icon

Máte okolo domu stále niečo na práci?

7. jún 2026

Dobré ráno. Som človek, ktorému maximálne vyhovuje život v bytovke 😁 máme malý dvojizbák, sme minimalisti, je to upratané raz dva a môžeme sa venovať čomu chceme.
Ale všímam si, že ľudia, ktorí žijú v dome majú stále nejaké projekty a kde sa človek obzrie tak tam vidí niečo, čo by bolo treba robiť. Nehovoriac o nekonečnom kolobehu kosenia, záhradkarčenia, chystania dreva.. a potom tu máme rôzne dielničky, kôlničky, šopy kde je ozaj všetko a často neporiadok. A veľmi by ma zaujímalo či mám iba ja zlú vzorku alebo či to proste majú takto všetci, ktorí žijú v dome.
Alebo je tu aj niekto kto má nizkoudržbový minimalistický dom, kde je iba o kúsok viac povinností ako v byte?

Ďakujem a prajem pekný deň ☺️

anonym_b30deb
8. jún 2026

@anonym_autor Velmi dobry postreh. Tu kde zijem ja, to maju takmer vsetci tak ako popisujes. V kuse nieco, v kuse, milion "projektov" milion kopok, bordelu, neporiadku...ja som presne ako ty. Tak by som chcela zit, bez bordelu, bez neustalej nahanacky z jednej roboty do druhej lebo dom, dvor, zahrada, miiion nedikoncenych prkotin...Tesim sa na byt 🙂

anonym_b30deb
8. jún 2026

@anonym_autor Inak, to su tak zbytocne diskusie a dotahovacky. Niekoho proste bavi ta neustala praca okolo domu, nekonecne "šupačky", nekonecne zveladovanie nekonecna robota a nevadi mu v podstate bordel kade tade a niekoho vobec a radsej zamkne byt, nestara sa takmer o nic a ide si volakde na kavu do mesta, na vylet a pod. Takze to je take, no, zbytocne sa dotahovat, preco byt/dom ano, preco nie. Kazdeho bavi nejaky iny zivotny styl. Co je ale klucove, je, nech taky ziv.styl zdielaju obaja partneri rovnako. Lebo ak to ma jeden tak a druhy onak, konec. Nedopadne to dobre. Bud sa skor ci neskor rozidu, alebo je jeden alebo druhy cely zivot nestastny, frustrovany. Cize otazka je nie ci byt, ci dom ale ci to rovnako chcu obaja.

anonym_b30deb
8. jún 2026
@anonym_842870

u mna je byt take tretotriedne byvanie aj keby to bola najnovsia novostavba alebo paradny mezonet proste nie,nepresvedcili by ma nikto.Stale tam niekto otravuje,vsetko pocujes este aj ich s prepacenim stanky,sranky ako putuju do zachoda.My mame dom sice novy, zahrada akurat ani velka ani mala,volakedy som kosila tak raz,dvakrat do tyzdna nic hrozne aj sama som to spravila.Teraz mame automaticku kosacku takze aj to odpadlo,terasku mame to ano, tam sa mi tahaju popinave kvety rozneho druhu aj vseobecne na dvore.Cize my mame skor take nieco kde je minimum roboty ale pekne na oko.Nepretrhneme sa veru od roboty a pekne je to tu tak ci tak.Ale radsej stary sedliacky dom ako paradny novy byt keby si mam vyberat.Pretoze byvali sme v byte a nikdy viac .Ja fakt nebadam ze by bolo na dome nejako extra roboty dakedy sa clovek az nudi.Kto chysta drevo na kurenie ze ma taky typ kotla lebo ano, najdu sa mame takych susedov ale spravia to ako rodina za jeden vikend na jesen,v lete a maju pokoj na celu zimu uz len hadzu do kotla.Nechapem ako si niekto moze zastavat byvanie v byte plus ta sprava bytu kde idu nenormalne peniaze do fondu ktore nik nikdy neuvidi ..my sme nikdy nevedeli kde sa to straca a prd z toho.Ved ja v dome este aj usetrim ked sme to porovnavali s poplatkami

@anonym_842870 A ja zas nechapem ludi, co si myslia, ze v dome este usetria 🫣 Mozno klasicke mesacne poplatky v pomere ku ploche su o nieco nizsie ako v byte ale celkovo v dlhodobom horizonte cela rezia a udrzba - dom a byt sa neda porovnat. Dom zozerie urcite viac penazi ako byt a je ovela nakladnejsi. Proste matika nepusti. Ked mas na starost 1x80m² (byt) a dajme tomu 2x80²+ xy m² dvor. To proste nejde.

zuzana76
8. jún 2026
@anonym_b30deb

@anonym_autor Velmi dobry postreh. Tu kde zijem ja, to maju takmer vsetci tak ako popisujes. V kuse nieco, v kuse, milion "projektov" milion kopok, bordelu, neporiadku...ja som presne ako ty. Tak by som chcela zit, bez bordelu, bez neustalej nahanacky z jednej roboty do druhej lebo dom, dvor, zahrada, miiion nedikoncenych prkotin...Tesim sa na byt 🙂

@anonym_b30deb to musi byt echt dedina

zuzana76
8. jún 2026

Všetci co si predstavuju, ze pri rodinnom dome to vyzera stale takto nejako, tak ti budu tvrdit, ze treba stale nieco robit a stale to mevyzera dobre a nikdy to nie je dokoncene atd…

zuzana76
8. jún 2026

A ono to u mnohych vyzera takto, tam fakt nie je velmi co riesit, akurat oddychovat

anonym_b30deb
8. jún 2026
@zuzana76

@anonym_b30deb to musi byt echt dedina

@zuzana76 Hej, sme echt dedina, ale su aj echotovejsie este , neboj. Ano svagrovci byvaju v takych domoch ako si dala tie dolne fotecky. To ano, ked mas peniaze, tak sa to da. Len teda, najhorsie je ked chces mat dom a nemas na to. potom to vyzera ako na tom prvom obrazku.

anonym_b30deb
8. jún 2026
@zuzana76

Všetci co si predstavuju, ze pri rodinnom dome to vyzera stale takto nejako, tak ti budu tvrdit, ze treba stale nieco robit a stale to mevyzera dobre a nikdy to nie je dokoncene atd…

@zuzana76 Ano, my sme zial ta prva fotka a asi aj dlho budeme, preto idem do bytu.

scila
8. jún 2026

@anonym_autor bývame v dome, máme veľkú záhradu a áno, stále niečo riešime. A vyhovuje nám to.
Mám však v okolí ľudí, ktorí sa z bytu presťahovali do rodinného domu, okolo domu samá zámková dlažba a štrk, aby nemali žiadnu robotu navyše.
Vadí im každý konár čo im pretŕča od susedov či list čo im vietor na dlažbu prifúkne.
Na dvore žiadny strom, veď majú klímu 🙄
Takýto ľudia mali ostať niekde vysoko v paneláku nie špatiť vidiek či prímestská časti.

zuzana76
8. jún 2026
@anonym_b30deb

@zuzana76 Hej, sme echt dedina, ale su aj echotovejsie este , neboj. Ano svagrovci byvaju v takych domoch ako si dala tie dolne fotecky. To ano, ked mas peniaze, tak sa to da. Len teda, najhorsie je ked chces mat dom a nemas na to. potom to vyzera ako na tom prvom obrazku.

@anonym_b30deb ved ja viem, preto kazdy ma byvanie v dome inak zafixovane, u mojich starych rodicov v 80 tych rokoch na dedine to tak tiez vyzeralo, ale dnes uz byvanie v dome moze aj inak vyzerat a nie je treba az tolko penazi, ako skor urobit poriadok. My uz nemame co vylepsovat, mame vsetko urobene. Uz len udrziavame.

scila
8. jún 2026
@zuzana76

A ono to u mnohych vyzera takto, tam fakt nie je velmi co riesit, akurat oddychovat

@zuzana76 si robíš srandu, že? Ľudia čo majú takéto trávniky majú záhradníkov, čo im robia údržbu. Či si fakt myslíš, že taký trávnik je bezúdržbový? To neni len, že ho robotická kosačka pokosí.
A čo hnojenie, postreky proti burine, zarezávanie okrajov, prerezávanie a prevzdušnovanie? A ochrana proti plesni snežnej či proti hrdzi?
A listy ten štrk budú obchádzať myslíš?
A ten strihaný platan? Máte doma niečo také? Tušíš ako by to vyzeralo, keby sa pravidelne nestrihal? A tulipány, ktoré treba každý rok vyberať aby v pôde neklesali a neprestali kvitnúť atď.?
Som sa pobavila. Oddychovať môžeš - keď si zaplatíš ľudí čo ti budú pravidelne robiť údržbu miesto teba 🤣

zuzana76
8. jún 2026
@anonym_b30deb

@zuzana76 Ano, my sme zial ta prva fotka a asi aj dlho budeme, preto idem do bytu.

@anonym_b30deb my ten druhy pripad a uz len udrzujeme a to naozaj vela roboty neda.

anonym_7c1f34
8. jún 2026
@anonym_b30deb

@anonym_autor Inak, to su tak zbytocne diskusie a dotahovacky. Niekoho proste bavi ta neustala praca okolo domu, nekonecne "šupačky", nekonecne zveladovanie nekonecna robota a nevadi mu v podstate bordel kade tade a niekoho vobec a radsej zamkne byt, nestara sa takmer o nic a ide si volakde na kavu do mesta, na vylet a pod. Takze to je take, no, zbytocne sa dotahovat, preco byt/dom ano, preco nie. Kazdeho bavi nejaky iny zivotny styl. Co je ale klucove, je, nech taky ziv.styl zdielaju obaja partneri rovnako. Lebo ak to ma jeden tak a druhy onak, konec. Nedopadne to dobre. Bud sa skor ci neskor rozidu, alebo je jeden alebo druhy cely zivot nestastny, frustrovany. Cize otazka je nie ci byt, ci dom ale ci to rovnako chcu obaja.

@anonym_b30deb podla nna zasadna informacia je, ze pokial v dome niekto nezil alebo naopak, pokial ten z domu nikdy nezil v byte, nemoze ani odpovedat na taketo otazky, pretoze netusi. Zodpovedna odpoved je len od niekoho, kto zazil oboje a vie to porovnat.

zuzana76
8. jún 2026
@scila

@zuzana76 si robíš srandu, že? Ľudia čo majú takéto trávniky majú záhradníkov, čo im robia údržbu. Či si fakt myslíš, že taký trávnik je bezúdržbový? To neni len, že ho robotická kosačka pokosí.
A čo hnojenie, postreky proti burine, zarezávanie okrajov, prerezávanie a prevzdušnovanie? A ochrana proti plesni snežnej či proti hrdzi?
A ten strihaný platan? Máte doma niečo také? Tušíš ako by to vyzeralo, keby sa pravidelne nestrihal? A tulipány, ktoré treba každý rok vyberať aby v pôde neklesali a neprestali kvitnúť atď.?
Som sa pobavila. Oddychovať môžeš - keď si zaplatíš ľudí čo ti budú pravidelne robiť údržbu miesto teba 🤣

@scila tak my taky travnik mame, pokosi manzel elektrickou kosackou za 20 minut, mame pozemok 6 arov, akurat pre nas, mame tri stromy, bazen, domcek zahradny, zahradnici nam akurat urobili zahradu, ale uz sa starame o to my, nenadrem sa. Mame tri stromy, jeden ihlicnan, jednu okrasnu jablon a jedno olivu. Edte planujem asi 6 nadrozmernych betonovych kvetinacov okolo bazenu a vpredu pred vchod, inak finito.Vyzera to u nas tak ako na foto.

scila
8. jún 2026
@zuzana76

@scila tak my taky travnik mame, pokosi manzel elektrickou kosackou za 20 minut, mame pozemok 6 arov, akurat pre nas, mame tri stromy, bazen, domcek zahradny, zahradnici nam akurat urobili zahradu, ale uz sa starame o to my, nenadrem sa. Mame tri stromy, jeden ihlicnan, jednu okrasnu jablon a jedno olivu. Edte planujem asi 6 nadrozmernych betonovych kvetinacov okolo bazenu a vpredu pred vchod, inak finito.Vyzera to u nas tak ako na foto.

@zuzana76 takže nemáte ani štrk čo je na obrázku, s ktorým je robota, ani platan ako na obrázku, ktorý treba pravidelne strihať, ani cibuloviny, ktoré treba vyberať, ani okrasné trávy, ktoré treba strihať... tak si sem nemala dávať fotky vysokoúdržbových záhrad ale tej vašej s tromi stromčekmi 😉
Mimochodom - trávnik, ktorý sa len kosí dlho pekný nebude, to ti garantujem.

anonym_b30deb
8. jún 2026
@anonym_7c1f34

@anonym_b30deb podla nna zasadna informacia je, ze pokial v dome niekto nezil alebo naopak, pokial ten z domu nikdy nezil v byte, nemoze ani odpovedat na taketo otazky, pretoze netusi. Zodpovedna odpoved je len od niekoho, kto zazil oboje a vie to porovnat.

@anonym_7c1f34 Preeesne tak, svata pravda. To ako u nas vsetci na dedine, v zovote paty nevytiahli, v kuse to zilo iba robotou, muklovanim v zahrade, na zahumienke a neviem kde este, v kuse drevo, kosenie a pod., bytovky videli tak z vlaku alebo busu. A takí jasne ze Ti budu hovorit, ze do bytu by nikdy nesli. No nesli, lebo ani nevedia ake to je byvat v meste v byte. Ja som zila aj aj. Viem to veru porovnat. A naozaj ide o to aky je clovek typ. Ci pracovity dedincan ktoremu zacina po praci dalsia fuska na dvore, okolo domu dokoncovacky, murovacky, betonovacky, ci v lete v zahrade polievas skoro rano, neskoro vecer, v kuse s hadicou v ruke, vytahujes burinu, do toho plny dvor sahoviny a kazda jedna volna chvilka pili sa drevo, rube sa drevo, uklada sa drevo. V zime to drevo kazdy den/dva navezies do kotolne, cez vikend cistis kotol atd atd atd.A pomedzi to niekde deti ? rodina ? manzelka ? varenie, pranie, vesanie, vysavanie, zmyvanie, prach, okna, bielizen, hracky, choroby...nie, dakujem neprosim. Pre pracujucich ludi ktori obaja robia denne od rana do 14-16h a deti maju milion aktovit a skoly v meste jednoznacne mesto a byt. Moj nazor, samozrejme.

zuzana76
8. jún 2026
@scila

@scila ta foto je priklad, mame ine stromy.

zuzana76
8. jún 2026
@scila

@zuzana76 takže nemáte ani štrk čo je na obrázku, s ktorým je robota, ani platan ako na obrázku, ktorý treba pravidelne strihať, ani cibuloviny, ktoré treba vyberať, ani okrasné trávy, ktoré treba strihať... tak si sem nemala dávať fotky vysokoúdržbových záhrad ale tej vašej s tromi stromčekmi 😉

@scila mame levandulu, olivu, okrasnu jablon cervenu, ihlicnan, salviu, vavrinovce, vsetko nizkoudrzblve, okrasny cesnak, hortenziu metlinatu, moja poziadavka na architektku bola, aby to bolo nizkonudrzbove

zuzana76
8. jún 2026
@scila

@scila mame kamienky, okrasne kamene, svetla naprogramovane, ze sa zapinaju a vypinaju sameatd… ale moj manzel je blazon do takychto veci

scila
8. jún 2026
@zuzana76

@scila mame kamienky, okrasne kamene, svetla naprogramovane, ze sa zapinaju a vypinaju sameatd… ale moj manzel je blazon do takychto veci

@zuzana76 a ja som záhradníčka čo roky robí údržby a roky robila v záhradníctve.
Ty predpokladám netušíš, aké rady sú v záhradníctve, keď po zime všetci s anglickými trávničkami majú celé trávniky od plesne snežnej a nemajú záhradníka na pravidelné údržby, čo im to vyrieši. Alebo vám ešte nezačal odchádzať zo zmesí mätonoh a ešte nemusíte dosievať atď. atď.
Sem pridáš fotky záhrad, o ktorých netušíš aké by mali nároky, píšeš, že muž je blázon do automatizácie a tváriš sa, že so záhradami v podstate neni robota a že všetci čo to tvrdia, sú mimo.
Ale to je blbosť, lebo nie každý má peniaze alebo schopnosti na plne automatizovanú záhradu. A to, že sa tvoj muž do toho vyzná je výhoda pre vašu záhradu.
Ale tí čo to nevedia tak čo? No tí musia volať záhradníkom pri každej pokazenej tryske či upchatej kvapkovej závlahe. Tak isto k ním chodia záhradníci vyfukovať závlahu na jeseň a natlakovať na jar, chodia tam riešiť pokazené čerpadlá a milión vecí, o ktorých ty nemáš šajnu, lebo tvoj muž je do toho "blázon"...

zuzana76
8. jún 2026
@scila

@zuzana76 a ja som záhradníčka čo roky robí údržby a roky robila v záhradníctve.
Ty predpokladám netušíš, aké rady sú v záhradníctve, keď po zime všetci s anglickými trávničkami majú celé trávniky od plesne snežnej a nemajú záhradníka na pravidelné údržby, čo im to vyrieši. Alebo vám ešte nezačal odchádzať zo zmesí mätonoh a ešte nemusíte dosievať atď. atď.
Sem pridáš fotky záhrad, o ktorých netušíš aké by mali nároky, píšeš, že muž je blázon do automatizácie a tváriš sa, že so záhradami v podstate neni robota a že všetci čo to tvrdia, sú mimo.
Ale to je blbosť, lebo nie každý má peniaze alebo schopnosti na plne automatizovanú záhradu. A to, že sa tvoj muž do toho vyzná je výhoda pre vašu záhradu.
Ale tí čo to nevedia tak čo? No tí musia volať záhradníkom pri každej pokazenej tryske či upchatej kvapkovej závlahe. Tak isto k ním chodia záhradníci vyfukovať závlahu na jeseň a natlakovať na jar, chodia tam riešiť pokazené čerpadlá a milión vecí, o ktorých ty nemáš šajnu, lebo tvoj muž je do toho "blázon"...

@scila vsen mojho manzela je travnik a bazen, cize tomuto sa venuje a vie co treba robit, ja som chcela poukazat na to, ze nie kazdy musi byvat ako na dedine v 80tych rokoch, ked dnes uz mame ine moznosti a nie kazdy musi mat 20-15 arovu zahradu, v meste staci aj nasich 6 arov a sme spokojni, ani nemusi clovek travit kazdy vikend v zahrade, ano, nejaku starostilovst treba, to je jasne kazdemu, ale nie ke tomod nevidim do nevidim.

simca06022011
8. jún 2026

@anonym_autor zalezi od domu a do ludi co tam byvaju... lebo niekto si to zariadi minimalisticky, udrzbu zahrady zvladne raz dva a potom len udrziava priebezne rychlovkovo.. niekto ma stastie, ze ma dobru stavbu. A potom su opacne pripady, co musia stale nieco opravovat, upravovat, staci mantak chlap co si neda povedat a xkrat sa prerabaju veci, nedokonci jednu, rozrobi 25. vec... ja osobne, by som dom okamzite vymenila za byt. Vela veci casom dosluzi, vela veciam treba robit udrzbu, kto to nezvlada zabezpecit, pride o nervy.

anonym_7c1f34
8. jún 2026
@anonym_b30deb

@anonym_7c1f34 Preeesne tak, svata pravda. To ako u nas vsetci na dedine, v zovote paty nevytiahli, v kuse to zilo iba robotou, muklovanim v zahrade, na zahumienke a neviem kde este, v kuse drevo, kosenie a pod., bytovky videli tak z vlaku alebo busu. A takí jasne ze Ti budu hovorit, ze do bytu by nikdy nesli. No nesli, lebo ani nevedia ake to je byvat v meste v byte. Ja som zila aj aj. Viem to veru porovnat. A naozaj ide o to aky je clovek typ. Ci pracovity dedincan ktoremu zacina po praci dalsia fuska na dvore, okolo domu dokoncovacky, murovacky, betonovacky, ci v lete v zahrade polievas skoro rano, neskoro vecer, v kuse s hadicou v ruke, vytahujes burinu, do toho plny dvor sahoviny a kazda jedna volna chvilka pili sa drevo, rube sa drevo, uklada sa drevo. V zime to drevo kazdy den/dva navezies do kotolne, cez vikend cistis kotol atd atd atd.A pomedzi to niekde deti ? rodina ? manzelka ? varenie, pranie, vesanie, vysavanie, zmyvanie, prach, okna, bielizen, hracky, choroby...nie, dakujem neprosim. Pre pracujucich ludi ktori obaja robia denne od rana do 14-16h a deti maju milion aktovit a skoly v meste jednoznacne mesto a byt. Moj nazor, samozrejme.

@anonym_b30deb ja neviem teda, ja pol roka byvam v dome a pol v byte a v zivote som v dome nerobila to co ty popisujes 😁. A teda zodpovedne mozem povedat ze ziadny z mojich susedov na dedine takto nikdy nezil😅. V dome mame uplnu pohodu, robime si len to co sami chceme a kedy chceme. Ja to proste stale hovorim, kto chce makat v dome bude makat. Ale kto nechce, bude si uzivat zivot na teraske, v zahrade, ranajky v prirode, vlastnu zeleninku a ovocie. Bude ovela viac na vzduchu - zdravsom ako v meste a este aj bazen tam moze mat. Dom je cisty relax pre mna. Ale ako hovorim kto nezazil oboje nevie. Byt ma vyhody, ak je v meste, v tej obcianskej vybavenosti, dostupnosti skol, zdravotnej starostlivosti, nakupnych centier a vaeobecne je taky akcnejsi rusnejsi zivot, viac moznosti. Ale s domom a tou pohodou neporovnatelne.

anonym_b30deb
8. jún 2026
@anonym_7c1f34

@anonym_b30deb ja neviem teda, ja pol roka byvam v dome a pol v byte a v zivote som v dome nerobila to co ty popisujes 😁. A teda zodpovedne mozem povedat ze ziadny z mojich susedov na dedine takto nikdy nezil😅. V dome mame uplnu pohodu, robime si len to co sami chceme a kedy chceme. Ja to proste stale hovorim, kto chce makat v dome bude makat. Ale kto nechce, bude si uzivat zivot na teraske, v zahrade, ranajky v prirode, vlastnu zeleninku a ovocie. Bude ovela viac na vzduchu - zdravsom ako v meste a este aj bazen tam moze mat. Dom je cisty relax pre mna. Ale ako hovorim kto nezazil oboje nevie. Byt ma vyhody, ak je v meste, v tej obcianskej vybavenosti, dostupnosti skol, zdravotnej starostlivosti, nakupnych centier a vaeobecne je taky akcnejsi rusnejsi zivot, viac moznosti. Ale s domom a tou pohodou neporovnatelne.

@anonym_7c1f34 No ale aby si si ten dom mohla len uzivat, musis do toho nieco aj investovat, minimalne cas a ak nie ten, tak financie urcite. Alebo potom je este iny typ a to sú tí ktorí si uzivaju aj ked maju milion kop bordelu, sute, hliny, dreva, zeleza na dvore, omietka im opadava, zahrada zarastena, zaburinena, okna spinave ale teda neriesia to...nieco ako nasi spoluobcania tmavsej pleti. Tí co pozeram furt len pred domom posedavaju ako v grecku na dovolenke a o kolo nich s prepacenim ho**á. Tí neriesia nejaky bordel.

anonym_b30deb
8. jún 2026
@zuzana76

@scila vsen mojho manzela je travnik a bazen, cize tomuto sa venuje a vie co treba robit, ja som chcela poukazat na to, ze nie kazdy musi byvat ako na dedine v 80tych rokoch, ked dnes uz mame ine moznosti a nie kazdy musi mat 20-15 arovu zahradu, v meste staci aj nasich 6 arov a sme spokojni, ani nemusi clovek travit kazdy vikend v zahrade, ano, nejaku starostilovst treba, to je jasne kazdemu, ale nie ke tomod nevidim do nevidim.

@zuzana76 Ano, ideal nizkoudrzbovy domcek v meste. To je vseobecne asi naj riesenie (aj ked pre mna nie, ja som antidomový typ) Ale musis mat hlavne peniaze, prijem poriadny, potom si mozes nieco taketo dovolit.

anonym_b30deb
8. jún 2026
@anonym_7c1f34

@anonym_7c1f34 A to vsetci tam mate tip top dvorceky, domecky, vsetko upratane, vsetko jak zo skatulky ? Nechce sa mi verit ze ani u susedov nikto nema ci uz drevo na dvore, alebo nejaku kopu sute, betonu, strku, hliny atd.

anonym_b30deb
8. jún 2026
@anonym_7c1f34

@anonym_7c1f34 Tak asi si v nejake bohatej stvrti, kde si vsetci kupili uz paradne rovnucke pozemocky s novostavbami.

michaela329
8. jún 2026
@anonym_b30deb

@anonym_7c1f34 A to vsetci tam mate tip top dvorceky, domecky, vsetko upratane, vsetko jak zo skatulky ? Nechce sa mi verit ze ani u susedov nikto nema ci uz drevo na dvore, alebo nejaku kopu sute, betonu, strku, hliny atd.

@anonym_b30deb tak my napríklad máme klasický dvor a sad, nie moderný, ale skôr funkčný dvor. No máme na ňom poriadok, všetko má svoje miesto. Tvrdiť, že na každom dvore okolo domu je bordel, je rovnaká blbosť ako tvrdiť, že okolo každého sivého - prípadne síce farebného, ale oplesneného, paneláku je blato - prach, rozbité chodníky, divoko poparkovane autá, smeti povyťahovane z nádob a srajdy od psov - hoci to okolo mnohých panelákov presne takto vyzerá. Moja svokra má krásny byt, no spoločné priestory sú...zapratane blbostami, schody sa im už drolia, zábradlie originál z 82 a puch stupačiek je fakt intenzívny. My sme bývali v krásnej novej bytovke, no okolie bolo čisté zúfalstvo.

zuzana76
8. jún 2026
@anonym_b30deb

@anonym_7c1f34 Tak asi si v nejake bohatej stvrti, kde si vsetci kupili uz paradne rovnucke pozemocky s novostavbami.

@anonym_b30deb
@anonym_b30deb my sme uplne nova ulica a stvrt, cize ano, vsetci to mame tak

anonym_7c1f34
8. jún 2026
@anonym_b30deb

@anonym_b30deb no ano, nikto nema na pozemku ziadny bordel. Ja neviem co by tam akoze mali mat. Je to krasna ulica, ma cca 12 rokov, nas dom 7-8, upravene pekne pozrmky o ktore sa uz len staras vtedy, ked ti to vyhovuje. Ja nechapem co ty stale riesis s tym bordelom na dome a pozemku. Ved to raz porobis, upraces zveladis a potom uz s tym nemas skoro ziadnu pracu. Neviem preco potrebujes stale ludom tvrdit a nutit, ze v dome sa neda zit pohodovy kludny zivot plny radosti a relaxu.