icon

Ako ušetriť a prežiť s 100 eur?

4. okt 2024

Čaute výplatu mám okolo 15steho dajte typ čo a.ako kúpiť a jesť aby som vyzila zo 100e..

nikpa
4. okt 2024

Tak keď chce chlap 11 dní zo 100e jest len mäso nech ide cez víkend na brigádu...

autor
4. okt 2024

@nikpa víkend robíme
Bol nečakany výdavok tak musíme nejak prežiť do ďalšej výplaty

ns994
4. okt 2024

Tak to asi bude musiet prezit. Ved taka polievka fazulova je za kybel a ked sa k tomu napr spravi klasicky posuch cesnakovy. To nie je drahe. To sa z toho nenaje ?

autor
4. okt 2024

@ns994 hrniec pre 5 ľudí máme dvaja na jeden deň pomaly..veľmi veľa zje

kavasmliekom
4. okt 2024

To čo je prasa, že celý deň len je? Nemáte iné aktivity? Neverím, že za jeden deň zje plný hrniec, okrem raňajok, večeri.

bublinka1426
4. okt 2024

viem zo 100 eur vyzit ale len z akcii...

ns994
4. okt 2024

No ved prave. Ked toho tolko poje a mate len 100e. Tak zial. Polievky, privarky atd. Nemoze si vyberat. Moze byt aj sote z kurata, kde maso pojde do sote (urobi sa to viac take na stave, aby toho bolo viac a ryza) a chrbat do vyvaru a tak a hned mate aj polievku. Ale asi nie kazdy den to maso. Ako sorry no. On ma tazku pracu fyzicky ? Alebo ? Ak to chcete zvladnut musite sa obmedzit
Ranajky napr vlocky s mlieko povarit struhnut jablko a mate. Tiez nie je drahe. Skoricka dp toho a tak. Ale.no obavam sa, ze sa mu to pacit nebude...

autor
4. okt 2024

@kavasmliekom plus na nočnej zje ešte aj 8ks.peciva

bublinka1426
4. okt 2024

@ns994 presne toto som sla pisat, sotecko, a vyvar a maso z neho na rizoto napriklad.

evcagabi
4. okt 2024

8ks peciva 😅🐷

ns994
4. okt 2024

@bublinka1426 sak to je super. Rychlovka. Sote netrva dlho. Vyvar sa robi sam skoro. Ryza rychlo. A je toho za kybel aj z polievky aj sote. A vidis presne. Maso z vyvaru sa da riez pouzit alebo do polievky si moze dat s nitovkami a zeleninou a hned ta polievka troska viac zasyti 😁 hmm asi viem co budem varit. Inak tato tema ne super na typy. Ja uz niekedy neviem, co vymysliet 🤣🙈

autor
4. okt 2024

@evcagabi je chudý

danyelia
4. okt 2024

@1ryba Reagujem skôr na to, že viacerí píšu, že 100 € na 2 týždne na stravu je vlastne v pohode a slušné...pri dnešných cenách? 🤔 No neviem, a ešte keď chcú jesť aj mäso.

autor
4. okt 2024

@ns994 áno je tá práca ťažká dosť

slavomira236
4. okt 2024

A to nemate dvaja zarabajuci ziadne peniaze odlozene..ziadne sporenie nic odkial by si mohla vziat peniaze?? Mna by je..o keby som nemala nieco bokom.

bublinka1426
4. okt 2024

@danyelia 11 dni. samozrejme ze sa to da. ale vseko len akciove. aurcite varit tak, aby bolo tak aspon na 2 dni.

ns994
4. okt 2024

Tak potom tak ako sme pisali. Zial no. Lacne jedla,.ktorych je vela a uskromniť sa. Ak nemate nasetrene/odlozene a ozaj mate len tychto 100e. Tak vam ani nic ine neostava. Popozeraj akciove veci a muz od hladu neumre, ked si da menej. Berem, ze narocna praca ale tak no. Ak to je takto tak musite sa uskromnit a aj on

autor
4. okt 2024

Ďakujem za rady..nejak toto náročné obdobie kedy sme sa vyhadzali z.uspor zvládneme

bosorkabb
4. okt 2024

Záleží čo máš v mrazničke /chladničke.
Jeden deň pečene kura a kaša, druhý deň kuracie rizoto z mäsa ktoré ostalo. Zemiakový prívarok + volské oko /fasirka, guláš, kura na paprike + halušky /kolienka. Mäso mám bežne v mrazničke. K tomu polievky husté a vybavené aj pre chlapa.

jaja20
4. okt 2024

Autorka, a doma v špajzi nemáš vôbec žiadne zásoby, zaváraniny alebo stravné lístky/stravnú kartu, prípadne obedy v práci nemáte?

autor
4. okt 2024

@jaja20 mraziak nemám ani špajzi a v robote je strava taká že sa z toho ani nenaješ.... polievky slabé a druhé jedlá bývajú zuvackove alebo nás po tom boli brucho a stravné nemáme

autor
4. okt 2024

@bosorkabb dnes sme mali fašírky z 500g mäsa a ostali tam až dve

autor
4. okt 2024

Máte typ na polievku hribovu?

kavasmliekom
4. okt 2024

Daj manželovi 100e a povedz mu, že nech nakúpi to, čo budete jesť do výplaty. Co kúpi, to mu uvaris.... No keď jete len mäso, tak kúp 5 kg bravčové Karé, 2 kg mleté mäso, 2 kurčaťa, zeleninu, ryžu, zemiaky, cestoviny, neverím, že z toho niečo nevymyslis. Véd to sa do 15teho musíte obžrať toho jedla.

lubkovaandrejka
4. okt 2024

@kavasmliekom 😅😅😅😆😆

rozculena
4. okt 2024

vy obaja koľko zarábate dokopy,keď 11 dní pred výplatou máš len 100eur?

pbra40
4. okt 2024

Dala by som mu 50 eur, sebe tiez nechala 50 eur a nech sa kazdy prestravuje sam, ked je taky fajnovy a vyberavy

autor
4. okt 2024

@rozculena 1500

samanta44
4. okt 2024

Maso vo vypredaji .kyracie stehna ,pecienku ,kapustnicu,kysnute cesto ,obycajny hrncekovy kolac vie tiez zasitit

kukuk29
4. okt 2024

Tak aj pánko sa môže uskromnit jeden mesiac a nie iba mäsko papkat. Alebo nech vyčaruje on každý deň mäso za tých 100€. Ešte si bude preberať že cestoviny ti nejze,prívarky tiež 🙈🧚🏽‍♀️tak už len čarovnú paličku ...