icon

Ako používať kreditnú kartu a ako ju zrušiť?

13. aug 2022

Vie niekto ako používať kreditnú kartu(nie debetnú) a ako ju zrušiť? A či to vôbec ide?

Strana
z5
sisaka
24. sep 2022

@zeldia takže sa to dá aj na Slovensku. Tak potom nie je problém mať kreditku aj s menším limitom a jednoducho keď potrebuješ peniaze si prevedieš a ako píšeš máš cash back, keď ňou platíš, takže sa oplatí ju používať.
Takže mi to vychádza, že ľudia jednoducho tento produkt nepoznajú a preto ho nepoužívajú a tí, čo ho používajú ani presne nevedia, čo všetko s ňou môžu robiť a aké ma výhody.

kaktusik007
24. sep 2022

@sisaka tak ono je kreditka a kreditka - u mna toto co pises urcite nejde a benefity mam podla toho kde platim, ale urcite nie plosne ze percento... , ale je mozne ze na svk existuje produkt, ktorry je taky ako popisujes...

zeldia
24. sep 2022

@sisaka detto akurát to platím takto kreditkou v SR a na služobných cestách v zahraničí. Jediná zaujímavosť je že niektoré krajiny v EU v obchodoch nechcú brat visu akceptujú iba MasterCard (Benelux) bez ohľadu na to či je to debetná alebo kreditná karta.

kaktusik007
24. sep 2022

@zeldia aku mas kreditku? ja mam visa a este sa mi nestalo ze by mi ju niekde nevzali... ale je pravda ze som prestala chodit moc po zahranici, som viac doma posledne roky

sisaka
24. sep 2022

@zeldia vážne? U nás sú tieto dve rovnocenné a nie je problém nikde. V Európe som tiež nemala problém, okrem Slovenska, tam nie všetci brali kreditky, v Európe som platila v UK, Nemecko, Taliansko, Rakúsko, Česko, Poľsko. Môj muž ma MasterCard, takže mame obidve možnosti…

andreatytler
24. sep 2022

@sisaka Mne sa uz stalo ze pytali Master Card... ale tusim to bola online platba. Ale ano velka vacsina sluzieb povazuje MasterCard aj Visa za rovnocenne.

andreatytler
24. sep 2022

@sisaka Podla mna je to len otazka casu kedy sa kreditky rozbehnu aj na Slovensku tak ako ich pozname v Kanade a nikdy nie je na skodu si zacat kreditkou robit dobre meno u banky aj keby to bolo len koli ziadosti o hypoteku alebo uver.

zeldia
24. sep 2022

@sisaka neviem akú máš kreditku (americanexpres?) ja platím kreditkou slsp odkedy ju zaviedli no neviem 15r. a ešte nikdy nikde mi ju v SR nezamietli použiť kde mali platobný terminál. Chcela som ju koli spheere výhodám.
Rozdiel medzi visou a MasterCard je taký že najme malí obchodníci ale aj v potravinách bol problém (Benelux) je v tom že obchodníkovi po zaplatení MasterCard nabehne platba hneď ako zavrie pokladňu a urobí vyúčtovanie dňa v pokladni. Kdezto keď zákazník zaplatí visou peniaze obchodníkovi od banky prídu až na konci mesiaca preto to nechcú brat -aspoň tak mi zo bolo vysvetlené.

nafka0483
24. sep 2022

Anonym vsak si ty ten panko s lizingom, ktory mu nanutili rodicia, aspirujuci na pracu kuriera co si sa tu vypytoval ako funguje zivnost, praca kuriera, atd?
Podla tych otazok ma nepresvedcis ze nie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

sisaka
24. sep 2022

@zeldia ja mám Visa, niežeby zamietli, ale nebola možnosť ňou platiť, ja som ale nebola na Slovensku zo 6 rokov, tak je to už možno lepšie

25daniela
24. sep 2022

Ja mám tiež Visu a na Slovensku, platím s ňou relatívne krátko ale nestalo sa mi, žeby mi nezobralo platbu.

autor
25. sep 2022

@nafka0483 nie nie som. A prosim ta reaguj vecne. Nie sprosto.

autor
25. sep 2022

Ohladom výšky kreditu, ktora vas okrem ineho nemusí vôbec zaujímať, a ani to prečo je v takej výške a ani či ju využijem, tak je to preto, lebo som len na začiatku pracovného života a nemám majetky a na účte našetrené. Takže iba z dôvodu možnosti vedenia účtu zadarmo, mi z ponukanych produktov tento prišiel najschodnejší. Aj to je iba na 2 roky... s tym uctom pre modru planetu. Potom uz sa bude platit za vedenie uctu. Ale to uvidim ci zostanem v TB alebo si trebars dam nejake dalsie produkty aby tam nebol poplatok.

A v nastaveni intrenetbankingu to zmenit nejde. Ide zmenit len na postupne splatky dlznej sumy miesto celej. Manualne by to bolo asi riesenie ale to je zase ze nahodou na to nebudem mysliet alebo to odkladat a naparia mi uroky ... mozno nie teraz ale takto po roku trebars uz budem zvyknuty a mozem zabudnut.

kaktusik007
25. sep 2022

ano. na kreditnej karte ti limit nepojde zmenit - je to uverovy produkt a o vyske uveru, ktory ti banka mesacne poskytuje, rozhoduje ona, nie ty 🙂

niekto2hy
25. sep 2022

Tak budes platit 2 x..
@kaktusik007 Ano,ale s tou sumou musim aj ja suhlasit.

andreatytler
25. sep 2022

Podla mna sa ti da splatit suma manualne kedykolvek... kludne uz aj hned na druhy po kupe a pritom budes mat stale nastavenu autosplatku na 17teho.

autor
25. sep 2022

@andreatytler hej ale tam pisu, ze aj ked zaplatim manualne akukolvek sumu, tak automaticka splatka prebehne ajtak. ... takze som to radsej neksusal, lebo mi to este stiahnu dvakrat

autor
25. sep 2022

@kaktusik007 praveze limit sa da lubovolne navysit... a nevyzeralo to, ze by s tym bol problem ani pri vybavovani... aj ked som bral najnizsiu hranicu. V internetbankingu sa sa limit menit.

autor
25. sep 2022

@kaktusik007 resp nie limit, ale vyska kreditu. Limit tam nejaky je... ale taky vysoky nepotrebujem...

simca06022011
25. sep 2022

@sisaka visu mam roky rokuce odjakziva a nikdy som s nou nemala problem platit kdekolvek a kedykolvek.

simca06022011
25. sep 2022

@zeldia to mas prosim z kade ze ak zaplatis visou, tak dostane obchodnik platbu na konci mesiaca???

kaktusik007
25. sep 2022

ved si daj automaticky uhradzat iba minimalnu splatku - a potom to mozes tak robit ako pise
@andreatytler -- ja tiez ked platim nieco vacsieho tak poslem uhradu mimo splatkoveho kalendara, aby som to nemala na ucte...

sisaka
25. sep 2022

@simca06022011 píšem, že nebola možnosť zaplatiť, nie, že bola zamietnutá platba. Pred xy rokmi bolo kopec reštaurácií a obchodov na Slovensku, kde sa nedalo, nebol problém napríklad vo veľkých supermarketoch.
Vybrali sme si hotovosť a platili sme ňou, ako za starých čias, nám to nevadí, treba sem tam oprášiť aj takéto zručnosti.

zeldia
25. sep 2022

@simca06022011 tak mi to vysvetlili v Belgicku a Holandsku kedže nebola možnosť platiť v obchodoch visou.

andreatytler
26. sep 2022

Ved vyskusaj... ak ti stiahnu dvakrat, budes mat navyseny kredit a mozes dalsi mesiac minut viac.
Ale ja musim zase zopakovat ze najlepsia volba je zrusit autosplatku. Bojis sa ze zabudnes zaplatit a nabehnu ti uroky. No tak to je sucast dospelackeho zivota, ze sa clovek musi naucit ustriehnut si svoje financie. Touto malou kraditkou sa pekne naucis ze na vlastne peniaze sa nikdy nezabuda. Ak zabudnes, tie uroky ta nezruijnuju, lebo je to mala suma. Proste je to dobry trening na to aby si si vytvoril rutinnu v splatkach.

kaktusik007
26. sep 2022

@andreatytler len ked zabudnes - zbytocne vyskocis v uverovom registri ;) takze automaticka splatka je fajn, le teda za mna doorucujem automaticky iba minimalnu splatku -- to v registri neskoncis 🙂

Strana
z5