icon

Aká veľká je vaša finančná rezerva?

1. máj 2026

akú veľkú máte finančnú rezervu? koľko € odkladáte mesačne?

Strana
z3
anonym_031c6c
Dnes o 07:08
@anonym_ea0135

@anonym_031c6c t je skratka pre tonu, k pre tisíc. Aspoň priemerne vzdelaný človek by to mal vediet

@anonym_ea0135 ja viem presne aká je to skratka. Len to neviem prečo to takto píše niekto, keď sa to dá napísať aj normálne,skratkou t.-čiže tisíc.
Ešte stále nechápeš co píšem?

anonym_031c6c
Dnes o 07:11
@mandzula

@anonym_dfa385 kilo - tisic (tera, giga, mega, kilo)

@mandzula kilo je kilogram. A tisíc je tisíc. Čiže t.

mandzula
Dnes o 07:18
@anonym_031c6c

@anonym_031c6c Skúsim takto: kilo, mega, giga a tera sú predpony sústavy SI označujúce násobky základných jednotiek: tera, T · 10¹² = 1 000 000 000 000 ; giga, G · 10⁹ = 1 000 000 000 ; mega, M · 10⁶ = 1 000 000 ; kilo, k, 10³ = 1 000. Zaujíma nás to kilo, k, 10³ = 1 000.
A kilogram (nie kilo) je podľa SI kg.

hellwant
Dnes o 07:28
@anonym_031c6c

@hellwant co je kratšie? Napísať namiesto k e alebo t? Ani by som nepovedala

@anonym_031c6c nie oproti t, tam je to to iste, ake ide o to, ze k je dost medzinarodne zauzivane. Ak si zvyknes na t nebudu to chapat inde a automaticky budes t pisat. Mne sa na0r. pri skratke net= nasa skratka pre internet stavalo, ze som ori anglickej komunikacii pisal : You can find it on the net ( nerozumeli, vsak logicky) a trvalo mi zvyknut si pisat web/websites. Preto jednoduchsie je sa naucit automaticky pouzivat k ( pre mna urcite, už to davas automaticky). Ja sa zapajam do diskusii u ne Cesko-Slovensky hovoriacich( a mladi by sa tiez pozastavili casto nad t, su zvyknuti na k), na Patreone citam knihy od anglickych autorov( jasne pouzijem aj prekladac, nie vsetko davam) a da sa komentovat pod kapitolami. Ci komunikujem pod zahranicnymi financnymi videami.

mandzula
Dnes o 07:28
@anonym_031c6c

@anonym_031c6c A ešte ti doplním, že kg = tisíc (kilo - k) gramov (g), z toho kg.

hellwant
Dnes o 07:43

Ale ku otazke autorky, necele 2 k v konzervativnejsich etf, 1 k leži na sporiacom učte. Nakoľko trhy by museli klesnuť o vyše 40% aby sme boli v minuse v majetku, co mame zainvestovany, nejak rezervu nesilime.Aj z prenajmu bytu cosi cinkne nesacne, kedze hypo je mala.

autor
Dnes o 07:56
@mandzula

@anonym_031c6c 20t nepouziva snad nikto, 20k je uz pomerne bezne, pre porozumenie teda jasnejsie.

@mandzula presne, v živote som nevidela aby niekto napísal 20t :D 20k sa používa všade, nad tým sa človek snáď ani nemusí pozastavovať

mandzula
Dnes o 08:01
@anonym_autor

@mandzula presne, v živote som nevidela aby niekto napísal 20t :D 20k sa používa všade, nad tým sa človek snáď ani nemusí pozastavovať

@anonym_autor Ja zas chapem, ze nie kazdy to musi vediet, preto to radsej vysvetlim.

hellwant
Dnes o 08:07
@anonym_autor

@anonym_autor akurat sa za tych, co zazili 80 a 90 te roky pouzival česky vyraz tác =20 tácov a potom 20 litrov... ale nepamätam, že by sa t, ci l pisalo.😁

anonym_031c6c
Dnes o 09:38
@mandzula

@anonym_031c6c Skúsim takto: kilo, mega, giga a tera sú predpony sústavy SI označujúce násobky základných jednotiek: tera, T · 10¹² = 1 000 000 000 000 ; giga, G · 10⁹ = 1 000 000 000 ; mega, M · 10⁶ = 1 000 000 ; kilo, k, 10³ = 1 000. Zaujíma nás to kilo, k, 10³ = 1 000.
A kilogram (nie kilo) je podľa SI kg.

@mandzula a v obchode si pýtaš ako, nie tak ze povieš prosím si dve kilá hovädzieho?

mandzula
Dnes o 09:53
@anonym_031c6c

@mandzula a v obchode si pýtaš ako, nie tak ze povieš prosím si dve kilá hovädzieho?

@anonym_031c6c Tu sa vsak nebavime o hovorovej reci, bavime sa o jednotkach SI a vysvetlujeme si, co znamena to "k". Nepletme do toho kupovanie masa. Kto ma zaujem zit v modernom svete a rozumiet mu, pre neho novej informacii sa potesi, kto nie, bude za tym hladat nieco ine.

anonym_8f10e8
Dnes o 10:08
@anonym_dfa385

@anonym_8f10e8 99% ľudí, čo používa skratku "k", v živote nepočulo slovo khilioi. Ty si musela tiež používať google, ako vidím. Pani múdra. 🤣🤣🤣

@anonym_dfa385 ešte štaštie že som dosť múdra na to ten google použiť narozdiel od teba

anonym_dfa385
Dnes o 11:18
@anonym_8f10e8

@anonym_dfa385 ešte štaštie že som dosť múdra na to ten google použiť narozdiel od teba

@anonym_8f10e8 Ja sa radšej opýtam Teba než googla, keďže si taká múdra. 😘

rachel36a
Dnes o 11:27
@anonym_dfa385

@rachel36a a to je čoho skratka "k"?

@anonym_dfa385 tisic

anonym_4195fb
Dnes o 13:10

Odkladam 100€ do sporenia..mam rozdelene 50/50€..setrim len 2 roky a to mam 48 rokov😳 mame velky dom v meste bez hypo a ked deti vyrastu, planujeme predat a kupit nieco mensie.Podotykam, ze sme s muzom tak lenivi uz, ze zijeme velmi jednoducho.Nahanali sme sa, aby sme mali dom bez hypo, uz sme stratili motivaciu.Predtym boli sny-cestovanie!!! A teraz vlastne zijeme od vyplaty k vyplate..mame 2 auta a to je vsetko.Zdravie je teraz pre nas prvorade!!!!

hellwant
Dnes o 13:33
@anonym_4195fb

Odkladam 100€ do sporenia..mam rozdelene 50/50€..setrim len 2 roky a to mam 48 rokov😳 mame velky dom v meste bez hypo a ked deti vyrastu, planujeme predat a kupit nieco mensie.Podotykam, ze sme s muzom tak lenivi uz, ze zijeme velmi jednoducho.Nahanali sme sa, aby sme mali dom bez hypo, uz sme stratili motivaciu.Predtym boli sny-cestovanie!!! A teraz vlastne zijeme od vyplaty k vyplate..mame 2 auta a to je vsetko.Zdravie je teraz pre nas prvorade!!!!

@anonym_4195fb smiem sa opytať, preco ste rezignovali na to cestovanie? - kvôli zhoršenemu zdraviu, ci tomu, ze financie pohltil ( a pohlcuju) dom bez hypo plus veci okolo deti- a studium, kruzky atd.? Alebo vyhorenie z hladiska zmyslu zivota z toho zhonu a odkladania toho, co by vas urobilo stastnymi?

anonym_4195fb
Dnes o 14:30
@hellwant

@anonym_4195fb smiem sa opytať, preco ste rezignovali na to cestovanie? - kvôli zhoršenemu zdraviu, ci tomu, ze financie pohltil ( a pohlcuju) dom bez hypo plus veci okolo deti- a studium, kruzky atd.? Alebo vyhorenie z hladiska zmyslu zivota z toho zhonu a odkladania toho, co by vas urobilo stastnymi?

@hellwant nastastie sme zdraví😊ale keď vidím v okoli mladých zomierať,tak preto to zdravie je prvoradé.Ja si skôr myslím, že už je to tá pohodlnost,že máme kde bývať,ale ešte kým vychováme deti, prejde veľa rokov.Akoze stále snívame o cestovani,ale nie sú na to financie!Aj keď je dom bez hypo,stále je v ňom veľa prace.Ako deti rastu, taktiež sa míňa viac financií.Zijeme tak normálne.Kruzky ma len jedno dieťa, druhé už nechce chodiť nikam,taktiež SŠ a o 2 roky pôjde ďalšie na SŠ.Taktiez muž stratil prácu a bol rok doma-oddych, ja tiež som si urobila oddych po strate prace, lebo sme mali našetrené a teda sme si oddýchli.Teraz sa u nás v práci prepúšťa, tak to bude tiež horšie s financiami.Myslim, že je to vekom-taká pohodlnosť nenaháňat sa za peniazmi.Aj keď to nedáva význam,lebo reálne sme ešte mladí, na dochodku budeme živoriť 😳Co sa týka cestovania-tak každoročne máme dovolenku pri mori HR, výlety po okoli a veľkomesta..a wellness v Tatrach na pár dni. Ešte máme šancu, že muž zmení pracu a nemusíme len snívať,ale možno pôjdeme navštíviť rôzne európske krajiny..mne stačí cestovať niekde na pár dni a vidieť svet ,keďže už máme deti teens,tak aj ich by to zaujímalo.Inak plány sme mali úplne iné🙈postavíme dom a všetko už bude ľahké a peňazí bude dosť 🙃realita je iná

Strana
z3