Aké sporenie založiť dieťatku?
Ahojte maminky, zaujíma ma, či sporíte vašim deťom a kde... Ja mám doma 11 dňové bábo a neviem či sa obrátiť na banku, stavebné sporenie, alebo na nejaké iné spoločnosti, prípadne či neostať pri sporení do ,,ponožky" Poradte 🙂 vďaka 😉
@strapatymajo Ahoj, ty si to tu dobre rozvíril 😉
asi zle vidím čo tu čítam, stavebné sporenie - ako sporenie? to je ale dobrá blbosť, len dúfam, nemáte skončenú ekonomickú školu, lebo pán boh nám pomáhaj ak máme takýchto ekonómov. Ponožky sú tiež dobrá vec ale, používajú sa na nohy a nie na sporenie, a ešte na jednu vec v prci prci... je tam na to názorný príklad. - treba si pozrieť film. A obálky a odkladanie do obálok, tak to je tiež dosť kvalitný nápad, ale smerom na dol. Len si treba zobrať kalkulačku a prepočítať aké to bude mať po xy rokoch cenu a zhodnotenie v tej ponožke + inflácia. Krásne úvahy sporení.
strapatý máš u mňa like 🙂
@pipi191 ok, prídem si poň osobne 😀 😀
@evka_85 Myslíš? Tak to som mal takú písaciu potrebu ako som došiel domov 😎 😅
@bubulka722 Treba mať jednoznačné názory. Pozri ja ti ich pochopiteľne nevnucujem, mne je to jedno.
K tomu zlatu, áno ak by si investovala ... a ty si investovala? Si už zahojená? Lebo osobne si myslím, že možno 2 ľudia z celého fóra by to riskli ... Mňa osobne, podotýkam osobne, nezaujíma čo bolo. Aj koniec roka 2008 hlásil prepady, straty a napr. v roku 2009 moje investície rástli v podielových fondoch a dosahovali pekné zisky či už dlhopisové , alebo akciové p.f. . Avšak nebolo to ako grafy ukazovali, že fond robí aj 150% ... niekto nevedel predpokladať vývoj a nik hlavne neriskoval s veľkými peniazmi! Takže keby ľudia dali do zlata, boli by zahojení ...
Zlato je prosím pekne bublina. Ak niekto chce investovať do zlata, prosím, dajte si nejaký rozumný p.f. kde investujete do drahých kovov, postupne sypte peniaze, ale jednorázovo ja vravím NIE!
Keď už riešime zlato, ja by som asi skôr zamieril pozornosť na komodity ako je kukurica, pšenica a pod. Tu sú posledné roky pekné zisky ...
@strapatymajo Ak je zlato nafúknutá bublina, tak len kvôli tomu, že peniaze nie sú kryté zlatom a hodnota čohokoľvek sa stále v tomto chorom systéme určuje práve peniazmi. Ak si nejaký fin. poradca, tak ma vôbec neprekvapuje čo sem za perly píšeš.
@strapatymajo Skús si prečítať http://www.financnytrh.com/cina-spusta-celosvet...
@bubulka722 Neviem prečo by som mal byť poradca, ale mňa graf nepustí. Je pekné o čom sa tu bavíme ako krásne ospevuješ zlato. To je fajn, mne sa tiež zlato páči, mám hodiny, prsteň retiazku, ale tu sa bavíme o investičnom zlate. A naozaj chcem vidieť niekoho, kto teraz dá do zlata viac ako 50% svojich životných úspor 😎 , lebo raz mu to zarobí ... vieš, raz si spieval aj Martin Madej, že príde raz na Ferrari a ... nejako nechodí asi dostal defekt.
Ja osobne by som do zlata dával buď kúpou na burze, kde si viem cez pákový efekt a pohyboch niečo zarobiť, prípadne by som sypal nejaké drobné do nejakých zlatých fondov napr. susedia Česi majú jeden podarený fondík. Ale žiadne zlato vo forme plieškov uložených niekde v Rakúsku či Nemecku ...
http://glasa.blog.sme.sk/c/321397/Investicia-do...
alebo tento blog.
@strapatymajo nemám čas sa tu doťahovať a je mi srdečne jedno do akých fondov dávaš peniaze. Myslím, že dôveryhodnosť investovanie do IF a dlhopisov skončila v roku 2008, zlato vtedy vyletelo do max. hodnôt, momentálne od r. 2010 postupne klesá čo je najlepšia príležitosť zlato kúpiť. Nikdy by som neinvestovala do zlata cez IF, pretože im neverím. Príde čas kedy budú virtuálne peniaze k ničomu. Stačí si prečítať niečo o kríze v Argentíne...
@strapatymajo
dobre môj, môžeš
@bubulka722 Dobre je to tvoj názor a ja ti ho neberiem ... pokojne nakúp zlato teda priamo ako hmatateľný kov ...
@tinka9000
ahoj. môj názor na stavebko je taký, že je to dobré akurát tak na nič, používajú to ľudia, ktorí poznajú finančný trh, a je to jeden mega ofajč.
ja osobne som synovi vyriešila poistenie a sporenie tým spôsobom, že som to proste rozdelila. Má poistenie v ktorom, má nastavené sumy tak aby bol krytý v dostatočnej miere. je tam aj síce nejaká mini sporiaca zložka, tak na kávičky keď bude chcieť baliť baby. Je tam mesačne 20 eur, a to tých čo všetkým matkám prispieva náš super štát a nadávajú tomu príspevok na dieťa. Na sporenie som zvolila podielové fondy a to takým spôsobom že tam odkladám 10 eur mesačne s tým, že keď mi to niektorý mesiac nevychádza nemusím tam dať nič, a naopak ak mám možnosť tam dať viac tak môžem zvoliť sumu ktorá mi ten daný mesiac vyhovuje. Alebo neskôr zvoliť viaceré fondy, nad čím uvažujem, napríklad do dvoch rôznych fondov čiže 10 a 10 eur.
zlato? teraz? keď všade padá hodnota zlata? kvalitný nápad. treba sledovať situáciu na trhu. stúpajú komodity halooooooo.
@pipi191 vďaka Bohu, že aspoň niekto trochu rozmýšľa 😉 🙂
@pipi191 Celkom dobre to máš premyslené , pre zmenu dávam tebe a synovi like 😎
amen
@pipi191 Treba kupovať keď hodnota klesá, najlepšie je vystihnúť bod minimálnej ceny. Ty by si investovala do čohokoľvek keď je cena vysoká, haloooo.
alebo poďme všetci nakúpiť olovo a to hodne 🙂) veď je to ťažký kov 🙂))))))))))
@pipi191 olovo je dobrá investícia, aj keď si to možno myslela zo srandy ...
Ja neviem, ale ak má niekto vidinu veľkých peňazí, tak prosím http://www.trimbroker.com/ a môže obchodovať, prípadne ttps://www.patria-direct.sk
@bubulka722
jasne moja, treba čítať viacej info
@bubulka722
a čo stále zlato? zlaté zuby po babke, retiazky, hodziny..........
je tu ešte nejaký múdry čo poradí, že ešte treba do diamantov investovať?
@pipi191 Vyjadrila som svoj názor. Si úbohá.
ako vidím aj dnes je horko 🙂
zajtra by som mala mať ponuku, potom ju sem predostriem
@bubulka722
samozrejme, ak nevie niekto argumentovať, a má neperspektívne názory, tak radšej bude niekoho urážať.
olovo nie je zlé, každý si to pochopil podľa svojich intelektuálnych možností 🙂))

@strapatymajo Zaujímavé aké máš jednoznačné názory. Ak by si do zlata investoval koncom 90.rokov alebo pred krízou, dnes by si bol zahojený. Zlato je totiž jediná hodnota, papierky vo forme peňazí??? Vieš aká je momentálna inflácia? Reálna, nie prezentovaná médiami. Stačí sa pozrieť koľko si za rovnaký nákup zaplatil min. rok a koľko tento. Ak mi dá niekto na investičku vyššie percentá ako je reálna inflácia, môžeme sa o niečom baviť. Ak poznáš niečo také, tak von s tým. Okrem toho z každého investovania, či už do IŽP, IF, stavebka ti tento milovaný štát vezme 20% daň z príjmu, takže poprosím aj toto v tvojom odporučení zohľadniť.