icon

Ako našetriť na hypotéku bez pomoci rodiny?

Dnes o 17:27

Tí, ktorým sa už neušli 100% hypotéky - ako ste si v dnešnej dobe našetrili na základ hypo bez pomoci rodičov/rodiny pri dnešných cenách nehnuteľností?

Vďaka.

Prosím tých, ktorí vôbec nemajú poňatia o tom, ako to dnes s vlastným bývaním je a ktorí si prídu len rýpnuť, aby sa zdržali komentovania. "Najlepšie" vždy vedia radiť tí, ktorí dostali ešte 100% hypotéky alebo niečo zdedili, alebo mali veľkú pomoc od rodiny.

Strana
z2
anonym_952a9c
Dnes o 17:31

nenasetríli, vzali sme hypoteku a spotrebny uver a potom cele preniesli do jednej hypoteky, nemali sme ako nasetrit, ked sme nechceli cakat roky u rodicov

anonym_8cd504
Dnes o 17:33

@anonym_autor nám pomohla makléra. Dali nám urobiť posudok na vyššiu sumu akú dom mal a dali nám celú sumu

anonym_5d8652
Dnes o 17:35

Isli sme si zarobit do zahranicia

anonym_633a2b
Dnes o 17:36

praca na polovicny uvazok v dobrej firme od prveho rocnika na VS, za 5 rokov pekny karierny postup, po VS fulltime a po roku na 10% nasetrene bez problemov

anonym_3f252a
Dnes o 17:38

@anonym_autor zahraničie

autor
Dnes o 17:48
@anonym_952a9c

nenasetríli, vzali sme hypoteku a spotrebny uver a potom cele preniesli do jednej hypoteky, nemali sme ako nasetrit, ked sme nechceli cakat roky u rodicov

@anonym_952a9c Nebolo to takto príliš riskantné? Aká vám potom vyšla mesačná splátka?

anonym_00e72a
Dnes o 17:50

Ja som pracovala celú VŠ, všetko som si odkladala. Po VŠ som sa zamestnala v odbore, s celkom fajn príjmom a bývala som ešte rok a pol u našich a odkladala si peniaze. Potom si zobrala hypo + z časti som to musela prekryť spotrebákom + našetrené peniaze.

anonym_441fbb
Dnes o 17:52

@anonym_autor jednoducho, neplatil som dane a robil nacierno😎,

Sikovnym patri svet a sprostym robota😉

anonym_a37caa
Dnes o 17:53
@anonym_autor

@anonym_952a9c Nebolo to takto príliš riskantné? Aká vám potom vyšla mesačná splátka?

@anonym_autor okrem práce na plný úväzok som mala víkendovú brigádu, kým som našetrila na základ...

anonym_5fa9de
Dnes o 17:55
@anonym_441fbb

@anonym_autor jednoducho, neplatil som dane a robil nacierno😎,

Sikovnym patri svet a sprostym robota😉

@anonym_441fbb a potom si zrazu zacal platit aj dane aby si vedel vydokladovat svoju bonitu na hypoteku

anonym_335317
Dnes o 18:10

Ahoj, no, normalne, par rokov po VS som pracovala, setrila, mala popri tom este part time job... (Este aj popri VS som mala brigady.) A byvala som na byte kde nas bolo vzdy viacero, ziadne ze samostatny najom za velke peniaze. Takze tych 20% som mala.

Manzel nemal nasetrene, ale tych 20% bral ako spotrebak k 80% hypo.

(Kazdy sme kupovali byt tesne ako sme sa spoznali, takze dvaja mladi, obom nikto nic nedal, nedaroval, neprispel, a da sa to)

anonym_952a9c
Dnes o 18:22
@anonym_autor

@anonym_autor nebolo, vsetko sme zvladli, ja som bola dokonca na rodicovskej, ale nejak sme to dali, tuzba byvat sami bola silnejsia ako cakanie na zarobenie si, ja som typ, ktoreho kednieco stve a chce to zmenit to musim urobit hned, "zodpovedne" cakat 10-20 rokov a zblazni t sa pocas toho cakania sa mi absolvovat nechcelo

maris5
Dnes o 18:33

Hypo + spotrebak s urokom 7%

anonym_a5c879
Dnes o 18:43

Išli sme do neďalekého zahraničia na 2 roky 🙂

anonym_441fbb
Dnes o 18:59
@anonym_5fa9de

@anonym_441fbb a potom si zrazu zacal platit aj dane aby si vedel vydokladovat svoju bonitu na hypoteku

@anonym_5fa9de ale prd, ziadnu hypoteku pre chudakov som nepotreboval, este to tak platit banke poplatok za vybavenie hypoteky, poistenie hypoteky a spravu uctu hypoteky, len somar tak urobi, pekne cash a normalnu sumu nie. tie dnes zdierania za stajňu pre voly.

anonym_5fa9de
Dnes o 19:04
@anonym_441fbb

@anonym_5fa9de ale prd, ziadnu hypoteku pre chudakov som nepotreboval, este to tak platit banke poplatok za vybavenie hypoteky, poistenie hypoteky a spravu uctu hypoteky, len somar tak urobi, pekne cash a normalnu sumu nie. tie dnes zdierania za stajňu pre voly.

@anonym_441fbb 😂 pobavilo

anonym_441fbb
Dnes o 19:09
@anonym_5fa9de

@anonym_441fbb 😂 pobavilo

@anonym_5fa9de mna vzdy pobavi ked vidim par chudakov doslova zobrat o hypoteku v banke kam ja chodim vkladat hotovost, ako sa im musia prosit za tie kutice v panelakoch😂

anonym_f0fa42
Dnes o 19:09

@anonym_autor My sme zakladali dom, ktory mal slusny posudok, takze nic netrebalo ani spotrebak ani 20%

autor
Dnes o 19:12
@anonym_f0fa42

@anonym_autor My sme zakladali dom, ktory mal slusny posudok, takze nic netrebalo ani spotrebak ani 20%

@anonym_f0fa42 Chápem. My takú možnosť nemáme.

anonym_5b2fa7
Dnes o 19:12

Po VŠ sme najprv 2 roky bývali v izbe v zdieľanom byte, neskôr 2 roky v malom 1-izbovom byte a popri tom čo najviac šetrili. Našetrili sme si 20% na byt a 80% brali hypo.

anonym_ecc70b
Dnes o 19:13

Mňa už dávno zaujalo prečo píšete skoro každá vždy "zahraničie". To nemôžete hneď konkrétne povedať o aký štát sa jedná? Je mi to hrozne smiešne.

anonym_6251b9
Dnes o 19:21

@anonym_autor Jednoducho, dokončil som bakalára a idem si kupovať 3 izbák v Bratislave na hypo (mám 20% po škole). Čo je na tom také ťažké? A nie, moji rodičia mi nedali tisícky eur, stále majú dlhy. Investovanie, IT práca a odhodlanie to dotiahnuť ďaleko. To je také ťažké?

anonym_5fa9de
Dnes o 19:26
@anonym_441fbb

@anonym_5fa9de mna vzdy pobavi ked vidim par chudakov doslova zobrat o hypoteku v banke kam ja chodim vkladat hotovost, ako sa im musia prosit za tie kutice v panelakoch😂

@anonym_441fbb hej, hej, Verime, verime

autor
Dnes o 19:26
@anonym_6251b9

@anonym_autor Jednoducho, dokončil som bakalára a idem si kupovať 3 izbák v Bratislave na hypo (mám 20% po škole). Čo je na tom také ťažké? A nie, moji rodičia mi nedali tisícky eur, stále majú dlhy. Investovanie, IT práca a odhodlanie to dotiahnuť ďaleko. To je také ťažké?

@anonym_6251b9 Gratulujem, že sa ti to podarilo. Ale to, že tvoja cesta vyšla tebe, neznamená, že každý má rovnaké podmienky, príležitosti, príjem alebo štartovaciu pozíciu. Úspech je super, ale používať ho na zhadzovanie ľudí, ktorí sú v inej situácii, už tak pôsobivé nie je.

Ťažké to je.

anonym_e51cd1
Dnes o 19:43
@anonym_6251b9

@anonym_6251b9 tak nie kazdy je namysleny neempaticky iteckar, ze?

anonym_6251b9
Dnes o 19:44
@anonym_autor

@anonym_6251b9 Gratulujem, že sa ti to podarilo. Ale to, že tvoja cesta vyšla tebe, neznamená, že každý má rovnaké podmienky, príležitosti, príjem alebo štartovaciu pozíciu. Úspech je super, ale používať ho na zhadzovanie ľudí, ktorí sú v inej situácii, už tak pôsobivé nie je.

Ťažké to je.

@anonym_autor Ja som tiež v inej situácii. Zdravie v koncoch, a to doslova, ešte máš nejaké výhovorky?

autor
Dnes o 19:47
@anonym_6251b9

@anonym_autor Ja som tiež v inej situácii. Zdravie v koncoch, a to doslova, ešte máš nejaké výhovorky?

@anonym_6251b9 Ja výhovorky nemám.

anonym_292b74
Dnes o 19:57

Úprimne ti poviem že ani neviem. Počas VŠ som brigádovala, našetrila tak 5 tisíc. Potom som hneď začala pracovať a odkladať z výplaty najskôr 400e, postupne ako som menila prácu tak až 500-700e. Priateľ cca tak isto, ten trochu viac našetril počas štúdia. Po vyše 3 rokoch šetrenia sme si pred pol rokom kúpili byt v BA, mali sme našetrené na základ a aj nám niečo ostalo. A to sme sa počas toho šetrenia až tak neobmedzovali, normálne sme si dopriali aj nové veci, elektroniku, dovolenky.. ale my fungujeme ako pár, keby som bola single bolo by to oveľa náročnejšie.

anonym_a3fa95
Dnes o 20:01

@anonym_autor úver, banka ti ho dá priamo z hypotékou

anonym_82156f
Dnes o 20:04

Pomoc od rodiny nulová to som mohla len snívať 🤣🤣🤣.V roku 2017 som kúpila byt tak že tých 80% bol hypotekárny úver na bývanie a zvyšných 20% bol spotrebný úver .Dali mi to takto dokopy lebo minimum ľudí má na tých zvyšných 20% zo sumy nehnuteľnosti vo vrecku

Strana
z2