icon

Ako máme žiť, keď máme málo peňazí?

19. nov 2021

Ahojte, poraďte , ako máme žiť keď situácia je ťažká. Máme dve malé detičky, ja som na RD a manžel je invalid a má len 200 €. Ťažké časy , a ešte takto pred Vianocami

Strana
z4
autor
20. nov 2021

@gubcikova ahojte, ozývam sa až teraz , nakoľko som nemala čas sem prísť. Bohužiaľ, diagnóza môjho muža je rakovina pečene v 4 poslednom štádiu, a nie je na tom dobre :( celé dni preleží na posteli, má aj bolesti a je mu podávané morfium. Napriek tomu že je ako je, celý invalidný mu schválený nebol. Takže deti mu zveriť nemôžem, to iste chápete. Máme spolu 2 ročného syna a 6 mesačnú dcérku :( nechcem žiadne financie , len pár rád ako to zvládnuť, keď má človek menej peniažkov. Bohužiaľ, nemáme už ani jeden z nás rodičov , je to pre mňa veľmi tažké. Nad vodou ma drží moja sestra a deti :(

ljzozv
20. nov 2021

Ozvi sa niektorej farnosti v blízkosti, oslov mesto, oslov nejaké organizácie v blízkosti. Môžu ti pomôcť s jedlom , aj to ti môže pomôcť.

zmrzlinka2021
20. nov 2021

@autorka ked je taka vazna situacia, skus poziadat o prispevok na obecnom urade, resp. na niektorej z farnosti, alebo nejaku neziskovu organizaciu. Pripadne, ak sa "odtajnis", minimalne mesto, kde zijes a priznas realny nick, urcite sa najdu aj tu mamicky, co velmi radi vam pomozu, minimalne trvanlivmi potravinami, ci oblecenim pre deticky.
Autorka, tiez skuste sa poradit s niekym ohladom prehodnotenia invalidity manzela, ak jeho stav je uz taky vazny.

denka259
20. nov 2021

Ahoj, odkiaľ si?

loginexistuje
20. nov 2021

dobry anjel by vam mohol pomoct je to pomerne rychle tam vies dostat financie plus najblizsia charita potraviny oblecko obuv a skus napisat lokalitu mozno niekto je pobliz a vie ti podarovat potraviny

denka259
20. nov 2021

@autorka Odkiaľ si, prosím?

ursula22
20. nov 2021

zákon 447/2008
D. Ochorenie pečene, žlčových ciest, podžalúdkovej žľazy

5. Malígne nádory pečene, žlčníka, žlčových ciest, podžalúdkovej žľazy 90 – 100
a) počas onkologickej liečby
b) po stabilizácii zdravotného stavu (do piatich rokov od stabilizácie) 50
c) po stabilizácii zdravotného stavu (po piatich rokoch od stabilizácie) 40 – 50
d) recidívy 70 – 80
e) neliečiteľné formy 90 – 100
6. Transplantácia pečene (podľa funkčného nálezu, stavu výživy)
a) v prvom roku 70
b) po roku podľa biochemickej aktivity 50 – 70

čiže tvoj muž mal stabilizáciu stavu, preto máte 50% invadlidný a máte liečiteľnú formu rakoviny. ak ste v transplantačnom programe máte automaticky nárok napríspevok na auto a potom nová pečeň znamená zase 50% invalidný.

autor
20. nov 2021

@denka259 ahoj , ja som z Popradu

gianna
20. nov 2021

Skús kontaktovať spišskú katolícku charitu

loginexistuje
20. nov 2021

a urcite dobreho anjela mate priamo v meste https://dobryanjel.sk/kontakt/

autor
20. nov 2021

@loginexistuje ďakujem za radu 🙂

nika1971
22. nov 2021

poziadaj si o prispevok na opatrovanie manzela

jarkove
23. nov 2021

ako Vám pomôcť v PP?

faith6
25. nov 2021

Ja mám dieťa 3rocne , robím zápasom nočné 8-10hod denne žiadne také že budem doma sedieť a vypisovať na konikovi treba deti nechať mužovi a ísť na brigádu aspoň , ja mám skoliozu a platničky v prdeli silné bolesti ale čo už to dieťaťu nevysvetlis keď bude hladné.

autor
28. nov 2021

@faith6 manžel sa o deti nie je schopný postarať kvôli svojmu zdravotnému stavu, poprosím čítať s porozumením , a potom pisať 🙂

matqa411211
28. nov 2021

Ake ste tu boli vsetky mudre a neprijemne bez toho aby ste vedeli co je vo veci, zrazu ked viete idete vsetky pomahat...

Strana
z4