icon

Ako riešiť vysoké nedoplatky v podnájme v Ružinove?

26. júl 2024

Dobrý deň, som v podnájme v garzonke v Bratislave- Ružinov . Mesačne platím za nájom 540€. Už v apríli som mala nedoplatky za vodu a plyn 240€ myslela som že mňa porazí. Miniem v priemere 2 kubiky vody celkovo. Dnes mi majiteľka s úsmevom na tvári oznámila že je nedoplatok aj za elektrinu tiež skoro 200€. Zaujíma ma skôr názor vás čo byty prenajímate. Aké zálohy platíte v garzonke. Majiteľka platí 20€ bola som v tom že je to postačujúce. Nachádzam sa vacsinou mimo bytu ale aj tak si myslím že na 1 osobu nemôže byt až tak veľká spotreba aby som mala nedoplatky už 2 rok po sebe a ešte tak vela…. Majiteľka mi ukáže vyúčtovanie ale nikde sa nepíše koľko platí zálohu mesačne. Uviedla to len v zmluve. Preto si to reálne neviem porovnať. V podstate takto keď to rozpocitam aj s nedoplatkami platím za nájom mesačne aj 570€…nejaka rada ako postupovať? Ďakujem

Strana
z3
kristiii
27. júl 2024

@pieksamaki nerozumiem, čo má tvoj príspevok spoločné s autorkinym a s mojím 😅

pieksamaki
27. júl 2024

@kristiii som iba čítala tvoju odpoveď....ze akúkoľvek sumu uvádzajú prenajimatelia.....áno...niekedy áno..tak som doplnila svoje emócie🙂

kristiii
27. júl 2024

@pieksamaki aj tak nerozumiem, ale nevadí, nemusím rozumieť všetkému. Ak si tým chcela povedať, že aj nájomníci sú všelijakí (neseriózni, neskúsení...), tak samozrejme súhlasím, akurát že o tomto táto diskusia nie je.

candii
27. júl 2024

To je jasné že platí absolútne minimum. Akože celkom dobrá hanba pýtať za nájom 540 a potom žobrať ešte nedoplatky. Tak ryžuje na tebe no, ja by som si hľadala iný podnájom. Stavím sa že keby je preplatok sa cusi ako vos pod chrastou

pieksamaki
27. júl 2024

@kristiii no ano...sme vselijaki

lelelienka
27. júl 2024

@kristiii pokojne sa to moze stat a nemusi za tym byt ziadny zly umysel, ale aj moze a preto treba vopred vediet co v zmluve podpisuje najomnik…poriadne precitat a pxtat sa na detaily. Vela ludi to nerobi a potom placu, ked uz je neskoro.

kristiii
27. júl 2024

@lelelienka ja si naopak nemyslím, že sa to môže pokojne stať, ak sa bavíme o garsónke, kde býva jedna osoba a kde má byť platená mesačná záloha 20 eur a kde majiteľka nechce ukázať celé vyučovanie, pretože v ňom údajne nie je nič dôležité.
Okrem toho autorka si vydupala extra písané platby za energie v zmluve, takže sa očividne zaujíma. No ochota chýba zo strany prenajímateľa.

Strana
z3