Ako ušetriť a prežiť s 100 eur?
Čaute výplatu mám okolo 15steho dajte typ čo a.ako kúpiť a jesť aby som vyzila zo 100e..
Tak to asi bude musiet prezit. Ved taka polievka fazulova je za kybel a ked sa k tomu napr spravi klasicky posuch cesnakovy. To nie je drahe. To sa z toho nenaje ?
To čo je prasa, že celý deň len je? Nemáte iné aktivity? Neverím, že za jeden deň zje plný hrniec, okrem raňajok, večeri.
No ved prave. Ked toho tolko poje a mate len 100e. Tak zial. Polievky, privarky atd. Nemoze si vyberat. Moze byt aj sote z kurata, kde maso pojde do sote (urobi sa to viac take na stave, aby toho bolo viac a ryza) a chrbat do vyvaru a tak a hned mate aj polievku. Ale asi nie kazdy den to maso. Ako sorry no. On ma tazku pracu fyzicky ? Alebo ? Ak to chcete zvladnut musite sa obmedzit
Ranajky napr vlocky s mlieko povarit struhnut jablko a mate. Tiez nie je drahe. Skoricka dp toho a tak. Ale.no obavam sa, ze sa mu to pacit nebude...
@ns994 presne toto som sla pisat, sotecko, a vyvar a maso z neho na rizoto napriklad.
@bublinka1426 sak to je super. Rychlovka. Sote netrva dlho. Vyvar sa robi sam skoro. Ryza rychlo. A je toho za kybel aj z polievky aj sote. A vidis presne. Maso z vyvaru sa da riez pouzit alebo do polievky si moze dat s nitovkami a zeleninou a hned ta polievka troska viac zasyti 😁 hmm asi viem co budem varit. Inak tato tema ne super na typy. Ja uz niekedy neviem, co vymysliet 🤣🙈
A to nemate dvaja zarabajuci ziadne peniaze odlozene..ziadne sporenie nic odkial by si mohla vziat peniaze?? Mna by je..o keby som nemala nieco bokom.
@danyelia 11 dni. samozrejme ze sa to da. ale vseko len akciove. aurcite varit tak, aby bolo tak aspon na 2 dni.
Tak potom tak ako sme pisali. Zial no. Lacne jedla,.ktorych je vela a uskromniť sa. Ak nemate nasetrene/odlozene a ozaj mate len tychto 100e. Tak vam ani nic ine neostava. Popozeraj akciove veci a muz od hladu neumre, ked si da menej. Berem, ze narocna praca ale tak no. Ak to je takto tak musite sa uskromnit a aj on
Ďakujem za rady..nejak toto náročné obdobie kedy sme sa vyhadzali z.uspor zvládneme
Záleží čo máš v mrazničke /chladničke.
Jeden deň pečene kura a kaša, druhý deň kuracie rizoto z mäsa ktoré ostalo. Zemiakový prívarok + volské oko /fasirka, guláš, kura na paprike + halušky /kolienka. Mäso mám bežne v mrazničke. K tomu polievky husté a vybavené aj pre chlapa.
Autorka, a doma v špajzi nemáš vôbec žiadne zásoby, zaváraniny alebo stravné lístky/stravnú kartu, prípadne obedy v práci nemáte?
@jaja20 mraziak nemám ani špajzi a v robote je strava taká že sa z toho ani nenaješ.... polievky slabé a druhé jedlá bývajú zuvackove alebo nás po tom boli brucho a stravné nemáme
Máte typ na polievku hribovu?
Daj manželovi 100e a povedz mu, že nech nakúpi to, čo budete jesť do výplaty. Co kúpi, to mu uvaris.... No keď jete len mäso, tak kúp 5 kg bravčové Karé, 2 kg mleté mäso, 2 kurčaťa, zeleninu, ryžu, zemiaky, cestoviny, neverím, že z toho niečo nevymyslis. Véd to sa do 15teho musíte obžrať toho jedla.
Dala by som mu 50 eur, sebe tiez nechala 50 eur a nech sa kazdy prestravuje sam, ked je taky fajnovy a vyberavy
Maso vo vypredaji .kyracie stehna ,pecienku ,kapustnicu,kysnute cesto ,obycajny hrncekovy kolac vie tiez zasitit
Tak aj pánko sa môže uskromnit jeden mesiac a nie iba mäsko papkat. Alebo nech vyčaruje on každý deň mäso za tých 100€. Ešte si bude preberať že cestoviny ti nejze,prívarky tiež 🙈🧚🏽♀️tak už len čarovnú paličku ...

Tak keď chce chlap 11 dní zo 100e jest len mäso nech ide cez víkend na brigádu...