Ako riešiť vysoké nedoplatky v podnájme v Ružinove?
Dobrý deň, som v podnájme v garzonke v Bratislave- Ružinov . Mesačne platím za nájom 540€. Už v apríli som mala nedoplatky za vodu a plyn 240€ myslela som že mňa porazí. Miniem v priemere 2 kubiky vody celkovo. Dnes mi majiteľka s úsmevom na tvári oznámila že je nedoplatok aj za elektrinu tiež skoro 200€. Zaujíma ma skôr názor vás čo byty prenajímate. Aké zálohy platíte v garzonke. Majiteľka platí 20€ bola som v tom že je to postačujúce. Nachádzam sa vacsinou mimo bytu ale aj tak si myslím že na 1 osobu nemôže byt až tak veľká spotreba aby som mala nedoplatky už 2 rok po sebe a ešte tak vela…. Majiteľka mi ukáže vyúčtovanie ale nikde sa nepíše koľko platí zálohu mesačne. Uviedla to len v zmluve. Preto si to reálne neviem porovnať. V podstate takto keď to rozpocitam aj s nedoplatkami platím za nájom mesačne aj 570€…nejaka rada ako postupovať? Ďakujem
@kristiii som iba čítala tvoju odpoveď....ze akúkoľvek sumu uvádzajú prenajimatelia.....áno...niekedy áno..tak som doplnila svoje emócie🙂
@pieksamaki aj tak nerozumiem, ale nevadí, nemusím rozumieť všetkému. Ak si tým chcela povedať, že aj nájomníci sú všelijakí (neseriózni, neskúsení...), tak samozrejme súhlasím, akurát že o tomto táto diskusia nie je.
To je jasné že platí absolútne minimum. Akože celkom dobrá hanba pýtať za nájom 540 a potom žobrať ešte nedoplatky. Tak ryžuje na tebe no, ja by som si hľadala iný podnájom. Stavím sa že keby je preplatok sa cusi ako vos pod chrastou
@kristiii no ano...sme vselijaki
@kristiii pokojne sa to moze stat a nemusi za tym byt ziadny zly umysel, ale aj moze a preto treba vopred vediet co v zmluve podpisuje najomnik…poriadne precitat a pxtat sa na detaily. Vela ludi to nerobi a potom placu, ked uz je neskoro.
@lelelienka ja si naopak nemyslím, že sa to môže pokojne stať, ak sa bavíme o garsónke, kde býva jedna osoba a kde má byť platená mesačná záloha 20 eur a kde majiteľka nechce ukázať celé vyučovanie, pretože v ňom údajne nie je nič dôležité.
Okrem toho autorka si vydupala extra písané platby za energie v zmluve, takže sa očividne zaujíma. No ochota chýba zo strany prenajímateľa.

@pieksamaki nerozumiem, čo má tvoj príspevok spoločné s autorkinym a s mojím 😅