icon

Ako riešiť problém s prehriatym balkónom v lete?

Včera o 17:28

Pri výbere bytu som sa tešila hlavne z balkóna. Lenže vôbec som neriešila, na ktorú stranu je otočený. Byt sme boli pozrieť skôr doobeda, takže mi ani nenapadlo, aké to tam bude poobede.

Teraz v lete je balkón od popoludnia tak rozpálený, že sa tam nedá vydržať. Kvety mi odchádzajú, podlaha páli a teplo ide do bytu ešte večer. Z balkóna, na ktorý som sa najviac tešila, je miesto, ktoré skoro nepoužívame.

Nabudúce by som pri byte určite neriešila len výmeru a dispozíciu, ale aj to, kam svieti slnko.

Pomohlo vám na takýto balkón nejaké tienenie?

anonym_c2c32a
Včera o 17:38

@anonym_autor nie ste sama. Ani keby mám balkón v tieni tam cez takéto dní nemám potrebu sedieť a som rada že som vnútri. Vôbec poznám málo ľudí ktorý by aktívne trávili čas na balkóne....

13uzivatelka11
Včera o 17:38

Ale veď to máš pár týždňov z celého roka..my máme tiež terasu na západ, v lete večer je tam asi 40 stupňov pod pergolou, určite aj viac keď hlásia 38+ ale nerobím z toho tragédiu, veď sme tam dosť počas roka.. a tiež nám to teplo ide do obývačky, vtedy zatváram dvere

anonym_817d9b
Včera o 17:47

@anonym_autor ocenis na jar a na jesen.

ferianz
Odpoveď bola odstránená
anonym_21e061
Včera o 17:50

Mame balkon na zapad, uz niekolko rokov mame v lete biele zavesy, ktore zatahujeme okolo obeda a po zapade slnka odtiehneme. Nie ze by tam bolo uplne fajn, vcera teplomer ukazoval +45°, ale okrem tych par horucich letnych tyzdnov je zapadny balkon fajn. Este na nom aj pestujem aj citrusy a bylinky, nejake kvety. Samozavlazovacie kvetinace to istia.

anonym_ca44fd
Včera o 17:56

nasadit melony, mango, ...

anonym_1e82d5
Včera o 18:19

@anonym_autor my zas mame obyvacku a vacsinu izieb na SZ, od oktobra do marca tu nemame vobec slnko ☹.
Juh je zacloneny od susedovho obrovskeho domu, zhorsilo sa to, ked rekonstruovali...

anonym_749c49
Včera o 18:39

@anonym_autor my mame krytu terasu nasmerovanu na juh a na koniec strechy, na tramy sme dali vodnu hmlu, fajne v lete osviezi.

anonym_37c547
Včera o 19:00

Preco nevysadis popinave rastliny?dole das crepniky spravis oporu a mas hotovo ochladi balkon,vytvori tien.

anonym_f35963
Včera o 19:30

@anonym_autor

anonym_4d7855
Dnes o 08:13

@anonym_autor davam velky slnecnik, zem nie je horuca a nesala take horko. No na opalovanie ho vyuzivam len na jar a jesen. Pripadne vecer v lete.