Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?
Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?
Babiny mna zas to horne babatko strasne tlaci pod pravym rebrom, zrejme tlaci na zlcnik a pecen.Budim sa v noci na palivu bolest v tej oblasti.normalne citim ako sa tam to babatko natlaci.mali ste to niektora?
@bibi21 presne toto som mala ja v 5-6 mesiaci. Teraz uz aj ľavé bábätko tlači do ľavého rebra 😀
@bettynka222 no super takze to neprejde do konca tehu? Niekedy to poriadne zaboli.
@peach84 blahoželám 😵 drzte sa 😉
@haimi krasne to zvladas maminka 🙂 citala som ze ste uz domka, tak aspon si sa v nemocnici zacvicila 🙂
Preventívna hospitalizácia od 36tt to je. Myslíš ze mam ist?
@bibi21 na chvilu to prešlo a potom zase začalo ako su vacsi.
@bettynka222 ale tak vydrzim pre deticky. Pekne sa drzis domka. Ja uz by som asi isla do nemocky na tvojom mieste. Ake miery maju drobci?
posuvam info...
Bratislava a okolite mesta! Do celovecerneho hraneho filmu hladame babatka dvojicky, ktore maju teraz 1,5 - 2 mesiace, v case nakrucania /august, by mali mat cca 4 mesiace, nie viac. Honorovane. Rodicia, zaujemci, kontaktujte nas na mail komparzbratislava@gmail.com a poslite nam par fotiek dvojciat, mobil a mesto odkial ste. Heslo mailu DVOJICKY
@bibi21 este sa mi nechceeee. A navyse nemam nic nachystané 😝 maju cca. 2 kika. Lekari chcu, aby sme vydržali do 10.7. Tak uvidime 🙂 to by bol ukončený 37tt.
@linda4444 nech ti urcite pozrie krcok. Ja som mala vsetko ok a potom som sa zrazu zacala otvárať. Hrozili mi serklazou, porobili všetky testy - ster, krv, moc negatívny. Tak sme sa rozhodli pre šetrnejšiu alternatívu serklaze - progesteron. Krcok mi vďaka tomu stuhol, predĺžil sa, vrátil sa dozadu a zavrela sa mi aj vnutorna branka 🙂 a mohla som zase normalne fungovať 🙂
@bettynka222 a v ktorej nemocnici si takto dohodla, alebo to s lekarom?
@linda4444 v nemocnici v Trnave. Serklaz uz vela lekárov neodporúča, ale prave ten progesteron. Pretože ten zákrok ma svoje rizika a je to dost velky zásah - ved sa robi na operacke. Moja gyn ked som jej povedala o tých nových štúdiách, kde sa serklaz absolútne neodporúča, isla na konferenciu do Prahy a tam jej to vsetci potvrdili. Som šťastná, ze mam takú lekárku, s ktorou sa da normalne komunikovať 🙂
@bettynka222 ahoj, tak ako sa držíte? ideš predsa len ležať, či odolávaš?
@mazura no veaj ma uz len do zaciatku 36tt nechajú doma. Ale skúsim ich trosku ukecam, ze budem dochádzať na monitory kazdy den. A ty? Ideš do TT? Aj si sa niekym dohodla? Ako budes rodit?
@bettynka222 už aspoň nie je tak teplo. v tých trópoch čo boli to bolo v nemocnici neznesiteľné, už v čakárni som mala dosť. neviem si predstaviť, čo to je na izbách. Hej, chodím do TT. Ešte som sa nedohodla, budúci týždeň to doriešim (snáď to deti nevyriešia skôr :D ). Cisársky, obe sú riťou 😒
@mazura no moji su hlavičkami a maly je uz uplne dole natlačený a nachystany na porod. Aj sa uz otváram kedze som pred dvoma týždňami vysadila progesteron. Len moj muz sa hrozne boji a nechce mi dovoliť prirodzene. A ja sa sekcie bojiiiiim 😱
@mazura a k tym izbam...mne je najlepsie vo vani. Mam tam pocit beztiaže 😀 neviem si to predstaviť byt tam zatvorená ak bude vonku krasne ☹
A na kedy mas sekciu? Mozem ti zhora klopkat ak tam budeme naraz 😀
@bettynka222 aj ja sa bojím ☹ Zdravého človeka rezať... a čo bude potom. ach.. Vaňu by som si dala, aspoň by ma prestatli bolieť kríže. Žiaľ máme doma 2 sprcháče.. tak môžem snívať. Budem tam v 38.týždni, teda prvý júlový týždeň. Termín doklepnem tento alebo budúci týždeň. Ak ťa hospitalizujú v 36, tak sme tam akurát naraz..
@mazura to tam fakt budeme naraz 😀 a budes aj chvilu ležať na rizikovom? Ja by som najradšej prišla az na koniec 37tt. Ale tak uvidime podla stavu co povedia...
@bettynka222 zatiaľ to vyzerá, že prídem len deň pred cisárskym. Všetko drží ako má, tak dúfam, že to tak aj ostane. 😕 Ak všetko pôjde ako má, tak tam budú mať dvojičkové mrholenie 😀 😀
@bettynka222 neblázni... to už neexistujú monomatky? 😀 😀
@mazura neboj, takych tam bude kopec 😀
Kolkeho presne ideš do nemocnice? A koho si chces teda vybrat? Ajked teda sekcie asi vedia robit vsetci, takze to je asi jedno. Len teda ja mam k pôrodu uz dvoch vybraných. Myslim ze len oni dvaja rodia prirodzene dvojcata.
@peach84 ja som sa s babami dala previest do trnavy, ked mali 10dni. V trnave tak skoro nepustaju, isli sme domov az po mesiaci, lebo Emka mala nizsiu vahu ako Hanka. Pustili nas pri vahe 1340 a ked sama papala minimalne 60. Odkedy sme doma tak jedia ako srotovniky. Daju v pohode 90, len taky fukot. Viem, ze v zamkoch pustaju deti okolo 2kg
@bettynka222 ked sa citis dobre, tak je to zbytocne. Ved kortikoidy mas pichnute, nie? Gratulujem k 34tt, to je uuuplne super tyzde 🙂

@shania31 dakujem za odpoved... dost sa toho bojim.. na kontrolu idem az buduci tyzden asi sa ho na to spytam.. ze v akom stave mam krcok