icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

kvila
13. máj 2015

@linda4444 ides zajtra? tak to asi este nejdes na ten morfologicky, lebo ten sa robi od 20.tt., ci? u vas je to inak?

linda4444
14. máj 2015

@kvila nie nejdem.. ale nakolko beriiem lieky chcem vediet ci je vsetko oka.. tak si idem dat skontrolovat srdiecko a ostatne..

zuzzina
autor
14. máj 2015

Ahojte maminecky a tehulky 🙂 Dlho som sa tu neukazala ,ale som rada,ze tato "moja" diskusia pokracuje 🙂 Nase dvojky - dievcatka sa narodili 1.augusta cisarakom na termin ,t.j. 38+0 tt.Vsetko je ok,babulky su zdrave a cas leti rychlostou blesku pri nich.Nestacim sa cudovat a zy chvilu budu mat 1.rocik 🙂 Tymto by som vam chcela dat aj do povedomia moj bazarik veciciek,mam toho hrozne vela,na cenach sa VIEM dohodnut,budem rada ,ak si nieco vyberiete.Prajem vsetkym cakatelkam prijemne tehulkovanie so stastnym koncom a ostatnym prajem vela vela zdravicka a krasnych stastnych dni s dvojickami 🙂 Nase take su 🙂
Majte sa pekne dievcence 😲

22mima
14. máj 2015

@bibi21 ako si dopadla na poradni? Co mas nove?

bibi21
14. máj 2015

Nastastie vsetko v poriadku. Budu to chlapci na isto. Krcok ma 3.2cm uzavrety.o dva tyzdne idem na preventivnu serklaz kedze uz nam jednu negativnu skusenost s potratom v 24tt.trochu sa toho obavam ale tak verim ze mi to pomoze donosit chlapcov co najdlhsie. Uz sa poriadne hybu 🙂

peach84
14. máj 2015

Ahoj@bibi21, ja som mala serklaz v 20. tyzdni, bola som otvorena na 1 cm. Teraz uz koncim 27 tyzden a kopp-kopp doteraz je vsetko OK. Kludne sa pytaj, rada ti pomozem ked viem....

kvila
14. máj 2015

Zienky, ako sa meria dlzka krcka ? Som medzi vami taky zaciatocnik, vcera na poradni Dr. hovoril ze od dalsej poradne budeme merat krcok.

bibi21
15. máj 2015

@kvila vaginalnym ultrazvukokom.mne to meria dr. Kazdu poradnu.krcok je vzdy kratsi o 0,5cm.

22mima
15. máj 2015

@bibi21 tak gratulujem k chalanom...verim ze to potiahnete co najdlhsie aj vdaka tej serklazi. Tej neprijemnej skusenosti mi je luto... ☹ Je to nespravodlive. To by sa nemalo stavat. Teraz len mysli pozitivne... mna uz tiez chytaju depky ze to na mna pride skoro...ale snazim sa mysliet pozitivne. Ciel som si dala min.ukoncit 35 tt tak verim ze sa podari 🙂

linda4444
15. máj 2015

@kvila ahoj.. ešte neviete čo budete mať? U nás sú to chlapci 🙂 Najskôr si myslel že vidí dievčatko a potom sa opravil.. že je to dievčatko s palicou a vakom 😀 teda chlapček.. a druhé je tiež na 90% chlapček...

bibi21
15. máj 2015

@peach84 a teraz si doma? Musis lezat cely den?

bibi21
15. máj 2015

@22mima aj ja mam taky krasny ciel.len niekde som citala ze tento typ jednovajecnych by sa mal ukoncit v 34tt.

majda27
15. máj 2015

@bibi21 Ja detto.mam ciel 35-36tt.a tiez cakame jednovaječnych chlapcov.

22mima
15. máj 2015

@bibi21 Neviem..Dr.mi o tom nic nevravel... Povedal ze treba vydrzat minimalne do 34 tt (to je nase minimum),krasne bude do 36 tt a uplne super 38 tt. Tak uvidime kam sa dostaneme.

bibi21
15. máj 2015

@22mima ved ani mne nie.to som len citala. Zalezi od deti a placenty.drzim palce, bozeee vsak tebe uz svieti 30tt 🙂. Ako casto chodis k dr.?

22mima
15. máj 2015

@bibi21 Urcite ano, ked sa deti rozhodnu ist, tak sa mozeme postavit i na hlavu 🙂 Ale verim im, este nech vydrzia... No svieti 30 tt ale ten koniec je najtazsi...uz nic nevladzem spravit ani nikam z domu nechodim...len lezim ak sa da. Chcem vydrzat. K Dr.chodim stale kazde 4 tyzdne...teda bola som minulu stredu a idem az 4.juna. Myslela som ze uz to bude kratsie ale ked mi tak kazal, tak snad bude vsetko ok. Takze este cakaam necele 3 tyzdne.

bibi21
15. máj 2015

@22mima ja tiez polihujem 🙂 ja chodim raz za tri tyzdne a najblizsie mam poradnu tiez 4.juna 🙂

bibi21
15. máj 2015

@22mima vevicky uz mas asi nachystane vsak? Mozes po dcerke vela vyuzit to je dobre. Ja budem musiet nieco modre dokupovat a samozrejme nieco ruzove popredat 🙂

22mima
15. máj 2015

@bibi21 Este nemam vsetko pozehlene..ale uz som oprala a nieco aj kupila nove. Je dobre ze po dcerke mozem vyuzit takmer vsetko... Tak budeme mat novinky v jeden den ked mame naraz poradnu. 🙂 Uz keby bol ten jun 🙂

majda27
15. máj 2015

@22mima
@bibi21 baby ja tiez mam dalsiu poradnu 4.juna.To mi zasa budu brat krv.

peach84
15. máj 2015

@bibi21 9 dni po serklazi ma pustili domov, povedali kludovy rezim, vylozene nohy, ale co mi nepripada tazke alebo sa na to citim mozem spravit. Tazke vsetko light. Dnem sme boli napriklad na foteni. Teraz mi Dr. odporucila preventivne v 32. tyzdni kortikoidy na vyvoj pluc.... No neviem. Ma s tym niekto skusenosti?

haimi
16. máj 2015

@peach84 ked ti ponuka taku moznost tak ju ber. Nikdy nevies co sa stane a detom to do zaciatku velmi pomoze 🙂

roberta31
16. máj 2015

@haimi nevies ako to je s kortikoidmy?Pichli mi v 24tt,3 davky.Teraz ked pojdem do nemocky,tak sa este picha,alebo to uz je vsetko?Myslim,ze už to pichat nebudu,ale tu niekde som citala že po doch týždnoch stracaju ucinok.

haimi
16. máj 2015

@roberta31 tiez som sa tu na to pytala a mam pocit ze je to individualne. napr mne doktorka povedala, ze po ukoncenom 30tt uz nepichaju, pokial som uz pichnute mala. ale v mojom pripade sa to nepotvrdilo, lebo mi pichali prvu 4-davku v 26tt a ked mi praskla voda v 32tt a konzultovali to s novorodeneckym, tak povedali, ze obnovit, pokial vydrzim. tak asi tolko k tomu 🙂 podla mna by mali spolu vzdy konzultovat ci ano a nie a kedy. tu nam uz druhykrat preventivne nepichali, kedze sme uz jednu davku mali. az keby sa nieco vyznamne zhorsilo, tak konzultuju. asi bude najlepsie sa na to opytat v nemocnici, lebo kazda ma podla mna svoj system. a ako sa ti dari? Pustili ta domov? Ake maju s tebou plany? Hlavne sa drzte vsetci traja, nech to dotiahnete co najdalej

roberta31
16. máj 2015

@haimi u nas v nemocnici som sa pytala a ak som dobre porozumela,tak len raz.Preto sa mi nezdalo co baby pisu.Ano,od pondelka som doma a 24 hodinovy moc odovzdavam raz za tyzden.A uvidia podla cisel,ked zacne moc stupat,tak na prijem.Ja ale vrrim ze nezacne este aspon mesiac-dva!

haimi
16. máj 2015

@roberta31 vidis, mne dali zopakovat este raz. uvidis, ale drzim palce, aby si ich nepotrebovala 🙂

bibi21
16. máj 2015

@peach84 tak to ta dlho drzali. Mne povedali 1 den ak bude vsetko ok. Idem do Kocha.

peach84
17. máj 2015

@bibi21 Dostavala som antibiotika asi preto ma tam drzali.

speranza1
19. máj 2015

@bettynka222 ahoj...chcem sa len opytat, tebe ten progesteron nasadili aj kvoli presiaknutemu a makkemu krcku?....a co uzivas? Utros?...dakujem za odpoved☺

bettynka222
19. máj 2015

@speranza1 ahoj 🙂 mala som otvorenu vnútornú bránku a zmaknuty krcok, skrátený a orientovaný na stred. Aky mas nález? Infekciu nemas? Placenta nieje nizko (vtedy nechcú progesteron dávať)?
Najprv som mala utrogestan, potom mi predpísali crinone gél - ma aplikator a aplikuje sa len raz denne. A teraz od 30tt uz budem asi len na utrogestane ale len raz za den tiez. Podla nálezu sa uvidi...