icon

Ako sa dá odložiť z výplaty?

stastnystastlivec
21. okt 2023

Ahoj, ako sa dá vyžiť a odložiť z výplaty? Ja som za celý život nenašiel ten kľúč... a pritom nezarabam až tak zle

kluska
22. okt 2023

@stastnystastlivec nebud smiesny, peniaze nevies udrzat, lebo mas vyssie vydavky ako prijem. mas vyssie vydavky preto, lebo nezijete spolu a neplatis jej len 800 eura ze?

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
kluska
22. okt 2023

@julia_a_romeo daj si pohov, su ludia a su ludia, akzdemu vyhovuje nieco ine. Pokial nevie hospodarit, tak si nebude furt kukat do mobilu na internet banking. Lepsie su pre neho peniaze realne. Aj deti sa lepsie takto naucia a aj ty si sa takto ucila nie?

mamina7070
22. okt 2023

@stastnystastlivec

a co splacas za 500 € ?

alimenty das 800€ a kolko su deti u teba myslim dni do mesiaca ? im potom ako zabezpecujes stravu ? tiez len suche rozky?

stastnystastlivec
autor
22. okt 2023

Do mesiaca sa ťažko hovorí. Niekedy týždeň, niekedy nič a niekedy dva týždne. Keď sú u mňa tak nejak to prežijeme. Sú to výdavky ale čo mám robiť.

mamina7070
22. okt 2023

@stastnystastlivec a tu mas odpoved platis vysoke vyzivne plus mas pol mesiaca deti tj je jasne ze tvoje naklady su vyssie ako tvoj prijem

zijes si nad pomery neni to o nizkom prijme len chces byt proste chrumkavy ta suma vyzivneho je stanovena sudom ?

1fifinka1
22. okt 2023

@autor a co keď ta vykoti? Keď budeš marod, s niečím? Trocha sa v tom strácam. Táto ex je ta co dokázala dobre hospodáriť a žili ste len z tvojej výplaty? Nečudo, že nemá pracovné návyky. Deťom pošli po 200€ a podieľaj sa na mimoriadnych výdavkoch. Exku posli do prace, tak ako pracujeme aj my ostatní normálni ľudia. Kľudne sa môže stať, že ona zo dňa na deň ostane bez príjmu, ak ta vystrie. A čo budú potom jest deti hm? Ako ona vôbec môže kľudne spávať. Aby to nebolo tak, že exka pekne spori niekde a ty krkas. Prepáč, si hlúpy a to vo viacerých smeroch. Tým, že ich budeš živiť, to z teba super otca neurobí.

stastnystastlivec
autor
Autor odpoveď zmazal
kristina_macakova
22. okt 2023

@stastnystastlivec pri tejto cene poistky je dosť pravdepodobné, že ich nemáš kvalitne nastavené a platíš zbytočne veľa. Štandardne sa suma poistiek má pohybovať v rozmedzí tak 5-7% z čistého mesačného príjmu.

stastnystastlivec
autor
22. okt 2023

@mamina7070 súd ešte nebol

@1fifinka1 áno, sprostý som odmalička. Už aspoň 30r to viem, takže ďakujem za potvrdenie. Exa im aj odkladá. Som si vedomý, že keď niečo, tak budem nahratý.

stastnystastlivec
autor
22. okt 2023

@kristina_macakova pri mojom zamestnaní sa poistka určuje z príjmu a nieje nízka

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
stastnystastlivec
autor
22. okt 2023

No a banking si pozerám každý deň a čo z toho? Keď čakám výdavok tak si dám nabok peniaze k tomuto účelu a zabudnem na ne. Potom, keď príde čas tak zaplatím, na čo boli určené tie prachy. Ale to je málo. Proste ľudia okolo mňa prosperujú a celý život počúvam ako si mám vytvoriť rezervu 6 výplat a nemám stále ani ň odložené.

A sere ma to už aspoň 15rokov

kluska
22. okt 2023

@stastnystastlivec pozri davame ti tu rady, ale nepocuvas. Musis nieco zmenit, zarobit vaicej nevies, tak musis znizit vydavky. jednoduche. Spis si na papier co by si mohol spravit pre zlepsenie tvojej situacie. S exkou sadni a povedz jej pravdu, nehraj sa na superhrdinu, co vsetko zvladne. Ak je normalna, pochopi a spolu najdete tiez nejake riesenie. Jej sa to tiez tyka, nie len teba. Aj ona spravila chybu, nielen ty. Ak nechces nic zmenit vo vydavkoch, zbytocne tu pises.

kluska
22. okt 2023

Apropo ked su deti u teba tyzden, dva- co ona robi? Chapem ked su deti s nou, ale co robi ked su s tebou? Nejaka brigada neni mozna? Na prilepsenie a tebe sa zlepsi situacia, aj ona to musi riesit, deti su aj jej.

jana_eyre_2
22. okt 2023

Normálne si zaloz šetriaci účet, nastav v deň výplaty trvalý príkaz na nejaku pevnú sumu a nerataj s tými peniazmi.. keď by to bolo mesačne 100€ tak za rok to máš celkom fajn našetrené..

kristinapetronela
22. okt 2023

Podľa mňa to výživné je vypočítané z 3000 eurového platu .takže buď toľko zarábas alebo nie a teda zarábas 1600 takže si daj znížiť výživné na deti . Deti fakt toľko nestoja a ona nech si nájde aspoň brigádu

la_dolce_vita
22. okt 2023

@kristinapetronela pisal, ze sud este neprebehol, cize dava jej to len tak dobrovolne a vraj je to na slusny zivot malo. Tu tazko radit, je to dobrak a ex to zneuziva. Na co by isla pracovat, ked mesacne cinkne sumicka, on ju ani nema ako donutit.

1fifinka1
22. okt 2023

Tu sa ale nič nedá, nič nejde atď. Tak nariekaj chlapec ďalej. Vločky s džemom sú predsa fajn 🙄

1fifinka1
22. okt 2023

@autor kde vlastne bývaš keď hypo je na ňu a ona zrejme býva v tom byte?

barborachors
22. okt 2023

A načo su ti poistky? Cista blbost za mňa. Pausal mozes mat lacnejsi tiez mozno. Káblovú možno aj nemat atd. Hlavne tie poistky žerú najviac.

mooonika1975
22. okt 2023

Inak viaceré v iných diskusiach pišete, že vyžijete zo 400€ v pohode doma, máte rodiny , 4ria, teda po 100€ na osobu. On ma 100-200€ a idete ho zlynčovať za to, že plati vyživné na deti, koľko plati. Zrejme nakupuje zle a je pravda, že jednému sa nakupuje zle. Ale v podstate máte rovnako. Teda 4členná domácnosť na stravu minie 800€, podľa tohto. Ja teda miniem, aj viac, ale my teda na strave nešetrime, to je podľa mňa zlá cesta.

januska12323
22. okt 2023

Čiže ex platíš hypotéku, 800 eur na dve deti plus svoje výdavky a čuduješ sa, že nevieš ušetriť? Veď ty si ju vlastne vydržiavaš len spolu nebývate. Na výdavkoch na deti sa majú podieľať obaja rodičia, čiže ona by mala prispieť tiež 800. Čo je samozrejme blbosť, financuješ aj jej potreby a určite si ešte aj odkladá. A ak platíš a ona aj tak nevie deti zabezpečiť zober si ich do starostlivosti ty.

jarka_black
22. okt 2023

@januska12323 Absolútny súhlas.

stastnystastlivec
autor
22. okt 2023

@januska12323 to som už písal, že ja deťom zabezpečujem aj matku a strechu nad hlavou. Čo je na tom nepochopiteľné? Je to úloha chlapa, tak čo? Ja chcem nejak ušetriť z toho čo mám. O tom je téma

mooonika1975
22. okt 2023

@stastnystastlivec keby si to nerobil, tak by si videl, aký by si bol pip a pip.... Keď robiš, tak si pomaly tiež . Mne sa páči, že zabezpečuješ deti. 👍

eternity24
Autor odpoveď zmazal
januska12323
22. okt 2023

@stastnystastlivec zabezpečuj to u seba doma, ako vieš čo z tých peňazí kúpi?

stastnystastlivec
autor
22. okt 2023

Tak minimálne nejaké reporty dostávam. Čo by som ja z tých peňazí mal? Minuli by sa ako nič. Podľa mňa má chlap zabezpečiť prežitie a žena pohodu. Svoju úlohu plním. To, že nechcú so mnou žiť s tým nemá nič spoločné. Tu ide o to, že hoci aj odložím niečo nabok, málokedy to dožije ďalšej výplaty. Proste niesom schopný ušetriť.

bessie12
22. okt 2023

@stastnystastlivec ale nejake peniaze v rezerve mat musis. Napr. keby sa nieco stalo alebo ine necakane vydavky. Apropo, keby sa ti nieco nedaj boh stalo a ostal by si bez prace, tak potom co by ona robila, kedze je zavisla financne na tebe ?? Takze nech sa pekne krasne pozbiera a hajde do roboty 🙄