icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

linda4444
17. jún 2015

@shania31 dakujem za odpoved... dost sa toho bojim.. na kontrolu idem az buduci tyzden asi sa ho na to spytam.. ze v akom stave mam krcok

bibi21
17. jún 2015

@linda4444 hlavne klud nie kazda zena musi mat problem s krckom 🙂

bibi21
17. jún 2015

Babiny mna zas to horne babatko strasne tlaci pod pravym rebrom, zrejme tlaci na zlcnik a pecen.Budim sa v noci na palivu bolest v tej oblasti.normalne citim ako sa tam to babatko natlaci.mali ste to niektora?

linda4444
17. jún 2015

@bibi21 aj to je pravda.. uz len cakat na poradnu..

bettynka222
17. jún 2015

@bibi21 presne toto som mala ja v 5-6 mesiaci. Teraz uz aj ľavé bábätko tlači do ľavého rebra 😀

bibi21
17. jún 2015

@bettynka222 no super takze to neprejde do konca tehu? Niekedy to poriadne zaboli.

bettynka222
17. jún 2015

@peach84 blahoželám 😵 drzte sa 😉

bettynka222
17. jún 2015

@haimi krasne to zvladas maminka 🙂 citala som ze ste uz domka, tak aspon si sa v nemocnici zacvicila 🙂
Preventívna hospitalizácia od 36tt to je. Myslíš ze mam ist?

bettynka222
17. jún 2015

@bibi21 na chvilu to prešlo a potom zase začalo ako su vacsi.

bibi21
17. jún 2015

@bettynka222 ale tak vydrzim pre deticky. Pekne sa drzis domka. Ja uz by som asi isla do nemocky na tvojom mieste. Ake miery maju drobci?

majda27
17. jún 2015

@bibi21 aj mne tak jeden tlaci pod rebra. Ale da sa to vydržat. Ked tlačí tak sa postavím vtedy to tak nie je cítít ako ked sedím resp. ležím..

ivinka77
17. jún 2015

posuvam info...

Bratislava a okolite mesta! Do celovecerneho hraneho filmu hladame babatka dvojicky, ktore maju teraz 1,5 - 2 mesiace, v case nakrucania /august, by mali mat cca 4 mesiace, nie viac. Honorovane. Rodicia, zaujemci, kontaktujte nas na mail komparzbratislava@gmail.com a poslite nam par fotiek dvojciat, mobil a mesto odkial ste. Heslo mailu DVOJICKY

bettynka222
17. jún 2015

@bibi21 este sa mi nechceeee. A navyse nemam nic nachystané 😝 maju cca. 2 kika. Lekari chcu, aby sme vydržali do 10.7. Tak uvidime 🙂 to by bol ukončený 37tt.

bettynka222
17. jún 2015

@linda4444 nech ti urcite pozrie krcok. Ja som mala vsetko ok a potom som sa zrazu zacala otvárať. Hrozili mi serklazou, porobili všetky testy - ster, krv, moc negatívny. Tak sme sa rozhodli pre šetrnejšiu alternatívu serklaze - progesteron. Krcok mi vďaka tomu stuhol, predĺžil sa, vrátil sa dozadu a zavrela sa mi aj vnutorna branka 🙂 a mohla som zase normalne fungovať 🙂

linda4444
17. jún 2015

@bettynka222 a v ktorej nemocnici si takto dohodla, alebo to s lekarom?

bettynka222
17. jún 2015

@linda4444 v nemocnici v Trnave. Serklaz uz vela lekárov neodporúča, ale prave ten progesteron. Pretože ten zákrok ma svoje rizika a je to dost velky zásah - ved sa robi na operacke. Moja gyn ked som jej povedala o tých nových štúdiách, kde sa serklaz absolútne neodporúča, isla na konferenciu do Prahy a tam jej to vsetci potvrdili. Som šťastná, ze mam takú lekárku, s ktorou sa da normalne komunikovať 🙂

peach84
17. jún 2015

@haimi ahoj. Dakujeme 🙂 rodila som v Novych Zamkoch. Mozem sa opytat kolko si bola s detickami v nemocnici? Ja uz Adamka mam na izbe, na dcerku este musim pockat 2-3 dni. Adamko pekne papa 40 ml z flasky, ale dcerka dostava 30 ml ale este cez sondicku. Dakujem. A ako to zvladas?

mazura
17. jún 2015

@bettynka222 ahoj, tak ako sa držíte? ideš predsa len ležať, či odolávaš?

bettynka222
17. jún 2015

@mazura no veaj ma uz len do zaciatku 36tt nechajú doma. Ale skúsim ich trosku ukecam, ze budem dochádzať na monitory kazdy den. A ty? Ideš do TT? Aj si sa niekym dohodla? Ako budes rodit?

mazura
17. jún 2015

@bettynka222 už aspoň nie je tak teplo. v tých trópoch čo boli to bolo v nemocnici neznesiteľné, už v čakárni som mala dosť. neviem si predstaviť, čo to je na izbách. Hej, chodím do TT. Ešte som sa nedohodla, budúci týždeň to doriešim (snáď to deti nevyriešia skôr :D ). Cisársky, obe sú riťou 😒

bettynka222
17. jún 2015

@mazura no moji su hlavičkami a maly je uz uplne dole natlačený a nachystany na porod. Aj sa uz otváram kedze som pred dvoma týždňami vysadila progesteron. Len moj muz sa hrozne boji a nechce mi dovoliť prirodzene. A ja sa sekcie bojiiiiim 😱

bettynka222
17. jún 2015

@mazura a k tym izbam...mne je najlepsie vo vani. Mam tam pocit beztiaže 😀 neviem si to predstaviť byt tam zatvorená ak bude vonku krasne ☹
A na kedy mas sekciu? Mozem ti zhora klopkat ak tam budeme naraz 😀

mazura
17. jún 2015

@bettynka222 aj ja sa bojím ☹ Zdravého človeka rezať... a čo bude potom. ach.. Vaňu by som si dala, aspoň by ma prestatli bolieť kríže. Žiaľ máme doma 2 sprcháče.. tak môžem snívať. Budem tam v 38.týždni, teda prvý júlový týždeň. Termín doklepnem tento alebo budúci týždeň. Ak ťa hospitalizujú v 36, tak sme tam akurát naraz..

bettynka222
17. jún 2015

@mazura to tam fakt budeme naraz 😀 a budes aj chvilu ležať na rizikovom? Ja by som najradšej prišla az na koniec 37tt. Ale tak uvidime podla stavu co povedia...

mazura
17. jún 2015

@bettynka222 zatiaľ to vyzerá, že prídem len deň pred cisárskym. Všetko drží ako má, tak dúfam, že to tak aj ostane. 😕 Ak všetko pôjde ako má, tak tam budú mať dvojičkové mrholenie 😀 😀

bettynka222
17. jún 2015

@mazura 😀 😀 😀 aj ked tam @haimi lezala, tak myslim ze boli az 4 dvojickove tehulky.

mazura
17. jún 2015

@bettynka222 neblázni... to už neexistujú monomatky? 😀 😀

bettynka222
17. jún 2015

@mazura neboj, takych tam bude kopec 😀
Kolkeho presne ideš do nemocnice? A koho si chces teda vybrat? Ajked teda sekcie asi vedia robit vsetci, takze to je asi jedno. Len teda ja mam k pôrodu uz dvoch vybraných. Myslim ze len oni dvaja rodia prirodzene dvojcata.

haimi
17. jún 2015

@peach84 ja som sa s babami dala previest do trnavy, ked mali 10dni. V trnave tak skoro nepustaju, isli sme domov az po mesiaci, lebo Emka mala nizsiu vahu ako Hanka. Pustili nas pri vahe 1340 a ked sama papala minimalne 60. Odkedy sme doma tak jedia ako srotovniky. Daju v pohode 90, len taky fukot. Viem, ze v zamkoch pustaju deti okolo 2kg

haimi
17. jún 2015

@bettynka222 ked sa citis dobre, tak je to zbytocne. Ved kortikoidy mas pichnute, nie? Gratulujem k 34tt, to je uuuplne super tyzde 🙂