Ako dlho potrvá štátna finančná pomoc s hypotékami?
Ahojte .
Nevie niekto do kedy bude platiť finančná pomoc s hypotékami od štátu ? Mne SLPS dala úrok 5,19% (z 2,7) pre mňa ako mamičku na rodičáku ne to hrozné . Do uší sa mi dostalo že pomoc bude iba do konca tohto roka 2024 . Mne prvá zvýšená splátka odíde teraz v auguste . Tiež som počula že majú 90 dní na schválenie a spätne nevyplácajú . To ak by bola pravda sa mi teda ani neujde a musím refinancovať ….. vedel by niekto poskytnúť info ? Či je to pravda že pomoc bude do konca roka ?
@vlastnynazor presne! My sme hneď bezali a fixli urok na 10r. 1,49%. Ale viaceri, ktorym sme radili urobit to iste, mali nazor, ze nacooo 🤷
@esterr_ka Lebo to isté sa môžu pýtať všetci tí bezdetní prečo sa majú skladať 4krát jednej osobe na rodičák ktorá možno ešte nikdy nepracovala a predsa má na to nárok.Tí čo platia hypotéku tak do šátnej kasy prispievajú.
Už si konečne všetci uvedomte, že nikto reálne príspevky nepotrebuje.Každý potrebuje mať normálnu mzdu a ak štát niečo ponúka čo tomu človeku schmatne zo mzdy tak každý si to uplatní už len z toho dôvodu, že prečo nie :D.
Iný berú kadečo a človek čo pracuje tak si neuplatní nič pre dobrý pocit? Každý sa na každého skladá.
Aj tí s hypotékou sa skladajú aj tí bez.Každý sa na niečo skladá a každý si aj niečo zoberie čo ten druhý nie.
Blbost? Áno, ale inak by nebolo na čo zlanáriť voličov.
@medda_beda bohužiaľ nemáš pravdu, na čele fungovanie štátu sa skladá tak cca 10% najbohatších. Ľudia s nízkym platom sa neskladajú takmer na nič, oni čo odvedú, tak aj využijú (napríklad v rámci zdravotného poistenia a iného ).
@zuzka1117 No tak ak to tak je tak čo tu všetci plačú keď sa skladajú len sami na seba.
Viac ako nejaké príspevky pre pracujúcich ma vždy viac naštve keď sa prispieva tomu čo v živote robiť nebude.
To už nikomu nevadí.
@katka999990 hovorí sa že do konca tohto roku, potom už nie. Nie sú na to financie v štátnom rozpočte. Tak sa vyjadril minister financií.
@katka999990 Ahoj nedavno mi schvalili hypo Pomoc.Trvalo to 2mesiace a vyplacaju to mesiac pozadu.Hypoteku mas velmi drahu a aj mala si.Ja som mal 0,4%(22€mesiac len urok)a dali mi na 4%(170€mesiac len urok)hypo natiahnuta na 40rokov plus predcasne splatky som daval.Teraz s Hypo pomocou len cca 98€urok.cakal som väcsiu HypoPomoc ale aj to poteši na zemi nenajdem :d.Urcite treba si ist pytat ked to ponukaju Netreba byt lenivy a znechuteny z papierovaciek🙂neni s tym vela prace a urcite to bude na par rokov jedine ze ak by znizili banky uroky tak vtedy to mozno zrusia predcasne.Tych par dezolatov co tu vykrikuju zeby to mali zrusit ze to zatazuje Štat si nevsimaj :DDkeby aj oni dostavali pomoc s hypo€alebo nieco ine..tak drzia hubu a su zalezení vo svojich norach a sa oblizuju:ddd Peňazi je dosť treba vyuzivat vsetko.nikdy som nepocul ze neni dost penazi na ciganov a politikov ale pre ludi co pracuju a snazia sa zit slusne je problem najst par eur. 🙂 utekaj uz na urad :dddd
Dobry den kamaratke prisli peniaze a teraz sa nevie dopatrat dalsiej informacii na WEBE lebo jej prisla jednorazova suma od 1.1.2024 do 31.7.2024 a prisli 23. augusta ale teraz jej stale neprislo nic myslite ze to posielaju presne na den splatnosti hypoteky nevie sa opytat sama lebo nemam MK dakujem za odpoved a odkazem pekny den zelam
@sylvia2012 mne tiez prislo 23augusta a docital som sa ze dokonca tyzdna by mala prist dalsia.maju cas do konca kalendarneho mesiaca.Pripadne si treba zavolat na UPSVAR.
@iv007 no ja sama nechápem prečo mi slps dali taký vysoký úrok . Ale keď som bola v slsp povedali že za 1% zostatku hypotéky mi ho môžu zbížiť na 4,46 p. Ale to by mi vraj zanikla možnosť štátnej pomoci …
@jamabe to kde mali a kedy takú ponuku :O ?
@sylvia2012 chodí to ako iné dávky z úradu prace, okolo toho 20teho do konca mesiaca.
@katka999990 úrok okolo 1%? Pred rokom a viac snáď všade..
@katka999990 slsp r. 2021 a pomylila som sa. Dali nám 1,19% fix na 10 rokov.