icon

Ako ušetriť?

katilo
6. máj 2022
martinkatinka
6. máj 2022

Neist do obchodu, nejest, najst si lepsiu pracu, menej telefonovat, zbierat bylinky namiesto kupovania caju 🤷😉

lindous
6. máj 2022

V prvom rade úprimne si spísať všetky príjmy a výdavky a ak nie je možnosť navýšiť príjem, tak pozrieť čo sa dá okresať vo výdavkoch - napr. chodiť menej autom a využívať bicykel/MHD, nájsť výhodnejší paušál, nekupovať knihy, ale chodiť do knižnice atď ... ťažko poradiť konkrétne, keď nevieme na čo míňaš...

marci77
6. máj 2022

Je tu aj taka skupinka, pridajte sa😉
https://www.modrykonik.sk/group/2070/

vulka
6. máj 2022

@katilo Viesť si účtovníctvo a rozmýšľať.

nnnuuunnn
6. máj 2022

Z akej sumy? Aké máš zázemie, rodinu, deti? Ja si skôr myslím, že treba zvýšiť príjem, lebo šetrením sa Ti nezvýši kvalita života. A na čo chces šetriť? Na bývanie alebo....?

nikpa
6. máj 2022

@katilo akože z tych cien čo sú momentálne v obchodoch a ešte sa budú zvyšovať tak veru neviem. Na strave to bude asi ťažké. Ja som prestala kupovať toľko handier 😃

sasha10
6. máj 2022

@katilo u nas stačilo že som napr. zmenila paušály... Muž platil neobmedzeny 30€ teraz prešiel na neobmedzeny za 20€ a ja som mala obmedzený za 20€ a teraz mam za 5 to iste = ušetrené 25€... Možno smiešna suma ale ročne to už nie je... Inak na jedle sa asi nedá ak máš okresany jedalnicek, žiadne blbosti tak tam neusetris jest treba... Skôr na poplatkoch, oblečení, drogérii - máš sprchový gél aj za 3-4€ a v DM máš za 0.99 € ja v nich velmi rozdiel nevidím, a ak peniaze je potreba setrit tak kvalitny sprchový nie je tak potrebný 🙂

hellwant
6. máj 2022

Nuž veru pre niekoho je to ťažke, mňa vždy napadne, MK- Financie-Šetrenie, keď sa v praci prejdem a vidím plno plastových fliaš a plechoviek vyhodenych...tie upratovačky si fajne môžu teraz privyrobiť🙂..hm..ja viem 15 centov( naš zavod vyše 3000 ľudí len kmeňových) ale takymito podobnými cestickami unika minca po minci a je z toho suma, ani si to ľudia neuvedomuju.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
misinka0611
6. máj 2022

Nechodiť do obchodu hladný a skoro každý deň. Obmedziť konzumáciu masa a zaradiť do jedálnička prívarky a lacnejšie jedlá, nestrávat sa v restauraciach, nerobiť domásky a variť si doma. Urobiť si rozpis jedál. Kupovať len to čo potrebuješ a teda ak vynosís. Pozerať letáky a kupovať podľa akcíí. Pozrieť si ponuky rôznych operatorov, poobzerať sa po refinancovaní úverov. Ak máš možnosť pestovať si vlastnú zeleninu , ovocie .. aj keď za stromy dáš teraz peniaze neskôr to zurocis. Nekupovať ľudí hovadinu do domácnosti lebo jej pekne, milé. Výlety plánovať tiež aj s ohľadom na financie.. sú rôzne zlavove portály brat ohlad na vzdialenosť keďže benzín / nafta tiež katastrofa a odpustiť si dovolenku..

janickacrazy
6. máj 2022

@katilo nekupovať veci, ktoré naozaj nepotrebuješ. Napr. väčšina ľudí má plné skrine oblečenia, ale aj tak si stále dačo nové kúpia. Deti majú plnú izbu hračiek, ale stále dostanú dačo nové. Veci, ktoré nepotrebuješ môžeš predať na bazare. Vždy sa dá dačo vymyslieť. Samozrejme ideálne je zvýšiť príjem, ale to niekedy nejde tak rýchlo.

domiklik
6. máj 2022

@katilo úplným základom je neprezierat sa, variť domácu stravu bez polotovarov, mat plán co budeš variť a podla toho nakupovať... Môžeš prať v mydlo vých orechoch, nemusíš mať kvantum čistiacich prostriedkov, ja napr nepoužívam clean na okno ale mam kvalitnú handru... Ak máš niekoho kto pracuje v nemeckú, daj si nakúpiť drogériu tam napr produkty z dm, oplatia sa aj nivea produkty, laky na vlasy, šampóny a tak. Funguje to ako u nás, cez internet objednáš a dotyčný to len vyzdvihne na predajni.

onats
Odpoveď bola odstránená
andrej241
11. máj 2022

Navýšiť prijem pokial vám to praca neumožňuje tak zmeniť zamestnanie alebo popri praci začať podnikať

domie274
11. máj 2022

@katilo viem vám poradiť napíšte mi súkromnú správu ak chcete viac info

onats
Odpoveď bola odstránená
domie274
28. máj 2022

@katilo Dobrý večer poradím vám ako usetrit a niečo si privyrobiť. Pre viac info prosím súkromnú správu. Pekný deň prajem

martinkatinka
28. máj 2022

@domie274 🤦🤦 sorry, ale tu s tvojimi ponukami nepochodis

domie274
29. máj 2022

@martinkatinka dobrý deň, nechcem urážať ale žiť podľa tvojich rad tak žijem ešte niekde ako pravek kmene

misinka0611
29. máj 2022

@domie274 Nehnevaj sa profil vytvorený tento mesiac, bez fotky bez ničoho a ponukas nejaký zárobok kde ti ľudia musia písať do súkromnej správy, veľmi vierohodne teda nevyzeráš. Beriem že si tu krátko a možno si si nestihla ani kódex stránky precitat, ale porušuješ pravidlá.

domie274
29. máj 2022

@misinka0611 pardon to som nevedela