Ako nahlásiť poistný podvod pri športovom úraze?
Ahojte chcem sa opýtať ak viem o niekom že je poistený a mal úraz športový ale jeho poistka športový úraz nezahŕňa ale u doktora povedal inú verziu a lekár mu napísal diagnózu taku aby to mal zahrnuté v poistke ako uraz že spadol z rebríka pritom sa mu to stalo na futbalovom zápase a následne to tak nahlásil a odovzdal kde poisťovňa mu vyplatila skoro 3000€ ale neprávom da sa to niekde nahlásiť aj keď neviem v ktorej poisťovni je poistený ?
@balerina2025 tak ono ta poistka bude extra - to nebude vyplacane zo statu. Takze to je z penazi ktore tam ten clovek plati extra. Je blbe, ze ked ma poistku a plati stovky eur tak mu povedia, ze ked je to z rebrika tak OK ale ked je to pri sporte tak nie? Mne to pride zo strany poistovne ojebavanie. Samozrejme keby poistovna bola fer tak povie, zaplat xy a ked sa ti nieco stane, tak mi ti to preplatime. Ale ked si precitas ako su podmienky koncipovane - tak pomaly aby na teba padla strecha aby si mohla mat plnenie. Ja som sa takto poistovala na cestu do Azie a poistka teda bola vysoka - cez 200eur pretoze som tam bola dlhsie. A v podmienkach asi 200 vynimiek co nesmiem robit. Som si hovorila, ze to by fakt muselo prist tsunami a ja by som musela dokazovat ze som bola pri vlne na 3 poschodi hotela, lebo mi poistovna povedala, ze kedze som stala na plazi, je to moja chyba. To iste ako si ludia poistili domy proti zivlom a po povodni poistovna povedala - no ale povodne to nezahrna. Ja tieto poistovacie šmeliny neznasam. Nevidim dovod preco by nemali preplatit par stoviek eur ked sa cloveku fakt uraz stal.
Nehovorim, keby mu nic nebolo - ale uraz bol.
Podla mna autor je nastvany ze mu dotycny za to nic nedal a tak ho chce udat. keby mu dal 1500e tak je ticho. Nebud v iluzii ze to robi preto, ze je chce mat ciste svedomie - to by u lekara neklamal.
A ako sa to vlastne teraz správa?
@gabrielkaa ale co stale vsetky tahate pomstu ako daky posvatny dovod?
Akoze ked ide o pomstu, tak to nechajme tak. Nech sa nic neriesi. Nech si tie peniaze uzije (ako chapem, nie su vase, lahke dopriat. Keby boli vase, dostalo by to asi cele treti meter.).
Takze chapem, ze ak sa nieco taketo ma riesit, musia za tym byt uslachtile neposkvrnene dovody.
Tak?
Na to vase uvazovanie, ze ak ide o pomstu, tak to nema riesit, lebo nie je hoden - mate hodne nespravne dovody.
@kittykat22 jasne ze poistovne sa vykrucaju, nejdem ich vobec hajit. ale su rozne typy poistiek
@hiro a ty sa tu ešte niečomu na tomto fóre divis? Podvadzaju tu s dávkami, tak prečo nie aj s poistkami. Toto je už fakt sila. To, ze je to poistný podvod, nevadí. Vsak platim predsa poistku, tak si predsa "vyberiem", co som do toho dala, nie?
@janeviem23 ak vieš, že je to podvod a chceš to ohlasit, budeš ti musieť vedieť dokázať. Po ďalšie, doktor je nejaký známy alebo co? Lebo určite úraz pri páde z rebríka bude iný, ako pri zranení. Da sa urobiť znalecký posudok a je to. To len Slováci si myslia, ze sa na nič nedá prísť.
@moonlight1210 on takéto zmýšľanie ako ty nemá evidentne. On mu dosvedčil podvod, tak o čom stále točíš?
Ešte raz hovorím, je to celé o ňom - o autorovi príspevku, nikto tu nerieši toho, čo akože spáchal podvod na poisťovni. Niekto tu ide riešiť podvod, ale sám sa na ňom podieľal. O čom to je? Toto je morálka ?
@moonlight1210
Zavistlivu bonzak.Za to budes trpiet viac ako on s podvodom.Zavist je ta najhnusnejsia z vlastnosti.
Mňa by zaujímala taká štatistika, že baby čo nadávajú do bonzákov, koho volili v posledných voľbách.
@janeviem23 musíš si uvedomiť že si spolupáchatel podvodu. To len pre poriadok. Aby si nebol prekvapený že to skončí inak ako si predstavuješ.
@janeviem23 akože, riešiť správanie podvodníka PO a skrz toho to chcieť nahlásiť. O tom potom. Tiež som názoru, že zámer nahlásenia nie je úplne ok. Svedomie sa malo ozvať hneď.
Ale hájiť tu, že chudák, je tak, či tak zranený, tak má právo na poistku a autor je závistivý bonzák, to už je moc. Kde je tá hranica? 3000e je málo? A kedy to už je veľa? Tak poďme všetci platiť minimálne poistky a očakávať poistné plnenie za to, čo poistka nepokrýva. A vôbec, však podvod ako podvod, neriešme teda ani daňových podvodníkov…
No tu podporu necakaj....Slovensko je krajina zlodejov, podvodnikov a ludi, co zneuzivaju system ci v nom hladaju rozne diery. Cim viac niekto vybabre so systemom, tym vacsi frajer, je to v ludoch zakorenene.
Cest ten mensine, co sa tu ozvala
Bonzak v pohode nie je tiez, ale na Slovensku je akykolvek podvod tolerovany v style - preco to nevyuzit, ked sa da? Skus daku civilizovanejsiu krajinu, ked chces iny nazor
@gabrielkaa “On mu dosvedčil podvod, tak o čom stále točíš?”
“Niekto tu ide riešiť podvod, ale sám sa na ňom podieľal. O čom to je? Toto je morálka ?”
Pytam sa znova - Tak teraz uz s tym nesmie nic robit? Uz to musi nechat, ako to je? Lebo je to nemoralne, ze to riesi prave on, ktory je v tom namoceny?
To je podstata tej filozofie?
@moonlight1210 nanajvýš divne nie? On to nerieši z morálneho hľadiska, to mu je ukradnuté. To je ta podstata veci. Zlodej kričí chyťte zlodeja…. A podľa zákona je spoluvinník v podvode. Ak to teda vôbec podvod bol. Keďže bol proti úrazu poistený.
Tak to neviem, to som nesmirovala.
@mameha7 fuha, to je silná káva 🙂
Odsudzovaný je ten, kto sa chce zachovať morálne správne a podvodník je naopak vo svojej činnosti podporovaný, pričom nikto z jeho podporovateľov si neuvedomuje, že poistky nás ostatných sú drahšie aj práve kvôli nemu.
Podobnosť celej situacie s výsledkom parlamentných volieb a so všetkým čo sa deje v tejto krajine je čisto náhodná. Pekné zrkadlo tohto národa... ☹
@e1h co sa tyka nejakej etiky, morálky a iných podobných "kecov" (podľa niektorých tu), tak to tu plačeš na nesprávnom hrobe, resp.fore. ty nevieš ze jediná cesta je všetko co najviac využiť, resp."podojit" tento hnusný stat, co to najviac ide, lebo vsak platis len ako ovca... ty nevieš, že "sikovným" predsa patrí svet? Ze sa potom pozdvihaju dane a poplatky, alebo teda aj tie poistky, to uz nevadí, resp.to potom bude zase nadávok na toho zlodeja Fica (a to ho nebránim teraz, aby bo jasne), ale ze oni robia to isté, to uz je ok 👌 nedobija im, se síce 1x sa im podarí, o odrbu systém, ale zvýšené roky ich to dobehne, lebo zaplatia viac, to im už nedochádza. Hlavne, že teraz majú prachy 👌
@mircalla toto fórum je tým už typické, podvodnicky si tu prídu pýtať radu, a ked na to poukážes, si podľa iných tu trápna hlupana, lebo ty si nevedela "podojit" tento stat, resp. zavistliva sviňa, lebo im nedoprajes. neviem, naozaj neviem, prečo by som niekomu mala dopriať na môj úkor? Chcela by som vidieť, či by tu boli také "prajne" aj vtedy, keby im to mali platiť zo svojho. Ale z cudzieho sa im dobre predsa rozdáva, ze? 👌
takze vlastne ides nahlasit sam seba ze si sa zucastnil poistneho podvodu kedze si lekarovi potvrdil ze spadol z rebrika? Si na vine rovnako ako on. 😉
Ved tento chlap je úplne na hlavu 🤦🏼♀️
@sweaaa PS,netajim sa tym.
@janeviem23 fuuu..ale viete o tom ze vas budu stihať za krivu vypoved??
@janeviem23 pokial si mu tu nepravdivu verziu dosvedcil, tak si sa spolupodielal na tomto podvode.

@silvike ale jemu sa nie ze nepaci ze ich ziskal podvodom. On sa mu chce pomstit za skarede spravanie PO tom podvode. A hra sa tu na chrumkaveho.
@silvike to by nepriznal 😅