Ako najlepšie spravovať vyššiu sumu peňazí?
Ahojte, mam v Slovenskej sporiteľni bežný osobny účet a pred pol rokom som si tam zriadila sporenie s 1% úrokom.
Na sporení mam momentálne 1200e. A na účte som stále mala iba okolo 500e, keď som poplatila vsetke náklady.
Len pred týždňom mi prišla na účet vyššia suma 22000e, sestra ma vyplatila zo staršieho rodičovského domu, ktorý jej ostane.
Otazka- nechať si peniaze na bežnom osobnom účte, alebo nejakú časť presunúť na sporenie? Aké sú podmienky? Môžem hocikedy presúvať peniaze na sporenie/zdá sa mi, že mi pani v banke vravela ze ano/ a ak áno, akú maximálnu výšku naraz? A ešte otázka? Môžem peniaze vybrať hocikedy zo sporenia, ak by som ich potrebovala. Cieľovú sumu nám na 50 000e.
Co sa týka bezpečnosti peňazí, je lepšie ich mať na sporeni, alebo na osobnom účte? Dakujem
22tis na sporiaci je skoda davat, urcite by som si zalozila fondy, SLSP ma Fond maximalizovanych vynosov, tam by som dala aspon 1/2 z tej sumy
zo sporiaceho mozes hocikedy vyberat, alebo skus dat na teminovany, maju 2,5% na 3 meaiace
@liz_lemon ja by som urobila to iste
Ja si nenechám ani 100€ na účte keď mi zostanú. Sú to premrhane príležitosti mat peniaze na účte.
Ak máš cieľovú sumu 50.000 všetko by som investoval.
@misanthropicdann zrejme ich dám na sporiaci účet, na tie fondy a iné investovania veľmi nie som, veľmi tomu neverím.
1000e si nechám na osobnom a 21000 by som poslala na sporenie.
Môžem poslať takúto sumu cez trvalý príkaz na sporenie naraz? Aj cez víkend?
@liz_lemon co je to fond maximalizovanych výnosov? A ten termínovaný s vyšším úrokom?
22000 e nie su peniaze, ani auto nevies z toho kupit 😄😄
@netti87 ak mala pani doteraz 1700€ na účte a zrazu jej tam pribudlo 22tis, tak je to podla mňa teda slušná suma. A úplne v pohode si za to kúpi auto, keby chce. Prišiel mi to taký trošku zbytočný a povrchný komentár z tvojej strany.
Ja mam tiež aj fond maximalizovanych v slsp
Nad 20 tisíc ponúkajú v Prima banke na termínovanom 5%, viazanosť 3 roky..
Ja tam mám nižšiu čiastku na 3,2% a mám za rok zarobené 526€ na úrokoch..
Ja by som dala na sporiaci účet. Plus každí mesiac nejakú sumu do fondu. Napriklad každí mesiac 30 eur
@hellwant pravdepodobne je na RD a živí ju jej partner.
@netti87 tak nam poposielaj po 22 tisic tu kazdemu, ked pre Teba to nie je peniaz, poslem c.ú do spravy dakujeeeem 🙂)
A sleduješ poklesy aj v tom sporákom napr ? Ja som to tiež mala mala som tam 980€ a potom krásne deň co deň šla suma dole prišla som o 200€ priebehu týždňa. Tak som to stopla a zrušila a peniaze vybrala . A mam ich na sporiacom bez tých fondov
@netti87 niektorí nemajú ani štvrtinu z tejto sumy. Su to peniaze a nie malé. Ja mam na sporiacom účte ovela oveľa menej. Pre niekoho je to možno smiešna suma, lebo je to len pár tisíc €, ale pre mňa je to veľa. Vzdy je lepsie mat aspoň nejakú tú rezervu, aj keď len "smiešnu" sumu.
@mariska1989 ty si prisla o 200e tym momentom vybratia. Inak by si neprisla. Naopak, uz by si bola v peknom pluse
ahojte, ten sporiaci ucet v slsp na tie tri mesiace s urokom 2,5percent to je garantovaný výnos?