icon

Aké životné poistky majú vaše deti?

shmaniac
6. nov 2017

Maminky, aké poistenie máte pre svoje deti? Prípadne rozmýšľate nad nejakým?

Strana
z4
sasa1310
7. nov 2017

@montemotherone pri developérskej hypotéke ( a vlastne pri hocijakej) s bonitou ďalšej nehnuteľnosti (nebudeš vlastniť, len tú, ktorú kupuješ) ver, že dajú. Aj nám ponúkali aj tento rok. No nechceli sme. Takému, kto nič nemá a ide kupovať prvú nehnuteľnosť, viem, že nedávajú

montemotherone
7. nov 2017

@sasa1310 🙂 takže potrebuješ peniaze (a je jedno, či sú v štartovacej nehnuteľnosti, alebo na účte 😉

sasa1310
8. nov 2017

@montemotherone bavíme sa o investovaní peňazí do niečoho.

evittam
8. nov 2017

O investovaní pozicanych peňazí......😂😂😂

evittam
8. nov 2017

Budem sa zadlzovat aby som investovala 😂😂😂😂.

sasa1310
8. nov 2017

@evittam Zadĺžená je mimochodom nehnuteľnosť, ktorá sa môže kedykoľvek predať, keďže v nej býva niekto druhý. A ten druhý spláca hypotéku, ktorou je zaťažená nehnuteľnosť.
Radšej nech spláca byt dieťaťa niekto iný, ako dieťa, ktoré tak či tak v budúcnosti musí niekde bývať. A keď dieťa vyrastie, ostane mu splácať už len možno 10 rokov splácania (namiesto 30 rokov). 20 rokov mu totiž splatia podnájomníci.
A ešte som zabudla dodať, že mesačne to rozpočet nepocíti, akurát si ešte v pluse.
Ale nebudem už viac vysvetľovať. Nikde nepíšem, že máme na to hypotéku, iba že sa to dá aj tak, lebo si sama napísala, že nemáš na to ani 50 000 eur.
A sa smej. Ja spokojne spávam, keby sa nám náhodou niečo stalo, mám deti zabezpečené a každé jedno má svoju nehnuteľnosť v hlavnom meste. 🙂

sasa1310
8. nov 2017

@evittam vieš, lebo v Bratislave sa 50 % novostavieb nekupuje na bývanie, ale na kšeft.

mijo53
8. nov 2017

@sasa1310 To sa ako dá, pošepkaj, zdedené, všetko na hypotéku, za čestne zarobené peniaze, myslím to úprimne, môžeš aj do IP

evittam
8. nov 2017

@sasa1310 Jasne, že viem. Mam ale spokojne investovane. A moje deti su zabezpečené. Ja tiez pokojne spavam.😉

sasa1310
Odpoveď bola odstránená
namornicka
8. nov 2017

Baby, myslím, že táto diskusia môže byť celkom zaujímavá a prínosná, len keby ste sa tu prestali hádať. Ja si rada vypočujem skúsenosť a názor druhých a nerada by som počula, keď položím "naivnú" otázku, že som blbá alebo negramotná. Nie každý je odborník vo všetkom. Ale k veci. To investovanie do nehnuteľností je všeobecne známe že je výhodné, akurát treba zvážiť nehnuteľnosť na dobrom mieste s perspektívou, že to miesto atraktívnym aj ostane. S tými pozemkami ja osobne nie som si istá kde by ich bolo dobré kúpiť aby som ho mohla v prípade potreby predať. Takých už bolo, že pozemok nešiel predať a oni potrebovali prachy.

sasa1310
8. nov 2017

@namornicka ano, vždy sa jedna o novostavbu ešte v čase výstavby, kedy cena stúpne hneď po postavení.

montemotherone
8. nov 2017

@sasa1310 viem o čom hovoríš, ale narážam na to, že nejaké peniaze na začiatok potrebuješ. A nie je to 500€... Neviem či vieš, ale veľa ľudí dnes POCTIVO zarába 500 v čistom. A vôbec nie preto, že sú leniví, či sprostí... To čo píšeš je všetko pravda, investujeme podobne. Akurát že až po 20 tich rokoch čo sme spolu, sa nám podarilo popri hypotéke, kúpiť malý bytík. So zrátaním všetkých príjmov a výdavkov + rizík... Obaja sme VŠ, ale v pomáhajúcich, nie zarábajúcich profesiách 🙂
Preto mi v istom životnom úseku, príde aj to zlato ako vhodný prechod. Tisícku na tehličku nejako naškrabeš... Takže ani túto možnosť by som nezahadzovala :-/

andreah25
8. nov 2017

@shmaniac Prepáč, ale viditeľne pracuješ, alebo sprostredkovávaš predaj zlata, o ktorom tu píšeš, tak si presne to isté, ako sú poisťovací agenti. Taktiež to robíš za províziu, pre nič iné. A netvrď mi prosím opak.

Investovanie do zlata nemá nič spoločné s finančnou gramotnosťou - podľa mňa finančná gramotnosť znamená to, že ak zarobím 500 eur, nemôžem minúť 800 eur napríklad. Finančná gramotnosť je o tom, ako to bolo v rozprávke o troch grošoch - prečítaj si ju.

To, čo tu píšeš o zlate - to je už vyšší level investovania a investovať nemôže každý, aj keby bol akokoľvek finančne gramotný a ak aj je, tak si najskôr čo to naštuduje.
Ty sa chováš presne tak isto, ako poisťováci, ktorí tvrdia, že poistka je to najdôležitejšie a všetko ostatné je o negramotnosti. Ty tvrdíš, že poistky sú nanič a zlato je o gramotnosti - v čom si teda iná ako tí ,,agenti s teplou vodou"?

Podľa môjho názoru - zlato je iba uchovávateľ hodnoty, nič viac, nič menej. Cenu zlata ovplyvňujú také faktory, o ktorých ani sama netušíš a vieš čo je najväčšia sranda, že pred rokom 2008, kým na SR dorazila finančná kríza, tak sa tu o kupovaní nejakého zlata ani len nechyrovalo. Ale tým, že kríza spôsobila obrovské straty na investičných trhoch, veľa investorov použilo zlato ako ,,bezpečný prístav", čiže rapídne stúpol po ňom dopyt a preto jeho cena tak prudko vzrástla a od tej doby sa na trhu vyrojilo toľko spoločností, čo ponúka predaj zlata, až to pekné nie je.
Tvoja rétorika nie je ničím odlišná od rétoriky ktoréhokoľvek agenta z ulice. A zlato je podľa mňa komodita, ako ktorákoľvek iná a pokiaľ sa vyslovene nevenuješ ako bežný človek investovaniu a sledovaniu investičných trhov, tak k čomu Ti je mať doma zlatú tehličku? Na tej zlatej tehličke nijako nezarobíš a v budúcnosti Ti nikto nezaručí, že Ťa tá tehlička uživí - je to kov, z ktorého sa nenaješ a ktorý nedokážeš predať, ak nebude po zlate dopyt. Celý trh je o ponuke a dopyte - o ničom inom.

Pre mňa osobne je lepšia investícia do pôdy, pretože ak sa niečo stane, tá pôda Ťa uživí. Tú tehličku ak ale nepredáš, tak nemáš nič. A ak ju aj predáš - peniaze sú tiež len zdrap papiera, ktorý dnes je a zajtra nie je. Tú pôdu máš stále a dnes máš síce len lúku, no zajtra tam môžeš pestovať obilie a dať svojim deťom najesť.

Odporúčam si o zlate naštudovať viac, aj staršie a aj novšie informácie - napr. file:///C:/Users/PC/Downloads/Komentar-Aj_investiciu_do_zlata_si_premysliet.pdf alebo https://openiazoch.zoznam.sk/cl/134578/Dalsi-ma...

A ďalšia otázka - zlato ako komodita je v obmedzenom množstve, tzn. ak by teraz všetci začali kupovať zlato - ale nie to investičné ,,akože" zlato na papieri, ktoré si vraj kúpiť reálne a dostaneš o kúpe akýsi certifikát, ale to reálne, že dostaneš do ruky kov - keby si ten reálny kov k sebe domov všetci začali kupovať.... vieš o nejakých nových baniach na zlato? Ja nie. Všetko zlato niekto vlastní a prečo by ho niekto mal len tak predať?

A ešte k poisteniu - ja mám poistenie, aj môj manžel a aj moje deti - poistenie však nemám pre šetrenie do budúcnosti, poistenie mám reálne poistenie na ten účel, na ktorý slúži, tzn. úraz, choroba, smrť, ..... nemám ho za účelom zisku, mám ho za účelom diverzifikácie rizika - tzn. áno, platím mesačne za tieto poistenia, je to však maličká suma voči tomu, že ak sa niečo stane, tak mi to neohrozí moju finančnú existenciu. Ak má dieťa úraz, tak jeden z rodičov s ním predsa musí ostať doma, tzn. nezarába, mesačný príjem klesá a môže nastať problém napr. aj s platením hypotéky a ohrozila by sa tak zbytočne ,,existencia" domova. Z poistenia však získa rodič finančný obnos, ktorý vykryje stratu svojho príjmu.

Vieš, je smutné, že ak nastane v rodine choroba, či úraz či smrť (a nevyhýba sa to ani deťom) - tak to dokáže rodinu finančne položiť a potom rodiny chodia pýtať peniaze po nadáciách a kade tade.
Z môjho pohľadu je rozumnejšie mať to poistenie a byť istená. A áno, prispievam aj do nadácií, malými čiastkami, ale prispievam - sú to pre mňa vyhodené peniaze, ktoré nijako nezhodnocujem, rovnako ako pri poistení - nikdy však nevieš, čo sa v budúcnosti stane a čo sa Ti vráti. Budem tou najšťastnejšou osobou, ak si raz poviem, že som tie peniaze úspešne posplachovala a nikdy som služby poisťovne nevyužila.

bielapastelka
8. nov 2017

Súhlasím s Veroni

shmaniac
autor
9. nov 2017

@andreah25
Wau, uprimne obdivujem tvoju chuť písať taký extra dlhý komentár :-O snáď sa nenahneváš, keď nebudem reagovať na všetko čo si spomenula, lebo by som tu bola do rána a to sa mi ozaj nechce, kedže mám ešte iné a produktívnejšie veci na práci 🙂 rozumiem že každý má svoj názor a spraví si svoj obraz zo získaných infromácií, ja sa tu skutočne nejdem hrať na odborníka pretože ním veru nie som. Snáď sa len vyjadrím k tvojmu odstavcu o tom, ako si budeš pestovať obilie a dáš deťom najesť (😀) nikdy som nespomenula, že investovať do pôdy alebo nehnutelností je zlé, písala som tom, že je fajn si majetok diverzifikovať (rozdeliť na viac častí) a kedže zlato ako si uviedla je uchovávatel hodnoty, je na to ako stvorené 😉 navyše je to medzinárodne platidlo a jeho hodnota má dlhé roky tendenciu stúpať a dopyt po ňom bude vždy, samozrejme je ho obmedzené množstvo... predsalen, pôdu nepredáš z večera do rána, nemôžeš s ňou migrovať a rovnako nevieš akú bude mať hodnotu o pár rokov, ano je pekné ak máš dostatok peňazí na stroje ktoré ti tú pôdu budú obrábať 🙂
Myslím že každý si utvorí svoj názor sám, ja sa nepotrebujem nejakým sposobom propagovať ani vnucovať niekomu svoje názory a rozhodnutia, pekný deň 🙂

janifer
9. nov 2017

@shmaniac alebo este lepsie kryptomeny, Bitcoin, Ethereum, Litecoin. Ale treba si vela k tomu nastudovat, ale tam je velka buducnost. Zlato ani stavebne sporenie sa tomu nevyrovna. 15.11. je k tomu prednaska na Ekonomickej univerzite v Bratislave od 18:00 do 19:30. Nie som organizator ani tam nejdem, ale ma to dost zaujalo.

martinka63
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
30. jún 2021

@andreah25 ak sa mozem spytat, kde mas uzatvorene urazove poistenie? A aka je priblizna suma? Dakujem

Strana
z4