icon

Ako sa financuje Slovenské národné divadlo?

6. mar 2024

vcera sme boli na hre KOCURKOVO v SND v polovici sme sa zdvihli a odisli, za 30 rokov navstev divadiel som neodisla z divadla uprostred hry. Citim sa podvedena, oklamana, urazena ale najviac ma hneva ak toto financuje stat z mojich dani. Az potom doma som si nasla clanok v 4 novinach na tento zvlastny paskvil, za ktory by sa Samo Chalupka obracal v hrobe, s deisaitkami nahnevanych nazorov podvedenych divakov, neviem ci bol reziser zhuleny zdrogovany...sme VS vzdelani ludia snazili sme sa pochopit, vzdali sme to....ked som odchazdala spytala som sa uvadzacky ci k tomu nerozdavaju marihuanu, lebo iba zhuleny clovek by to mohl pochopit...Videli ste niekto tuto hru?

Strana
z5
tramtada31
7. mar 2024

@knieza_pribina lebo nie každý ovláda Angličtinu. Staršia generácia (45+) sa na školách učila Nemčinu a Ruštinu. Angličtina sa dostala do škôl až po páde komunizmu. A neviem, či si bola niekedy v Ázijských krajinách, ale tam Ti na Angličtinu úplne kašlú, v takom Japonsku budeš mať problém sa veľakrát dohovoriť po Anglicky.

ibatanecnica
7. mar 2024

@tramtada31 možno by si bola prekvapená koľko ľudí 45+vie anglicky a dokonca lepšie ako nejaký 20 ročný, ktorý sa tvári že ju ovláda. A áno, sú krajiny a sú aj europske krajiny, kde ti je AJ na dve veci. Domáci s tebou anglicky hovoriť nebudú.

gab1sol
7. mar 2024

@ibatanecnica nemyslím, že by bol z toho niekto prekvapený, ale na druhej strane to neznamená, že tú angličtinu ovládajú všetci 45+.

ibatanecnica
7. mar 2024

@gab1sol ja som nenapísala že všetci

dadis
7. mar 2024

@tramtada31 Dakujem. A teraz dostanem z teba, co ich tak poburilo?? Vulgarizmy? Vies popisat, v com je toto predtavenie progresivno propagandisticky grc??

gab1sol
7. mar 2024

@ibatanecnica ale to nenapísala ani @tramtada31 , že nikto z generácie 45+ neovláda angličtinu. Tvoja reakcia vyznela, akoby si jej tvrdenie chcela poprieť alebo skôr vyvrátiť. Proste je pravda, že nie každý vie angličtinu, ale je tiež pravda, že veľa ľudí (aj starších) ju ovláda na vysokej úrovni.

ibatanecnica
7. mar 2024

@gab1sol panebože toto chytzanie sa za slovíčka

gab1sol
7. mar 2024

@ibatanecnica a neurobila si to isté? 😂😂😂

ibatanecnica
7. mar 2024

@gab1sol ale na čo o to mdonekonečna diskutovať, každý si napísal svoje a koniec.

petrahl
7. mar 2024
autor
7. mar 2024

@petrahl nerelevantne

autor
7. mar 2024

@tramtada31 lepsie by som to nevystihla!!!

petrahl
7. mar 2024

😄😄😄 ano, tvoj subjektívny názor je rozhodne relevantnejší 😄😄😄

autor
7. mar 2024

@petrahl ano ja platim devucha

petrahl
7. mar 2024

😄 ale evidentne sa 💩 tomu rozumieš...trubička 😄

autor
7. mar 2024

prosim nechodte tu na mna s primitivizmami kolko oceneni tato "smutnost" vyhrala hovori to len o vasej prazdnosti, hluposti a prostoduchosti ked je vas nazor tvoreny nejakym "kritikom" tak si natrime na hlavu vykal lebo nejaky vytvarny vyznamny umelec to spravil minule v Spanielsku....Boze je mi tristne z tohto naroda....operovat oceneniami ☹(((

ddaassuullaa
7. mar 2024

@tramtada31 1. Azijske krajiny na anglictinu nekaslu, stravili sme presuvanim sa 3 tyzdne a aj takych zapadakovov, vsade sme sa dohodli. Cestovny ruch ich zivi, nepistia ako Slovaci, prisposobuju sa
2. Som "Husakove" dieta (otras pomenovanie🤮) a anglicky sa dohodnem skor ako mladi, ktori maju od ZS povinnu AJ/NJ. Absolutne mimo misu.

petrahl
7. mar 2024

Ja nemám názor na túto hru 😄. Ja som ju ešte nevidela. Ale keď si pozriem, osobne sa ti ozvem.
Každopadne, prázdnosť, hlúposť a prostoduchosť tu prezentuje niekto celkom iný 😉.
Ty vysokoškolsky vzdelaná osoba 😄.
Ty musiš byť strašne frustrovaná ženská.

autor
7. mar 2024

@raffaella ahoj rafaela ty nie si anonymna? kto si? rafaela z modreho konika, preco bazirujes aby si videla moj nick zuzanky hraskovej, co ti to da co sa o mne dozvies, co viem o tebe ja ked sa pasujes do neanonymnej osoby, preco je v kazdej druhej teme narazka na anonymny nick, povoluje to forum, povoluje to internetova etika? Prezijeme to vsetci? TAK TO AKCEPTUJME 🙂 Draha neznama RAFAELA....

annm81
7. mar 2024

Po reakciách autorky začínam nadobúdať dojem, že v žiadnom divadle nebola (naposledy asi povinne počas ZŠ) a je len obyčajný troll. Motivácia sa ponúka sama - kultúra sa stáva nepriateľom polovice národa (alebo namiesto slova "stáva " použiť slová "vždy bola"?).

Autorka, nabudúce, keď sa budeš snažiť vzbudzovať dojem vzdelaného kultúrneho človeka, tak musíš viac dbať na domácu prípravu faktickej stránky problému a strážiť si úroveň komunikácie, lebo toto okolo kultúrnosti ani nepreletelo.

P. S.: Členenie textu do viet sa na tvoje ZŠ, SŠ ani VŠ neučilo?

autor
7. mar 2024

@hefo kedze mam znamych co su "umelci" suhlasim s tebou....

ibatanecnica
7. mar 2024

na toto niekto nemáte kúpený lístok? Mňa by zaujímalo, o čom to vlastne bolo https://vstupenky.dpoh.sk/event-detail/65dda3ee...

dadis
7. mar 2024

@annm81 Je to troll

betkabednarikova
9. mar 2024

Kazdy ma pravo na svoj nazor a je super ze ludia nie su ticho. To je take typicke, alibisticke, ze sa nepatri odist. Preco nie, ved kazdeho cas je vzacny. A naco si kazit vecer s niecim, co ma priam pohorsuje. Ved zato mala divacka zaplatene. Ja by som odisla takisto. Uz som citala na toto predstavenie zle aj odborne kritiky, takze ani ma nenapadne nato vyhodit zbytocne peniaze.

autor
9. mar 2024
Strana
z5