Aké auto pre budúcu rodinu?
Ahojte mamičky,
plánujeme bábätko, no zatiaľ sa snažíme si aspoň zrátať, koľko na to budeme mať. Možno by sme vymenili aj autíčko lebo máme len malú a starú fábiu. Tú by sme chceli dať do bazáru a asi rovno zobrať nejaké väčšie autíčko, kde by sa zmestil aj kočiar, prípadne dve detičky.
Cenovo by sme chceli tak okolo 10tis eur, nemáme na to veľa peniažkov, preto aj ten bazár.
Ako ste na tom vy? Ktoré autíčko je podľa vás fajn po finančnej a "priestorovej" stránke?
Ďakujem 🙂
Damy tak, ako sa mne tazsie orientuje v kvalite plienok, spacich vakov, fusakov, odsavaciek hlienu tak ako chlap mam troska lepsie prehlad v autach 🙂
@bubelko za cenu ojazdeneho Focusu - vo velmi dobrej vybave nekupis ziaden Logy.
Kvalita vnutornych plastov, vybavenia a vsetkeho - ani nehovorim o drahych veciach ako je motor, prevodovka, podvozok maju ostatne znacky od Dacie naozaj niekde inde.
@henamichal aký podnetný príspevok 😕 , niekto do práce chodiť musí autom, inak sa nedá
@pan_dokonaly ale to v pohode beriem. poznam dost ludi, ktori daciu maju - nielen lodgy, ale aj logana ci duster, preto som si citala posledne recenzie na daciu a tie dopadli velmi dobre - a neboli to slovenske recenzie. a odpisovala som zakladatelke, ktora pisala, aky maju strop. kedze vsak sama odpisala, ze nove auto nechcu, tak je nasa debata sowieso bezpredmetna, kedze skor chcu jazdene. co ja by som nekupila. max. predvadzacie vozidlo alebo kratko jazdene auto po niekom, koho poznam 😉 som skratka zastanca toho, ze si radsej kupim nove a mozno menej vybavene auto, ako stare ojazdene, lebo je jedno, ci je to ford alebo vw, po urcitom veku a hlavne km do auta investujem viac ako by bolo podla mna vhodne... nehovoriac o tom, ze aj motor aj ostatne vlastnosti vekom stracaju na kvalite.
a na margo tvojho prehladu - tvoje vyjadrenie je trochu sexisticke, to , ze si chlap este z teba experta na auta nerobi. ze sa orientujes lepsie ako niektore damy, je fajn. ale ked si vies urobit prehlad o autach, nie je problem urobit si aj prehlad o plienkach, ako chlap, ktory vie pouzivat internet by si to mohol zvladnut...
a len tak medzi nami - existuju aj zeny, ktore maju prehlad o autach, zaujimaju sa o auta a ich parametre 😉 neviem ako u teba doma, u nas auto kupujeme zasadne spolu - a aj ho obaja skusame, lebo si ich obcas striedame 😉
@bubelko Ja som volakedy bol v podobnej situacii - nove auto so slabsou vybavou, motorom, alebo nieco stvorrocne ale zato s dobrym motorom a poriadnej vybave.
Neviem ako ty poznas TSI, TDi, HDi, HTP.. dnes je toho v autach naozaj vela.
Zvoli som druhu moznost a mne sa osvedcila. Mam Auto s ktorym som naozaj spokojny, citime sa v nom s rodinou bezpecne a pohodlne.
Manzelka ma zasa svoje malinke auticko na ktorom chodime po meste.
Rad by som zakladatelku temy povzbudil, aby sa nebala ojazdeneho auta. Tak ci tak nove auto naozaj rychlo straca hodnotu a ak by ho mala zobrat na "uver" tak to uz urcite nie.
Ak si zvolis nejake dva tri modely, ktore sa ti pacia tak napis, aby sme vedeli apson nad akou velkostou rozmyslas + kam s tym autom chces chodit. Ci len po malom meste, alebo aj do prace do vedlajsieho okresu, alebo aj po dialnici za rodinou castejsie ako 2x rocne...
ako rodinne auto odporucam seat alhambra, vw sharan, popripade ford galaxy. My mame alhambru, mali sme starsiu, teraz sme kupili 2009 rok, ine by sme ani uz asi nechceli. kocik davame vzdy do kzfra rozlozeny, nemusime skladat. autosedacku sme kupili teraz taku, ze je zabudovana normalne v sedacke auta, takze aj ked nahodou mala s nami nejde, a ideme plne auto, nemusime vyhadzovat autosedacku, len tuto 2 pohybmi prerobime na normalnu "velku" sedacku. Chodime s nou na vylety, 6-7 ludi a este sa vzdy aj zbalime. Miesta plno. Ale co sa tyka velkeho kufra, tak mozem odporucit aj fiat stilo (to mame ako druhe auto), a potom aj skoda roomster. Fabia ma dost maly kufor, a co sa tyka golfa a octavie, to by som momentalne nekupovala, bo su to najviac kradnute auta na SR.
@pan_dokonaly Moj manžel má na to presne rovnaký názor ako ty. 😉
@pan_dokonaly skratky motorov... a tie poznam. moj je "len" 2.0 DS AWD, 108 KW, 😉 ano, dnes je toho v autach vela - pocnuc motorom, konciac vybavou interieru... 😉 nie som expert, ale o auta sa zaujimam... jazdim vela, tak si podla toho aj vyberam a citam 😉
Tvoje je asi troska mimo rozpoctu zakladatelky prispevku.
Predsa len Subaru Forester je drahsie auto, ked tu riesi fabiu a uz vobec by som to neporovnaval s Daciou.
@pan_dokonaly ja viem, ze moje je mimo jej rozpoctu... ale radila som jej vzhladom na jej rozpocet 😉 preto ta dacia (kedze zastavam svoj nazor na nove a ojazdene auta) 😉 ale kedze nove nechcu, tak je to jedno 🙂
@pan_dokonaly tak toto auto na slovenske cesty by bolo zlocinom voci autu 😝 vseobecne - vsetky sportiaky na slovenskych cestach si svoj osud nezasluzia 😀
myslim, ze na svk cesty je najvhodnejsia lada niva - ta prezije vsetko... 😝
Dacii sa vyhni velkym oblukom...este cigani neurobili nic dobre🙂
Ja by som dala Octavku kombi v tej cene, ak si priplatis tak Alhambru, Galaxy alebo Santa Fe
@zichihena My ste pred par tyzdnami otehotneli a vybehli kupit "nove" auto. Jazdeny Citroen C4 Picasso, diesel. Neskutocne priestranne, dozadu sa zmestia aj 3 autosedacky, velikansky kufor 😀 Vyssie, cize pre zensku lepsi prehlad o ceste, nase dieta pekne vidi von z okna. Vela cestujeme, potrebujeme na dlhe cesty kopec veci, takze skvele. Chceli sme Peugeot 3008, ale ceny zatial prilis vysoke.
@lololo12 nuž predstav si ze ja som zatiaľ predávala 3 autá 🙂 2 na inzerát ľuďom co bývajú v mojom okolí a nemam problem ich stretnúť aj teraz,dostali slušné autá za slušné ceny a 1x som dala do aaa lebo viem ze dať to auto do seriózneho stavu aby som sa nebála kupujúceho stretnúť by ma vyšlo na min 2000.Tak som si dala inzerát aaa volá do 20 min od zavesenia inzerátu,cenu sme dali zámerne vyššiu a nakoniec sme s nimi vyhandlovali presne toľko koľko sme zaň chceli.to ze uz oni tvrdia ze je v super stave a ze sa nájde človek čo zaň dá peniaze je vec obchodu.mne kupujúci už nepríde nadávať,lebo ja keď predavam neklamem. Bazare sú fajn na predaj,ale musís mať cas a pevné nervy,oni skúšajú všeličo.
ja som predala do aciek citroen c3 a kupila som tam rovno suzuki vitaru..zatial sme spokojni 🙂) aj sa nam tam pekne pomestia sedacky aj kociky do kufra
@eeffka to je pravda eeffka..ja som predaval zatial iba jedno auto a to do aaa a okrem toho ze som tam stravil vela casu som nemal problem..mna v podstate ani nezaujimalo co dalej bude s autom..si super ked neklames pri predaji ale nie vsetci su taki 🙂 uz sme asi offtopic..ja by som to len zhrnul tak ze pri jazdenom aute si hlavne treba dat pozor a pozriet si mozno auto s mechanikom ked sa nevyznate - toto bolo adresovane autorke temy
Auto by som vyberala v prvom rade značku,aby rychlo nepadala na cene,kvalitnú a potom veľkosť triedy akú potrebujem + obsah motora.U mňa je to jednoznačne toyota.
@tortelinka existuju autobusy a vlaky.
@henamichal to viem, bohužiaľ, nie všade je spojenie, u nás by to nebolo možné
@tortelinka v poriadku. dakujem za odpoved 🙂
@bubelko závisí to od ich rozpočtu, ale keďže viem ako to je s deťmi to auto aj tak za chvílu bude vyzerať... no však uvidia, a o ojazdených autách by som až tak nepochyboval, prevažne sa kúpa oplatí, nové zbytočne preplatíš a hneď po kúpe stratí o 15%hodnotu...
@l3yla šak hovorím že treba drobe vyberať, keď sa v tom trošku vyznáš ťa nemá kto čo oklamať...a ide hlavne o to že sú najväčší na sk tak máš z čoho vyberať, ale tak neviem ja som len raz kupoval, nech sa rozhodnú sami ;))
@drobcek526 no rozpocet uviedla v uvodnom prispevku... 😉 inak tiez vozim v aute 2 deti, ktore v tom aute aj jedia. ale su zakladne pravidla, ktore dodrzujeme 😉 pre mna je auto sice uzitkovy predmet, ale zas vyzerat to v nom ako v chlieve nemusi, napriek detom 😉
my kupujeme vzdy len jazdene auta, 2-3 rocne, mam teraz 5te auto, cize som 4 predavala, raz som sa nechala otravovat a bola som slusna, druhy krat som ich slusne poslala asi 5 krat do zadku, lebo vkuse vyvolavali, treti krat som uz bola mierne neprijemna, ked stale volali, stvrty krat, ked sa mi v telefone ozval cech a povedal, ze je z aaa, som zacala pomaly jacat, aby mi dali pokoj a hned si niekam zapisali, aby mi uz nikdy nevolali 😀 😀 a bol pokoj 😀
rodinne auto je super ford galaxy, ma ho moj muz a my sa ho nejak nevieme zbavit 😀 mame r.v. 2007 a uz by to teda chcelo zmenu, ale nevieme najst lepsie rodinne auto... ako druhe auto v rodine mame kompaktne suv, kedze potrebujeme 4kolku na zimu kvoli lyzovackam (nechodime na dve lyzovacky rocne, na svahoch sme skoro kazdy vikend november - marec), tak sme celu zimu pouzivali suv a na jar, ked sme presadli do galaxy, to bolo ako do lode, paradny priestor, tak teraz uvazujeme, ze by sme to suv vymenili za nieco vacsie, ale kedze potrebujeme 4kolku, tak nevieme za co, skoda, ze ford nerobi 4kolku na galaxy ani na smaxe...

@zichihena teda neviem, ci ja mam zle kociky, ale ja by som na zbalenie dvoch kocikov a dvoch deti co i len na vikend potrebovala minimalne mensiu dodavku :D Do nasho ceedu strcim jeden kocik a uz sa tam pomaly nic nezmesti, takze starsiemu beriem maximalne odrazadlo 😎