Ak vyžiť ďalší týždeň z 10 eur?
Dobrý deň, mám 10 € a materská príde budúci patek až. Mám 3 malé detičky. Bábo raď a Boh pomáhaj :(
@bambulienka25 tak na takuto sprsku ponizenia by mala reagovat?
@bambulienka25 ja o nič neprosím milá zlatá, len som sa slušne pýtala na rady. Môj manžel je bohužiaľ nezamestnaný , žijeme v hladovej doline, tu sa ťažko hľadá robota. On má podporu a ja materskú. Máme 2 ročneho chlapčeka, 1 ročneho syna a najmenšia má 1 mesiac . Ťažko nám je veľmi.
Netreba si narobiť toľko deti keď ich nevieš uživiť...treba investovať do ochrany...
@klarissa25 ej,ej....trošku mierni slova. Život sa vie niekedy veľmi rýchlo otočiť.
@klarissa25 mne sa 10 rokov nedarilo otehotnieť a vždy som túžila mať deti 3. To bol môj sen a tak aj je , ďalšie už nebudeme mať. Ja som sa len slušne pýtala na rady žien , a hlúpe konštatovania si prosím odpustite
Autorka, pokial v hladovej doline nie je praca, treba sa prestahovat. Za chvilu ani podpora nebude a potom co?
Manžel si stále hľadá robotu, snaží sa ale vidím že stále nič. Tak som sa s ním dohodla že keď do mesiaca nič tak ja pôjdem robiť aj nejakú podradnejšiu robotu a on pôjde na materskú s deťmi.
@bambulienka25
"ale su aj rómovia kt nechcú pracovať a len deti robia jednu za druhým len aby nemuseli makať." takí sú aj bieli pre tvoju informáciu... A nie je ich málo.
manzel nech sa na matersku nechysta, preco nejde robit podradnu pracu on? nehnevaj sa, nemam nic prot 3-10 detom, ale takto ich mat jedno za druhym, v hladovej doline bez prace... chalapa pobal a nech si ide hladat pracu mimo hladovej doliny. S poctom aky doma mate vam ziadna podradna praca za par eur naozaj velmi nepomoze a po manzelovej MD co bude?
Manžela pošli na montáže alebo niekde na týždňovky. Prečo by si šla Ty robiť od malých detí? Keď vie deti narobiť pi roku!!!! Nech sa aj postará.
Anonym - na matersku ist nemoze, nakolko nema aktivne NP. Moze ist tak nanajvys na RP.
K teme - cestoviny s omackou, placky, palacinky, kup kura - mas vyvar, stehna opecies, prsia pouzijes na omacku napr.
Btw k poctu deti vo vasej situacii sa radsej nevyjadrujem. 🤦🤦🤦🤦 Nezodpovedne
Naozaj, kopa chlapov robi v zahranici. Po sikovnych manualne zrucnych chlapoch je dopyt v zahranici. Sice budes na deti sama, ale vyriesi sa vam financna situacia. Alebo ak byvate v hladovej doline a deti mate male, tak chovat zvierata, makat okolo svojho. Deti ked pojdu do skoly, budu toho potrebovat viac.
Aké ste empatické niektoré! Občas keď sa niekto posťažuje,tak na MK expresná zbierka a občas sa rozhodnete,že 3 deti sú luxus a dobre jej tak! Podľa čoho je výber,aby som aj ja vedela? 🤮
A nebyvate v dome? Žeby ste si dačo upestovali. Ináč a chlap kde pracoval ? Ak niekde na stavbe, tak by mohol odísť aj mimo okres.
manzela posli do zahranicia robit.. zatial kym ma podporu, nech sa rychlo uci po anglicky alebo nemecky.. alebo sa odstahujte z hladovej doliny.. a z tych 10€ nejake strukoviny, zemiaky, cestoviny s vajickom, tyzden zvladnete, aj keby ste mali jest vy rodicia 1x denne
aj v hladovej doline máte potraviny, kde prijímajú skladníkov, kuriérske spoločnosti stále hľadajú ľudí, prípadne nech chodí na týždňovky za prácou, nemôže sedieť doma na podpore s 3 maličkými deťmi
@zazvorka87 Jeeej ako pekne si to napísala....
Odkial si?
Ak máte záhradu, treba pestovať. Je leto, mali by ste teraz vlastné potraviny a čas očividne na to máte. Deti máš malé, čiže minimálne dve môžu byť viac-menej len dojčené, čiže potrebuješ vykryť v tejto chvíli stravu pre 2 dospelých a jedno malé dieťa. Múka a zelenina, z toho sa dá relatívne lacno čarovať, a peniaze si treba vždy rozrátať na týždeň.
Akú veľkosť nosí ten ročný? Mám kopec veci po druhom synovi a nemám sa toho ako zbaviť. Napis mi adresu a pošlem balík s vecami. Ak ti to teda pomôže.
Je to síce super, že chlapa viaceré posielate do zahraničia , ale keď neviem jazyk aspoň na A1-B1 úrovni , tak rám bude tiež mať problém najst si prácu. A stále nevieme, čo robil, takze to asi tiež nebude také jednoduché.
To mi je luto. Ale ako pisali,kura je teraz vazne luxus s 10e na tyzden🤔 a ani keby si neviem ako carovala,s tym nevyjdes. Skus porozmyslat ci sa neda vynimocne si u niekoho pozicat na tu stravu aspon. Typy na varenie tu uz nejake boli ale s takym rozpoctom na tyzden nedas aspon 3xdenne jedlo,to nevyda
@annamalaga Nechcem sa nikoho zastávať, ani nikoho osočovať, ale kopu chlapov ide do zahraničia aj s nulovou znalosťou jazyka. Veď aj na Bazoši som už našla inzerát pre ponuku práce bez znalostí, ale áno je lepšie ak jazyk vieš. No tu sa mi naskytne otázka veď jazyk sa začína učiť v 3 ročníku na ZŠ. Niekde aj skôr. Ja som sa tak začala. A pokračujem až na strednú...aj ďalej ak chces tak základ dohovoru musíš vedieť predsa, ja som napríklad mala AJ a vybrala som si Ruštinu. Tak AJ ma chytilo viac ..a základ viem
Dobrá taktika jasné že sa nejaká mamička zľutuje a niečo pošle.. aj keď netreba prosiť.
Upec chleba, uvar omáčku, cestoviny s vajcom, neverím, že nemáš doma žiadne zásoby...v najhoršom požičaj od rodiny, známych....ja by som za 3,4 eura kúpila mäso..ved to bude kilo bravčového správ na stave k tomu chlieb, keď nemáš ryzu....veď tie deti Ti veľa nepojedia...ryžový nákyp...nejakú paštétu...cestoviny so syrovou omáčkou, alebo kura a rizoto plus z toho polievku pre deti ...

@nelca84 nejde na potrat, tak netreba moralizovať, tak tu nepíšu.