Aká je najlepšia poistka pre dieťa?
žienky poradte ake mate skusenostami s poistkami pre vaše deti......neviem sa rozhodnuť kde je lepšie lebo je ich vela....kooperativa,AXA,alianz,.......dakujem
@evittam ked začnu padat naozaj velke spolocnosti, tak nam uz moze byt vlastne všetko jedno......ja sa radsej pozeram na svet pozitivne 😉
@katkamario Ja taktiež. Ale určite "nepchám" svoje zarobené peniaze do takýchto spoločností. Sú iné komodity, do ktorých sa oplatí skôr investovať a budú mať svoju hodnotu aj za 20 rokov - a určite vyššiu ako teraz. 😉
Všetko jedno?! Hmmm, tebe bude jedno, že peniaze, ktoré si zarobila a šetrila xy rokov "vyletia von komínom?" Tak na čo ich tam potom vôbec dávaš.....To len na zamyslenie. 🙂
Najlepsi start pre dieta? bezdlznost rodicov, nezatazena nehnutelnost, pripadne dalsia pripravena pre dieta. Peniaze su dolezite pre rodicov. Aby vedeli dietatu poskytnut vzdelanie, pobyt v zahranici pripadne ine....... dat dietatu x malo tisic eur to mi pride nesmierne pokrytecke. Akoze tu mas 5 tisic a staraj sa? zvlastne asi by som ich prehajdakala ale tak je to na vas.... co som tym chcela povedat je to, ze podobne sporenia na buducnost by si mali zalozit rodicia aby tu buducnost vedeli poskytnut svojmu dietatu
@wieruska1 presne ako vravite co sa tyka financii by mali rodicia postupovat takto:
1. zabezpecenie seba v pripade nepriaznivych zivotnych situacii (obvykle RP)
2. zabespecit svoj dochodok (2, 3. dochodkovy piliet, sporenie cez podielove fondy)
3. setrit na deti - je to pre to az na tretom mieste lebo na studium sa da pozicat ale na dochodok nie.
Ahojte. A kolko sa plati v alianze za tu farbicku mesacne?
@popoluska1976 - cenu neviem. Ale slusne poistenie pre dieta je okolo 15 eur mesacne. Ak Vam mozem poradit, nepozerajte hned na cenu, ale co v tej cene mate. AK chcete sporit, tak 30 % zo sporenia davate mesacne na poplatky.
Co sa tyka poisteni su v zasade dve velke kategorie :
masters poistenia (tieto by mali byt, lebo na prekonanie tychto zivotnych situacii clovek nema peniaze) - zavazne ochorenia trvale nasledky urazu
nice to have (nie az tak zavazne, mozete ma financnu rezervu na prekonanie tychto situacii) - denne odskodne v pripade urazu, PN, chirurgicky zakrok , ale aj smrt .....
Dakujem
Moje deti maju aegon a som max spokojna.casto sme v nemocnici,tak mi preplacaju denny pobyt.platim 25 na kazdeho,ale urcite by som inu nehladala.mam tam aj sporenie
denna davka v pripade hospitalizacie -je jedno z lacnych pripoisteni vychadza cca 1 mesacne.- z toho dovodu, ze hospitalizacie nie su caste
Drahsie su napr. denne odskodne v pripade urazu- urazy maju deti casto tam vychadza priemerne mesacne az 6-7 eur
Na sporenie Vam ide cca 10 eur -minus 30 % = 7 eur mesacne.
Allianz má od 1.7.2016 nový produkt Šťastný Život,je to poistenie bez sporenia len na riziká.Dá sa poistiť na 1 zmluvu 6 osôb aj s deťmi.Je to dobrý produkt,na rôzne riziká,podľa toho,čo sa komu hodí,alebo čo si vyberiete.Navyše môžete mať zľavu za počet pripoitení až do 20%,takže skutočne to vychádza super.Odporúčam,kto má záujem o poistenie,dať si spraviť ponuku aj v Allianz.
@mar005 ja mam vsetko co sa da poistit a mam tam tu cenu.aj denne odskodne urazu.
A co je lepsie Allianz alebo kooperativa?
@popoluska1976 myslím že Allianz
@popoluska1976 pošli mi cez IP číslo... poviem ti 😉
@popoluska1976 Už to bolo viackrát napísané, ale oplatí sa zopakovať. Poistiť dieťa je fajn, ale oveľa dôležitejšie je v prvom rade kvalitne poistiť rodičov. Komplet celá rodina môžete byť poistení na jednej zmluve rizikového poistenia, ktoré dnes už ponúkajú viacmenej všetky poisťovne. Cez poistku v žiadnom prípade neriešiť sporenie.
Poistiť si odporúčam také riziká, ktoré finančne ohrozia chod rodiny - smrť, invalidita, závažné ochorenia, trvalé následky úrazu a dlhodobá PN. Ostatné pripoistenia podľa chuti, ale podľa mňa je lepšie tieto peniaze radšej investovať.
Pre deti odporúčam poistiť trvalé následky úrazu a závažné ochorenia, ostatné veci neohrozia chod rodiny.
@lovelysadie denne odskodne mas na aku sumu?? lebo ja som mala v minulosti 4eura na den a ked si to prepocitas ze sa ti nieco stane a hoji sa ti do cca 20 cni tak z toho fakticky ani nic nebudes mat.. tak som si to teraz navysila na 20eur / den 🙂
@yna1 ja mam 10 s tym,ze pofla zavaznosti urazu beru v ohlad niekolko dni...rezna hlava osetrena chirurgom je napr na 8 dni..takze 80e
Keď chcete šetriť pre dieťa, tak nie cez poisťovňu, lebo ona si ukrojí zo zisku z vašich peňazí a ktovie akú hodnotu bude mat euro o 15,20 rokov, keď Vám peniaze uvoľnia. Radšej si šetrite v banke alebo na výhodnom stavebnom sporení. Manžel robí poistky, ak má niekto záujem v KE, potom IP. Ja odporúčam okrem úrazov aj poistenie závažných ochorení, ktoré môže dostať oveľa oveľa neskôr. Naše deti majú dosť silne poistky, a stoja do 10 Eura.
Ahojte viete mi poradit ohladom Allianzu a setrenia Farbicka?
Najlepšia poistka je žiadna...
@danka92 dakujem ale ja som od Topolcian.
@popoluska1976 Manzel vravi ze ak by si mala zaujem vie prist tam za tebou a vsetko ti vysvetlit.
Ja viem odporučiť. Ak chceš napíšem ti do správy 🙂 my sme spokojný celá rodina 🙂

@denislav hmm..sto ludi- sto chutí...napriklad ja si uvedomujem ze 3000eur pre dieta teraz a 3000eur pre dieta za 20 rokov...ved to je už aj iná generácia🙂 ...nooo, ktovie ako to asi bude...budu vlastne este vobec peniaze?😀😀...ak ano a casom zistim ze cielova suma pre moje dieta zacina byt nedostacujuca- urcite si tomu prisposobim svoje variabilne poistenie a zvyšim si trochu mesacnu platbu nakolko sa mi pravdepodobne zvysi aj plat 😎
ale dakujem za tvoj obohacujuci nazor 😉