icon

Ako si s partnerom rozdeliť spoločné financie

30. júl 2024

Ahojte,
plánujeme sa s partnerom zosťahovať a teda premýšľame, ako si nastaviť financie tak, aby sme boli obaja spokojní. Napíšte mi, prosím, Váš názor, prípadne tipy, ako to urobiť lepšie.

1. Nájom a výdavky okolo bývania - podeliť rovným dielom medzi dvoch.
2. Strava - nastaviť si budget, do ktorého obaja dáme rovnakú sumu a z toho sa budú platiť nákupy.
3. Spoločné šetrenie - dohodnúť sa na sume,ktorú si budeme obaja rovným dielom odkladať pre nás (rezerva, prípadne na dovolenku)

Ostatné výdavky budeme riešiť operatívne (napr. reštaurácie, výlety,vstupy, atď). Zaujíma ma však, ak to máte niekto podobne - riešite nákupy hotovosťou, alebo máte jeden spoločný účet (tretí) s dvoma kartami? Ak áno,tak v akej banke?
Veľmi pekne ďakujem 🙂

Strana
z2
sisska96
3. aug 2024

@thirstymonk chvála bohu aj môj je ten typ, nikdy v živote neriešil aby sme boli na 50-50. Na začiatku som mala výrazne nižší príjem, potom materská tiež nič moc, takže na materskej som robila koľko som stihla a nikdy nevykrikoval že on platil

som_realistka
3. aug 2024

@thirstymonk tak to si asi jeden z mála členov klubu "normálny chlap" 👍👍👍

thirstymonk
3. aug 2024

@sisska96 My sme praveže v začiatku vzťahu boli naopak. Manželka pracovala part-time, ja som študoval a žil som z 20€ tyždenne od otca :D Takže sme to mali obratene. Jak som začal pracovať, tak sa to zlepšilo. Neviem... je to proste naše. V manželstve je všetko spoločne, aj trenky, ktore mam na riti. Aj manželkina podprda je aj moja zaroveň (fakt, podľa zakona)

krasolienka1
9. aug 2024

@thirstymonk u nás je to presne tak isto
Keď Som už začala pracovať aj ja tak všetko išlo na spoločný účet a tiež som jeden cas zarábala viac ako muž teraz zas muž zarába viac ja som na rodicaku tak teraz to bez problémov ťahá on

Strana
z2