icon

Aké auto pre budúcu rodinu?

zichihena
22. máj 2015

Ahojte mamičky,

plánujeme bábätko, no zatiaľ sa snažíme si aspoň zrátať, koľko na to budeme mať. Možno by sme vymenili aj autíčko lebo máme len malú a starú fábiu. Tú by sme chceli dať do bazáru a asi rovno zobrať nejaké väčšie autíčko, kde by sa zmestil aj kočiar, prípadne dve detičky.

Cenovo by sme chceli tak okolo 10tis eur, nemáme na to veľa peniažkov, preto aj ten bazár.

Ako ste na tom vy? Ktoré autíčko je podľa vás fajn po finančnej a "priestorovej" stránke?

Ďakujem 🙂

drobcek526
26. máj 2015

@bubelko neviem no, ale aj tak hentam šuch tam škrabanček a to sa zbiera, deti sú deti... nehovorím že auto zničia, ale bolo by mi ľúto zbytočne nové auto takto ničiť, keď ojazdené je na to ako stvorené ;)...

bubelko
26. máj 2015

@drobcek526 neviem, ake mas deti, ale tak u mna v aute ani such ani skrabancek od deti este nebol 😉 ale kazdy mame iny nazor na vec. ja skratka nemam rada auta po cudzich ludoch. keby som kupovala ojazdene - tak bud po niekom, koho poznam alebo predvadzacie vozidlo... z bazaru nie... ale sme sowieso mimo temy, kedze zakladatelka nechce nove, ale ojazdene. a ja nove auto kupovat nejdem, takze mna o vyhodach ojazdenych presviedcat fakt netreba 🙂 ja mam relativne nove auto a menit sa ho zatial nechystam 🙂

@tilly - tak u nas je jedlo v aute nevyhnutnost. keby som po treningu mala cakat, kym sa pani najedia, tak pridem domov o pol noci, a to je nemyslitelne, kedze rano idu zas do skolky a skoly. takze po treningu sup do auta, do ruky zemla, minipic a vecera pocas jazdy. to iste cestou na trening - olovrant - ovocie (jablko) alebo zelenina (mrkva, uhorka, paprika ci cherryparadajky) - vsetko nakrajane tak, aby to slo rovno do ust. ale ziadne sladke vody, jogurty ci cokolada... a v ziadnom pripade banan 😀 omrvinky sa daju pekne povysavat. predavali sme takto 10r auto spät do garaze, ked sme brali nove - boli prekvapeni v akom vybornom stave bol interier. nikto nechcel verit, ze sa v nom vozili dve male deti a ze v nom aj jedli 😉

tilly
26. máj 2015

@bubelko jasne, chapem, my tiez po treningoch toho moc nestihame... ale mame to max. 5min autom domov

chesterfield
26. máj 2015

VW Sharan, Ford galaxy nebo Seat Alhambra. Starší ročníky jsou bytelné a najezdí hodně km. nejen že budete vozit děti ale aj např.: kola, saně, lyže, kočárky, hračky...hafo věcí. Rozhodně velké auto. Dobrý výběr třeba v aaa Něco jako toto http://www.aaaauto.sk/sk/vw-sharan/car.html?id=...

miriamikba
27. máj 2015

@chesterfield tento Sharan sa aj nam osvedcil, aj ked sme ho mali iba na par dni pozicany 🙂

zichihena
autor
27. máj 2015

@janickacrazy tento sa aj manželovi pozdával, vravel presne čo vy, že s bazárom nemá problém, ale zoberie bratranca, ktorý má autoopravovňu, aby sme si boli istý, AAA máme neďaleko, tak to bude asi prvá zastávka

Inak, ďakujem vám všetkým, už v tom mám teda poriadny prehľad, až sám manžel bol prekvapený 😎 😎

drobcek526
28. máj 2015

@zichihena tak teda veľa šastia prajem, nech vám slúži kúpená jazdenka potom dlho...

anjelik2509
28. máj 2015

@zichihena my máme octávku z AAA, nechali sme tam fabiu a vzali octaviu....Doteraz to bolo všetko super, ale manžel už dva roky dochádza denne do práce (30 tam a 30 späť) a už to pomaly všetko odchádza...Každý týždeň mi môj príde domov, že zas sa čosi pototo....miestami som už z toho na nervy... 😀

zichihena
autor
29. máj 2015

ďakujem ešte raz 🙂
@anjelik2509 tak je asi najvyšší čas vymeniť 🙂 a ako vidíte, tak je z čoho vyberať 🙂)

anjelik2509
29. máj 2015

@zichihena hehe, no áno, len za čo? 😀 😕

drobcek526
31. máj 2015

@anjelik2509 našťastie na oktávky sú lacné súčiastky, dá sa všetko v pohode spraviť no ... ale tak ojazdené auto, ale myslím že sa to oplatí ako preplatiť nové...

stascha
31. máj 2015

@lilimoni ten nissan urcite nie my sme ho kupili este v 2008 ked to bola novinka, neriesili sme kufor ved pre dvoch to staci. Prisla Miska a kufor je fakt maly. Este pre trojclennu rodinu no .... Teraz sme uz 4 a musime kupit vacsie, nissana si necham ja a zvazujeme Ford S max...

lilimoni
31. máj 2015

@stascha my ho mame 2 roky a zmestil sa kufor, hlbokac aj sportovy + 2 dospeli a dve deticky 🙂 cez leto kupime pre mna pulzar 😀 ale to len pre mna aby som mala pre mladu do skoly alebo nakup 🙂 pre rodinu to nie je 🙂

anjelik2509
31. máj 2015

@drobcek526 lacné? a to kde sú lacné? lebo mne sa to ako lacné nejaví...teda diely možno sú z tých lacnejších, ale za prácu si v servise vypýtajú ako za mercedes :-/ ...lebo môj je síce šikovný, ale do všetkého zas rýpať nechce... chcel by teraz nové, ale nemyslím si že je to správna voľba, jednak je to hrozne veľa € a už máme hypo na byt a jednak máme malé deti a kto má malé deti, asi vie ako to chodí.....Vidím to aj teraz, čo v aute mávame....

drobcek526
1. jún 2015

@anjelik2509 no však ale tej drahšej práci sa v servise nevyhneš pokial nemáš známeho čo ti vie s tým pomocť... sú jedny z lacnejších a hlavne dostupných, dokážu ich rýchlo objednať... nové auto je zbytočná prerbábka kedže stráca hodnotu rapídne rýchlo a pri malych deťoch nikdy nevieš :/

dada1212
2. jún 2015

@bubelko ja súhlasím, 90 percent aút sa ľudia zbavujú preto že je tam vážnejšia porucha, či už nanič motor, ktorý sa už v podstate nedá ani opraviť, chyba v elektronike kde oprava stojí aj 1500-2000eur alebo má nejakú vadu na ktorú nik nevie prísť a človek postupne vymení polku auta a aj tak problém neodstráni.
ak aj niekto predáva auto len kvôli tomu že potrebuje väčšie alebo má veľa prachov, posunie ho aj v rámci rodiny alebo známych ked je v 100 percentnom stave, nepotrebuje ho predávať cudzím alebo cez bazár.
na slovensku nemá drvivá väčšina peňazí nazvyš a nezbaví sa auta len preto že má napríklad 4-5 rokov a lak sa neleskne ako nový, ale zbavia sa preto že treba nákladnú opravu alebo auto neslúži ako by malo.
radšej nové, to ak človek pravidelne servisuje, dáva pozor na výmeny oleja, jazdí tak aby auto neuškodil, tak mu vydrží bez drahších opráv aj 10 rokov.

btus
2. jún 2015

my máme fábia II combi. Vozíme dieťa a v kufri sa okrem kočára vozil aj pes cca 25 kg. Dnes už kočár nevozíme, ale zmesilo sa všetko, čo sme potrebovali. Podľa mňa akekoľvek kombí. Alebo Octavia - ta je obrovska aj liftback. Kočár budete voziť tak max. pol roka. Potom sa už aj tak na cestovanie používajú golfáče. A to sa zmestí aj do hatchbacku. A ak dáte strešný nosič, tak sa zbalíte aj na dovolenku 🙂. Nie som zástancom toho, že akonáhle mám dieťa musím mať minivan. 🙂

janickacrazy
2. jún 2015

@dada1212 Nie vždy to tak musí byť, moj manžel sa pravidelne zbavuje aut len preto, že chce zase niečo nové, iné, neobkukané, som s ním 6 rokov a vystriedal už 5 áut za ten čas a teraz zase špekuluje, že jedno predá a kúpi iné. Druhá vec je, žťe on je tak trochu maniak na autá a veľa vecí si vie porobiť a opraviť sám.

lilimoni
2. jún 2015

Neviem ci toto auto tu uz bolo ale videla som dnes na parkovisku seat alhambra 🙂 tusim tak sa to vola 😀 a zvonka za zdal byt vhodny kandidat 🙂

anjelik2509
2. jún 2015

@drobcek526 no veď to, že nikoho takého až tak nepoznáme...môj sa síce rozumie čo to do áut, ale natoľko zas nie.... Len pri novom je ako tak istota, že pár rokov to bude šlapať ako hodinky, kdežto pri jazdenom, neviem, neviem.... Ale možno, keď by sme natrafili na jazdené v super stave, prečo nie?

drobcek526
6. jún 2015

na nové máš záruku, ale musíš tam spĺňať isté podmienky, servis pravidelný, najprv ho rozjazdiť a tak... aj pri ojazdenom máš prevažne záruku ak si kúpiš auto overenej kvality, ale tak primárne rozhodujú peniaze...

chesterfield
9. jún 2015

@drobcek526 záruku sice máš ale kdo má na nové dobře vybavené velké auto. Navíc nové ztratí na hodnotě hned po odjezdu z autosalonu dost na hodnotě. Dobrá ojetina je někdy dobré řešení. My jsme spokojení s 3a. Počítáme vždy z rezervou na nějakou nepředvídatelnou věcí. Holt si člověk nikdy neví. zatím však vše v pohodě.

pe
9. jún 2015

my mame seat alhambru a sme veeelmi spokojni, vzadu je komfort - v pohode sa mi tam sedelo tehotnej, lebo tam nie je take to vyvysene pomedzi nohy ako v inych autach, ale rovna podlaha tym ze je auto vyssie, a velmi pohodlne sa tam sedi aj medzi dvomi autosedackami a to my mame z tych sirsich, takze odporucam, mame ju z nemecka uz pouzivanu a je stale dobra, akurat - ako vsetky vacsie auta - viacej "zerie", tak ale s tym treba ratat ...

8pete9
10. jún 2015

@zichihena Ja by som odporucil nejaku nizsiu triedu napr. fabiu combi. Nie je to moc velke ale ani prilis male. Nie je to ziadne zihadlo ale pre menej solventnu rodinu to staci. Vyhoda je dostupny servis. Ak jazdite na kratke trasy a menej ako 20000 do roka tak benzin. za 10000 zozeniete aj 1-2 rocnu so solidnou vybavou. len radsej nekupujte za 10 ale za 9 a 1000ku si nechajte na pociatocny servis, ten je potrebny vzdy.

Ja mam ford focus II combi. Super auto aj pre rodinu, 480 l kufor, dost miesta vpredu aj vzadu. Vyborne jazdne vlastnosti. Ja mam 1.6 diesel 90k, ale vsetky naftove motory su velmi haklive. Takze urcite benzin (napr. 1.6), aby ste usetrili na servise. Na vasom mieste by som hladal rocniky 2008-2012, druhu generaciu, ta je zvnutra vacsia.
Toto je sice III generacia ale mozno by som sa nechal nahovorit:
http://ford-focus-combi.autobazar.eu/16-ti-vct-...

cukriq
21. jún 2015

@lilimoni mame seat leon a spokojnosť, takže seat palec hore 🙂

cukriq
21. jún 2015

@tilly :DD no ale tak keď mrnčia...

drobcek526
21. jún 2015

@chesterfield ja súhlasím že jazdenka stačí 🙂, my sme hneď po narodení malej krásavice kúpili 3ročnú octaviu- skoro ako nová ale aj skoro o polovicu lacnejšia :D

tilly
21. jún 2015

@cukriq ak to bolo na jedlo, tak nikdy sa u nás neje a pije len voda... V jednom aute mame kozu, v druhom narocnu brusenu kozu, neje sa...

tilly
21. jún 2015

@drobcek526 ja som kupovala svoje auto za polovicu ceny noveho, bolo dvojrocne

tomiholjubavi
21. jún 2015

@lilimoni tiez odporučam Kaškaja 🙂 je to skvele auto. bezpecne, spolahlive a velmi malo zere. 🙂