icon

Garáž alebo väčšia záhrada? Rozhodovanie o pozemku

Dnes o 16:18

Ahojte,

máme pozemok približne 550 m² a riešime dilemu. Ak by sme postavili samostatnú garáž pre dve autá, prišli by sme o približne 40-50 m² záhrady. Na druhej strane by sme mali autá pod strechou a viac úložného priestoru.

Ak by ste sa rozhodovali vy, obetovali by ste časť pozemku na garáž, alebo by ste radšej nechali väčšiu záhradu?

anonym_e4835f
Dnes o 16:21

@anonym_autor a kde parkujete autá teraz? Či vám už aj tak nezaberajú časť pozemku. Potrebujete viac úložného priestoru?

anonym_03589f
Dnes o 16:22

Na odkladanie haraburd vam netreba dvojgaraz, autam bude dobre aj pod holym nebom, da sa spravit aj zatravnene parkovanie

madeincssr
Dnes o 16:24

@anonym_autor pre auta je idealny pristresok. Ochrani pred slnkom, snehom, dazdom, namrazou okien, pritom vetra a auta su hned k dispozicii. Ale bez nejakej kolne je tiez tazko.

thereisabear
Dnes o 16:25

Ja som určite za garáž.

ivik4
Dnes o 16:26

Garaz

anonym_0320be
Dnes o 16:30

Nasa dvojgaraz ma 30m2. Takze nepotrebujete 50m2.

anonym_5aa0ad
Dnes o 16:34

Asi som divna ale pre mna garaz je zbytocnost 😂 kebyze je tak fajn, ale uprimne mi vobec nechyba. Auta mame pod pristreskom. Navyse poznam vela rodin, co postavili dvoj a aj tak minimalne s jednym vzdy stoja von lebo ju zapratali haraburdami.

anonym_9a0ff0
Dnes o 16:39

@anonym_autor postavila by som single garáž s prístreškom.

anonym_6a3248
Dnes o 16:41
@anonym_9a0ff0

@anonym_autor postavila by som single garáž s prístreškom.

@anonym_9a0ff0 tiez by som to asi takto urobila

natalka13
Dnes o 16:41

Mame 2garaz. Mame tam bike lyze rekuperaciu baterku k FV separovany ber umyvadlo...Auta v zime teple👍.

simca06022011
Dnes o 16:42

no ono ak robite projekt, tak by som zvazila normalne popri dome pristresok, mame to tak, je nalepeny vlastne na dome, auta zakryte, je po celej strane domu, kopa miesta tam je. A da sa tam oddelit cast, ktora sa zavrie a urobi sa tam miestnost na zahradne veci, bicykle a somarinky. Tie proste treba niekde dat, to je fakt. Uplne samostatnu garaz by som nerobila, medzery medzi nehnutelnostami su iba nemozne chodnicky bez vyuzitia. Takto spod pristresku si vies aj rovno vchod spravit napr do technickej miestnosti alebo chodby atd.. a tym padom nechodis okolo domu hore dole.
A nehovorim o tom, ze vyparkujeme auta a priestor je free na aktivity, krytý. Bezne sa tam deti hrali/ pingpong, posedenie ked nebolo tip top pocasie.. atd

zana124
Dnes o 16:50

@anonym_autor zalezalo by, na co sa vyuziva ta zahrada. Ak je tam prevazne zatravnena plocha, jednoznacne garaz. Ak muz rad majstruje, tiez garaz.
Ak by zahradu tvorila skutocna zahrada, kde sa pestuje zelenina a kde deti maju svoju cast na hranie, tak by som garaz neriesila, len max pristresok. Ale 50m2 z 550m2 zas neni vela. My mame garaz cca 70m2 a vobec nelutujeme. Auta vzdy v bezpeci, v kazdom pocasi sadneme a je nam pohodlne, ze nemusim v minus 10 skrabat okna alebo si nespalim rit v 35st. na kozenych sedadlach 😂. A plus nikto nevie, ci si doma, ked nevidia auto.

reela
Dnes o 16:57

Ja som za garaz

anonym_228d50
Dnes o 17:00

volila by som prístrešok. ale zas treba aj kôlňu na motyky, rýle, bazén, vonk. sedenie, lyže, sánky,....

simsalabim
Dnes o 17:08

@anonym_autor urcite garaz, ked nie na parkovanie, tak na rozne veci ako kosacka, krovinorez, bicykle… my nemame a velmi chyba.

anonym_6a882f
Dnes o 17:09

@anonym_autor úložný priestor potrebuješ. Na kosačku, rôzne náradia a pod. My máme garáž pre 1 auto, domček 12 m2 a autá sú vonku. A je nám to úplne jedno či sú autá zakryté alebo nie

anonym_a5d215
Dnes o 17:14
@anonym_0320be

Nasa dvojgaraz ma 30m2. Takze nepotrebujete 50m2.

@anonym_0320be my máme jednogaráž a má 40m2. Pri 30 m2 by som tam nepopratala bicykle, kosačku, krovinorez, buxu na strechu, sánky, lyže.........

btus
Dnes o 17:20

isto by som postavila garáž pre jedno auto a vonku ešte k tomu urobila prístrešok pre druhé. Tá jednogaráž sa zíde, ako písali vyššie: bicykle, kosačka, náradie, strešný box, no , proste na odkladanie harabúrd, ktoré okolo domu potrebuješ. My máme takúto garáž: https://www.domnamieru.sk/doplnkove-projekty/ga..., akurát dlhá 10m. A autá aj tak parkujú pred bránou. Ale tak my máme pred bránou parkovanie pre cca 4 autá. 🙂 Garáž nám slúži na odkladanie. Ale raz sme tam mali auto, asi 2 týždne, keď sa nám pokazilo zamykanie. 🙂

anonym_f7a369
Dnes o 17:30

Jasné že garáž 🙂 btw celý náš byť aj s balkónom má do 50m2 a niekto má takú garáž 🥹🥹🥹🤣🤣🤣

oli18
Dnes o 17:45

Určite plnohodnotnú garáž.

frflos_nespokojny
Dnes o 18:06

podla mna garaz nepotrebujes a staci ti pristresok. kolega ma nalepeny pristresok na dom a v zime okna nezamrznu iba ak je velky mraz a posledne roky cca -10 az 13°C co je v pohode.
ja mam garaz a momentalne cca 2 roky ani auto dnu nedavam, ale mam tam pracovny ponk ,naradie a motorku. samozrejume ak mas stresny box, stojan na bicykle , vozik, bicykle a motorku tak iste treba garaz, ale nie rozmery 4,5 x 5 m . to stacilo niekedy iba na stare skoda 100 . pre kosacku,furik a ine zahradne naradie ti staci v zahrade plechova buda za par eciek.

anonym_13b9c1
Dnes o 18:08

@anonym_autor rozhodne garáž