icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

bettynka222
23. máj 2015

@mazura ale jedno vyslo 🙂 ajked teda so strašným krvácaním, chudnutím a vracaním. Mesiac som bola na infúziách, lebo som nedokázala prijímať potravu. A teraz pri dvojkach tiez "zabava". BMI mam 18 a počas tehu som schudla este 9 kil. Vracala som 6 mesiacov 20 hodín denne. V 5 mesiaci sa mi zacal spúštať predcasny porod. Do toho mam ťažkú anemiu a trombofiliu. Ale niektorí lekári ked ma vidia, sa tešia ze aka som "fit" pretože som velmi stihla. Ale ze som slaba uz akosi nevidia 😀

mazura
23. máj 2015

@bettynka222 No pri tom všetkom to berieš zdá sa celkom športovo 🙂 Drž sa a teda vidíme sa 🙂

mazuro
23. máj 2015

Nestrašte mi tu ženu, ženy! 🙂

modrofuzik11
23. máj 2015

ja sice dvojicky necakam, ale susedinej neveste sa narodli trojicky 🙂 tak len tak na odllahcenie, ze s dvojickami na tom nie ste az tak zle 😉

bettynka222
23. máj 2015

@mazura náhodou, uz mi je takmer tyzden dobre a pribrala som prve kilo 😀 to je dôvod na radosť, nie? A aj krcok sa mi vďaka progesteronu zas zavrel a predĺžil 🙂
@mazuro rozkaz 😉
@modrofuzik11 ved my sa tešíme z dvojiciek 🙂 ajked teda este netušíme co pride ked budu z bruska von ze? 😀

mazuro
23. máj 2015

@bettynka222 : A čo čakáte? 🙂

bettynka222
24. máj 2015

@mazuro párik 🙂 a vy?

mazura
24. máj 2015

@bettynka222 dievčatá 🙂

kvila
24. máj 2015

Baby, mali ste niektore vyraznejsie pobolievanie bruska, ako pri kramy? Mna dnes dost boli. Dufam, ze iba rastieme, lebo doteraz som mala dost mini brusko...

bibi21
25. máj 2015

@kvila tazko povedať. Kedy mas poradnu? Mna zvykli krize boliet.

kvila
25. máj 2015

@bibi21 az o 3 tyzdne, ale na krv idem stvrtok, opytam sa. Diki.

haimi
29. máj 2015

@bettynka222 som rada, ze si ok. Len pekne vydrz co najdlhsie 😉 ja uz si 19ni uzivam s babami. Nastastie boli velmi rychlo ok a po 10dnoch nas na moje poziadanie previezli do trnavy na jisku, aby sme boli kusok od domu. Tu budeme este cca 3tyzdne bacovat a potom snad pojdeme domov. Hovorila mi o tebe pani z bambini a zistili sme, ze moj muz robil cca 4 roky dozadu vo firme tvojho muza 😀

bettynka222
29. máj 2015

@haimi ano hovorili mi ze su babulky na svete. Blahoželám 🙂 aj ti pichali kortikoidy predtým? Co sa vlastne stalo? Praskla voda? A potom co? Musela byt hned sekcia, alebo chvilu čakali alebo ako?
Som rada za sa Vam dari 🙂 a ze sa dvojciatka maju dobre 🙂
No to je sranda s tou firmou 😀

haimi
29. máj 2015

@bettynka222 Dlhsie sa mi nieco nezdalo, tak som si dala zobrat v nedelu rano moc na vysetrenie a v nedelu vecer mi odtiekla voda. Na novorodeneckom dali instrukciu, aby mi dali este plnu davku kortikoidov, teda pokial sa bude dat. Jasne, ze pri mojom stasti mi zacali do hodky kontrakcie. Dali mi v noci 2 davky gynipralu na zastavenie kontrakcii, ale mne vobec nepomohli. Stihli mi pichnut kortikoidy len vecer a rano, cize polovicnu davku a v pondelok o 9rano uz boli kocky sekciou na svete. Zistili mi v moci nejaku bakteriu, takze to bola asi pricina. Hovorila som im asi tyzden na vizite, ze sa mi nieco nezda a ignor. Mozno keby to zistili skor, tak este lezim, lebo som bola otvorena stale rovnako. Nastastie boli kocky sikovne a mali len jeden den podporu kyslika v nose a druhy den uz boli uplne bez vsetkeho. Na 4den uz nemali vyzivu infuzkou, len mliecko. Dokonca niektore krmenia uz pili same z flase. Na 5den uz bola Hanka v postielke a obidve ich presunuli z JIRS, len na JISku, ze su stabilizovane. Dokonca mi Hanku dali po tyzdni na 2dni na izbu na sestonedelie. To sa mi ale zdalo trochu drsne. Mala mala len cca 1700gr a uz mi ju supli. Na celej chodbe jedna sestricka, ktora tam niekedy nebola. No pre mna dost stres. Prvu noc som vobec nespala, stale som na nu pozerala, ci dycha. Radsej som sa dala presunut do TT, tu ich nemam na izbe, ale aspon su pod kontrolou sestriciek a to je pre mna teraz dolezitejsie. Uz nech sme doma, ale vidim to este na cca 3tyzdne, lebo Emka ma len 1830gr. Hanka uz 2050gr.

shania31
29. máj 2015

@haimi
Jeej, gratulujem k babulkam. Netusila som, ze uz to mas za sebou.

haimi
29. máj 2015

@shania31 dakujem 😉 trochu skorej ako som dufala, ale nastastie su kocky zatial ok. Dufam, ze im to vydrzi

peach84
6. jún 2015

Ahojte Baby. Ako sa mate? Ako znasate teplo? My sme dneska zacali 31. tyzden, zaciatkom 33. tyzdna dostanem steroidy na vyvoj pluc. Zatial vsetko OK, teplo mi nevadi, len zmeny pocasia. Drzte sa 🙂

mazura
6. jún 2015

@peach84 ahoj, kysnú mi ruky aj nohy, inak fajn, na slnko pozerám len z okna, ale večer je fantasticky... Prečo ti idú niečo dávať na pľúca? Otváraš sa už? Ja som 34 a nič do mňa nepichali 🙂 Ešte 4 týždne s bruchooom

peach84
6. jún 2015

@mazura V 20. tyzdni som mala cerclage, vtedy som sa otvorila na 13 mm kvoli bacilu. kazdi ma strasi, ze pridu skor, lebo chlapcek sa pri velmi tlaci hlavickou dole. 34 tyzdnov, to je uz super. A tvrdne ti brucho? Mozem sa spytat, pripravujes sa na prirodzeny alebo cisarsky porod?

bettynka222
7. jún 2015

@haimi tesim sa, ze sa babulkam dari 🙂 blahoželám 😵 😵 😵
a ty si na izbe matiek teraz, ci dochadzas za nimi?
Ja uz mam kortikoidy pre istotu pichnute. Predsa len som druhorodicka, mala som velmi rýchly porod a od 22tt hrozil predcasny. Takto aspon nebude stres keby daco 🙂 a zase ma chceli hospitalizovat, ale v tomto teple sa uz nedam. To by tam s týmto bruškom bola fakt sila. Ale teda poslúcham a nic nerobím. Tvarim sa, ze som v nemocnici 😀

bettynka222
7. jún 2015

@peach84 @mazura ahojte 🙂 ja zajtra začínam 33tt, tak to tu mame skoro postupku 😀 tiez mi pichli kortikoidy na pľúca a z rovnakého dôvodu. Zakázali mi uz aj prechádzky a akúkoľvek námahu, nech sme donoseni 🙂
Co sa tyka pôrodu, ja som teda velmi chcela prirodzene, ale dozvedela som sa, ze nemozem rodiť v drepe ani v sede dvojcata, lebo by vraj druhe muselo ist sekciou, lebo by sa vzpriečilo. Ze dvojcata len na chrbte. Lenze ja na chrbte vraciam. Mne ani sono nevedia poriadne urobiť, stale sa musim dávať nabok. Chystám sa este o tej polohe porozprávať s docentom a uvidim. Sekcia ma desí, aj to zotavovanie po nej. Ale zase porod, kde si žena nemôže vybrat pre ňu pohodlnú polohu, pre mna nieje prirodzeny... Je to maximálne nevhodná poloha, zmenšuje sa pri nej panvovy otvor, zhoršuju prietoky, žena moze zmdliet. A teda ovela tažšie sa v tejto polohe tlači. A teda dvojcata je tažšie vytlačiť ako jedno - preto by sa mali rodiť v polohe, ktorá najlepsie využíva gravitáciu.
Pride mi to za takýchto podmienok pomaly ako operácia.

mazura
7. jún 2015

@peach84 aha, už rozumiem potom.. no áno 34 je super, mňa tiež strašia všetci (okrem doktorov), že mám ležať a tak. ale ja to neviem 😀 Brucho mi tvrdne, hlavne večer a po nejakej námahe (zvyknem si zacvičiť jogu ešte kvôli bolestiam krížov a uvoľneniu chrbta), upratovanie je samozrejme tiež zaberačka. Čo sa týka pôrodu chcela som skúsiť prirodzene, ale baby sa rozhodli, že sa otočia obidve riťkou, takže so mnou vypiekli a sedkajú mi pekne na mechúre 😀

@bettynka222 mňa sekcia tiež dosť znervózňuje. hlavne je to operácia a myšlienka na zotavovanie je pre mňa úplný horor. Ale tak niektoré baby sa z toho fakt dajú dokopy rýchlo, takže netreba sa tým asi zaoberať dopredu. Každá sme inakšia. Nejako sme tie deti splodili, nosíme a zvládneme aj toto.. Preto nám boli dopriate dvojky 😎

haimi
7. jún 2015

@bettynka222 a preco ta chceli zase hospitalizovat? Deje sa nieco? Ci len tak preventivne? Ale od 34tt sa tomu uz asi nevyhnes, ci? Dobre, ze ti pichli kortikoidy, to v pripade problemov perfektne pomoze. Mne stihli pichnut len 2 davky a urcite to babam pomohlo. Hanka dychala uplne v pohode sama, Emke museli pomoct, ale po 5 minutach bola stabilizovanaba stacila jej podpora v nose. Keby som mala vsetky 4 davky, urcite by bola aj Emka v pohode. Ja som na izbe matiek, nechcela som stale cestovat,to by sa nedalo. Hlavne teraz,ked uz ma kazda svoj rezim a nechaju ich spat. Niekedy mam pocit, ze som stale pri nich. Kym obidve prebalim a nakrmim, vecer okupem, 2x za den cvicime vojtovku..., zahul. Ale aspon uz budem vycvicena, ked pridem domov 😀 Doktorka nas chce uz buduci tyzden pustit domov. Hanka je v pohode, s tou by som isla uz vcera,ale este potrebujem,aby aj Emka pekne papala a nestrajkovala. Dnes jej to celkom islo,len vecer uz bola unavena, tak papala trochu menej. Uvidime, ako jej to pojde zajtra. Prinajhorsom ich este ukecam, aby si nas nechali do pondelka a snad to uz bude v pohode. Vahu uz ma celkom fajn, tak by sa mohla rozbehnut 🙂

melonik7
7. jún 2015

Maminky..prosím Vás o info..pri tehotenstve s dvojičkami je už hospitalizácia od ukončen.34w povinná? či doktori radšej už preventívne odporučia nemocnicu? ak áno, tam prebiehajú potom už všetky ďalšie poradne - sono, krčok a tak...či aj niečo navyše? ďakujem..

majda27
8. jún 2015

@melonik7 tak to neviem.ja som zatial v 33t a este o hospitalizacii mi nikto nehovoril.stale chodim k svojmu dr.a prvy krat idem buduci tyzden do rizikovej poradne do nemocnice.Tak az buduci tyzden zistim ci si ma tam nechaju alebo nie.

majka381
8. jún 2015

@melonik7 povinná nie je,pokiaľ je všetko ok. Je veľa báb čo neboli hospitalizované.ja osobne som prišla 1deň pred sekciou-38tt.

leonie28
8. jún 2015

Ahojte, je tu nejaká žienka, ktorá čaká dvojičky, ale je ešte len na začiatku tehu?
Lebo ja som 10tt s dvojkami,tak aby sme si mohli písať a podporovať sa 🙂

bibi21
8. jún 2015

@leonie28 skus sa popytat v skupinke dvojčatá a viacercata 🙂

mazura
8. jún 2015

@melonik7 ja som vo štvrtok v 35 tt a o hospitalizácii nebola ani reč. Chodím normálne každý týždeň do rizikovej poradne a prídem pravdepodobne až na sekciu, ak bude všetko ok. Takže ak nemáš problémy alebo doktora, ktorý uprednostňuje ťa mať pod kontrolou v nemocnici, tak si to pekne užiješ doma 🙂

mazura
8. jún 2015

@majka381 tiež si mala plánovanú sekciu v 38tt? Vyberajú si deň hneď na začiatku 38? už som zvedavá :D