icon

Ako sa zbaviť mincí za jeden a dva centy?

22. nov 2024

Ahojte. Po kolegyni som našla sáčok s 1 a 2 centovkami s nápisom 3€ 😁😁 kde by som sa toho mohla zbaviť? Okrem NBS tú v meste nemáme.. ja viem že je to prkotina ale je mi ľúto proste peniaze vyvodiť do koša. Doslova 🤣 vedela by som s tým zaplatiť kdesi na pošte za list alebo vložiť do vkladomatu alebo samoobslužnej pokladne?

Ďakujem.

andrejka1974
•
22. nov 2024

Zaplať v samoobsluznej pokladni

autor
•
22. nov 2024

Stále to musí povinne zhltnúť áno?

vevesh
•
22. nov 2024

Este ostava zahranicie-tam normalne 1 a 2centovky funguju...

autor
•
22. nov 2024

@vevesh škoda do zahraničia chodím tak 2x do roka do PL a CZ 🤣

dominikamacakova
•
22. nov 2024

Normálne aj v obchode berú

janicast
•
22. nov 2024

Najlepšie v samoobsluž.v Tescu..bez problémov,nedávno som za malý pohárik tak minula.

janai1
•
22. nov 2024

@vevesh aj na Slovensku stále 1 a 2 cenovky normálne platia 😉

Ak máš banku ktorá má vkladomat na mince môžeš si vložiť na účet alebo nahádž do samoobslužnej pokladne

maranco
•
22. nov 2024

Vkladomat na mince má iba ČSOB.
Zdá sa mi že pošta berie aj viac ako povinných 50 kusov mincí, ale musíš ich mať roztriedené a pekne zabalené.
Centy sú stále zákonným platidlom, obchody ich musia prijímať, ale už ich nesmú vydávať. Len prax je taká že predavačka v predajni kde fungujú len na hotovosť mi ich nechcela zobrať že neberie.

aliziana
•
22. nov 2024

aj v Kauflande sa dá v samoobslužnej

janina1127
•
22. nov 2024

Samoobslužné pokladne alebo som robila tak, keď platím v hotovosti, tak sa snažím postupne míňať.

hugigugin
•
22. nov 2024

veď to normalne bere kazdy obchod, len sa už nerazia nové

jarmila2010
•
22. nov 2024

@hugigugin ale beru,uz len do konca tohto roka,kedy bolo urcene prechodne obdobie na ich stiahnutie z obehu...

jarmila2010
•
22. nov 2024

..najlepsie nahadzat do samoobsluznej pokladne

vevesh
•
22. nov 2024

@janai1 no, zatial mi ich nikto na sk nechcel zobrat a vsetci sa cuduju, ze ich mam tolko v penazenke. Ale u nas v de normalne platia a zatial sa ani nechystaju ich stahovat z obehu.

saxana000
•
22. nov 2024

Samoobsluzna pokladna pomaly po sackoch/poharikoch to tam poodnasat.Hlavne to neskreckovat.

ekira1
•
22. nov 2024

Je to stále platné platidlo. Najjednoduchšie je do samoobslužnej pokladne, 3€ máš nič, minieš rýchlo.

autor
•
22. nov 2024

Zobrala mi ich samoobslužná pokladňa v Tescu, ďakujem za pomoc 🙂

sofinkak
•
22. nov 2024

Na železničných staniciach v osobných pokladniciach sa potešia, pretože ich ešte podľa zákona musia vydávať a majú problém sa k nim niekedy dostať. Skúste tam zameniť.

baboobchod
•
22. nov 2024

@sofinkak ? Veď ak platíš v hotovosti, suma sa zaokrúhľuje práve preto, aby neskončila centami, tak prečo by mali vydávať 1c a 2c, keď k takej situácii ani nemôže dôjsť?

tarra6
•
22. nov 2024

@baboobchod na železničných staniciachstále vydávajú centovky. V lete som si kupovala lístok na vlak, platila som v hotovosti a pani mi vydala 3,23 centov. 🙂 Jednocentovku aj dvojcentovku. Tak isto aj vlani.

majka2959
•
22. nov 2024

@tarra6 Aj na pošte mi ich vzali a boli radi, lebo v hotovosti musia ľuďom dávať presné dávky bez zaokrúhľovania.

simca06022011
•
22. nov 2024

normalne s nimi mozes platit, stale sa nimi plati. Je to povinnost obchodnikov ich brat aj ked sa budu napr. v stankoch malych obchododch atd o zem hadzat (budu sa, ja sama som sa pred casom s jednou pani, pochytila ked som jej chcela zaplatit 5centov 2+2+1centovkou...). A do samoobsluznych ich bezne minam (mame prevadzku a musime ich brat, takze ich berieme a dostanu sa ku mne :DDD )

nelka93
•
22. nov 2024

@maranco aj Raiffeisen ma vkladomat na mince

tarra6
•
22. nov 2024

@majka2959 veď ja ich hodím do samoobslužnej v Bille, ja som len písala, že železnice ich vydávajú, nezaokruhľujú na 5 centovky.

majka2959
•
22. nov 2024

@tarra6 Áno, ja som iba pridala svoju skúsenosť, že je viac možností, kde sa reálne používajú. Aj keď by ich obchody mali reálne zobrať, ak je to v primeranom množstve. Tak aj mne sa stalo, že v malých dedinských potravinách mi ich nechcela zobrať, ani 5 centov v drobných, práve na pošte mi ich vzala.

hrasocek12
•
22. nov 2024

V každom obchode vám 1 a 2 centovky musia zo zákona zobrať. Takže kľudne kdekoľvek. Vydávať sa nesmú ,brať ich musia

evansova
•
24. nov 2024

@vevesh Jasne, stale platia, ale len potial, ze sme ich povinni od zakaznikov prijat. Co s nimi potom spravime je vlade uplne jedno. Ano, mozeme vlozit na bankový ucet, lenze poplatok je vyssi ako hodnota minci
Takze ich vyberame z kasy a sypeme do poharov. Na nervy.
Skusim teda naratat a nasypať ich do samoobsluzbnej kasy v Bille. Som zvedava ako to dopadne.

zutera
•
26. nov 2024

@jarmila2010 není pravda,telekomukace,banky,a finanční instituce je pořád brát musí i po novém roce. Třeba i v stavkove kanceláře