icon

Čo dať na stenu nad oknom kvôli lastovičkám?

alinka183
10. jún 2022

Prosím poradte co dať na stenu nad oknom koli lastovickam aby nerobili hniezdo,nalepila som cierne sacky ale nepomaha to 🙄

Strana
z2
diewcatqoo
10. jún 2022

Ano, aj ja som sa tesila kazdy rok lastovickam a kazdy rok som poctivo cistila okakane okna bez frlania. Az kym sa k nam do bytu z hniezda nedostali plostice. A kiezby ma platila nejaka dezinsekcna firma za to, ze rozsirujem info o plosticiach z vtacich hniezd. Bohuzial, platila som ja firme, dokonca 2x 🙂

buberova
10. jún 2022

Tiež v robote máme dobrú skúsenosť a tými ostňami..

A komu nevadia obsraté okná nech ich má aj na každom okne po 2 hniezda.. a kto chce tomu zabrániť, tak je to jeho rozhodnutie

bambi23
Autor odpoveď zmazal
zuzanazu85
10. jún 2022

Lastovičky hniezdia ani nie mesiac,kým vyletia,takže o čosi lepšie umyté okná za tú dobu 😉.

alinka183
autor
10. jún 2022

@bambi23 urcite ich kupim

lolita555
10. jún 2022

Ja mám novú fasádu ,nové okná a máme ich už tri roky a som šťastná že prídu.okna vôbec osrate nemám ,ploštice máš jedine z toho že to hniezdo zhadzujes tak to ide kade tade.treba len rozmýšľat kladne môj muž na jeseň keď odleteli spravil im pod hniezdom také podložky a hovna nie sú keď odletia ťa to dole vyčistí vydezifikuje a je.

katulienocka999
10. jún 2022

@alinka183 nam odporucali tie straky ci vrany dat hore na odkvapovu ruru, ze to pomaha

zuzanazu85
10. jún 2022

A za zhodenie hniezda,velmi rýchlo prejde starosť o okná 🤭😁

zuzudrnda
10. jún 2022

Neviem ako iní, ale ja keď vidím niekomu ostne, sáčky a iné zlepsovaky na oknách proti hniezdam, okrem toho,že to vyzerá otrasne, mám pocit,že o nič lepší nebudú ani majitelia. Strašne problémy v dobe celkového poklesu biodiverzity. Lastovička je inak zákonom chránená...ale to je tu asi zbytočne písať.

zuzanazu85
10. jún 2022

@lolita555 úprimne,ďakujem za tvoj pohľad a riešenie,kiež by bolo takých ľudí viac ❤️

janinah
11. jún 2022

@bambi23 pooprav si mienku,ploštice nie sú vizitkou nečistototných rodín,vyskytnú sa aj u tých najčistotnejších,donesieš si ich napr. v ruksaku z cestovania

bambi23
Autor odpoveď zmazal
callisia
11. jún 2022

Ty vole, vy ste tu neskutočné niektoré. Mali sme asi 4 roky lastovičky na krytom balkóne domu. A nebolo to pár hovienok. Za celú sezónu to bola teda poriadna kopa hovien. Väčšinou sa im neľúbilo staré hniezdo tak postavili druhé. Nakoniec tam mali 3 bo do jedného sa im nasťahovali iní vtáci. A áno, majú ploštice. Občas som nejakú našla aj vnútri. Na balkóne ich bolo viac. Naše neboli na okne, tak zasratá bola len zem, resp.kartón. A že mesiac sa dajú vydržať? Naše mali za sezónu potomstvo 2x. A aj keď už vyleteli, až do odletu v auguste, chodili k hniezdu spávať čiže našpinené bolo furt. Takže niektoré ani netušíte o čom to je mať lastovičky. A áno, boli to lastovičky. Tento rok už neprišli. Nám tam až tak nevadili ale na okne, resp.okne bytovky by som ich nechcela.

enziii78
Odpoveď bola odstránená
bimbambim
24. sep 2022

My sme dávali alobal a na druhé okno prázdne cédečko.Potom sme sa rozhodli,že im dovolíme si postaviť hniezdo.Dali sme plech od okna a na ten plech sme dali takú umelohmotni misku z mäsa a tam padá bordel . Ak aj okno so zaspinia tak okenou pretrem.Dokonca si pristavili ďalšie hniezdo.Pre mňa začína jar keď ich vidím prichádzať.Teraz je tam prázdno

ankare
24. sep 2022

Mne by špina a bordel nevadili, no ja sa bojím tých plostic, preto im burame hniezda. 😔

Strana
z2