icon

Máte okolo domu stále niečo na práci?

Dnes o 04:10

Dobré ráno. Som človek, ktorému maximálne vyhovuje život v bytovke 😁 máme malý dvojizbák, sme minimalisti, je to upratané raz dva a môžeme sa venovať čomu chceme.
Ale všímam si, že ľudia, ktorí žijú v dome majú stále nejaké projekty a kde sa človek obzrie tak tam vidí niečo, čo by bolo treba robiť. Nehovoriac o nekonečnom kolobehu kosenia, záhradkarčenia, chystania dreva.. a potom tu máme rôzne dielničky, kôlničky, šopy kde je ozaj všetko a často neporiadok. A veľmi by ma zaujímalo či mám iba ja zlú vzorku alebo či to proste majú takto všetci, ktorí žijú v dome.
Alebo je tu aj niekto kto má nizkoudržbový minimalistický dom, kde je iba o kúsok viac povinností ako v byte?

Ďakujem a prajem pekný deň ☺️

anonym_7a2231
Dnes o 06:36
@anonym_1a70ed

@anonym_7a2231 to je vynimocne. Bezne to rozhodne nie je. Mate to tak aj v kupnej zmluve? Alebo to mate ze byt stoji ... a k tomu parkovacie miesto stoji... a celkova suma je...?

@anonym_1a70ed v kúpnej zmluve, nakoľko byt bol nadrozmerný

anonym_4df11e
Dnes o 06:39
@anonym_7a2231

@anonym_4df11e mne sa ani to nechce. Tak sú autá vonku. Dovnútra dávame len keď mrzne

@anonym_7a2231 tak ak to mate dalej,my mame pristresky kusok od domu,lebo pozemok celkovo je malinky ale dobre tvarovany do L,takze sa tam vsetko pekne zmestilo.

anonym_7a2231
Dnes o 06:40
@anonym_4df11e

@anonym_7a2231 tak ak to mate dalej,my mame pristresky kusok od domu,lebo pozemok celkovo je malinky ale dobre tvarovany do L,takze sa tam vsetko pekne zmestilo.

@anonym_4df11e nemáme ďalej. Mame garáž v dome a vedľa miesto na auto a kopec miesta pred domom. Garáž je za plotom a posuvnou bránou.

anonym_4df11e
Dnes o 06:43
@anonym_7a2231

@anonym_4df11e nemáme ďalej. Mame garáž v dome a vedľa miesto na auto a kopec miesta pred domom. Garáž je za plotom a posuvnou bránou.

@anonym_7a2231 tak preco sa ti ho tam nechce davat,tym aj cez leto nemas rozpalene auto,neprsi nan.Ja nenavidim,ked idem z roboty a volant sa pomaly ani drzat neda,z domu je to super.

misulka22
Dnes o 06:44

Ano mame robotu okolo domu.mame cca 100 zvierat,zahradu,kvety...ale ja to robim rada.do bytu by som uz nechcela ist

inaemre
Dnes o 06:45

Mame beudrzbovu zahradu s automatickou zavlahou a robotom kosackpu. Aj whirlpool ovladamr cez appku. Zahradny domcek ma mpj muz stale krasne upratany a udrziava to upratane.
Ale aj tak toho robime dost v zahrade lebo nas to bavi. Vcera manzel ostrihal zivy plot, ja som obrala ceresne a upiekla kolac. No nikto nemusi mat ani zivy plot ani ovocne stromy v zahrade ked nechce 😃

anonym_7a2231
Dnes o 06:48
@anonym_4df11e

@anonym_7a2231 tak preco sa ti ho tam nechce davat,tym aj cez leto nemas rozpalene auto,neprsi nan.Ja nenavidim,ked idem z roboty a volant sa pomaly ani drzat neda,z domu je to super.

@anonym_4df11e lebo sa mi nechce, lebo neviem či s nimi niekde nepôjdeme ešte, lebo nie je rozpálené.

anonym_4df11e
Dnes o 06:50
@inaemre

Mame beudrzbovu zahradu s automatickou zavlahou a robotom kosackpu. Aj whirlpool ovladamr cez appku. Zahradny domcek ma mpj muz stale krasne upratany a udrziava to upratane.
Ale aj tak toho robime dost v zahrade lebo nas to bavi. Vcera manzel ostrihal zivy plot, ja som obrala ceresne a upiekla kolac. No nikto nemusi mat ani zivy plot ani ovocne stromy v zahrade ked nechce 😃

@inaemre zivy plot som dala do prdele,potom ako sused zadrel,ked ho muz strihal,ze no asi ma krive oci.Na tu mas,ty krive oci.Na druhy den prisiel a dival sa rovno na nas,ked sme boli v altane,ten je vyssie polozeny.Takze pekne som ho dala prec aj zo synom.Pozemok sa pekne rozsiril,aj tak sme tam robili betonove ploty.Ale chvilu sa musel divat,aspon to cele urychlilo,aby sme ho my nevideli.On si chcel ten jeho chabi plotik zvysit neviem cim,ked som to pocula si vravim no ty kym by si si toto urobil tak my ploty uz budeme mat aj zozrane.A to ho mame vlastne z 2stran.Kedze pozemok je L

marca12
Dnes o 06:57

@anonym_autor Dom si prisposobis sebe. A v dnesnej dobe chystat drevo? Uz sa kuri tepelnym cerpadlom naco by ti bolo drevo. Takisto zahrada. Ked ta nebavi zahradkarcenie,tak si zalozis nizkoudrzbovu zahradu a mas pokoj. Ten kusok travnika pokosis za pol hodinu. Mna ale kosenie bavi,mam to ako relax.

zuzana76
Dnes o 06:58

@anonym_autor som minimalistka, ale zijem v dome, mame travnik, vysadbu kvetov, krikov, tri stromy, dlazbu okolo domu, bazen. Ja riesim vnutro domu s detmi, obcas vonkajsok, manzel pokosi a stara sa o bazen, jevto jeho hobby. Drevo do krbu kupujeme v zime v obi uz nastiepane. Krb je viac menej dizajnovy prvok, cize nekurime nim. Roboty asi viac ako v byte, sle my sme mali zahradu, aj ked sme byvali v byte. V dvojizbaku by nas mrle pozrali. Ked to tebe vyhovuje, tak nic nemeň.

anonym_d1a94a
Dnes o 07:04

@anonym_autor Áno, máš pravdu v tom, čo píšeš, aspoň teda v našom prípade. Aj preto čím ďalej tým viac uvažujeme nad návratom do bytu. Jednoducho nám neozstava čas na život, čím myslím výlety, koníčky a pod. Viem, niekto to dáva aj popri dome, ale my, žiaľ, nie... :(

belllinka
Dnes o 07:07
@pudinka

Prace okolo domu je viac. ALE! Oproti bytu:
- nemam nad sebou, pod sebou a z bokov susedov, ktorych stale pocut
- mam zahradu a nezijem v "klietke"
- mam vela vlastnej vypestovanej zeleniny a ovocia
- necitim fajciarov ako v byte na balkone
- sama rozhodujem, kam idu moje peniaze za "spravu", za to v byte o tom rozhoduju aj ostatni obyvatelia bytovky a vacsine je to u prdele a potom vznikaju rozne podovody
- parkujem tri metre od vchodu do domu a nemusim zapasit o parkovacie miesto okolo bytovky
- nikto ma nikdy nevytopi
- mozem si doma vysavat aj o polnoci a nikto mi nepride buchat na dvere

Takze nie, nemenila by som a uz nikdy by som v byte nechcela byvat

@pudinka Takze dom iba pozitiva a byt iba negativa? 😀

mateson2004
Dnes o 07:16

@anonym_autor majú to tak, pretože to tak chcú mať.Tak ako ty chceš bývať v malom dvojizbáku.

anonym_d8dce1
Dnes o 07:23

@anonym_autor zalezi dom od domu, my maximalne pokosime, muz sa stara o bazen ale s tym je najvacsia praca pred sezonou a po, pocas leta maximalne sa kontroluje voda, ci vsetko funguje a je cista 😂 , travnik sa nam polieva sam, v zime ked treba odhrnieme pred domom sneh, na zahrade nesadime nic, okrem psov nechovame ziadne ine zvierata, takze nevidim velky rozdiel medzi bytom a domom. Trochu je vacsi dom oproti bytu takze o nieco viac casu zaberie upratovanie ale inak je to pre mna to iste. Mame novostavbu. Ale samozrejme ak ta laka zahradkarcenie, sadenie vlastnej zeleniny, ovocia, chov sliepok alebo inych zvierat tak budes mat toho ovela viac na praci. Ale my si chceme uzit oddych doma a nie makat preto sme si to tak zariadili.

lentak1223
Dnes o 07:34

@anonym_autor My máme dom, nepestujeme, nemajstrujeme. Na začiatku sme odstránili sklenik, vinič a nejaké búdy. Nie sme vôbec na záhradu a tak si žije vlastným životom a aj tak vyzerá😏 Takže za mňa tá záhrada nebude nikdy fungovať tak, aby s ňou neboli starosti a vyzerala a fungovala. Ja by som už dnes išla do bytu s veľkou terasou alebo malou predzáhradkou.

zuzubb007
Dnes o 07:40

Okolo domu máš práce podľa toho koľko ty chceš, ja napríklad kosím raz za 3 týždne a tým to hasne 🤣 nerobím tam nič, nepotrebujem pestovať sprostosti a tak isto nemusím kvety, čiže nemám žiadne kvety, muškáty a podobne, tým pádom žiadna starosť 😜, dom je neporovnateľný s bytom vo všetkých smeroch má len výhody byť v dome, som každý víkend s deťmi na výletoch, však nebudem na záhrade kvasiť za mňa žijem rovnako ako som žila v byte, žiadne obmedzovanie, auto dám do garáže a nepoznám čo je to škrabať okná alebo odhrabavať auto 🙈, nehnije mi auto von takže je v top forme 😜

anonym_643197
Dnes o 07:43

Každý bude chváliť spôsob, ktorý si vybral.
My bývame v dome. Veľká záhrada, kvety, ovocie, zelenina, stromy, terasa, domček pre deti.
Plusy: - deti sa majú kde hrať, môžu mať doma trampolínu, bazén, pieskovisko, domček
- máme domáce ovocie, zeleninu
- kvety, na ktoré ma teší sa pozerať
- v blízkosti nemáme susedov, nikto nám nehľadí do dvora, máme kľud
- na večer grilujeme, pozeráme filmy v záhrade na plátne
Mínusy: - o všetko sa treba starať, všetko udržovať, všetko sa stále kazí a vyžaduje náš čas a peniaze
- v zime treba kúriť, takže chystáme drevo, zazimovávame rastliny
- čím väčší priestor, tým väčší bordel
Dom nie je pre každého a chápem ľudí, ktorí radšej žijú v byte. V zime by som sa do bytu presťahovala aj ja, pretože odpadne kopa starostí 😀
Na jar, v lete a na jeseň by som zasa dom nevymenila za nič. Každý si žije tak ako mu vyhovuje a neexistuje jednoznačná odpoveď. Necítim sa dôležito za to, že bývam v dome a nekritizujem ľudí, ktorí bývajú v byte. Ak tebe, autorka, vyhovuje byt, maj si byt. Ale nekrúť nad kamarátkou čo žije v dome.

anonym_1a70ed
Dnes o 08:42
@belllinka

@pudinka Takze dom iba pozitiva a byt iba negativa? 😀

@belllinka pozitiva domu prevysuju negativa

anonym_1a70ed
Dnes o 08:44
@anonym_643197

Každý bude chváliť spôsob, ktorý si vybral.
My bývame v dome. Veľká záhrada, kvety, ovocie, zelenina, stromy, terasa, domček pre deti.
Plusy: - deti sa majú kde hrať, môžu mať doma trampolínu, bazén, pieskovisko, domček
- máme domáce ovocie, zeleninu
- kvety, na ktoré ma teší sa pozerať
- v blízkosti nemáme susedov, nikto nám nehľadí do dvora, máme kľud
- na večer grilujeme, pozeráme filmy v záhrade na plátne
Mínusy: - o všetko sa treba starať, všetko udržovať, všetko sa stále kazí a vyžaduje náš čas a peniaze
- v zime treba kúriť, takže chystáme drevo, zazimovávame rastliny
- čím väčší priestor, tým väčší bordel
Dom nie je pre každého a chápem ľudí, ktorí radšej žijú v byte. V zime by som sa do bytu presťahovala aj ja, pretože odpadne kopa starostí 😀
Na jar, v lete a na jeseň by som zasa dom nevymenila za nič. Každý si žije tak ako mu vyhovuje a neexistuje jednoznačná odpoveď. Necítim sa dôležito za to, že bývam v dome a nekritizujem ľudí, ktorí bývajú v byte. Ak tebe, autorka, vyhovuje byt, maj si byt. Ale nekrúť nad kamarátkou čo žije v dome.

@anonym_643197 coze.. praveze ja to vnimam opacne. Na zimu neni co robit okolo domu. Nemame rastliny, ktore prezimovavame. My kurime radiatormi,ne drevom. Jar/leto je ovsem ine- treba postrihat stromy, postriekat a kosit.

anonym_7ab340
Dnes o 08:45

Treba si uvedomit aj dalsie faktory. Dom je spojeny so zavislostou na aute, dochadzanie do prace a do skol, vyvazanie na kruzky, k priatelom, na nakupy. Ak susedske vztahy nie su najlepsie dochadzanie za znamymi.

Plus kolko dni v roku si v skutocnosti tu zahradku uzijete? 30 peknych slnecnych dni v roku? A potom zahrada uprsana, rozmocena, zasnezena. Naco?

Ja som zastanca vacsieho bytu s terasou v meste. Zbehnem z bytu, mam pekaren, kavicku, nakup hned pod nosom. V akomkolvek pocasi som hned v nejakej restike a netrcim doma a necumim na zaprsanu zahradu z ktorej nic nemam.

Ano da sa stale sadnut do auta a soferovat cca 20km. Ale ruku na srdce, ked to robite pocas pracovneho tyzdna (dochadzanie do prace, vyvazanie deti) chce sa vam aj cez vikend? Pochybujem. A vidim. Stale vyvolavaju nas ist na dedinu k nim. Mna to tam nudi,

Proste zijete v dome a aute.
Ja zijem v byte a vonku, stale niekde v centre mesta.

lentak1223
Dnes o 09:18
@anonym_7ab340

Treba si uvedomit aj dalsie faktory. Dom je spojeny so zavislostou na aute, dochadzanie do prace a do skol, vyvazanie na kruzky, k priatelom, na nakupy. Ak susedske vztahy nie su najlepsie dochadzanie za znamymi.

Plus kolko dni v roku si v skutocnosti tu zahradku uzijete? 30 peknych slnecnych dni v roku? A potom zahrada uprsana, rozmocena, zasnezena. Naco?

Ja som zastanca vacsieho bytu s terasou v meste. Zbehnem z bytu, mam pekaren, kavicku, nakup hned pod nosom. V akomkolvek pocasi som hned v nejakej restike a netrcim doma a necumim na zaprsanu zahradu z ktorej nic nemam.

Ano da sa stale sadnut do auta a soferovat cca 20km. Ale ruku na srdce, ked to robite pocas pracovneho tyzdna (dochadzanie do prace, vyvazanie deti) chce sa vam aj cez vikend? Pochybujem. A vidim. Stale vyvolavaju nas ist na dedinu k nim. Mna to tam nudi,

@anonym_7ab340 Tak zase dom neznamená, že si svetu za chrbtom s jednou krčmou. Ja som vyššie písala, že by som si tiež radšej vybrala už veľký byt s terasou, ale v u nás v obci je vlastne všetko čo potrebujeme - škola, ZUŠ, futbal pre syna, detský lekár, zubár, reštaurácia, dva obchody a ja tam mám aj prácu (7 minút pešo), dobrých susedov a tri okresné mestá do 15 minút autom. A známi z mesta vyvolávajú nám, či si môžu prísť grilovať. No áno, stále to nie je mesto, ale rozhodne nie som otrok auta. Ja teda ani záhrady, tá si u nás žije vlastný život, fakt asi slúži len na trampolínu. Či sme boli v meste, či teraz v dome, často na víkendy ideme na výlety niekde mimo. Ale tak byt metrážou akou potrebujeme, polohou, priestorom by nás vyšiel viac ako dom, čo máme - a to je dom v celkom žiadanej lokalite. No u nás je hlavný problém, že ja nie som záhradkár a muž kutil...a dom má na mňa veľkú záhradu, mne by k tomu domu stačil taký malý fľak na nejaké posedenie. Ale priestorovo a čo sa týka súkromia, aj susedstvo je to inak fajn.

basullinka
Dnes o 09:27
@anonym_7ab340

@anonym_7ab340 no zároveň si treba uvedomiť aj to, že život v dome automaticky neznamená život na dedine - veď predsa mnoho ľudí majú domy v mestách. A zároveň mnoho ľudí býva v bytovke na dedine. Samozrejme, že viac domov (ako bytoviek) je na dedine, to je jasné. Ale nedávala by som to do roviny, že život v dome sa nutne rovná dochádzaniu ... Nehovoriac o tom, že mnoho dedín ma super vybavenosť

anonym_4df11e
Dnes o 09:33
@anonym_7ab340

@anonym_7ab340 mam 2m chodze obchod od domu,aj tak idem autom,som leniva ist pesi a vlacit sa s tazkymi taskami.Do roboty tak 13min.a tak isto do mesta.Ked ideme z roboty v meste je to katastrofa,cize oni su doma neskorsie ako ja,co teda idem rovno domov mimo mesta.Cize ziadne zapchy po ceste nemam.

anonym_7ab340
Dnes o 09:41

A este jedna vec, ked vyrastu decka, na dedine sa im nebude chciet byt, prirodzene.
Lebo v meste je "zivot". Takze zase problem.

anonym_4df11e
Dnes o 09:52
@anonym_7ab340

A este jedna vec, ked vyrastu decka, na dedine sa im nebude chciet byt, prirodzene.

@anonym_7ab340 preco??Sadnu do auta a su v meste do par minut,opät ziadny problem.

anonym_20a795
Dnes o 09:56

@anonym_autor
Dom ma jednu vyhodu ze mozes uplatnovat"pokutne"konicky ako pestovat exoticke ovocie,
Dracie ovocie kvitne len v noci a preto ho treba opelovat rucne, to nie je Kiwi tak isto sa aj Marakuja taha po plote a tiez ju treba opelovat😄

viktoriaandrascik
Dnes o 09:59
@anonym_7ab340

Myslím si že áno, je v okolo domu viac práce aj keď ho spravíš minimalistický, ALE ten kľud a pokoj od susedov je pre mňa na nezaplatenie, už by som sa do bytu nevrátila 😀
@anonym_7ab340 mať dom neznamená že si musíš byť na dedine 50 km do najbližšieho mesta 😒 sú rôzne prímestské časti alebo obce hneď za mestom, a neuveríš my máme dokonca dom v meste 😝

mandzula
Dnes o 10:04

Byvame aj v dome, aj v byte a neda sa to porovnat. Byt je pohoda. A ked si odmyslim zahradu a dvor, aj tak je to ine. Zacne ti v dome zatekat strecha, prdne ti bojler, kotol, treba odhrabat sneh - riesis si to pekne sam, nemas na koho somrat a cakat, ze to vyriesi za teba.

natalka13
Dnes o 10:07

Ludi to bavi a nemusia nic robit vonku, ak nechcu.ty tiez vonku nic nerobis ak nechces nemusis rok vstupit na svoj balkon.
Ja chcem sediet vonku tak si samozrejme utrem stol stolicky vonku. Vlozim do virivky tabletu.
Cestujeme kazdy mesiac niekam a stihame aj dom. Ale ako deti uz s nami nebyvaju kludne by som sla do bytu ale aspon 120 m2 a velka terasa, auto v garazi s vytahom.
Nakupy bicykle lyze ..... tahat z parkoviska a na parkovisko nechcem.

zuzinka888
Dnes o 10:09

My okrem kosenia travy nerobime okolo domu nic. Ziadne kolnicky dielnicky, zahradky, skleniky, zverinec nemame.