icon

Ako efektívne riadiť rodinný rozpočet?

Dnes o 15:19

Ahojte, snažím sa nastaviť si prehľad v domácich financiách, ale vždy to skončí tak, že po mesiaci neviem, kam peniaze zmizli. Skúšala som tabuľku aj appku Spendee, ale nevydržím to zapisovať. Máte systém, ktorý funguje dlhodobo? Ďakujem

anonym_70bb1a
Dnes o 16:11

bez zapisovania to asi nepojde

patrike
Dnes o 16:13

Plat vsetko kartou a skoro kazda banka ponuka analyzu vydavkov.

anonym_e8c011
Dnes o 16:34

A co take kupujes,ked ti miznu peniaze??

anonym_3e4f48
Dnes o 16:41

Obycajny stolny kalendar.Pridem z potravin,napisem sumu,natankujem napisem,drogeriu zvlast,oblecenie atd.na konci mesiaca zratam a viem kolko sme minuli na stravu,kolko na byvanie,drogeriu atd.Minule sme vytiahli kalendar spred osmich rokoch a pozreli sme,kolko stalo zivobytie vtedy a kolko teraz.Rozdiel takmer 100%.

euka210
Dnes o 16:47

@anonym_autor mam app spravca penazi a tam hned nahadzujem blocky. Nahodit sumy z IB chce trochu casu, toto uz nestiham. Ale viem kolko prejeme, nakupy, benzin, oblecko atd.

anonym_1eb345
Dnes o 17:01

Ja tiež zapisujem všetko perom na papier koľko minem na potraviny, drogéria, benzín, obedy, zubárka, oblečenie, atď ďalšie kolónky podľa toho čo kupuješ. A pekne vidím koľko kde som minula. Takisto mám prehľad ktorý mesiac koľko som ušetrila.

anonym_218886
Dnes o 17:08

@anonym_autor systém môžeš mať akýkoľvek, ak do neho nedáš údaje, tak bohužiaľ, nič sa nedozvieš

vikusjk
Dnes o 17:17

@anonym_autor ja pouzivam excel, stahujem si vypis z uctu (my platime 99% veci kartou) a cca raz za dva tyzdne si doplnim kategorie k vydavkom. Potom mam pivotku, kde sa mi to pekne sumuje po mesiacoch. Fungujem takto uz stvrty rok a vyhovuje mi to, lebo si nemusim nic zapisovat denne, tabulku updatnem podla toho, kedy mam cas a mam prehlad o tom, kolko sme ktory mesiac minuli na co. Kategorie si robim podla seba a svojej potreby prehladu.

anonym_92ffbe
Dnes o 18:08

Najlepšie je nič nemiňať a teda len zarábať. Netreba potom zapisovať výdavky. Ja to tak robím už pár rokov a neviem si tento spôsob vynachváliť.

anonym_37fda3
Dnes o 18:11
@anonym_92ffbe

Najlepšie je nič nemiňať a teda len zarábať. Netreba potom zapisovať výdavky. Ja to tak robím už pár rokov a neviem si tento spôsob vynachváliť.

@anonym_92ffbe bývaš pod mostom a jedlo kradnes?

anonym_e8c011
Dnes o 18:29
@anonym_37fda3

@anonym_92ffbe bývaš pod mostom a jedlo kradnes?

@anonym_37fda3 ona nic neplati a nic nekupuje,a asi chodi vsade peso.

anonym_3e4f48
Dnes o 18:41

Mozno ze je to zhrnajova nevesta

Paste sa, paste, húsky moje biele, veď vás pasie tá, čo nič neje. Nič neje, nič nepije, zo vzduchu len žije.