Ako rozdeliť financie v manželstve pri spoločných deťoch?
Ahojte
Prosím vás ako vam najviac vyhovuje rozdelenie financii ak ste v manzelstve , obaja pracujuci a mate spolocne deti, ale hypoteka aj dom je pisane na muza
Ako by ste si to najrozumnejsie rozdelili? Alebo ak ste v rovnakej situacii ako to mate podelene?
Dakujem
@lonely66 Veď preto tu nespomínam jej deti. Majú svojho otca, ona ich tiež nerieši, čo s nimi. Rieši seba, takže riešenie, len či bude manžel ochotný niečo také urobiť, aby aj ona neostala s holým zadkom. Takisto, keby sa jej niečo stalo, ten bytik by ostal v rodine. Takže by mal byť ochotný riešiť veci.
"Zarabam viac ako manzel. Z vyzivneho poslem detom na sporiaci ucet a zvysok posielam na manzelov ucet z ktoreho sa platia vydavky na domacnost, plus pridavky toez vsetko spolu. On hradi hypo, telefony, elektrinu, skratka vsetky pravidelne vydavky
Z mojej vyplaty sa peniaze rozdeluju na domacnost, auto, dovolenka a investovanie, strava oblecenie drogeria vylety atd…
Z toho si este odkladam na material v praci a este nieco pre seba, nejaka kupa oblecenia alebo fitko. U mna nic pravidelne
Takze realne keby mam zo vsetkeho este odkladat tak okradam rodinu ak ma rozumiete ze sa mi to vo velkom neda pretoze odkladame a setrime spolocne"
Autorka: a keď si ešte nepracovala, kto uhrádzal výdavky, ktoré idú teraz z Tvojej výplaty? (domacnost, auto, dovolenka a investovanie, strava oblecenie drogeria vylety atd…) samé sa to predsa nezaplatilo. Ak to platil manžel, tak kde sú teraz tieto peniaze, čo mu majú logicky zvýšiť? Šetrí ich sám pre seba? Čo s nimi robí? Prečo Ty dávaš všetko do spoločného? Máš vôbec pojem, koľko má on na účte, keď Ty mu posielaš "všetko"?
Keď predtým ste vyžili len z jeho výplaty a teraz je už aj Tvoja výplata, ktorá je vyššia ako jeho, tak vám musí hodne peňazí ostávať každý mesiac.
@bunny906 téma dom a jeho vlastníctvo. On zo svojich vlastných zaplatil (predpokladám) 20 % z kúpnej ceny domu. Vieš koľko to je v Eurách? Plus z domu zo svojich vlastných zaplatil splátky od januára 2018 do septembra 2018. Koľko to je v Eurách? Všetko ostatné, ďalších 6 rokov ste už dom financovali SPOLU, lebo ste manželia.
Kúpna cena domu - jeho vklad pred sobášom = koľko percent z kúpnej ceny domu? Toľko je jeho, zvyšok je spoločné. Ak je to napríklad 30%, tak 70% je spoločných. Teda polovica zo 70% je Tvoja a druhá jeho. Jeho 65%, Tvojich 35%. Ak samozrejme ostanete spolu a spolu dosplacate hypotéku na tento dom.
Ale právne je celý dom jeho, hoci hypotéku platí zo spoločného.

@lonely66 vravím, že je to na blbosti, peniaze mimo. A nie, finančnou núdzou netrpíme, peňazí máme dosť. Preto vravím, že aj keby som stopila tých 5 tisíc celých, manžel vôbec nevie... A určite by som si kvôli tomu nezakladala účet v zahraničí, to by bol ťah hodný úplného blázna a odklon by nemal absolútne význam. Ak odkláňať, tak jedine v hotovosti. Logicky.