icon

Najlepší film, aký ste videli

8. aug 2023

Ahojte, minule som sem dávala aký bol najhorší film co ste videli.. Tak dnes sa pýtam na najlepší, aspoň budeme mat co s mužom pozerať 😁 za mňa je najlepší film taky, čo si môžete pozrieť aj 20x a stále vás to bude baviť.. Ja som silno rozmýšľala no neviem ci taky mam 🤷‍♀️

prhlavka
8. aug 2023

Vykúpenie z väznice Shawshank, Zelená míľa, Mlčanie Jahniat,Zložka 69, Základný inštinkt,Dokonalá vražda,Tri billboardy,Prekliaty ostrov,Nehanebny bastardi, Django,Pulp Fiction, Francúzsky bozk,Samotar zo Seattlu,Prechádzka v oblakoch,Láska cez internet....

prhlavka
8. aug 2023

@yoxinka ty mas dobry vkus, s tebou aj do kina 😜😁

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
iv007
8. aug 2023

Takmer vsetky od Tarrantina, Vlk z Wall street, Pociatok, naposledy Bullet train a Oppenheimer

aliziana
8. aug 2023

Za mňa Môj život bezo mňa (hoci smutné) a Almodóvarov Všetko o mojej matke

bluka2
8. aug 2023

Asi nie najlepši aký som kedy videla, ale naposledy ma fakt upútal Return to Seoul, téma ako adoptívne dieta hľadá svoju identitu.
Dávnejšie sa mi páčil Caramel od Nadine Lebaki (libanonský film)

neznamaznama
8. aug 2023

Okrem niektorých už spomínaných milujem Nolanove filmy, je fakt, že niektoré potrebujem vidieť viackrát, aby som ich pochopila, niektoré nechápem doteraz (napr. Tenet), ale nevadí mi to. Jeho filmy majú "niečo do seba". A obľúbila som si sériu John Wick, len dúfam, že už nebude pokračovanie. Záver sa mi páčil tak ako bol.

yoxinka
8. aug 2023

@prhlavka
Počuj, neviem, naposledy som bola v kine na tej romantickej somarine s Clooenym a Juliou Roberts, teraz rýchlo ani neviem názov … Ticket to paradise, tuším. Mne ten film tak dobre padol 🤣🤣🤣🤣, ale o nejakej kvalite nemôže byť reč 🤪.

petronellla87
8. aug 2023

Ja milujem stare filmy... Odviate vetrom, Casablanca, Ranajky u Tiffanyho. A tiez slovenske - Cervene vino, Alzbetin dvor a Svako Ragan 😂 z novsich filmov take tematicke vianocne co pozeram cez Vianoce - Laska nebeska, Grizwoldovci, a Dobry vojak Svejk😂

yoxinka
8. aug 2023

@iv007
Ja by som len k tomu Vlkovi z Wall Street chcela. DiCaprio mal zaňho dostať jednoznačne Oscara, to bol jeho životný výkon. Inak, zaujímavá paralela, jedna z najlepších scén toho filmu je ten rozhovor s Metthewom McConegheym v tej reštike a akurát v tom roku, myslím, získal Oscara za najlepší herecký výkon v hlavnej úlohe práve Metthew za film Dallas Buyers Club. Tak škoda, Leo akurát nevychytal rok, lebo Metrhew bol fantastický a toho Oscara si zaslúžil tiež!

wudz
8. aug 2023

@neznamaznama áno, presne ten. Najnepredvídateľnejší film, aký som kedy videla.

mima1608
8. aug 2023

My s mužom najradšej pozeráme komédie - Fuck you pán profesor, Macík, Dovolenka za trest, 21 Jump Street, Dospeláci... Takých pár čo mi na prvý šup napadlo.
Potom Harryho Pottera pozeráme tak 3krat do roka.
A ja si sem-tam rada pozriem aj romantické. Napríklad S láskou, Rosie mám rada. Alebo Navždy mladá, Manželský sľub, Listy pre Júliu.
Zelená Míľa je veľdielo, ale nerada ho pozerám, lebo potom revem 3 dni.
Z rozprávok milujeme s mužom pozerať Na Vlásku, V hlave, Veľká šestka, z tých starších Nekonečný príbeh.
A ešte mi napadla aj Rodina Addamsovcov 1 a 2.

heln
8. aug 2023

neviem ci ma to bude bavit, ked to budem vidiet znova, ale pozerali sme teraz serial silo (dystopicke sci-fi), druhu seriu natocia az buduci rok, normalne som si musela kupit kniznu prehlohu (trilogiu), lebo som chcela vediet co bude dalej.

autor
8. aug 2023

@mima1608 anoo to by sme si asi rozumeli.. Také komédie odpocinkove všetky co si vymenovala sú suoer..rozprávky tiež, veľká šestka a coco sú moja srdcovka. Romantické moc nemusím ale s láskou rosie je dobre aj before i met you 🤗

marca12
8. aug 2023

Vsetci su v pohode, Forrest Gump, Muz v ohni, Zapisnik jednej lasky

prhlavka
8. aug 2023

@yoxinka to som nahodou nevidela,citam recenziu a na rimanticku komediu celkom slusne vyzerajuce 👌, ja najradsej kriminalky,vojnove, psycho dramy,ale aj romanticke od klasiky,ako Pycha a predsudok,Malé ženy,cez Dom u jazera,Prechadzku v oblakoch, lebo Keanu Reves ♥️ az po vsetky klasikys Meg Ryan ♥️

yoxinka
8. aug 2023

@prhlavka
Keď spomínaš Mag Ryan … tak za mňa, City of Angels, a keď Keanu Reves, tak ja hlasujem za Diablovho advokáta 😉

prhlavka
8. aug 2023

@yoxinka Diablovho advokata akurat sťahujem 😁, nevidela som 🙈, na mesto anjelov som bola v kine,ked to bola novinka, roky som nevidela,oprasim aj to...

yoxinka
Autor odpoveď zmazal
yoxinka
8. aug 2023

@prhlavka

Ty spomínaš, že máš rada vojnové, tak ti sem hodín ešte dva filmy, ktoré sa mi páčili s touto tematikou, jeden taký skôr dráma a známejší Kód Enigmy, druhý menej známy a tu už pekne akcia, volá sa Hacksaw Ridge. Keď nepoznáš, isto pozri! A pokiaľ ide o 2. svetovú vojnu, tak nič lepšie ako Bratstvo neohrozených som nevidela. Je to miniséria HBO, má to 6 častí, ale pokiaľ máš rada vojnovú tému, toto je povinná jazda a je to BRUTAL dobré!

4stanka4
8. aug 2023

@yoxinka suhlasim, oba 2 vyššie spomenuté sú fakt skvele, určite stoja za pozretie.

alena76
8. aug 2023

@yoxinka aj moj oblubeny👌

neznamaznama
8. aug 2023

@wudz hej, tam sa to zvŕtalo jedna radosť. 😍 Ten som si užívala každý jeden diel. Mám svoje obľúbené pasáže, ktoré si občas narýchlo pozriem.

dagmarovita
8. aug 2023

Backcountry, Kristy,
S Bohdalovou klec, Az budou kravy litat..

prhlavka
9. aug 2023

@yoxinka je, mam bratrstvo neohrozenych stiahnute na disku, moja srdcovka, vzdy pri tom placem a vzdy to vytiahnem v zime 🙂. Kód E.som videla a tvoj druhý typ si idem stiahnuť 😁, vďaka, tie zname filmy s touto tematikou,hlavne 2.svetovou mam napozerane, Pianistu,Chlapec v pruhovanom pyžame,Vojnovy kôň,Zachrante vojaka R. atď...aj české,Lidice,atentát na Heidricha, pácil sa mi inak aj serial hlava 22. Pacifik mi nejak neprirastol k srdcu

theanak
9. aug 2023

@yoxinka po pozretí vo mne vyvoláva vždy veľa emócií a pocitov, od chuti zbaliť zopár vecí a vyraziť niekde ďaleko od spoločnosti, cez odhodlanie upratať si nie len byt, ale aj život od vecí “navyše”, radosť, dobrodružstvo, trochu aj smútok a zamyslenie sa nad životom a spoločnosťou ako takou. A milujem Eddieho Veddera, takže soundtrack je len čerešničkou na torte 😀

yoxinka
9. aug 2023

@theanak
Vďaka! Ten film je veľmi pekný pre oko, Sean Penn toto veľmi vie, o hudbe sa vôbec nemusíme baviť, to je úplný strop … ale, mňa neskutočne vytáča hlavný hrdina, jeho myšlienkové pochody a hlúpe konanie, ktoré inak ani skončiť nemohlo. Opustiť spoločnosť a ísť sám žiť v súzmení s prírodou je, podľa mňa, fajn myšlienka, ale tento film je pre mňa o samovražde úplne arogantného človeka, ktorý si myslí, že vie všetko, ale vie tak akurát papagájovať nejaké nabiflené citáty z kníh 🤷‍♀️. Sorry, nemôžem si pomôcť. Ak film o opustení spoločnosti, tak toto:

https://www.youtube.com/watch?v=wTT9IIVxonc

Chlapík odišlel do aljašskej divočiny 51 ročný, sám si tam postavil chatu a potom tam prežil sám v spojení s prírodou 30 rokov ❤️.

theanak
9. aug 2023

@yoxinka Jasne, v tomto s tebou úplne súhlasím, hlavný hrdina bol mierne povedané rojko, ktorý si idealizoval život osamote v divočine. Skončiť to inak v jeho prípade nemohlo. SPOILER (pre tých, čo to nevideli :D ) V knihe od Jona Krakauera som sa dokonca dočítala, že neďaleko od miesta, kde hlavný hrdina žil bol most, ktorý mu mohol zachrániť život a rovnako neďaleko aj nejaká diaľnica a zopár chatiek. Mnohí hrdinovi vyčítajú doslova hlúposť a žiadnu snahu poriadne preskúmať okolie. Nuž, prílišná naivita, idealizmus a mladosť neboli vhodná kombinácia na prežitie. Ale film ako celok sa mi veľmi páči.

theanak
9. aug 2023

@yoxinka a ďakujem za tip na film 👍🏻