Aké šetríte?
Baby ,ja viem že 98percent koňa má našetrené na účtoch astronomické sumy , také ktoré im vystačia do konca života minimálne, ale sú tu prosím aj také, ktoré tu veľa nemajú? Ako prosím šetrite? Ako sa odražate od prípadneho od dna?
Autorka, astronomicke sumy ma mat az 98% na MK? Kolkoze to je pre Slovakov ten vyraz astronomicka suma? Ked jeden clovek ma druhy byt v prenajme a 200 k rozinvestovanych a zda sa mu malo a dalsi, ked vidi 50 tisic, premysla vau, to je suma(priklad)....hm....🤔
Ja mam vo Finaxe a cez Partners investment. Na ucte minimum- nase 2 vyplaty na prezitie z mesiaca na mesiac.
Momentálne dosť ušetríme, lebo sa snažíme vela preinvestovať. Nakupujeme zbytočnosti ako oblečenie, somariny ktoré nepotrebujeme a veci ktoré je sme chceli lebo to maju iní. Varim doma, nepoužívame auto tam kde vieme ísť pešo., máme vlastné kozy a teda mliečko
@maranta_leuconeura asi tak 👍
Nemusel to rozlišovať . Treba zvýšiť príjem .
Ja som sokovana, ked tu zeny s minimalnym prijmom casto priznaju, ze maju pausal za 40e, telku a internet za dalsie desiatky eur...toto sa da lahko zredukovat...nakupovat v akciach potraviny, oblecenie je teraz velmi lacne v obchodoch, stale nejake vypredaje, popredat zbytocnosti z domacnosti, ktore dlho nevyuzivate, hracky, oblecenie...prihlasit za do skupin "darujeme za odvoz" a podobne, kde vies ziskat fajn veci a usetrit...ak mas deti, ist na piknik do parku s jedlom, hrami, nie do aquaparku za 300eur...
Podľa mňa sa dá v dnešnej dobe ušetriť najviac na strave (myslím bežným ľuďom, s bežnými priemernými zárobkami). A nie, nemyslím tým nakupovať nezdravé potraviny, ale nakupovať tak, aby sa v rodine neplytvalo. Ja sa o to naozaj snažím a aj tak sa stane, že niečo vyhodíme (málokedy, ale predsa). Inak na bývaní, pokiaľ nežijete v nejakom predraženom podnájme veľa neušetríš, na doprave môžeš, ak cestujete všade autom, na vlaky, ktoré sú pre dôchodcov a deti zadarmo veľa ľudí nadáva, ale my ich napríklad dosť využívame, plus ubytovanie na vlastnú päsť. Inak oblečenie sa snažím kupovať fakt len keď treba, sebe ani neviem kúpiť posledné roky nič poriadne, lebo móda je za mňa hrozná, tak si občas uletim aspoň na synovi 😅, blbosti do domácnosti nekupujem absolútne, len keď sa fakt niečo pokazí. Inak tu bol dobrý tip napríklad s tým kinom, syn bol naposledy s kamošom v cineme a 20 eur len tak zahučalo, žiaľ tento konkrétny film u nás v meste nepremietali, ale inak to vie byť dosť rozdiel.
A áno, aj tie paušály vedia byť pekný zrúti peňazí. Ja keď počujem kolegyne, že platia 40-50 eur za paušály, lebo tam majú blbosti typu Voyo a pod, tak len tíško nechápem. Ja mám paušál za 10 a nie som schopná ho plne využiť 😅

@zmrzlinka2021 jáj pepco, tiger a podobné haraburdy. Ja neviem kto tam chodí nakupovať. Možno tak naozaj finančne negramotní ľudia. Ja sa práveže v takých obchodoch vždy pozastavím na to, koľko harabúrd sa zbytočne vyrobí.
čo sa týka toho kina úplne rovnako. Môžem si kúpiť popcorn s kolou za 10 eur, nemám problém, ale nekupujem, pretože to je zbytočnosť.
Mám kamošky, ktoré sa furt sťažujú, že niečo neušetria. Ale tie zbytočné nákupy na výletoch, ani sa nedivím, že takýto ľudia plačú, že nemajú nič našetrené.