icon

Polievať záhradu ráno alebo večer?

1. júl 2026

Každý mi radí niečo iné. Niekto tvrdí, že ráno je to najlepšie, iný zalieva až po západe slnka.
Čo je lepšie? Už som z toho magor :-/ Zvlášť v týchto teplách nechcem robiť nejakú chybu :-/

Strana
z3
anonym_a3e5b7
1. júl 2026

Aj aj, vacsinou rano

dskjhfdlkdjhl
1. júl 2026

V tychto horucavach rano, aj vecer.

abbey1
1. júl 2026

Večer. Ráno nie som ochotná vstávať tak skoro, aby ešte nepražilo slnko.

anonym_cb489b
1. júl 2026

ráno nie je čas, tak večer

domkakvet
1. júl 2026

@anonym_autor polievaj ako ti to viac vyhovuje, leno je jedno, ci polejes rano, alebo vecer, hlavne nepolievaj pocas dna.

marhulka13
1. júl 2026

Už vôbec, máme to zakázané

simsalabim
1. júl 2026

Automaticka zavlaha polieva aj rano aj vecer, ale niektore casti zahrady a kochliky musim poliat rucne. Vecer, lebo rano nemam cas. A raz za cas pustim ovocnym stromom hadicu na 10min. ku korenom.

abbey1
1. júl 2026
@marhulka13

@marhulka13 Necháš vyschnúť úrodu, kvety, stromy, kríky,...?

kavasmliekom
1. júl 2026
@marhulka13

@marhulka13 kto vám zakázal?

kavasmliekom
1. júl 2026

Polievam skoro ráno a aj večer.

marhulka13
1. júl 2026
@kavasmliekom

@marhulka13 kto vám zakázal?

@abbey1
@kavasmliekom nariadenie obce, je nedostatok vody a chcú ju vypinat. V okolitých obciach už o tomuto pristúpili.

aduskalac
1. júl 2026

Veru v Nitrianskom kraji sú niektoré obce odpájanie od vody ide len v určitých hodinach

sara07
1. júl 2026
@marhulka13

@abbey1
@kavasmliekom nariadenie obce, je nedostatok vody a chcú ju vypinat. V okolitých obciach už o tomuto pristúpili.

@marhulka13 a nemáš vlastnu studnu ? tak niektore obce už idu na cisterny to je pravda

anonym_b14e00
1. júl 2026

polievame večer , skôr viac ku korenu a potom 3 dni pauza, záhrada je rozdelená na polievacie časti, nie je ani tolko vody a teda všetko polievat sa nám nechce
inak egreše suseda polievala výdatne a má ich presne také malé ako my čo sme nepolievali skoro vôbec

marhulka13
1. júl 2026
@sara07

@marhulka13 a nemáš vlastnu studnu ? tak niektore obce už idu na cisterny to je pravda

@sara07 máme, ale aj tam je zúfalo málo vody a dokáže sa úplne teraz vyčerpať

anonym_426199
1. júl 2026

Mame automaticku zavlahu rano o 6 a vecer o 21:30.

anonym_a42d3a
1. júl 2026

Hlavneee večer
Lebo rano polejes a rýchlo sa vyparí voda
Keď večer,tak rastliny majú čas absorbovať 🙂tak ma naučila svokra

sara07
1. júl 2026
@marhulka13

@sara07 máme, ale aj tam je zúfalo málo vody a dokáže sa úplne teraz vyčerpať

@marhulka13 tak je ako fakt blbé
ja by som urobila to čo v čechách , vedia zistit kedy a kolko napuštaju bazeny, tak ano kludne si napusti ale za inú sadzbu , tak si v obdobi sucha rozmyslia
u nás na záhrade tiež podstatne menej vody , len to každy si čerpa do bazenov tak to tak vyzera ,

marhulka13
1. júl 2026
@sara07

@marhulka13 tak je ako fakt blbé
ja by som urobila to čo v čechách , vedia zistit kedy a kolko napuštaju bazeny, tak ano kludne si napusti ale za inú sadzbu , tak si v obdobi sucha rozmyslia
u nás na záhrade tiež podstatne menej vody , len to každy si čerpa do bazenov tak to tak vyzera ,

@sara07 my sme v takejto situácii tu ešte nikdy neboli. Studňou sme vždy dokázali napustiť celý bazén. Teraz je tam tak 30 cm vody

magdalienka11
1. júl 2026

@anonym_autor večer, lebo ráno je už skoro teplo a voda sa viac odparuje...

maca1984
1. júl 2026

Večer polievame .

anonym_8f1529
1. júl 2026

Ja som si to podelila. Vecer kvety. Rano zelenina 🤣

anonym_3f4db5
1. júl 2026

@anonym_autor úrodu, stromy ráno aj večer. Trávnik zasadne len ráno.

abbey1
1. júl 2026
@marhulka13

@abbey1

@marhulka13 Nariadenie je jedna vec, ale majú ľudia nechať úrodu vyschnúť?
Obec môže zabezpečiť náhradné dodávky vody na polievanie.

stvura
1. júl 2026

@anonym_autor aj rano aj vecer. Travnik polievam rano, muskaty vecer (inac mi uplne zmenili farbu, namiesto cervenej su ruzove)

ivicatolic
1. júl 2026

@anonym_autor mne hlava berie, že večer.... keď polievam ráno, o chvíľu je to fuč, na obed po vode ani stopa.... keď večer polievam, tak ráno je to všetko pekne ešte mokré, večer si to pomaly ťahá vodu a aj sa cez noc schladí, myslím, že večer je pre rastliny oveľa prospešnejší 😊🖐️

anonym_df2fd1
1. júl 2026
@abbey1

@marhulka13 Nariadenie je jedna vec, ale majú ľudia nechať úrodu vyschnúť?
Obec môže zabezpečiť náhradné dodávky vody na polievanie.

@abbey1 Si nejaka mudra. Tak radsej vypolievajme vodu do zahrady, a potom z kohutika nepojde vobec nic. Bravo🤦‍♀️

abbey1
1. júl 2026
@anonym_df2fd1

@abbey1 Si nejaka mudra. Tak radsej vypolievajme vodu do zahrady, a potom z kohutika nepojde vobec nic. Bravo🤦‍♀️

@anonym_df2fd1 Ďakujem za pochvalu. Áno, naozaj premýšľam, či nechám skapat úrodu, o ktorú sa od jari starám, do ktorej som investovala čas i peniaze. Keď mi obec zakáže polievať, budem na obec tlačiť, aby zabezpečila dodávky vody cisternami.
Ty sa zariad podľa seba.

anonym_80b685
1. júl 2026

@anonym_autor my polievame aj aj, mame to tak nastavene, plus snimac vlhkosti aby pocas dazdov nepolievalo.

vikusjk
1. júl 2026

@anonym_autor polievaj vtedy, kedy ti to vyhovuje, dolezite je, ze polievas 🙂 Ja som mala zavlazovacie hodiny na chalupe nastavene na piatu rano, aj ked vlastne neviem, preco, lebo ked sa zamyslim, mne osobne dava vecerne polievanie vacsi zmysel z toho pohladu, ze v noci slnko nesvieti, zem je mokra trochu dlhsie, cez den vlastne ten upek ju zase rychlo vysusi... ale nemyslim si, ze je realne viditelny rozdiel v urode, ak polievas tak ci onak. Dolezite je polievat ku korenom, co urcite vies 🙂

Strana
z3