icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

majka381
8. jún 2015

@mazura ano,mala som plánovanú,začiatok 38tt.ja uz som bola veľmi veľká-a aj chalani už boli moc veľký.

mazura
8. jún 2015

@majka381 takže závisí od váhy detičiek, kedy sa rozhodnú a od toho, či ja prejdem dverami :D

majka381
8. jún 2015

@mazura podla mňa v tom 38tt to uz urobia, ked je planovana .moji boli "troška" väčší,3650 a 3550, pre mňa to uz bolo vykúpenie.

mazura
9. jún 2015

@majka381 tak to sú ozaj váhové kategórie na medailu.. chápem, musela si po pôrode lietať 🙂

dzuliet
9. jún 2015

Ahojte aj my čakáme dvojčatá =) SOm v 22 týždni. A pravdepodobne budeme mať Párik.

mazura
9. jún 2015

@dzuliet Pekne! Gratulujem, nech je všetko v poriadku 🙂

dzuliet
9. jún 2015

@majka381 Fii tak to boli riadny, ja som o tom ešte nepopočula že by boli až taký veľky. Ja som z dvojičiek ja doddržjem rodinnú líniu a u nás už je to so mnou 3 genarácia čo má niekto v rodine dvojíčky.

dzuliet
9. jún 2015

Dievčatá a mám ešte otázkú aké kupujete kočíky pre dvojčatá ja som pozerala značku Bebeto 42 sú cenovo ceľkom dostupne, aké máte vybrané vy?

mazura
9. jún 2015

@dzuliet my sme kúpili baby jogger city select na základe odporúčania a aj sa nám najviac v obchode pozdával. Určite treba vidieť naživo a vyskúšať.

peach84
9. jún 2015

@dzuliet ahoj. My mame vybrate TFK twinner twist duo na zaklade odporucania kamosky, ktora uz tiez vyskusala rozne typy s dvojickami.

dzuliet
9. jún 2015

@mazura Ďakujem idem googliť a cena tam je aká?

dzuliet
9. jún 2015

@mazura Len zatiaľ, čo som pozerala v Nitre v predajnich tak majú značky iba Perego či ako sa to volá a ten stojí tak 1200 eur, čo už sa mi zdá veľa.

mazura
9. jún 2015

@dzuliet kupovali sme v Močenku, tam je špecializovaný obchod pre dvojičky. Stál cca 1100 Eur (2xvanička, 2xšportová sedačka, 2x autosedačka, pláštenka). Skladom majú naozaj veľa druhov dvojičkových kočíkov, takže si to vieš aj porovnať.

linda4444
10. jún 2015

@dzuliet ahoj..ja kupujem tiez bebetto42..aj kvoli cene a aj kvoli tomu ze sa da komninovat aj v smere jazdy tak aby som na krpcov videla

dzuliet
10. jún 2015

@linda4444 No aj to sa mi páči, že sa to dá kombinovať. =) a kupuješ to z predajne alebo cez net?

bibi21
10. jún 2015

Ja tuzim po baby jogger city select ake novy neprichadza do uvahy.

linda4444
10. jún 2015

@dzuliet z netu do ziliny sa mi nechce ist..tam je ta predajna ale posielaju aj domov..stoji tam aj s autosedackami 545e

peach84
14. jún 2015

Ahojte Baby. Chcela by som oznamit, ze 11. 6. na nase velke prekvapenie deticky sa rozhodli,ze teraz je ten spravny cas prist na svet v 31+6 tyzdni. Adamko 1950 gr a Bella 1600 gr. Bella sama dychala od prveho momentu, Adamko potreboval na jeden den podporu oxigenom. Mame sa dobre, uz musime len vyrast 🙂

bibi21
14. jún 2015

@peach84 gratulujem a co sa tak poponahlali?drzim palceky nech ste rychlo doma.

peach84
14. jún 2015

Okrem toho ze som mala pocit ze som zo spodu prechladla a boleli ma oblicky ziadny naznak nebol. O 9.00h som mala ist na poradnu a o 8.45 ma pichlo do brucha, zacala som jemno krvacat. Okamzite som isla ku gyn, kde uz ma nevedela vysetrit lebo vak bol tak dole. Zavolali rychlu sanitku, 10 min cesta do nemocnice, ziadne bolesti. Ked ma napojili na ctg uz boli 7 minutove kontrakcie,vak totalne dole. O 11.15 som bola na sale. Mala som spraveny serklaz v 20. tyzdni, odvtedy bolo vsetko ok, ale Adamko sa az tak tlacil ze praskol serklaz a totalne som sa hned otvorila. Dakujeme, snazime sa

bibi21
14. jún 2015

@peach84 jaj tak to malo rychly priebeh, hlavne nech su zdravi a pekne priberaju. Mne tiez robili serklaz v 21tt.

linda4444
14. jún 2015

@bibi21 môžem sa spýtať ako ste vedeli že potrebujete zašitie krčka? to nejako boli ten krčok, aleebo ako vám zistil lekár že je to potrebné? ja som teraz v 20 tt a lekár ma zospodu nekontroloval len utz pozrel babatka.

bibi21
14. jún 2015

@linda4444 mala som zlu skusenost potrat v 24tt a navyse ten krcok sa mi pomaly a nenapadne skracoval, mne ho dr. poctivo meria utz kazdu poradnu. Neviem si predstavit ze by mi to nespravila. Kedze teraz cakame dvojky to zn. dvojnasobna zataz na krcok tak dr. rozhodla ze nebudeme cakat kym nebude neskoro a preventivne mi spravili serklaz u Kocha.

mazura
14. jún 2015

@peach84 gratulujem 🙂 Nech sa vám všetkým darí.

roberta31
14. jún 2015

@peach84 gratulujem a vela zdravicka prajem.

kvila
14. jún 2015

@peach84 blahozelam, to je skvele, ze dychaju sami, vau, isto rychlo priberu a budete spolu doma 🙂

peach84
15. jún 2015

Dakujeme. Ja som sa otvorila kvoli infekcii v 20 tyzdni na 13mm,ale v kazdom pripade ma chcela preventivne zasit. Pravidelne kontrolovala UZ krcok,infekcia sa vyliecila a serklaz drzal doteraz. Potom uz nebol problem.

haimi
16. jún 2015

@peach84 gratulujem 🙂 miery skoro ako nase 😉 nase sa narodili 31+5tt a uz sme od piatku doma. Neboj, vsetko bude dobre 🙂 kde si rodila?

shania31
16. jún 2015

@peach84
Ano, aj u mna jeden maly strasne tlacil dole, mna to vedelo aj pichat. Lekari uz v 27 tt vraveli, ze nalieha hlavickou dole. Tiez ma zasivali,inak neviem, dokedy by sme vydrzali.
A gratulujem k babatkam, nech ste cim skor doma 🙂

shania31
16. jún 2015

@linda4444
To lekar musi zhodnotit, ci je nutne zasitie- ci sa krcok neskracuje, neotvaras sa atd. Mna kontroloval palpacne a kedze krcok robil sarapatu od cca 19 tt, robil mi casto cervikometriu. A napokon ma museli aj zasit, kedze som sa zacala otvarat zvnutra.