Ako ušetriť a prežiť s 100 eur?
Čaute výplatu mám okolo 15steho dajte typ čo a.ako kúpiť a jesť aby som vyzila zo 100e..
Skôr by som začala rozmýšľať nad tým, ako si co najrýchlejšie vytvoriť rezervu. Keby sa niečo stalo, úraz, ide do nemocnice, rozbili zub, defekt na aute...
Ak je to dočasne a ste sa vyhádzali z úspor, skuste si požičať na dva týždne od niekoho. Alebo choďte na obed k mame/svokre.
@stevvvka do rezervy sa odloží z výplat
Nemusíš mať vyslovene špajzu ako celú miestnosť, ale napríklad potravinovú skriňu, kde ukladáš múku, cestoviny, strukoviny, zaváraniny...
Nechceš vari povedať, že otvorené balenie múky/strúhanky a podobne nikde neskladuješ? A ak vám stravovanie v robote nevyhovuje, čo je inak dosť zvláštne, že akurát vy obidvaja máte zlé jedlá... nedá sa zmeniť na vyplácanie v hotovosti vo výplate?
Ahoj, preddavok si neviete vypytat? Ja by som kupila 2-3kg ryze, 6kg zemiakov, cez bazos by som sa pozrela, ci niekto nepredava domace kurca kupila by som 2, z jednej by som spravila kura na smotane, halusky by som robila domace z drobkov polievku cez oba vikendy. Druhy by som grilovala alebo vyprazala. Kuracie kridelka vobec nie su drahe, zeleninu do polievky by som zabezpecila, smotanu na slahanie a kyslu po 2-2 kusy by som kupila, 1x na zemiakovy privarok, 1x na kurana na smotane. K privarku by som spravila perkelt z kuracich kridelok....
segedin - kilo bravcoveho kupis za 7 eur, tak kup dve kila, plus kapusta, knedla, naklady cca 15 eur a to vam na dva - tri dni musi vystacit, dalsi den francuzske zemiaky s trochou klobasky - naklady cca 5 eur ked urobis z kila zemiakov, par vajec, trochu klobasy, smotana, paprikas z kurata s haluskami, naklady cca 8 eur, mexicky gulas - tiez urob vela, vydrzi minimalne na dva - tri dni, naklady 15 eur, peceny bôčik, moze byt aj plneny s pecenymi zamiakmi, pecena bravcova krkovicka s pecenymi zemiakmi, tak nemoze tolko jest tych par dni, nie ze jedlo navarene na tri dni zjete za den.
@zuzana76 no bohužiaľ ja navarim na dva dni a už večer nie je nič väčšinou
v Lidli je teraz akcia mlete bravcove za 4 eura kilo masa a kilo krkovice z 5 eur
Ale segedín skúsim veru
mi nehovor, ze zje 3 kg jedla za den, ved ak tam dve kila masa, kilo kapusty do segedinu plus stava, to su vyse 3 kg jedla a to zje za den? Tak je to potom buran, ved sa musi vediet ustrazit navyse ak nemate peniaze
skus aj ten mexicky gulas z toho sa da tiez vela urobit
@zuzana76 skúsim veru nanehnem g pondelok do Lidlu na mäso
@zuzana76 hej zje úplne v pohode 🫠 a to ani nepriberie nič..zjavne všetko spali v robote alebo ja neviem
z toho mleteho masa mozes gulky v paradajkovej omacke s knedlou
Akoze nechcem byt neviem co... ale neskusala si sa s nim porozpravat? Ci si nevsimol, ze vela je? Mne este napadlo ci nema zdravotny problem.. aj ako vymyslene pride..
Tak potom malo varíš. Nie na dva dni, ale len na 4 porcie. Aj môj manžel zje väčšiu porciu ako my, alebo si dá ešte večer, ale stále máme ešte na ďalší deň všetci na obed... keď urobíš z kila mäsa, to my máme na dva dni 5 ľudí, ved k tomu je ešte príloha 🙈
To by musel jest 3x tolko co bežný človek. A keď ešte aj pomimo toho zožerie 8 rožkov samozrejme asi nie suchých, tak ďakujem pekne, to by som hneď brala svoj účet bokom a nech sa stará sám o seba. Veď by mi prežral výplatu a vsrtky úspory 😁 a to rada pozerám, ako manželovi chuti 😆
@kavasmliekom no on si dá na obed aj večeru po dva taniere vždy 😂 tak asi malo varím no
Akože nech sa na mňa nikto nehnevá, ale taky muž je len sebecké prasa, čo sadne za stôl a vstane až keď vsrtko zožraté, nepozerá na nikoho. Verím, že aspoň deti nemáte, lebo by možno zjedol aj ich.
V takom prípade by som naschvál uvarila šošovicová prívarok s parkami a nech ho fajne zduje 🤣
No nic, ved mu povedz, ze ako to mate s financiami a proste musite to dat s tymi 100 eurami.
Inak On vie o tom kolko mate na stravu ? Akoze nechcem z neho robit neviem co. Ale teda tak ako sa pytas nas sa spytaj aj jeho, ze akoze co mas robit s tymi 100 na este 10 dni, ci kedy vam pride vyplata, ked on chce len maso a spotrebu mate ako 5 clenna rodina. Teda on. Niekde bude chyba. Aj moj muz rad papa aj si prilozi alebo teda ma vacsiu porciu ako ja. Aj my niekedy mame aj obed aj veceru z toho ale vzdy zostane. Tolkoto teda ozaj netlaci
Autorka, ty si ideš tiež dokola "nedá sa, veľa zje, len mäso"... Tak nebude mäso, len 1-2x v týždni. Zajtra halušky so syrom, alebo kapustou. Za vajling. Pozajtra šošovica hustá s parkom, alebo volskym okom a chlebom. Aj na 2 dní. V utorok kúp mleté mäso, urob ho na cibuľke a so zeleninou k cestovinám. Potom granadír s klobásou. Potom kúp kurča a urob vývar a z mäsa rizoto, alebo do omáčky. Radšej ako 2 porcie večer mu na dotlačenie urob krupicu. Alebo lievance s lekvárom... Urob aj harulu napr. Múčne a bezmäsité jedlá. A žiadne že 8 rožkov v nočnej, chleba je lacnejší. Skrátka setriaci režim. Mäso je drahé, žijeme z toho, čo máme....
Však nech žere keď máte ale keď nemáte proste si ten tanier nedá a dotlačí sa suchým chlebom. Rozdel peniaze na polovicu a nech si so svojimi varí čo chce.
@januska12323 no sadneme si k rozhovoru že sa to musí nejak zmeniť a uvidíme
Toto už je nenažratosť dva taniere na obed a dva večer.Nenažraty.Takže na obed zje polievku a 2 porcie druheho jedla a na večeru zasa to iste tak nech zarobí ak chce dobre jesť.
ja velmi setrit neviem, ale ked boli casy, ze bolo malo, pozrela som zasoby doma, nasla som konzervu tuniaka, uvarila cestoviny, premiesala s cottage syrom, dala kukuricu a bolo, normalne som na to dostala chut, urobim na vikend, ranajky ma vyjdu vzdy lacno, mam cerealie, kupujem v podstate len jogurt za nejakych 50 centov, na veceru vies vymysliet nejaku pomazanku z mrkvy, cesnaku, vajec
Ako muž ti dal pre vás 100 e do 15 toho? Alebo ty máš svoje peniaze do 15 teho a máš mu z toho variť? Rožok a ramu denne.
Ja som to cele prečítala a toto nemôže byť pravda.
A ty sa ešte smeješ. Kilo do 15teho a tebe to je na smiech. Ja by plakala z takejto situácie, ako sa dá skončiť na sto e a že nič okrem toho ?

Inak my sme mali minule pecene kura. Bol aj vyvar. A spravili sme si plnku ale nedali pod kozu ale na plech zvlast a bol toho plny olech a nebolo to drahe. To len pecienky, mlieko, rozky a korenie tusim . A tym padom sme mali aj pecene kura, tento plny plech plnky, ryzu a vyvar a mala som navarene aj obed aj vecera a pokoj. S hribovou ti moc neporadim. Ja robim kremovu len za maly hrniec. Ale urcite je vela receptov aj aby bola sytejsia a viac. Ale ak mas hriby mozes kapustnicu. Kupis kapustu, hriby,.chleba k tomu. Kapustnica je asi sytejsia za mna. Tak nebude s klobasou teraz a s udenym a hotovo. Bude taka lacnejsia verzia no