Ak vyžiť ďalší týždeň z 10 eur?
Dobrý deň, mám 10 € a materská príde budúci patek až. Mám 3 malé detičky. Bábo raď a Boh pomáhaj :(
Ako poradila vyssie kukni co doma mas a premyslaj co sa da z toho urobit.
10€ je zalostne malo ale tak musis si poradit ako sa da. To mas mozno tak na chlieb pecivo mozno jogurty. Ak si vies urobit chlieb a mas muku kvasnice tak nemusis kupovat
Prečo žiješ len z materskej? Nemáš partnera? Kde bývaš ? Nemá ti kto pomôcť ?
@martinkatinka poprosit babky, tetky kadekoho z dediny, ci nemaju naviac cukety(maju) uhorky, zemiaky, fazulku. Staci muka, vajicka, mlieko, drozdie a mas na kazdy den nieco. Placky, kolace, šišky, lokše, polievky, pirohy, šúľance, buchty. Ak máš kompóty a džemy, tak o to lepšie, palacinky, kysnuté koláče. Rožky.
povedz tatovi troch deticiek ze potrebujes peniaze 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Nič v zlom, ale prečo máš 3 detičky? Ak som chudobná a má nezodpovedného partnera, mám max. 1 dieťa
Obdivujem baby, ktoré nemajú peniaze a narobia si 3-4 deti a teraz čo ? No babo raď?
Tak kúpiť múku, mlieko , vajíčka, upiecť bublaninu, to môžte mať na 2 dní k raňajkám plus čaj. Kúpiť chlieb dá sa urobiť vo vajíčku, špagety, granadír, polievku napríklad sosovicovu ktorá môže byť na 2 dni. Žiadne drahoty....krupica, puding varit lacno ak máš doma zemiaky super, urob na kyslo.
@bambulienka25 No si zlá, lebo aj my rómovia vieme žiť normálne, neprosikat o nič ...ja čakám 4 dieťa a nič mu nebude chýbať. Mám susedu ktorá neromku, ktorá vešia deravé uteráky na sušiak...máme vonku za barakom šnúru. A keď sa jej pýtam čo varí na obed, tak praženicu....to fakt???Neviem prečo ťa napadlo že či len rómovia to tak majú keď ja poznám veľa neromov, ktorý nemajú čo jest
Baby,nebuďte hneď také,nepoznáme príbeh.
Môžme krivdit niekomu,čo prežíva ťažké obdobie. A to vie prísť veľmi nečakane,zvyčajne neostane pri jednom probléme,nakopi sa toho viac.
To je jedno či róm alebo neróm!!! Žiaľ ak raz nemám peniaze, tak 3 deti sú namňa veľa. Aj na dnešnú dobu je to veľa. Keď ešte chlap zarobí , da sa to. Ale keď nie tak to je čisté zúfalstvo.
@zazvorka87 👍👍👍😄😄😄 Ale ty niesi sociálny prípad, moja suseda asi je predpokladám z toho čo vidím...
no jedine v hypermarketoch nakupit-mlieko 0.40cent, cestoviny 0.39 cent,drozdie 0.10, muka 0.30 a hadam daco v spajzi vylovis -dzemy, strukoviny,cukor,sol,olej,kecup,skorica, snad mas..inak to nevidim.. ak si pozicas to bude treba vratit a buduci mesiac si tam kde tento🤷
@bambulienka25 ale neries aki su a aki nie su romovia. Uplne zbytocne si tieto predsudky pestujes v hlave.
@annamalaga Tiež si myslím že je jedno či róm alebo nerom, ak na to nemám nedelam si deti
@bambulienka25 Samozrejme, že sú aj taký, aj taký , tak isto ako aj neromovia sú bezdaci
@kristianka2255 Presne, veď keď otvorí špajzu tak či už džem, alebo čokoľvek múku cukor v nej musí nájsť....čo žije len na rozkoch
no radim vyhrabat zasoby a nabuduce mysliet dopredu, ked mas naskreckovanu spajzu taketo daco ta neprekvapi.. jedine tak ze by bolo treba kupit UM, plienky.. zrazu.
A inak k romom, vela ich teda nepoznam, ale v predoslom bydlisku som teda par stretavala a to vzdy po vyplatach/alebo davkach/ narobili zasoby jedla a nakupili vsetko, obriadeni boli, varila mama alebo babka alebo kto to bol (no tazko povedat, dost ich bolo). Ale za to mam kamosku co aj ked pracuje a ma dom/dve deti, tak tyzden/dva tyzdne v mesiaci sa stravuje u rodicov, vikenduje u rodicov lebo nevychadzaju. A nie teda kvoli nizkemu platu :DD Hospodarit treba vediet...
@zazvorka87 Chápem, pri prvom synovi som to tak mala. Bolo mi ľúto že som mu nemohla v obchode kúpiť čo chcel. ...ale teraz mu teda všetkým doprajem až nad rámec Vďaka Bohu. Ber to tak, že teraz si naše deti aspoň viac vážia to čo niekedy nemali 🤔😄
Stále ale autorka nepíše ako je natom? Či jej nemá kto pomôcť. Predpokladám ale, že nemá ani partnera( ten neplatí ani výživné ) býva v podnájme , zaplatí to a nemá nič alebo má partnera , ktorý nepracuje? Či mýlim sa?
Co tam po tom, ze nemaju co jest, hlavne ze dava detom lasku, nie? Pro life-istky kde ste? Pomahajte.

Pizri chladnicku a mraznicku a spis si zoznam. Podla toho var. Dokupuj fakt len nevyhnutne veci. A otca deti cez vikend posli na brigadu, kde sa vyplaca hned.