakaam necele 3 tyzdne.
@bibi21 9 dni po serklazi ma pustili domov, povedali kludovy rezim, vylozene nohy, ale co mi nepripada tazke alebo sa na to citim mozem spravit. Tazke vsetko light. Dnem sme boli napriklad na foteni. Teraz mi Dr. odporucila preventivne v 32. tyzdni kortikoidy na vyvoj pluc.... No neviem. Ma s tym niekto skusenosti?
@roberta31 tiez som sa tu na to pytala a mam pocit ze je to individualne. napr mne doktorka povedala, ze po ukoncenom 30tt uz nepichaju, pokial som uz pichnute mala. ale v mojom pripade sa to nepotvrdilo, lebo mi pichali prvu 4-davku v 26tt a ked mi praskla voda v 32tt a konzultovali to s novorodeneckym, tak povedali, ze obnovit, pokial vydrzim. tak asi tolko k tomu 🙂 podla mna by mali spolu vzdy konzultovat ci ano a nie a kedy. tu nam uz druhykrat preventivne nepichali, kedze sme uz jednu davku mali. az keby sa nieco vyznamne zhorsilo, tak konzultuju. asi bude najlepsie sa na to opytat v nemocnici, lebo kazda ma podla mna svoj system. a ako sa ti dari? Pustili ta domov? Ake maju s tebou plany? Hlavne sa drzte vsetci traja, nech to dotiahnete co najdalej
@haimi u nas v nemocnici som sa pytala a ak som dobre porozumela,tak len raz.Preto sa mi nezdalo co baby pisu.Ano,od pondelka som doma a 24 hodinovy moc odovzdavam raz za tyzden.A uvidia podla cisel,ked zacne moc stupat,tak na prijem.Ja ale vrrim ze nezacne este aspon mesiac-dva!
@bettynka222 ahoj...chcem sa len opytat, tebe ten progesteron nasadili aj kvoli presiaknutemu a makkemu krcku?....a co uzivas? Utros?...dakujem za odpoved☺
@speranza1 ahoj 🙂 mala som otvorenu vnútornú bránku a zmaknuty krcok, skrátený a orientovaný na stred. Aky mas nález? Infekciu nemas? Placenta nieje nizko (vtedy nechcú progesteron dávať)?
Najprv som mala utrogestan, potom mi predpísali crinone gél - ma aplikator a aplikuje sa len raz denne. A teraz od 30tt uz budem asi len na utrogestane ale len raz za den tiez. Podla nálezu sa uvidi...

@linda4444 ides zajtra? tak to asi este nejdes na ten morfologicky, lebo ten sa robi od 20.tt., ci? u vas je to inak?