Ako máte podelené financie vo vzťahu, keď zarábate viac ako muž?
Ahojte, rada by som sa opytala zien, ktore zarabaju vyrazne viac ako ich muz, ako maju podelene financie vo vztahu.
S priatelom sme spolu skoro 2 roky, doposial som nevnimala v nasom vztahu rozdiel prijmov ako zavazny problem. Myslim, ze sme dostatocne financne gramotni a stale sme sa zhodli v kazdodennom fungovani.
Problem nastal teraz, ked zaciname riesit hypoteku. Vzhladom na sialene ceny nehnutelnosti na zapadnom slovensku priatel navrhuje, aby som platila hypoteku vacsim podielom. On vlastni nove auto, vlastni este jeden pekny dom v inej casti Slovenska, ktory prenajima. Pracuje manualne, dajme tomu, ze si zarobi 1800 eur v cistom + prijem z prenajmu. Ja podnikam, prijem mam cca 3x taky, no kedze som do podnikania dala vsetky uspory, nemam momentalne vacsi financny vankus ani ziadny majetok. Podnikanie sa mi rozbehlo len minuly rok, este len teraz snad vyplatim vstupnu investiciu, ktoru som si brala ako pozicku.
Vzdy som myslela, ze nase byvanie by sme si mohli platit cca na polovicu, samozrejme by som nemala problem nasledne vo vztahu platit viac za ine veci a vziat nieco aj extra vydavky na svoje plecia. Priatel podla mna prehana co sa tyka jeho prijmov a ako "nema" na nove byvanie, ze si nebude moct nic dovolit, ak zacne splacat vysoku splatku hypo. Navrhla som financovanie hypoteky 60:40.
Aj ked nas vztah bol zatial uzasny a plny lasky, mam pocit, ze stroskota na financiach, co by ma nikdy nenapadlo. Stale viac mam pocit, ze to nie je o jeho prijme, ktory nie je vobec zly, ale o tom, kolko zarobim ja. Neustale spomina moj plat, ako ja vnimam inak peniaze, ako sa mi bude lahsie setrit z mojho platu vs jeho, ze on jednoducho nema na to, na co ja a vzdy tam bude rozdiel. Da sa toto vobec prekonat, aby sme normalne fungovali?
Rada sa precitam vase nazory, dakujem.
@anonym_c6d246 ale presne tak, vyžadovať vždy 50:50 je somarinizmus proste ... aj v starostlivosti o domácnosť ...
@anonym_autor potrebuješ ho k tej hypotéke? Nepotrebuješ. Tak si ju vezmi len ty a uvidíš ako sa vzťah vyvinie. Mňa by toto tiež strašne ubíjalo...
Aby som to upresnila, on ma aj dost vydavky. Este splaca hypo (nie vela) na svoj dom, plus splaca auto (s tym som mu pomohla, zobral si ho na moju sro). Este ked som zarabala tak ako on, bol nakloneny aj k predaju domu, aby sme mali na nehnutelnost po prestahovani, aby proste nebol ziadny problem. Teraz o tom nechce ani pocut.
Dajme tomu ze uplne v cistom ma spolu 2100 eur, cize po zaplateni 500-600 eur splatky hypo by mal este cca 1500 eur na zivot. No to mu nebude stacit, aby bol zarovno so mnou a je to uz stale len o mojom plate a o tom ako som "za vodou". Vravim mu ze neda sa vsetko mat naraz, aj si nechat dom, aj auto, o 5 rokov predsa budeme totalne niekde inde, ked splatka hypo bude stale rovnaka, on dosplaca auto a pojde mu hore snad aj plat aj najomne domu. No debata je tazka, mam to proste platit ja lebo stale je to tak vo vztahoch ze ten co zaraba viac viac aj plati. Ked som sa ho spytala odkial naberieme tych 20% cash na nehnutelnost, samozrejme je to na mne (chvalabohu mam nasetrene).
@anonym_autor po tomto tvojom objasneni by som do spolocnej hypo nesla a s frajerom uz vobec nie... Ak chces kup si bytvalebo dom na seba ked sa rozidete budet tvoj... Predstav si situaciu otehotnies pride nejaka kriza ostanes na polovicnom prijme v podnikani dieta na ceste materska snad nejaka ano rodicak cca 550eur aj s pridavkami frajer sa na teba z nejakeho dovodu vykasle budes mat dost ho z toho vasho domu vyplatit? Ak ostanes sama v najhorsom predas dom/byt pojdes do mensieho/lacnejsieho inde... On sa bude mat kam odpratat a ty co? Aby si to cele utiahla prenajmes byt a pojdes k rodicom do detskej izby?? Zena rozmyslaj kym sa da...
Najférovejšie mi príde platiť hypotéku podľa pomeru platov a zároveň, aby sa tento podiel premietol aj do listu vlastníctva – napr. on by mal 1/3 a vy 2/3 vlastníctva.
@anonym_autor napisem ti to co som povedala mojej dcere, sice studentke na VS ale velmi podobna situacia, tiez mala frajera co len ze jak jej je dobre, ma peniaze , ale sam fesacik zadol nedvihol, brigadu neprijal, doslova parazitoval a stale parazituje na svojej rodine. To ze ona robi od 16tich nejak nechcel vidiet.
Zbav sa ho lebo ta len taha dole. Moja rozmyslala presne ako ty, ona ho pozyvala, ona sa mu vecne prisposobovala. Zaver, rozisla sa s nim ( nejaky cas to trvalo) a opat mam veselu dceru.
Toto co popisujes je pre mna ako skoro 50r zenu absurdne, si sikovna, mas dobry prijem a podnikanie a nejaky ... ta bude davat dole za tvoju sikovnost? uprimne s takym by som si nekupila ani hot-dog napoly, lebo by ti zozral aj palec a este fnukal ze je hladny.
@anonym_85111f Takto by som mozno rozmyslala, kebyze mam 20-25, ja som ho ale videla ako zivotneho partnera, planovali sme rodinu, kym neprisli tieto nezhody. Uz som vo veku, kedy musim porozmyslat trocha viac. Pride mi to cudne, ze vlastne kebyze sa mi takto nedari, tak nemame problem. Ved aj keby si nasiel priatelku priemerne zarabajucu museli by niekde byvat a nejako to riesit. No to, ze kym on staval dom a pracuje snad od 19tich rokov tak ja som do 26 studovala, drela a zila z par drobnych, to nevidi. V tazsich casoch sme spolu neboli, az teraz.
@anonym_85111f Takto by som mozno rozmyslala, kebyze mam 20-25, ja som ho ale videla ako zivotneho partnera, planovali sme rodinu, kym neprisli tieto nezhody. Uz som vo veku, kedy musim porozmyslat trocha viac. Pride mi to cudne, ze vlastne kebyze sa mi takto nedari, tak nemame problem. Ved aj keby si nasiel priatelku priemerne zarabajucu museli by niekde byvat a nejako to riesit. No to, ze kym on staval dom a pracuje snad od 19tich rokov tak ja som do 26 studovala, drela a zila z par drobnych, to nevidi. V tazsich casoch sme spolu neboli, az teraz.
@anonym_autor Ale ved takto mu to vysvetli. On zarabal od 19, ty si studovala a obetovala 7 rokov vypadku prijmov, aby si dnes zarabala viac. On musi zohladnit, ze si minimalne 7 rokov v sklze oproti nemu (neviem, aky mate este vekovy rozdiel). On ma dom, ty nemas este nic. Ak to nepochopi, najdi si inteligentnejsieho.
On sa s tebou tych 7 rokov nedelil o svoj vyssi prijem, asi ste ani este neboli spolu, nedeli sa ani o svoj dom, ty sa s nim mas ale delit o vyssi prijem?
@anonym_autor niektorí sa vyfarbia až keď príde na lámanie chleba... Aj tí najlepší vedia prekvapiť.
ja uz mam za sebou manzelstvo s mojimi a jeho financiami, spolocnymi detmi a "ja zarabam viac, ale mali by sme ist pol na pol" a "zivim ta, kym si na materskej". tak to aj dopadlo... budem uprimna - ak by som este isla do akejkolvek spolocnej nehnutelnosti alebo comukolvek spolocnemu, uz len spolocne. samozrejme, kludne si odkladajme kazdy bokom nejaku ciastku, ale toto delenie pol na pol v peniazoch je chore - ak s tym nie su stotozneni obaja. potom sa delme pol na pol aj s jedlom, ked zjem jeden jogurt, neopovaz sa ty zjest dva... ked ja umyjem podlahy, neopovaz sa ty len vyniest smeti... proste normalny, uvedomely vztah je o tom, ze sa kazdy snazi v nom fungovat spolocne tak, aby to vyhovovalo obom. v kazdej oblasti, aj vo financnej.
takze vo vasom pripade by som uvazovala nad moznostou, ze si vezmes hypo sama a on bude prispievat na "podnajom". alebo by som neriesila hypo vobec, ak sa neviete dohodnut.
@anonym_b7d62e Preco by mal on platit iba polku energii? Pekne cele. Svoj dom ma prenajaty, ma z neho prijem a ma byvat v novom dome skoro zdarma za polku energii? Nejaka ferovost musi byt, inak z toho budu skor ci neskor hadky.
@anonym_c6d246 veď keď bude jej len byt,tak samozrejme
Ale keď pôjdu do spoločnej hypo tak nech idú tak ako bude písané na liste vlastníctva
No keďže nemá nič autorka svoje, radšej nech ide do toho sama pokiaľ nie sú manželia
Aby som to upresnila, on ma aj dost vydavky. Este splaca hypo (nie vela) na svoj dom, plus splaca auto (s tym som mu pomohla, zobral si ho na moju sro). Este ked som zarabala tak ako on, bol nakloneny aj k predaju domu, aby sme mali na nehnutelnost po prestahovani, aby proste nebol ziadny problem. Teraz o tom nechce ani pocut.
Dajme tomu ze uplne v cistom ma spolu 2100 eur, cize po zaplateni 500-600 eur splatky hypo by mal este cca 1500 eur na zivot. No to mu nebude stacit, aby bol zarovno so mnou a je to uz stale len o mojom plate a o tom ako som "za vodou". Vravim mu ze neda sa vsetko mat naraz, aj si nechat dom, aj auto, o 5 rokov predsa budeme totalne niekde inde, ked splatka hypo bude stale rovnaka, on dosplaca auto a pojde mu hore snad aj plat aj najomne domu. No debata je tazka, mam to proste platit ja lebo stale je to tak vo vztahoch ze ten co zaraba viac viac aj plati. Ked som sa ho spytala odkial naberieme tych 20% cash na nehnutelnost, samozrejme je to na mne (chvalabohu mam nasetrene).
@anonym_autor ach ja ti poviem takto...my sme napriklad isli zo zaciatku na polovicu. A vobec sme neriesili kto kolko zaraba. Neskor muz prisiel o pracu platila som najom ja. Potom platil najom on. Vzdy sme riesili situaciu vtedy ked nastala. Ale nikdy som od neho nepocula ty zarabas viac, plat to ty aby som mal ja na moje blbosti. Ja by som sa na tvojom mieste bala do buducnosti. Ked pridu deti a ty budes napriklad v situacii ze budes mat 500 eur na mesiac lebo nieco sa pokazi....co spravi on? Vymenite si financovanie? Este si porozmyslaj ako budete fungovat do buducna.
Keby bol tento príspevok písaný opačne, že chlap zarobí viac a žena menej a chlap chce všetko 50:50 tak komentáre by boli úplne iné. Chlap, by bol ten zly, ktorý zarobí viac a nechce sa postarať o chuderu ženu, čo zarobí menej. Klasický modrý koník. Ja zarobím ďaleko menej, ako môj muž. On nemá maturitu, ja mám VŠ. Účet máme spoločný, peniaze sú naše, nie moje a jeho. Výdavky máme tiež zo spolocného účtu. Zaplatíme povinné platby, pošleme peniaze na šetriaci účet. Máme ešte každý svoj účet kam si pošleme mesačne rovnakú sumu na svoje míňanie. Hobby, kávičky s kamosmi, posilku, darčeky navzajom. Kozmetiku a potraviny nakupujeme zo spoločneho účtu. Veci pre deti tiež. Pre neočakavane platby ako nova práčka, chladnička máme ten sporiaci účet.
Teraz si hrdinka lebo zarobíš viac. Si podnikateľka. Ale bežne žena aj keď zarobí xy krat viac, ako muž, tak počas rodičaku dostane len par stoviek , ako každá iná bežne pracujuca žena a domácnost tahá muž, aj keď inak zarobi menej, ako žena.
@anonym_903e13 neboli by ine aj ked je to v opačnom pripade. Co sa tyka hypo a nie manzelstva, tam nikdy nikto nepise, ze uver ma platit priatel. Ale autorka nema manzela ako ty. Cize tam nic spolocne nie je. A proste, ked mlady nechce alebo nema, tak nech nie je ani vlastnikom.
@anonym_903e13 neboli by ine aj ked je to v opačnom pripade. Co sa tyka hypo a nie manzelstva, tam nikdy nikto nepise, ze uver ma platit priatel. Ale autorka nema manzela ako ty. Cize tam nic spolocne nie je. A proste, ked mlady nechce alebo nema, tak nech nie je ani vlastnikom.
@betulinka1 aha, tak prečo potom žiaden komentár nebol toho štýlu, že keby boli manželia, tak je to v poriadku, že má všetko platiť ona?
Baby, viete vy aj niečo iné poradiť, než odhovoriť každú ženu co tu napíše, od chlapa? To naozaj nič iné poradiť neviete? Veľmi smutné.
@anonym_67c9a8 a co by si jej poradila,ked clovek s ktorym chce zostarnut,jej uz teraz nedopraje? Takto sa milujuci partner nesprava, toboz ked su spolu 2 roky a nie su este ani manzelia. Manzelstvo nemoze fungovat kto z koho predsa!
@anonym_903e13 presne, klasika, keď je to naopak, že chlap zarobí viac ako žena a chce od ženy polovicu výdavkov, tak je to hnusný chamtivý hulvát, a predsa, keď zarába viac, tak má platiť viac. A najlepšie všetko 🙂 Jeden účet, tam idú výplaty a neriši sa, kto koľko zarobí. Tak je to tu u väčšiny žien. Prečo je tento model zlý, aj keď žena zarobí viac???
@vilma7 a v čom je problém, ak budú vlastníci obaja?
@belllinka pretoze mozu nastupit problemy pri jeho deleni kedy v manzelstve ide vsetko pol na pol.
Treba sa trošku zamerať aj na majetok ako len na príjmy. Ak vy podnikáte vo vlastnej s.r.o. bez zamestnancov, tento príjem je dosť rizikový, záleží len od vás. Materská (choroba atď) bude problém.
Priateľ má stabilnejší príjem ktorý poberá dlhšie, a vlastní dom (hodnota 200 tisíc?). Je pravdepodobne bohatší ako vy, napriek tomu, že máte 3x príjem.
Irónia je, že vy dvaja ste ideálny kandidát na manželstvo, navzájom si doplňujete vaše silné aj slabé stránky.
Treba sa trošku zamerať aj na majetok ako len na príjmy. Ak vy podnikáte vo vlastnej s.r.o. bez zamestnancov, tento príjem je dosť rizikový, záleží len od vás. Materská (choroba atď) bude problém.
Priateľ má stabilnejší príjem ktorý poberá dlhšie, a vlastní dom (hodnota 200 tisíc?). Je pravdepodobne bohatší ako vy, napriek tomu, že máte 3x príjem.
Irónia je, že vy dvaja ste ideálny kandidát na manželstvo, navzájom si doplňujete vaše silné aj slabé stránky.
@anonym_cf9664 😀a on jej bude financie vyčítať a frflať až do smrti. Ďakujem pekne nie ešte by som to auto vypýtala späť.
@anonym_autor v ziandom prípade nesúhlas s tým ze budeš platiť väčšiu časť hypotéky.
Ak máš platiť väčšiu čas hypotéku pekne si nechaj na list vlastníctva zapísať aj väčší podiel.
Alebo naopak, zober hodnotu ktorú zarába priateľ tu vynasob 2 (ako keby mate obaja rovnaký príjem) x 12 x 8.
A to je hodnota do ktorej bud ochotná hľadať nehnuteľnosť.
Prečo by si ty mala platiť za svoju šikovnosť?
Proste vás strop on s jeho platom, prečo? Preto aby ak tebe padne príjem zvládnete to utiahnuť, lebo očividne ty to zvládneš utiahnut bez neho absolútne bez problémov.
@anonym_903e13 Ako som pisala aj vyssie, ja nemam problem platit viac v domacnosti a za ine veci, platit vyssie vydavky aj cele, to iste pri detoch, kebyze ich chcem dat na lepsiu skolu alebo hocico, keby som pre nas chcela lepsiu dovolenku - s radostou to zaplatim. Tu ide o to, ako sa vysporiadat so situaciou, kedy uz moj partner ma nejaky majetok, zatial co ja nie, aj ked mam perspektivu ovela vyssieho prijmu. Ako si podelit hypoteku, ked aj jemu z jeho prijmu bez problemov vyjde zaplatit aspon tych 40 % splatky. A co sa tyka raz rodicaku/materskej, naozaj zacinam mat pocit ze to by bol cely moj prijem a zvysok by mi povedal, ze predsa mam dost na sporiacom ucte. A ci viem, aky je rozdiel v tom jemu zarobit 50 eur a mne, ze mne sa budu peniaze vo velkom len hromadit na ucte a co s nimi planujem robit. Z tychto reci a podobnych som uz zufala. Inak rozchod nechcem, rada by som poriesila tuto situaciu tak, aby sme vedeli fungovat.. ak mam platit vsetko, asi teda budem, ved na to mam. Stale je to len o tom istom, ako on je na tom zle a ja dobre.
@anonym_autor taketo reci svedcia o naozaj velmi velmi vadnom charaktere cloveka. A to Ti pisem ako niekto, kto roky zaraba nasobne viac ako partner (manzelia nie sme). Nam roky trvalo, kym vobec bol ochotny akceptovat, ze platim aspon nadstandard nasich rodinnych dovoleniek a nejdeme pol na pol, aktualne extremne drahy sport nasho spolocneho syna. Jednoducho jeho hrdost a samostatnost by mu nikdy nedovolili uvazovat sposobom, ako pises Ty o svojom frajerovi. Prepac, ale je to obycajna vyzirka, oportunista a rozhodne nie partner, ktory ta niekedy v niecom nezistne podrzi. Naozaj by som s takymto clovekom buducnost neplanovala.
A na margo tych komentarov ze ak by to bolo naopak...no naopak to byva casto a dovolim si tvrdit, ze len malo zien ma 100%ny pristup k financiam svojich partnerov, standardne je to rovnako o tom, ze sice im frajer zaplati, ale to, co on sam chce a rozhodne sa. Alebo bezne frajerkam nechavate svoje vyplaty? 🙂
Ahoj, javis sa ako slušná žena, ktorá na sebe makala a ma co to v hlave 🙂 fakt dobre myslene.
Baby ti dobre píšu.. ja viem ze nechceš počuť ze rozchod. Kto by chcel..ale veľmi vážne sa s nim porozprávaj o perspektíve vzťahu vášho. Toto znie ako chlap = financny scam. Ja viem ze všetci chceme veriť ze Peniaze nie sú dôležité vo vzťahu ale to je shit 😄 píšeš ze bolo doteraz všetko okej a ked doslo na tvoj príjem a hypo uz vymysla chlapec..takze zasadnu rolu hrajú. Bohužiaľ doba je zla a treba myslieť na všetky aj tie zle scenáre.
- ak sa ti prestane dariť v podnikaní? Alebo budes musiet prerusit?, napr PN/uraz/choroba..zvládne sa o teba postarať? Potiahne hypotéku sam? Ako sa zmení vás vzťah ked zrazu ty nebudeš mať dostatok?
- rodina - ak si zalozite raz rodinu budeš mu veriť ze sa postará? Môže sa stať hocičo, dlhodobá hospitalizácia, dieťatko choré, náročné, proste nebudeš mať čas riešiť firmu..
Samozrejme tých obrázok by sa dalo písať ďalej.
K čomu ale smerujem ze jeho prístup k tebe a k peniazom podla mňa dosť podkopava vás vztah. Cítiš sa v takom vzťahu bezpečné, slobodné? Chceš cely život počúvať kolko kto doniesol domov, bude ti pozerať a vykrikovat všetko co si on nemôže dovoliť a ty áno? Chceš byť za štandard svojej rodiny a deti zodpovedná len ty?
Keď budu deti bude sa on starať alebo máš ty aj zarábať a starať sa ? Ja mam muža skvelého a proste starostlivost o dieťa dokáže byť enormne vycerpavajuca a náročná a ak by ma malo trápiť ešte ze keď nie ja tak nebudú doma peniaze.. no na pohode by mi to nepridávalo..
Ak on už svoje záväzky- hypo a dom má, tak to potom nie je o tom ze na hypo nema ale ze chce mať 2 nehnutelnosti. Ak ste rozhodnutí žiť na západnom SVK mala by to byt pre neho priorita - dat do toho rovnym dielom. A ta druha nehnutelnost by mala byť nadstandr na ktorý vud ma alebo nema.. ak nemá nech preda.
A ešte by som sa bála ze keď zacina byť byť pohodlný ze však tu zaplat lebo máš tam zaplat lebo máš do hypo daj viac lebo máš.. to bude mat on vobec motiváciu niečo sa snažiť makať na sebe alebo sa nechá radšej takto pohodlne prepáč za výraz "vydrziavat"..
Proste co chcem povedať, vzťahu nemusi byť 50/50, však veľa rodin tak nefunguje, ale mal by byť o dôvere láske pohode a bezpečí a toto správanie vôbec taky vzťah neopisuje.
Bud radšej sama ako s niekym kto ťa využíva alebo používa len ako peňaženku. Máš na viac 🙂
nebola by som s chlapom, ktory ma problem, ze ja viac zarabam. Lebo ten tvoj ma evidentny problem. My sme s manzelom zarabali zhruba rovnako, ja ked som ho spoznala, tak som uz mala svoj byt a zabehnutu karieru. Ked som potiahla extra sluzby (teraz sa bavime o super platenej sluzbe , na vysoko specializovanoom pracovisku), tak som domov tiez doniesla krasny peniaz. Manzel s tym nemal problem.
V Kanade bol urobeny vyskum, ktory sa priamo sustredil na abuse - tyranie v rodinach. Tento abuse bol viac v rodinach, kde zena zarabala, alebo mala vyssiu poziciu ako manzel. Ked startovali na rovnakej ciare a zena do dotiahla vyssie, tak tam bol tiez vysoky abuse. Bavime sa o domacom nasili, aj fyzickom.
Takze za mna, kup si svoj byt, a tohto kopni vies kam. Mas na viac. Pri vybere zivotneho partnera si vyberas svoju buducnost, s tymto budes mat iba trapenie a jeho ranene ego.
Ahoj, javis sa ako slušná žena, ktorá na sebe makala a ma co to v hlave 🙂 fakt dobre myslene.
Baby ti dobre píšu.. ja viem ze nechceš počuť ze rozchod. Kto by chcel..ale veľmi vážne sa s nim porozprávaj o perspektíve vzťahu vášho. Toto znie ako chlap = financny scam. Ja viem ze všetci chceme veriť ze Peniaze nie sú dôležité vo vzťahu ale to je shit 😄 píšeš ze bolo doteraz všetko okej a ked doslo na tvoj príjem a hypo uz vymysla chlapec..takze zasadnu rolu hrajú. Bohužiaľ doba je zla a treba myslieť na všetky aj tie zle scenáre.
- ak sa ti prestane dariť v podnikaní? Alebo budes musiet prerusit?, napr PN/uraz/choroba..zvládne sa o teba postarať? Potiahne hypotéku sam? Ako sa zmení vás vzťah ked zrazu ty nebudeš mať dostatok?
- rodina - ak si zalozite raz rodinu budeš mu veriť ze sa postará? Môže sa stať hocičo, dlhodobá hospitalizácia, dieťatko choré, náročné, proste nebudeš mať čas riešiť firmu..
Samozrejme tých obrázok by sa dalo písať ďalej.
K čomu ale smerujem ze jeho prístup k tebe a k peniazom podla mňa dosť podkopava vás vztah. Cítiš sa v takom vzťahu bezpečné, slobodné? Chceš cely život počúvať kolko kto doniesol domov, bude ti pozerať a vykrikovat všetko co si on nemôže dovoliť a ty áno? Chceš byť za štandard svojej rodiny a deti zodpovedná len ty?
Keď budu deti bude sa on starať alebo máš ty aj zarábať a starať sa ? Ja mam muža skvelého a proste starostlivost o dieťa dokáže byť enormne vycerpavajuca a náročná a ak by ma malo trápiť ešte ze keď nie ja tak nebudú doma peniaze.. no na pohode by mi to nepridávalo..
Ak on už svoje záväzky- hypo a dom má, tak to potom nie je o tom ze na hypo nema ale ze chce mať 2 nehnutelnosti. Ak ste rozhodnutí žiť na západnom SVK mala by to byt pre neho priorita - dat do toho rovnym dielom. A ta druha nehnutelnost by mala byť nadstandr na ktorý vud ma alebo nema.. ak nemá nech preda.
A ešte by som sa bála ze keď zacina byť byť pohodlný ze však tu zaplat lebo máš tam zaplat lebo máš do hypo daj viac lebo máš.. to bude mat on vobec motiváciu niečo sa snažiť makať na sebe alebo sa nechá radšej takto pohodlne prepáč za výraz "vydrziavat"..
Proste co chcem povedať, vzťahu nemusi byť 50/50, však veľa rodin tak nefunguje, ale mal by byť o dôvere láske pohode a bezpečí a toto správanie vôbec taky vzťah neopisuje.
Bud radšej sama ako s niekym kto ťa využíva alebo používa len ako peňaženku. Máš na viac 🙂
@anonym_c3c3e6 dakujem za povzbudivu, no pre mna aj smutnu odpoved :( lebo je to tak...
Ja som parkrat nacrtla aj tu temu, ake ma teda on ambicie dobuducna, co chce robit aby zvysil svoj standard, ked ho chce mat zrejme vyssi. Tam odpoved nebola ziadna.
Kazdy z nas ma ine kvality, no vidim ako sa niektori chlapi vedia obracat, ked je to potrebne. Nevadilo mi, ze nie je vystudovany ani biznismen, pokial do vztahu prinasal ine veci a videla som ho ako slusneho cestneho cloveka. No toto uz zacina byt neunosne, v kazdej hadke spomina len moj plat a este ho aj prezenie, realne sa s nim musim hadat nech sa uvedomi ze 7 tisic fakt nezarabam, mam aj vydavky o ktorych nema prehlad a asi nevybrakujem firemny ucet po roku ale peniaze tam ostavaju. Taktiez neprejde mesiac bez toho aby sa ma nespytal "zo zaujimavosti" kolko som vyfakturovala. A pri poslednej hadke uz padlo aj take, ze mam teda pri novom priatelovi tvrdit ze zarabam len dvojku, aby som nemala take problemy. Proste cim viac sa nad tym zamyslam aj citam tieto vase odpovede tym viac mi dochadza ze toto nie je normalne spravanie.
@anonym_c3c3e6 dakujem za povzbudivu, no pre mna aj smutnu odpoved :( lebo je to tak...
Ja som parkrat nacrtla aj tu temu, ake ma teda on ambicie dobuducna, co chce robit aby zvysil svoj standard, ked ho chce mat zrejme vyssi. Tam odpoved nebola ziadna.
Kazdy z nas ma ine kvality, no vidim ako sa niektori chlapi vedia obracat, ked je to potrebne. Nevadilo mi, ze nie je vystudovany ani biznismen, pokial do vztahu prinasal ine veci a videla som ho ako slusneho cestneho cloveka. No toto uz zacina byt neunosne, v kazdej hadke spomina len moj plat a este ho aj prezenie, realne sa s nim musim hadat nech sa uvedomi ze 7 tisic fakt nezarabam, mam aj vydavky o ktorych nema prehlad a asi nevybrakujem firemny ucet po roku ale peniaze tam ostavaju. Taktiez neprejde mesiac bez toho aby sa ma nespytal "zo zaujimavosti" kolko som vyfakturovala. A pri poslednej hadke uz padlo aj take, ze mam teda pri novom priatelovi tvrdit ze zarabam len dvojku, aby som nemala take problemy. Proste cim viac sa nad tym zamyslam aj citam tieto vase odpovede tym viac mi dochadza ze toto nie je normalne spravanie.
@anonym_autor on ťa vidí s "novým priateľom"???? WTF?! Odhliadnuc od jeho priblblého správania sa, toto by bola asi posledná kvapka. Poďakovala by som mu za jedinú rozumnú radu a rozlúčila sa
@anonym_autor daj na svoj inštinkt. Nikto netúži po rozpade vzťahu, tym skôr ak uz don dlhšie emocne a časovo investoval, ver však, ze raz bude príjemné mat po svojom boku rovnocenného a hlavne vyrovnaného partnera
takze ty mas kupit dom a splacat ho -ale polovica bude jeho.. istotu ze budete manzelia nemas a len tak niekomu darovat pol baraka-aj ja si ta vezme ak mi prepises a zaplatis.... na co ti je? ak to mas platit ok ale byt bude len a len tvoj .. alebo nech on prepise na teba jeho polovicu a ty naneho tvoju polovicu z noveho domu kt budes platit ... popripade ohodnoti jeho dom to sa odpocita z noveho a zvysok splatite spolu ... dalsia moznost je kopnut ho do prdele aj s jeho vypocitavostou .. on ma majetky a ty prd makovy a este aj z neho chce nieco? pracuj na sebe a svojej buducnosti lebo s nim ti garantujem ta nic dobre necaka
@anonym_autor vies co? Chod do toho lebo vidis len ten svoj pohlad kazdy ti chce poradit ale pan dokonaly v tvojich ociach nema chyby je to ten najuzastnejsi partner a chlap na svete, ty uz nemas 20 ako puses tak si zober n akrk hypoteku, chlapa ktory ti neda ziadne peniaze ale idealne byvat tam by bolo super spolu napis ten byt na neho aby sa chudacik necitil ukrateny a ked ta kopne do zadnice idealne aj s malym deckom tak si to ries ako uznas za vhodne.. Prepac ale tu sa ozaj neda nic ine poradit vela stastia
@anonym_autor uver si zober iba ty.
@anonym_autor este dodam co je jasne samozrejme aj byt.
@anonym_autor mrzí ma no ze takto..ale ako hovorím radšej šťastná sama ako smutná s takým mužom..
A naozaj nie je to ani tak o peniazoch ako o prístupe. Môj muž tiež nenosí tisíce domov, ale proste vie k veciam pristupovať chlapsky a zodpovedne, dokážeme sa zdravo rozprávať o peniazoch. Nikdy mi nevyhodil na oči výdavok alebo to ze zarábam meneu/viac..on už keď toto robí a ste spolu len 2 roky..
Keby povedal Láska ďakujem ze sa snažíš aby sme sa mali dobre a zabezpečili rodinu do budúcna. Budem sa snažiť aj ja čím viac pomôcť prispieť nie je to len na tebe.. a pod.
Ale len čaká koľko ty vyfakturuhes aby ti to ďalší mesiac mohol vygodit na oči 🤦♀️ to nie je chlap to je pijavice prepáč 🙈🙈🙈🙈
Nájdeš si chlapa ktorý to bude vedieť oceniť vo vzťahu. Ktorý ti nebude spôsobiť diskomfort, obavy stres.. 🙂

vidis?? A toto maju chlapi nonstop.