Polievať záhradu ráno alebo večer?
Každý mi radí niečo iné. Niekto tvrdí, že ráno je to najlepšie, iný zalieva až po západe slnka.
Čo je lepšie? Už som z toho magor :-/ Zvlášť v týchto teplách nechcem robiť nejakú chybu :-/
ráno nie je čas, tak večer
@anonym_autor polievaj ako ti to viac vyhovuje, leno je jedno, ci polejes rano, alebo vecer, hlavne nepolievaj pocas dna.
Automaticka zavlaha polieva aj rano aj vecer, ale niektore casti zahrady a kochliky musim poliat rucne. Vecer, lebo rano nemam cas. A raz za cas pustim ovocnym stromom hadicu na 10min. ku korenom.
@marhulka13 kto vám zakázal?
@abbey1
@kavasmliekom nariadenie obce, je nedostatok vody a chcú ju vypinat. V okolitých obciach už o tomuto pristúpili.
Veru v Nitrianskom kraji sú niektoré obce odpájanie od vody ide len v určitých hodinach
@abbey1
@kavasmliekom nariadenie obce, je nedostatok vody a chcú ju vypinat. V okolitých obciach už o tomuto pristúpili.
@marhulka13 a nemáš vlastnu studnu ? tak niektore obce už idu na cisterny to je pravda
polievame večer , skôr viac ku korenu a potom 3 dni pauza, záhrada je rozdelená na polievacie časti, nie je ani tolko vody a teda všetko polievat sa nám nechce
inak egreše suseda polievala výdatne a má ich presne také malé ako my čo sme nepolievali skoro vôbec
@marhulka13 a nemáš vlastnu studnu ? tak niektore obce už idu na cisterny to je pravda
@sara07 máme, ale aj tam je zúfalo málo vody a dokáže sa úplne teraz vyčerpať
Mame automaticku zavlahu rano o 6 a vecer o 21:30.
Hlavneee večer
Lebo rano polejes a rýchlo sa vyparí voda
Keď večer,tak rastliny majú čas absorbovať 🙂tak ma naučila svokra
@sara07 máme, ale aj tam je zúfalo málo vody a dokáže sa úplne teraz vyčerpať
@marhulka13 tak je ako fakt blbé
ja by som urobila to čo v čechách , vedia zistit kedy a kolko napuštaju bazeny, tak ano kludne si napusti ale za inú sadzbu , tak si v obdobi sucha rozmyslia
u nás na záhrade tiež podstatne menej vody , len to každy si čerpa do bazenov tak to tak vyzera ,
@marhulka13 tak je ako fakt blbé
ja by som urobila to čo v čechách , vedia zistit kedy a kolko napuštaju bazeny, tak ano kludne si napusti ale za inú sadzbu , tak si v obdobi sucha rozmyslia
u nás na záhrade tiež podstatne menej vody , len to každy si čerpa do bazenov tak to tak vyzera ,
@sara07 my sme v takejto situácii tu ešte nikdy neboli. Studňou sme vždy dokázali napustiť celý bazén. Teraz je tam tak 30 cm vody
@anonym_autor večer, lebo ráno je už skoro teplo a voda sa viac odparuje...
Ja som si to podelila. Vecer kvety. Rano zelenina 🤣
@anonym_autor úrodu, stromy ráno aj večer. Trávnik zasadne len ráno.
@abbey1
@marhulka13 Nariadenie je jedna vec, ale majú ľudia nechať úrodu vyschnúť?
Obec môže zabezpečiť náhradné dodávky vody na polievanie.
@anonym_autor aj rano aj vecer. Travnik polievam rano, muskaty vecer (inac mi uplne zmenili farbu, namiesto cervenej su ruzove)
@anonym_autor mne hlava berie, že večer.... keď polievam ráno, o chvíľu je to fuč, na obed po vode ani stopa.... keď večer polievam, tak ráno je to všetko pekne ešte mokré, večer si to pomaly ťahá vodu a aj sa cez noc schladí, myslím, že večer je pre rastliny oveľa prospešnejší 😊🖐️
@marhulka13 Nariadenie je jedna vec, ale majú ľudia nechať úrodu vyschnúť?
Obec môže zabezpečiť náhradné dodávky vody na polievanie.
@abbey1 Si nejaka mudra. Tak radsej vypolievajme vodu do zahrady, a potom z kohutika nepojde vobec nic. Bravo🤦♀️
@abbey1 Si nejaka mudra. Tak radsej vypolievajme vodu do zahrady, a potom z kohutika nepojde vobec nic. Bravo🤦♀️
@anonym_df2fd1 Ďakujem za pochvalu. Áno, naozaj premýšľam, či nechám skapat úrodu, o ktorú sa od jari starám, do ktorej som investovala čas i peniaze. Keď mi obec zakáže polievať, budem na obec tlačiť, aby zabezpečila dodávky vody cisternami.
Ty sa zariad podľa seba.
@anonym_autor my polievame aj aj, mame to tak nastavene, plus snimac vlhkosti aby pocas dazdov nepolievalo.
@anonym_autor polievaj vtedy, kedy ti to vyhovuje, dolezite je, ze polievas 🙂 Ja som mala zavlazovacie hodiny na chalupe nastavene na piatu rano, aj ked vlastne neviem, preco, lebo ked sa zamyslim, mne osobne dava vecerne polievanie vacsi zmysel z toho pohladu, ze v noci slnko nesvieti, zem je mokra trochu dlhsie, cez den vlastne ten upek ju zase rychlo vysusi... ale nemyslim si, ze je realne viditelny rozdiel v urode, ak polievas tak ci onak. Dolezite je polievat ku korenom, co urcite vies 🙂

Aj aj, vacsinou rano