icon

Ako dlho potrvá štátna finančná pomoc s hypotékami?

katka999990
16. júl 2024

Ahojte .
Nevie niekto do kedy bude platiť finančná pomoc s hypotékami od štátu ? Mne SLPS dala úrok 5,19% (z 2,7) pre mňa ako mamičku na rodičáku ne to hrozné . Do uší sa mi dostalo že pomoc bude iba do konca tohto roka 2024 . Mne prvá zvýšená splátka odíde teraz v auguste . Tiež som počula že majú 90 dní na schválenie a spätne nevyplácajú . To ak by bola pravda sa mi teda ani neujde a musím refinancovať ….. vedel by niekto poskytnúť info ? Či je to pravda že pomoc bude do konca roka ?

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
ekira1
17. júl 2024

@esterr_ka pretože oni majú na to nárok a keď im to vláda ponúka, využijú to I keď nepotrebujú 🫢

jamabe
17. júl 2024

@vlastnynazor presne! My sme hneď bezali a fixli urok na 10r. 1,49%. Ale viaceri, ktorym sme radili urobit to iste, mali nazor, ze nacooo 🤷

medda_beda
17. júl 2024

@esterr_ka Lebo to isté sa môžu pýtať všetci tí bezdetní prečo sa majú skladať 4krát jednej osobe na rodičák ktorá možno ešte nikdy nepracovala a predsa má na to nárok.Tí čo platia hypotéku tak do šátnej kasy prispievajú.
Už si konečne všetci uvedomte, že nikto reálne príspevky nepotrebuje.Každý potrebuje mať normálnu mzdu a ak štát niečo ponúka čo tomu človeku schmatne zo mzdy tak každý si to uplatní už len z toho dôvodu, že prečo nie :D.
Iný berú kadečo a človek čo pracuje tak si neuplatní nič pre dobrý pocit? Každý sa na každého skladá.

Aj tí s hypotékou sa skladajú aj tí bez.Každý sa na niečo skladá a každý si aj niečo zoberie čo ten druhý nie.

Blbost? Áno, ale inak by nebolo na čo zlanáriť voličov.

zuzka1117
17. júl 2024

@medda_beda bohužiaľ nemáš pravdu, na čele fungovanie štátu sa skladá tak cca 10% najbohatších. Ľudia s nízkym platom sa neskladajú takmer na nič, oni čo odvedú, tak aj využijú (napríklad v rámci zdravotného poistenia a iného ).

medda_beda
17. júl 2024

@zuzka1117 No tak ak to tak je tak čo tu všetci plačú keď sa skladajú len sami na seba.
Viac ako nejaké príspevky pre pracujúcich ma vždy viac naštve keď sa prispieva tomu čo v živote robiť nebude.
To už nikomu nevadí.

bosorkabb
17. júl 2024

@michal711 veď podnájom ju bude stáť viac ako hypotéka.
A Š dieťaťom hľadať podnájom je problém. Deti skoro nikde nechcú.
To by bolo mega nevýhodné pre ňu.

bosorkabb
17. júl 2024

@jamabe rovnako sme urobili aj my. A máme pokoj.

bosorkabb
17. júl 2024

@katka999990 hovorí sa že do konca tohto roku, potom už nie. Nie sú na to financie v štátnom rozpočte. Tak sa vyjadril minister financií.

michal711
17. júl 2024

@bosorkabb ma to byť do konca roku 2027.

bosorkabb
17. júl 2024

@michal711 už sa hovorí v okolí ministerstva financií že tak dlho isto nie. Momentálne sa to rieši na tejto úrovni.
Ale keď sa niekto chce spoliehať na to že do roku 2027 ja mu to neberiem.

ekira1
17. júl 2024

@bosorkabb vidím to tak, že najbližšie to bude zas pred voľbami. Teraz to nevyjde kvôli Čaputovej, Sorošovi, Amerike alebo tak niečo..

bosorkabb
17. júl 2024

@ekira1 dôvod sa vždy nájde.

bea100
17. júl 2024

@bosorkabb Dobrý deň, prosím Vás , máte overené informácie? My to plánujeme využiť v priebehu ďalšieho roka. Ďakujem

michal711
18. júl 2024

@bea100 ni nemá to overené

mrjoey
19. sep 2024

@katka999990 Ahoj nedavno mi schvalili hypo Pomoc.Trvalo to 2mesiace a vyplacaju to mesiac pozadu.Hypoteku mas velmi drahu a aj mala si.Ja som mal 0,4%(22€mesiac len urok)a dali mi na 4%(170€mesiac len urok)hypo natiahnuta na 40rokov plus predcasne splatky som daval.Teraz s Hypo pomocou len cca 98€urok.cakal som väcsiu HypoPomoc ale aj to poteši na zemi nenajdem :d.Urcite treba si ist pytat ked to ponukaju Netreba byt lenivy a znechuteny z papierovaciek🙂neni s tym vela prace a urcite to bude na par rokov jedine ze ak by znizili banky uroky tak vtedy to mozno zrusia predcasne.Tych par dezolatov co tu vykrikuju zeby to mali zrusit ze to zatazuje Štat si nevsimaj :DDkeby aj oni dostavali pomoc s hypo€alebo nieco ine..tak drzia hubu a su zalezení vo svojich norach a sa oblizuju:ddd Peňazi je dosť treba vyuzivat vsetko.nikdy som nepocul ze neni dost penazi na ciganov a politikov ale pre ludi co pracuju a snazia sa zit slusne je problem najst par eur. 🙂 utekaj uz na urad :dddd

ekira1
20. sep 2024

@mrjoey krása fakt, ostatné nekomentujem, ale 72€ len za to, že si negramotný analfabet sa ti zdá málo? Zober si ešte vyššiu hypo, dostaneš možno i 150€ 🙄

mrjoey
Autor odpoveď zmazal
mrjoey
21. sep 2024

@ekira1 😂😂😂 zoberiem neboj.. tebe by nedali ani cent lebo mas retardaciu🤣 ja tie € ani nepotrebujem zarobim si dosť ale prečo to nevyuzit😁

ekira1
21. sep 2024

@mrjoey čo komentár to perla, krásna vizitka tvojej inteligencie.

iv007
21. sep 2024

@mrjoey ked nepotrebujes a zarobis dost tak musis robit nacierno, pretoze hypo pomoc je limitovana zarobkom. Typicky slovensky odrbavac, nech ti padne na uzitok ten peniaz, na ktory sa ti zbierame💸

mrjoey
23. sep 2024

@iv007 Nie nerobim len musis vediet ako na to😁 a dakujem urcite padnu ale neni to boh vie co mohli by kludn davat aj 300€😏

sylvia2012
24. sep 2024

Dobry den kamaratke prisli peniaze a teraz sa nevie dopatrat dalsiej informacii na WEBE lebo jej prisla jednorazova suma od 1.1.2024 do 31.7.2024 a prisli 23. augusta ale teraz jej stale neprislo nic myslite ze to posielaju presne na den splatnosti hypoteky nevie sa opytat sama lebo nemam MK dakujem za odpoved a odkazem pekny den zelam

mrjoey
24. sep 2024

@sylvia2012 mne tiez prislo 23augusta a docital som sa ze dokonca tyzdna by mala prist dalsia.maju cas do konca kalendarneho mesiaca.Pripadne si treba zavolat na UPSVAR.

katka999990
autor
27. sep 2024

@iv007 no ja sama nechápem prečo mi slps dali taký vysoký úrok . Ale keď som bola v slsp povedali že za 1% zostatku hypotéky mi ho môžu zbížiť na 4,46 p. Ale to by mi vraj zanikla možnosť štátnej pomoci …

katka999990
autor
27. sep 2024

@jamabe to kde mali a kedy takú ponuku :O ?

ekira1
27. sep 2024

@sylvia2012 chodí to ako iné dávky z úradu prace, okolo toho 20teho do konca mesiaca.

ekira1
27. sep 2024

@katka999990 úrok okolo 1%? Pred rokom a viac snáď všade..

fidorka7
27. sep 2024

@mrjoey uži si, od januára nebudeš, zruší sa to. Jupí

jamabe
28. sep 2024

@katka999990 slsp r. 2021 a pomylila som sa. Dali nám 1,19% fix na 10 rokov.