Aké auto pre budúcu rodinu?
Ahojte mamičky,
plánujeme bábätko, no zatiaľ sa snažíme si aspoň zrátať, koľko na to budeme mať. Možno by sme vymenili aj autíčko lebo máme len malú a starú fábiu. Tú by sme chceli dať do bazáru a asi rovno zobrať nejaké väčšie autíčko, kde by sa zmestil aj kočiar, prípadne dve detičky.
Cenovo by sme chceli tak okolo 10tis eur, nemáme na to veľa peniažkov, preto aj ten bazár.
Ako ste na tom vy? Ktoré autíčko je podľa vás fajn po finančnej a "priestorovej" stránke?
Ďakujem 🙂
Touareg mate niekto? Je tam dost miesta?
@tilly male? 😲 a ja ked ho soferujem, tak sa citim ako tankista 😀
@tomiholjubavi mne pride male, vzadu max dvaja a maly kufor, pre dvoch super, pre 4clennu rodinu malinke, ale ja som zvyknuta na suv a ford galaxy
@tilly my sa tam bezne vozievame 4-5, netlačíme sa a teda nikto z nas neni chudy 😀. -) no ale zas oproti fordu galaxy je ozaj mensi..to je taky maly autobusik 9-miestny, ak sa nemylim.. ze? ja mam asi mensie naroky. pre mna je auto pre dvoch-troch nieco ako peugeot 206, renault captur, punto grande...vsetko ostatne je pre 4-5 ludi...a auta ako galaxy su pre 6 a viac-clenne rodiny.
Musim reagovat pri citani niektorych prispevkov,myslim ,ze pri preprave rodiny je prvorada bezpecnost a to auta typu dacia,fabia,renault a podobne urcite nemaju .Taktiez kupa cez aaa je nespolahlivost,radsej od sukromneho predajcu,ojazdenky niektorych kvalitnych znaciek su urcite lepsie ako nove auta typu ako som spominala.Vybava je tiez dolezita a ta v cene od nie je,ked budete chciet kvalitnu vybavu tak si riadne priplatite aj v dacii.Vacsina slovakov je taka ,ze pozera na najazdene kilometre a to je podstatne,nie aky je stav vozidla,pretoze renomovane znacky aut su stavane na ovela viac,no a to maju na zreteli mnohi predajcovia,ktori vas vedia ubezpecit,ze ved to nema ani 200 tis. /ale kolki raz ?/...
@gabriela5 preco by sa nezatazovala...my rodinu tiez este nemame a auto sme uz kupili 🙂
@jajka68 tiguan, v lete jazdime muzovym velkym autom, ale na zimu potrebujeme 4kolku a urobili sme s tym aj par lyzovaciek, aj 800km, ale teda moc pohodlne to nebolo, kufor v pohode, decka vzadu v pohode, len ja nie som zrovna skladna, meriam 178cm, tak pre mna to bolo vpredu natesno 😝 ja by som najradsej sharan 4kolku, ale mm stale len o toaregu melie, pritom tento tiguan je taky super po meste, pre zenu idealne auticko, na kratsie vylety, tak do 400km aj pre rodinu, lyze do boxu na strechu a vsetko ostatne sa krasne zmesti...
My sme mali BMW teraz sme si kupili Chevrolet cruze a ked pridu deticky tak chcem kiu sportage 🔝👍
@jajka68 no ved, ja si to nemyslim, podla mna je to jedno, touareg je len luxusnejsi, ale v tiguane mam vsetko, co potrebujem, co sa tyka vybavy, tak mi pride touareg zbytocny, aj ked vraj spotreba tam nie je az taka brutalna, teda aspon ten motor, co chcem, aj tiguan ma vyssiu spotrebu, asi kvoli 4kolke... ja by som brala alhambru/sharan 4kolku, ale to nema taku vybavu, aku chcem... 😝 zas do horsieho ako mam ist nechcem
@ariannazara taky jazdeny cruze by mohol byť fajn 😉
pozri aj po bazaroch vw passat-kombi určite je tam dosť miesta a prijatelná cena za takú 3-4ročnú jazdenku, vela vydrží...
@cukriq súhlasím nemecké jazdenky su fajn, ale kupoval by som asi iba zo slovenska... nejaky bazar :/ pobehať poskušať čo by aj deťom vyhovovalo 🙂)
@tilly tuareg je velké auto, určite tam bude dostatok miesta, nový je kúsok predražený ale také ročné s pár tisíc km sa oplatí
@drobcek526 ja kupujem vzdy dvoj - trojrocne, doplatok medzi mojim autom a touaregom by bol 12-15 tis., neviem, ci by to bol az taky rozdiel, ci sa to oplati... moj muz to chce vymenit, mne toto auto vyhovuje...
@tilly no podla toho či tam budete mať sedačky a tak, chcete vymeniť znova za jazdenku ?
Tuareg vyzerá naozaj ako šikovné autíčko, akurát tá cena je pre bohaté rodiny teda 🙂 Pozerala som aj ďalšie diskusie a tiež mi odporúčili jazdený Passat z nejakého slovenského bazáru.
@drobcek526 ake sedacky? Detske? Este jednu potrebujenme a dalsich 5 rokov budeme
Passat je super, ale ja by som uz nizke auto nechcela
@tilly tak tak maly kufor, pri jednom dietati sa to este s odretymi usasmi da, ale pri dvoch uzx musdi byt noisic. Terz snorime nieco vascis. Nisana si necham ja, ale nemoizem si pomocit mne by sa paciila aj skoda super B kombi. Uz len pre ten kufor. Aj ked muzovi sa paci tuareg. A moja Karkulka bude musiet ist prec ( opel corsa) do prace a na bezne nakupy som ju milovala vsade som sa strcila a to je v Ba velka vyhoda.
@zichihena kvoli bezpečnosti, ja sa v nizkych autách necitim dobre, aj nastupovanie aj bezpečnosť, ja som zvyknuta na vyssie auta a ked sadnem do takehoto auta, moc dobre mi nie je...
@stascha na parkovanie je mozno male auto vyhoda, nissan je maly, s tym sa tiez dobre parkuje, ale vacsi kocik tam uz tazsie narves

@tomiholjubavi nasi maju kaskaja a podla mna je to male